На море в Гърция 2015 - VIII

• 99 459
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Ааа баш в сезона - не!  Naughty Ние ходим в началото на септември обикновено.  Peace

# 616
Ние бяхме в края на юни и беше спокойно, но юли и август-не знам, сигурно е гъчканица, островът наистина е много малък.

# 617
  • Бургас
Това е от Амуляни на 1 септември. Температура на въздуха - 40 градуса  Crazy

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10208202040789098&se … ype=3&theater

# 618
Миналата година бяхме на Амулиани в средата на юли, и останахме много доволни. На плажа беше относително спокойно. За почивка на семейства с малки деца е прекрасно място.

# 619
  • София
Препоръчате студия близо до плажа в Амуляни

# 620
Айде прочетете поне последната страница на темата, че на нея само за това се говори..

За 1-ва не смея и да мечтая Simple Smile

Или... най-добре идете при туроператор, той ще отговори адекватно на нуждите и възможностите ви.

Последна редакция: пт, 29 яну 2016, 12:41 от Параход

# 621
  • София
Привет и от мен! И аз започвам да чета за нашата почивка Септември. Много ми се иска да отидем тази година до Цикладите... Heart Eyes
Спомням си, че миналата Таис беше ходила, но не мога да открия поста, в който разказва. Къде е по-добре да се ориентирам за настаняване-  на Наксос ли? Въобще всякаква информация ще ми е от полза.  Peace
Друг, по-икономичен вариант ще ни бъде Корфу. Виждам, че тук има доста инфо.  bouquet

# 622
Таис беше на Наксос по-миналата година (2014), постове в темата има доста, можеш да я питаш и на лични.
Аз също съм ходила на 5-6 цикладски острова, ако нещо конкретно те интересува - насреща съм. Те са повече от 15 и са много различни един от друг, всеки със собствена красота и особености, зависи какво точно искаш.

# 623
  • София
Параход благодаря!
Явно съм се объркала за годините. Търся постовете  Simple Smile
Миналата година бяхме на Кефалиния. Мнооого ни хареса. Толкова много може да предложи този остров  Grinning Тъсим хубави плажове,това е задължително, защото ние изкарваме по цял ден там. А вечер излизаме на разходки из градчетата.

# 624
Много са различни от Кефалония климатично, природно, а и архитектурно Simple Smile
На Наксос има много хубави плажове, да. И на други острови също.
По-бавно и по-скъпо се стига - до Атина и после ферибот от Пирея или Рафина, който е около 4,5 - 5 часа. За кола, двама възрастни и дете е около 160-170 евро в посока (за Наксос това).
Има разни варианти и за самолет, от София с прекачване в Атина, от Солун директен (до Солун се стига с кола и се оставя на паркинг) и т.н., коментирали сме ги във форума. Миконос, Парос, Наксос, Санторини имат летища.
Аз предпочитам с кола и ферибот, въпреки че невинаги излиза по-евтино.

Eто тук https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums можеш да видиш снимки от някои от островите - Наксос, Аморгос, Миконос, Сирос, Малките Циклади (вълшебни плажове!) Само Санторини не съм качила, но той и без тва не е подходящ за плажна почивка, а и всички са го виждали.
Не на всички острови съм снимала плажовете. Но на всичките изброени има мноого добри.
Както и на Иос, Милос, Парос и т.н. Абе море безкрай Simple Smile

# 625
Здравейте  bouquet
От скоро ви чета и попивам с огромен интерес всяка написана дума. За сега съм прочела едва последните няколко странички, както и съм хвърлила един общ поглед на първата. Все още не сме се ориентирали къде ще почиваме тази година, но определено доста се запалих за Гърция след вашите коментари. А снимките на Параход са направо  Crazy ... букално се пренесох на местата от снимките  Heart Eyes
Параход, страхотни снимки, да знаеш, че ако решим да почиваме на някое от тези местенца, със сигурност голям процент от заслугата ще бъде твоя  Joy

# 626
  • София
Параход, благодаря!
Ние също предпочитаме с кола. На остров без нея е доста неудобно. Аз се колебаех между Наксос и Парос в интерес на истината. Ще разгледам снимките.  Peace
Ще разровя и къде е удобно за настаняване.
Ние сме без деца.
Ще питам пак. Благодаря bouquet

# 627
Здравейте, и аз се включвам при вас.
Преди известно време бях писала, после спрях, но тези дни ме запалиха за Неа Перамос и плаж Амолофи.  Grinning
Много ми хареса по снимки и отзиви, още повече мъжът ми е от Кърджали и като ходим лятото на гости на свекърите, ще ни е много удобно да отидем /макар че при вас четох, че пътят точно оттам е по-лош, кара се бавно и е с много завои/

Но ще търся евентуално за студио наблизо в района и, живот и здраве, лятото се надявам да поплажуваме там.  Hug
И се надявам на съвети и препоръки за там от вас.  bouquet

# 628
  • София (Възраждане)
Къде е лош пътят? Не е за плахи шофьори през Златоград, през Маказа е добре.

# 629
Къде е лош пътят? Не е за плахи шофьори през Златоград, през Маказа е добре.

Ами супер. Та даже Маказа ни е по-добре... през Кърджали, де  Grinning
Макар че, вчера мъжът ми вика, че то и през София ни е по-близо до там, отколкото до Бургас примерно  Grinning

Но все още се лутам и чудя къде да преспиваме /гледам разни студиа на брега на Неа Перамос/
Иначе как е правилно да се каже, че го пишат и казват и по двата начина - плаж Амолфи или Амолофи?  newsm78

И всъщност къде около Неа Перамос е най-близкият и изгоден хранителен магазин /чух за Лидл, ама не питах къде имат предвид  ooooh!/, че децата са малки на 3 и 5 г. и едва ли ще успяваме да ги храним само по таверните?  Simple Smile Пък са и доста злояди.

Общи условия

Активация на акаунт