На море в Гърция 2015 - VIII

• 99 431
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
Двата предишни случаи се отнасяха за Великден и началото на лятото.

Следяхме сегашната ситуация по медиите и на място,тъй като бяхме в Сандански от няколко дни.
Стачката не е страшна,когато е законна,т.е.има предварително обявени места,дни,часове.
Не я обявяват за законна,за да не плащат компенсации и глоби .Щом е незаконна,тя трябва да не бъде допускана,което изобщо няма да е трудно-нали видях лично за какво става въпрос.Веднъж започнала,при нея няма правила.Полицията не само я позволява,ами и затваря пътищата дори без кьорав трактор.На няколко места полицаите бяха оставили едни вързалки или пластмасовите конуси и се изнасят да вечерят вероятно.Наши приятели ритнаха конусите,минаха си през магистралата и се прибраха по живо,по здраво.Ние не посмяхме обаче.Тръгнахме да търсим обходните пътища,които ни изрецитираха,за да установим,че в един момент и те са затворени.Разбрахме,че навсякъде е така,не знаеш накъде да тръгнеш.За да не закъсаме през нощта,зима е,отседнахме в един хотел,който веднага си вдигна цените на летен лукс за мръсни стаи.На другия ден ни качиха на магистралата,платихме се таксата(тука няма стачка) и след малко полицията ни отби-айде пак през ниви и полянки.
Смятайте с такива органи на реда колко сте защитени.Хилиха се,никакво съдействие,показват ти някакъв час,когато ще пускат (за неизвестно колко време)и не го спазват.На едната блокада се сблъскаха коли,линейките едва се провряха.След линейките полицията се канеше пак да затвори пътя,но номерът не мина и колите пробихме.Не всяка блокада беше такава масова.Повечето бяха пристигане,псуване и обръщане.Някои връзкари си ги пущаха да преминат,други обръщахме.Помолихме няколко шофьори просто да караме след тях,защото не можем да се ориентираме-"охи,охи".Охи ли?Ама след два месеца ще размиташ за парите на българите.
Както и да е,нито ми се спори,нито ми се обсъждат исканията на стачниците.
Споделих,пък вие си постъпвайте както намерите за добре.

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 15:39 от LilaC

# 691
  • София (Възраждане)
Ама след два месеца ще размиташ за парите на българите.

И не само...румънци, разни други от централна и източна европа, точно тези, които пълнят северните курорти.

Лила, това което описваш, сега при настоящата стачка ли се случи или миналана година?

# 692
Ама след два месеца ще размиташ за парите на българите.

И не само...румънци, разни други от централна и източна европа, точно тези, които пълнят северните курорти.

Лила, това което описваш, сега при настоящата стачка ли се случи или миналана година?
Сега.Sъбота и неделя,снощи се прибрахме.

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 11:34 от LilaC

# 693
  • София
Здравей, не успявам да открия информация за цените. Дали имаш спомени ориентировъчно колко ви излезе на вас на нощувка?

Разрових се за мейл. Били сме от 19-26.6. Цената е била 45 евро за студио + чадъри и шезлониги на плажа. Апартаментите мисля, че бяха по 55 евро. Може да питате за отстъпка при ранни записвания евентуално.

# 694
тъй като не съм  ходила до сега в Гърция средата на юни, бихте ли ме ориентирали как е водата, става ли за къпане на малко дете (в района на Халкидики)

# 695
Дори нашето МВнР в края на миналата седмица препоръча да не се пътува към Гърция. Peace

# 696
  • София
Jira много ти благодаря аз информацията  Hug

# 697
А ти, моля те, дай координати на тази вила в Керамоти. Simple Smile Интересувам се от всякакви подробности, ако може и снимки - цена, период, близост до плаж, обзавеждане и помощения, паркинг, удобства и т.н. Simple Smile

Тук бяхме миналата година, мястото е приятно, много близо до плажа, който е разкошен, а цените са съвсем нормални. Също така в Керамоти не е съвсем изолирано, но е спокойно, почти навсякъде се говори на български.
http://www.booking.com/hotel/gr/nautica-bay-apartments.bg.html

Тук също може да намерите нелоши квартири
http://www.greek-hotels.ltd.bg/02-Kavala.htm

Jira, благодаря за предложението, ще го погледна сега.

