На море в Гърция 2015 - VIII

• 99 516
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
Я покажи круиза, да видя на Крит къде спира?

# 421
  • Europe
В Крит на Ираклион. Голямо препускане ще бъде Simple Smile)), но съм се настроила да го гледаме от към хубавата му страна.

Ето тук го има - http://www.celestyalcruises.com/en/cruises/cruise-itinerary/G3Y/ … greece.html#/day0

# 422
За Ираклион не мога да ти кажа нищо, мислех да не е от другите им круизи, които спират в Агиос Николаос, щях да ти предложа, как да организираш престоя. Ако тръгнеш към Кносос, имай предвид или организирано с гид, или преди да влезеш си купуваш книжка и с нея в ръка четеш и гледаш, общо взето е съчинения по картинка и надстрояване със съвременни материали.

# 423
  • Europe
Нищо, все пак ти благодаря. Много постна информация има за този Патмос, само за историческите забележителности откривам иначе изглежда красив.

# 424
  • София
На мен Патмос ми е в плановете за септември, та ще следя с интерес вашето пътуване  Peace

# 425
  • Europe
На мен Патмос ми е в плановете за септември, та ще следя с интерес вашето пътуване  Peace

О, с удоволствие ще разкажа, и ти не веднъж си ми била полезна с ценна информация  Peace

А как мислите, дали в Скала (Патмос) ще има отворени таверни с морска храна в края на март.

Последна редакция: вт, 12 яну 2016, 18:31 от aleina

# 426
  • София
В Крит на Ираклион. Голямо препускане ще бъде Simple Smile)), но съм се настроила да го гледаме от към хубавата му страна.

Ето тук го има - http://www.celestyalcruises.com/en/cruises/cruise-itinerary/G3Y/ … greece.html#/day0

Времето в Ираклио е хем малко, хем по никое време. Едва ли ще станете в 6 часа, че в 7 да сте се строили на пристанището.  Laughing А и да го направите, със сигурност единствените будни ще са от вашия кораб. Ние отидохме в града около 11 часа и определено все още "спеше". Точно миеха тротоарите и подреждаха масите. Simple Smile По улиците нямаше никой. Simple Smile Магазинчетата точно отваряха, а вие по това време вече трябва да се качвате на кораба. Все пак сме били в неделя. Може в делничен ден животът да започва по-рано. Wink

Иначе в Ираклио няма много забележителности - крепост до пристанището, един доминикански манастир, в който влязохме и тук-там някоя друга руина. Центърът беше приятен, но се разглежда за половин/един час. Не открихме стар град като в Ханя или Ретимно.

Кносос е на 5-6 км извън града. Сигурно има някакъв транспорт до там, но не знам дали ще ви стигне времето да го посетите самостоятелно. А и едва ли отварят в 8 часа, особено през март. Но пък ако има организирана екскурзия от кораба, ще се вместят във времето. Все пак моето лично мнение е, че лежерна разходка из града ще е по-интересна. Wink

# 427
  • Europe
. . .  моето лично мнение е, че лежерна разходка из града ще е по-интересна. Wink

Да, Танче точно с тази тежка и изморителна задача мислим да се занимаваме там  Joy
На нас ни се пада в събота следобед в 16 ч. да акустираме в Патмос, така че програмата мисля да е следната - от магазин в кафене, от кафене в магазин и там директно в някоя таверна.

За таверните малко ме притеснява, че няма да работят повечето, но все ще открием нещо, то ще се вижда от далеч какво работи, не може да е пък съвсем мъртвило.

Последна редакция: ср, 13 яну 2016, 12:47 от aleina

# 428
  • София

aleina Здравей
Маршрута сме го минавали няколко пъти, ако имаш нужда от инфо ми пиши...

# 429
  • София
За таверните малко ме притеснява, че няма да работят повечето, но все ще открием нещо, то ще се вижда от далеч какво работи, не може да е пък съвсем мъртвило.

И там живеят хора. Все някъде трябва да ядат.  Wink Няма да останете без таверна.  Laughing

# 430
  • Europe
 Peace абсолютно. Ако не гироси ще нагъваме  Joy

Миналата 2015 година я посветихме на много пътувания и много забележителности и честно да си призная започнаха да ми идват в повече всякакви манастири, музеи, катедрали, замъци и т.н...

Това круизче ще го караме на забавления и удоволствия  dance.

# 431
  • Bristol
Най-накрая ни потвърдиха ресервацията от airbnb. Отне им няколко дни и първоначално я отхвърляше, защото нямало отговор от собственика. Собственичката ни се извини днес, че не си е преглеждала имейлите, защото била почивка. И така се отправяме, живот и здраве, началото на август към Неа Ираклица. За първи път ще сме на такова оживено място и малко се притеснявам как ще ми понесе, но реших да експериментирам. Мъжът ми обича такива места, аз все по-дивичко и спокойно търся.

Гледах и района Пелион, много красиво ми се вижда, страхотни вилички с басейнчета в планината, но нещо плажовете не ми харесаха. Има ли някой личен опит от там? Август как е, много ли е горещо за планински туризъм?

# 432
Пелион е добър за август от външната страна (източната), защото има вятър. От вътрешната страна на залива е адски горещо и тихо. Освен това август е единственият месец, в който полуостровът ще е претъпкан, тъй като той е дестинация най-вече за гърци, а те тогава ходят. (Не съм ходила през август, но това са ми казвали местните.) Може да се избере диво място дори и тогава, предполагам, особеностите на релефа и застрояването го позволяват.

За плажовете  - и така е, и не е баш така (липсата на големи, пясъчни, леснодостъпни плажове естествено е причината районът да не е свръхразвит, но това си има своите предимства). Една голяма част са камъняк, но сред камъняците има много красиви заливи - Милопотамос, Факистра, Муртияс и т.н. Но има и перфектен пясък на няколко места.

Пътищата са трудни, с много завои, особено към най-хубавите плажове.

# 433
  • Europe
Гледах и района Пелион, много красиво ми се вижда, страхотни вилички с басейнчета в планината, но нещо плажовете не ми харесаха. Има ли някой личен опит от там? Август как е, много ли е горещо за планински туризъм?

Пелион ми е едно от любимите местенца в Гърция. Бяхме там преди няколко години и вече спомените ми се размиват. Но тишината, дивотията и спокойствието там, не съм ги открила никъде другаде до сега. Като цяло споменът ми от Пелион е като за едно връщане 50-100 години назад във времето. Малко от към морска храна са зле кръчмите там, но пък има други ценни неща. Аз съм била края на август - нач. на септ. и беше разкош. Плажове има за всеки вкус, нпр. на източния бряг морето беше много бурно. Абе трябва си обикаляне с кола и зяпане, за да си откриеш твоето място. Аз мога да ти препоръчам да отседнете на поне 2 места на Пелион за да може да го разучите целия. Разрови се по темите назад, разказвали сме.

О да, и ако не ти понасят завои, просто добре се замисли. Пътищата са широки, колкото колата, стръмни и с умопомрачителни завои. Но е яко!

# 434
Аз мога да ти препоръчам да отседнете на поне 2 места на Пелион за да може да го разучите целия. Разрови се по темите назад, разказвали сме.
Абе югозападът и североизтокът са си направо за отделни посещения. Иначе трябва човек да разполага с поне две седмици.

Общи условия

Активация на акаунт