На море в Гърция 2015 - VIII

• 99 545
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
Възможно ли е да се прави пешеходна разходка от Метаморфоси до Никити? Има ли нещо като градски/междуградски транспорт?
Разходка - не.
Транспорт - има автобуси от Солун, които обикалят ръкава, но са 3-4 пъти на ден и не знам доколко може да се разчита на тях. Разписание
Предполагам, че вариант автобус в едната посока и такси в другата (не са скъпи в Гърция, разстоянието е 7-8 км) няма да е непосилен.

За хотелите не мога да помогна.

Клото,
не му липсва разнообразие - и природно, и като артефакти, особено пък градът не може да се сравнява с нищо на Кефалония. Обаче си е по-усвоен и разработен туристически, да.

# 361
Благодаря, Параход

# 362
Тъй ,навих най-сетне милото да не ходим на ALL или НВ ,от темата се е насочил за Парга или Сивота .
Търсим нещо  с тавернички и пекарни наоколо .Та моля за препоръки  Hug

# 363
  • на Мелмак
Таверни и пекарни колкото ти душа иска Hug
На първа страница има и карта.
Аз едното море го изумувах - Корфу.
Другото - Кефалония, Евия. ....
Мисля.....
Трудно е, знаете  Grinning
Ако имам време - толкова свободно и на двата ще отидем, но ММ  иска поне 10-12дни на остров.

# 364

[/quote]
Зная, че е относително,но все пак: Как е септември началото - 3-11 ? Моите ме изядоха да резервирам за Акваленд ризорт. Grinning
[/quote]

bibi, не знам как е по принцип, може би зависи от годината, ние бяхме 1-7 септември 2015 и температурата беше 34 градуса денонощно, времето слънчево, тихо и много влажно, водата много топла (около 29) Когато се прибрахме, т.е. следващата седмица започнаха едни бури, едни дъждове, не ми се мисли. За щастие уцелихме времето.

# 365
  • Bristol
Хоп и аз тук да ви следя. Още се чудя къде в Гърция да резервирам за седмица. Миналата година ходихме във Вурвуру и обиколим ръкава. Много ни хареса, чудим се пак там ли да ходим, за да затвърдим познанията за района или в друга посока. Много се изкушавам за Йонийско море, но не ни се пътува май толкова много  newsm78

# 366
Здравейте! Simple Smile Лятото мислим да отидем на море в Гърция и въпросът ми е, според вас къде комплексно е най-подходящо за Българи в съотношение цени (на Всичко), качество, красота, забележителности, преживяване и т.н. На Тасос сме били. Супер е, но ни се иска да видим и другаде.

# 367
Прекрасни сте момичета, доста изчетох, Гърция не ни е позната. Ходила съм само до Солун, Турция ни очарова, но сме с малко дете на 2год и бихме искали семейно да го заведем там на море лятото, в средата на юни. Островите са ни далеч, той не се вози с особено желание. Та мога ли да помоля за съвет къде на Халкидики да отидем? Търсим All inclusive, предполагам ,че обяда там е доста скъп, ако изберем полу-пансион?! Изцяло се доверявам на препоръките ви и благодаря от сърце. Търсим нещо подходящо за малко дете и спокойно за нас. 5 нощувки мислим да прекараме там. Как стой въпроса с медицинската помощ, ако се наложи да ползваме такава? Благодаря от сърце 

# 368
Как стой въпроса с медицинската помощ, ако се наложи да ползваме такава?
Правиш полица за медицинска застраховка от България (5-10 лв. струва за 5 дни) и при нужда ползваш лекарски услуги в Гърция съобразно условията на асистанса.

Не във всяко село има лекар, нито пък навсякъде такъв, който работи със застраховки, така че като се насочиш към локация и хотел, питаш тук в темата да ти кажем къде е най-близкият лекар/медицински център. 

За ол инклузив има отделна тема, където може би ще получиш повече информация конкретно за хотели, повечето тук не ходим с изхранване, защото това е по-лошият вариант за Гърция.

# 369
  • София
Деси, и при двете ми пътувания миналата година тръгвах с болно дете  ooooh! Първият път още не се беше излекувала, а вторият вдигна Т. няколко часа преди за заминем. На 1-за страница има информация за педиатрите и бях проучила още преди да резервирам хотелите. При второто пътуване и мъжът ми се разболя в Гърция, свързахме се със застрахователната компания (нали знаете, че мъжете приемат трагично болестите )и ни съдействаха. Оказа се, че има лекар в нашия хотела и го прегледаха след около 30 мин. Лекарката беше доста млада, той остана доволен Simple Smile , а аз мрънках, че му е изписала глупости.

# 370
  • Bristol
Направихме резервация за един апартамент през airbnb, но искаме от четвъртък до четвъртък. Сега се чудим, дали няма да ни откажат, заради избраните дни. Има ли някакви очаквания или стандарти приети в Гърция, когато резервираш за седмица?

# 371
  • София
Няма такова нещо. Резервираш, когато си поискаш. Ако има някакви конкретни изисквания, в Airbnb би трябвало да го пише изрично и при избор на дати да не можеш да резервираш, ако не отговарят на изискванията. Например, има апартаменти, които могат да се резервират за мин. 3 дни и ако поискаш да избереш по-малко, не позволява.

# 372
  • София
Ние избягваме да пътуваме през уикендите (към Гърция или към България) и всичките ни резервации са от-до вторник/сряда/четвъртък. Нямаме проблеми с това.
С airbnb не съм резервирала апартамент в Гърция, но Moharet е права - ако за конкретния апартамент има специфични условия, то те ще бъдат посочени изрично.

# 373
Следя особено изкъсо всяка думичка и мисъл споделена в темата за района Сивота- Парга- Амудия.
Тази година мисля затам да се запътим, гледам и други хора в темата.
Имам вече и една резервацийка, че да ми е спокойно, в Сивота.
Още не съм определила, кое е нашето място.
Искам в Парга, но настаняванията в букинг не ми харесват. Искам къща с двор и барбекю. Плажа не ми е приоритет, ще обикаляме.
Т.е. не ми е важен селския плаж.

# 374
  • София
И на мен настаняването в Парга не ми харесва и затова съм избрала Лихнос за някой ден като решим да ходим в тази посока. Харесала съм тези студиа. Но имаше отзиви тук, че става много претъпкано през сезона.

Общи условия

Активация на акаунт