# 698
  • София
Здравейте,
Използвах търсачката, но не ми излязоха дискусии за Лефкада от темата.
Ще съм адски благодарна, ако се включите и ми дадете препоръки, тъй като до сега съм ходила само до Халкидики и то организирано.
Решила съм да отидем до Лефкада - 2ма души, със собствен транспорт в началото на Септември - как мислите, това подходящо време ли е като температура?
Разрових се и видях, че там има много места за отсядане, но нищо не ми говорят. Иска ми се да посещаваме прекрасните плажове с тюркоазена вода (от един от сайтовете в началото на темата прочетох, че това са най-вече Порто Кацики, Егремни и Катизма). Намерих две сигурни агенции, които предлагат 7 дневна почивка за около 400лв на човек (включва спане и закуска). Единия хотел е в Лигия, а другия в Никиана. Как мислите, дали е по-добре да се запишем при тях и там да има човек от агенцията, към който да може да се обърнем или пък сами да си запазим хотел и там ще успеем да се оправим (разгледах оферти за там от Букинг и да ви кажа, има по-евтини хотели от тези, които се предлагат от агенцията).
Моля Ви препоръчайте ми местенце, където да посещаваме тези плажове, а в същото време вечерите да има къде да се разходим - тоест хотела да не е откъснат от всичко останало.
Ще сме с кола, но ако се наложи да пътуваме до плажовете, то да не е повече от 6-7минути на посока и покрай тях как стоят нещата с паркирането, тъй като и за количката си се притесняваме. Ако не сме с агенцията, а самостоятелно, ще има ли как да отидем на дневна екскурзия с корабче и тем подобни - атенции от които да заявим тези еднодневни екскурзии?
Съжалявам за многото въпроси, надявам се да не съм досадила на никого, ще съм благодарна за всякаква информация, както и за съвети, разбира се.  bouquet bouquet

# 699
  • Пловдив
Токущо чух по радиото, че са затворят границата днес от 17 .00 до 22.00 за всички автомобили.
Лятото е ясно, че стачка, поне в този вид няма да има. LilaC, напълно те разбирам и съм съгласна с теб. За жалост обаче по нашите курорти не съм забелязала повече уважение към клиента. Аз резервирах за пръв път тази година в Гърция. До сега сме си ходили на нашето черноморие във всякакви варианти от all inclusive до ведомствени станции. Миналата година бяхме юни на Приморско - времето приятно, плажа прекрасен, като дойде вечер се почва с Тони Стораро от едно чисто празно, открито заведение в самия център. Така до 3 през ноща. Спали сме на затворен прозорец. В средата на сезона на Несебър - мръсотия, навалица и пак някаква ужасна музика до късно през ноща, този път от заведение на плажа, което сигурно беше на 1 километър от нас.  #Crazy Ако не в Гърция, ще е в Турция, тук вече не искам!

Аз писах преди няколко страници, че бях запазила едно студио в околностите на Сарти, но промених резервацията защото намерих местенце с градинка в самото село. Това е мястото. http://www.sarti.gr/en/exohi-apartments-sarti-halkidiki-77178.html И аз да не изостана ползвах Transfer wise, но имах глупостта да наредя сумата през Epay и се почна една ужасна кореспонденция с искания да им пращам какви ли не документи удостоверяващи, че аз съм аз Simple Smile Но днес, една седмица по-късно направиха трансфера, та чак и подариха един безплатен трансфер.

# 700
  • София
fire_bow, през есента имаше много силно земетресение с епицентър близо до Лефкада, което причини огромно срутване на Егремни и плажът буквално вече не съществува. Силно се съмнявам, че някога ще бъде разчистен изобщо, а и дори да бъде - това вече няма да е същият плаж.
Ако целта ви са плажовете на западния бряг, то при евентуални нощувки в Лигия или Никиана пътят до тях ще е доста повече от 6-7 минути в посока, още повече че ще трябва да прекосите планина, пътят не е най-лек.
Ако искате близост до Катизма и Порто Кацики, погледнете възможностите за настаняване на западния бряг на острова. Ние бяхме отседнали във Василики, така че не мога да препоръчам нищо конкретно в близост до Катизма или Порто Кацики. А пък, от друга страна, двата плажа не са толкова близо един до друг и където и да се настаните, поне до единия ще трябва да пътувате повече от 6-7 минути в посока. Simple Smile

# 701
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
Използвах търсачката, но не ми излязоха дискусии за Лефкада от темата.
Ще съм адски благодарна, ако се включите и ми дадете препоръки, тъй като до сега съм ходила само до Халкидики и то организирано.
Решила съм да отидем до Лефкада - 2ма души, със собствен транспорт в началото на Септември - как мислите, това подходящо време ли е като температура?
Разрових се и видях, че там има много места за отсядане, но нищо не ми говорят. Иска ми се да посещаваме прекрасните плажове с тюркоазена вода (от един от сайтовете в началото на темата прочетох, че това са най-вече Порто Кацики, Егремни и Катизма). Намерих две сигурни агенции, които предлагат 7 дневна почивка за около 400лв на човек (включва спане и закуска). Единия хотел е в Лигия, а другия в Никиана. Как мислите, дали е по-добре да се запишем при тях и там да има човек от агенцията, към който да може да се обърнем или пък сами да си запазим хотел и там ще успеем да се оправим (разгледах оферти за там от Букинг и да ви кажа, има по-евтини хотели от тези, които се предлагат от агенцията).
Моля Ви препоръчайте ми местенце, където да посещаваме тези плажове, а в същото време вечерите да има къде да се разходим - тоест хотела да не е откъснат от всичко останало.
Ще сме с кола, но ако се наложи да пътуваме до плажовете, то да не е повече от 6-7минути на посока и покрай тях как стоят нещата с паркирането, тъй като и за количката си се притесняваме. Ако не сме с агенцията, а самостоятелно, ще има ли как да отидем на дневна екскурзия с корабче и тем подобни - атенции от които да заявим тези еднодневни екскурзии?
Съжалявам за многото въпроси, надявам се да не съм досадила на никого, ще съм благодарна за всякаква информация, както и за съвети, разбира се.  bouquet bouquet

