На море в Гърция 2015 - VIII

• 99 457
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Снощи боцнах едни апартаментчета в Лутра Едипсу,о-в Евиа през букинг. Направих го спонтанно, че цената ми се видя добра (1500лв. 2+3 НВ за 8 дни в началото на септември), но тепърва ще чета за острова и ще питам.
Бях се подгодтвила за Корфу, ма нещо гуппата не одобри цената 😞

# 571
  • София
bibi, ние бяхме миналата година на Евия, минахме и през Лутра Едипсу. Градчето определено е интересно, но не бих го избрала за почивка. Курорта е за възрастни хора, плажът е много странене - пълен с баби и дядовци, почти без плажна ивица, с червен пясък, има топли минерални извори, които определено са си атракция, но не е плаж като другите:
DSC_0998а by Lexi1974, on Flickr
Наоколо няма други плажове или са доста надалеч и не са много хубави. Определено другата страна на Евия ми хареса повече. Малко снимки, ако ти се гледат: https://www.flickr.com/photos/lexi1974/albums/72157661554219573

Корфу лично на мен повече ми допада. Евия е много различна.

# 572
  • Варна
bibi, ние бяхме миналата година на Евия, минахме и през Лутра Едипсу. Градчето определено е интересно, но не бих го избрала за почивка. Курорта е за възрастни хора, плажът е много странене - пълен с баби и дядовци, почти без плажна ивица, с червен пясък, има топли минерални извори, които определено са си атракция, но не е плаж като другите:
DSC_0998а by Lexi1974, on Flickr
Наоколо няма други плажове или са доста надалеч и не са много хубави. Определено другата страна на Евия ми хареса повече. Малко снимки, ако ти се гледат: https://www.flickr.com/photos/lexi1974/albums/72157661554219573

Корфу лично на мен повече ми допада. Евия е много различна.

на 2 - 3 - 5 км. на север от Лутра Едипсу има сравнително нормални плажове , Агиос Николаус , Кавос

# 573
  • София
И аз в Агиос Николаос и Кавос се загледах сега. Благодаря за снимките - ще ги разгледам с интерес. Много ме влекат минералните извори, че с мъжа ми имаме доста травми по крайниците, а и определено търсим по-спокойна почивка. Мога да го откажа до 23.08, та имам време да мисля.

# 574
Миналата година бяхме в Лутра Едипсу и бяхме едни от най-младите в курортчето. Това, ако включим внуците на бабите. Ако ги изключим, бяхме ние  Mr. Green Но на нас ни хареса. Спокойно е, има къде да се хапне, какво да се купи. На плаж ходихме на едно страхотно място на 7-8 км. Имаше си бийч бар и общо взето бяхме единствените на плажа, заедно с бармана. Беше малко след Агиос Николаос. Може всъщност и там да се води.

# 575
  • София
Ние стигнахме до края на пътя на север, но така и не си харесахме плаж - имаше един по-голям, но пренаселен, другите бяха все покрай пътя с тънки плажни ивици. Накрая спряхме на един с камъчета зад който минаваше пътя. За съжаление имена не помня. Харесваме по-малки и закътани заливчета, но не открихме такива. Иначе атмосферата в Лутра Едипсу е много приятна - пълно е с усмихнати по-възрастни хора, някак ретро ми беше. Но определено другата страна на Евия ми допадна повече - красиво, по-планинско и диво.

# 576
Кавос е гаден камъняк. От острия тип. Но има два по скрити плажа. Вече не помня на кой ги показвах в Гугъл мапс миналата година. На единия си има бийч бар и е много спокоен. Намира се в големия залив след Аг. Николаос. А на 500 м. преди него има и две кръчмета. Там съм яла най-добре приготвените сардели.

# 577
Кавос е гаден камъняк. От острия тип. Но има два по скрити плажа. Вече не помня на кой ги показвах в Гугъл мапс миналата година. На единия си има бийч бар и е много спокоен. Намира се в големия залив след Аг. Николаос. А на 500 м. преди него има и две кръчмета. Там съм яла най-добре приготвените сардели.

На мен, на мен  Heart Eyes Благодаря за което. Това с бийч бара ми е фаворит. За съжаление единствената снимка, която намирам сега е тази цък

Ние заемахме най-десният чадър най-отпред, та обрнах специално внимание - има не малка "свободна" зона.

# 578
  • София
Абе, вие вместо да ме отказвате, ме нахъсвате с тези постове и снимки. Ние обичаме да обикаляме, та написаното ми харесва, даже се чудя да не откажа ли вечерите. Как е ценово по кръчмите ?

# 579
  • Варна
Абе, вие вместо да ме отказвате, ме нахъсвате с тези постове и снимки. Ние обичаме да обикаляме, та написаното ми харесва, даже се чудя да не откажа ли вечерите. Как е ценово по кръчмите ?

Откажи ги смело.
Освен че има няколко много добри кръчми има и сувлакчийница и готварница и за 4 - 6 евро ти сипват някакви огромни порции невероятно вкусна домашна кухня , които ни стигаха за двама. chefВ една от кръчмите страхотни контосувли .Още ми е в устата вкуса на невероятното домашно винце от пазара на цената на минерална вода 1,5 л.=2 евро  #Crazy!
 bouquet

# 580
  • София
Да,току що прочетох за готварницата.Wink

# 581
О, да, има страхотен пазар с много маслини, смокини, домати, зехтин и тн. Така и не ядохме в тези гостилници, но изглеждаше апетитно  Peace

# 582
  • София
 blackisback, този е плажът за който писах, че беше много пренаселен. Но ние бяхме в разгара на сезона.
bibi и според мен ги отказвай - има много заведения на много добри цени. Аз пак да си кажа, че от другата страна на острова имаше повече за обикаляне.

# 583
О, може. Ние бяхме там около 6-ти септември. Някои от дните имаше две сръбски двойки, но общо взето бяхме на двата края на плажа.

# 584
Аз пак да си кажа, че от другата страна на острова имаше повече за обикаляне.
Бавно се пътува на Евия. Аз не съм ходила на море там, но миналата година на връщане от Аморгос влязохме при Халкида и прекосихме острова през "гръбнака" (планината по дължина) с опознавателна цел. Спахме на Паралия Ахлади - огромен, широк пясъчен плаж със също тъй огромни вълни. Предполагам, че от въшната страна обичайно е така бурно морето, съдейки и от опита ми с други острови/полуострови.
Викат му още и Фрагаки

(Снимката е от сайта на нашия хотел, аз не успях така отгоре да го щракна)

После излязохме през Агиокампос - Глифа и там релефът беше доста по-постен, без чукарите и боровите гори на югоизток.
Навсякъде, където минахме, обаче ми се стори доста спокойно и много слабо туристизирано, може би единствено август прави изключение (там, където бяхме, абсолютно всичко хлопваше кепенци на 11-12 септември, когато започва и учебната година в Гърция). Е, в Лутра Едипсу може и да е различно.
Почти не видяхме табели на друг език освен гръцки (рядкост за Гърция като цяло, навсякъде са и на двата езика), а също и на гръцки не бяха особено много.

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 17:03 от Параход

Общи условия

Активация на акаунт