Не е проблем сами да си намерите хотел. По-голяма част от предлагането са малки семейни хотелчета, които са напълно добри като условия и доста по-евтини от хотелите, които предлагат агенциите. Но понякога и агенциите имат прилични предложения. Преценете според ситуацията.

Септември е много добре като температура. Ние обикновено ходим в края на септември. Все пак има риск да има някоя буря.  Wink

Плажовете обаче са разпръснати из целия остров и ако искате да ги видите, трябва всеки ден да ходите на различен. Тюркоазените води са обикновено на плажове, които са от бели обли камъчета с големината на пъдпъдъчи яйца, а не е пясък.  Laughing На практика на Лефкада пясъчни плажове почти няма. Сещам се само за плажовете, които са около провлака, който свързва острова със сушата. Но там пък следобед обикновено започва да духа и е най-вече за скейтове. След земетресението Егремни вече го няма във вида, в който беше досега, а до останалите миниатюрни участъци не се знае дали ще има достъп. А и това не е плаж за всеки ден. Едва ли всеки ден ще слизате по 300-350 стъпала.  Wink Порто Кацики със своите 150 стъпала е по-лесен за достигане, но пък е на доста отдалечено място и най-вероятно също ще отидете само веднъж. Най-добре търси настаняване по-близо до Катизма или около столицата Лефкада, където островът е равнинен и пътищата не са планински. В Никиана сме отсядали и не беше зле като отправна точка. Живот има най-много в Лефкада и Нидри.

Никакъв проблем не е да се качите сами на корабче. Корабчетата са на 3-4 фирми, които имат офиси на улицата с магазините в Нидри. Обаче агентите им обикалят навсякъде и дори на плажа могат да ви намерят и да ви предложат круиз. 15-20 евро струваше през септември 2014 г. Беше включен и обяд (доста символичен Simple Smile ).

В края на септември можехме да паркираме навсякъде без проблеми. Иначе при известните плажове има платени паркинги. Круизните фирми си имат паркинг, където те водят, паркираш и с една моторетка возят шофьора до кораба. Simple Smile Безплатен е. Като цяло в градчетата и около хотелчетата няма никакъв проблем с паркирането.

# 702
Токущо чух по радиото, че са затворят границата днес от 17 .00 до 22.00 за всички автомобили.
Лятото е ясно, че стачка, поне в този вид няма да има. LilaC, напълно те разбирам и съм съгласна с теб. За жалост обаче по нашите курорти не съм забелязала повече уважение към клиента.
Така е.Сами си съсипахме Черноморието,което като природна даденост с нищо не е по-лошо от гръцкото море,и никой не ни е виновен за простотията и селянията.
За стачка през лятото се надявам да няма-всички са губещи при такъв сценарий-но не съм много сигурна.Какво правят гърците,ако исканията не им бъдат приети?Връщат се към драхмата?
Ние ходим в Гърция по Великден,най-късно началото на лятото и наемаме къща.Не съм изпращала капаро,няма и да изпратя.Някои гърци не са съгласни,други са ок и с тях се договарям.Досега не съм била некоректна,те също.От хотела в Кавала,който резервирах за 06 февр.ми поискаха капаро,отказах им и те бързо отговориха,че няма проблем и ни чакат.Дори от блокадата им звъннах и обясних ситуацията,поради която сме възпрепятствани.

# 703
Днес моя колежка с бебе пътуваха до Кавала. Минали са навсякъде безпроблемно, не е имало пукната кола на границата.

Не казвам, че във всеки един момент и локация от блокадата е така, но мисля, че другото е по-скоро въпрос на малшанс, отколкото закономерност.

# 704
Здравей, не успявам да открия информация за цените. Дали имаш спомени ориентировъчно колко ви излезе на вас на нощувка?

Разрових се за мейл. Били сме от 19-26.6. Цената е била 45 евро за студио + чадъри и шезлониги на плажа. Апартаментите мисля, че бяха по 55 евро. Може да питате за отстъпка при ранни записвания евентуално.
А в цената има ли включена храна или е само нощувката?

Общи условия

Активация на акаунт