Таласемия и бременност

• 76 949
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
При мен еритроцитите са 0,31. при реф. стойности 0,35-0,5.
MCV 0,68  при 82-98.
А при ММ, не знам, всички изследвания са в БГ.

# 166
Е, това може да показва и желязодефицитна анемия, не е показателно само по себе си за таласемия, така че спокойно.
А MCH или  MCHC как са?
 Hug

# 167
Колкото и странно да звучи, тези два показателя, ги няма или са изписани по друг начин и не мога да ги открия.

# 168
Здравейте:) минавам да споделя с вас, хубавата новина, че ММ не е носител на таласемия. Охх, толкова много се успокоих, че нямам думи да го опиша.
А моите резултати още ги няма. Но при мен, почти е ясно какъв е.

# 169
Наслаждавай се на бременността си!  bouquet
Това е един от най-вълшебните периоди в живота на жената.

# 170
Gerda, за таласемията задължително ли MCV, MCH, MCHC в ПКК са извън референтните стойности?  Hug

# 171
Хематолог е най-добре да ти погледне кръвната картина.Само тези показатели не доказват диагноза, а заедно с други насочват към електрофореза на хемоглобин.

# 172
Знам, че трябва да отида на хематолог  newsm78 Мерси Simple Smile

# 173
  • София
момичета,
а на кой хематолог се доверихте?
аз ходя в нац. център по хематология при др. рангелова..
хгб ми пада и вече е 80, дсно се вдигне след б12 инжекциите....че е кофти, в 5 м. съм и нямам много енергия вече...  Tired, а не искам кръвопреливане  Cry

# 174
Аз моя го вдигам с фолиева, но не знам при теб как са нещата.
Д-р Рангелова уж е добра, а как се е стигнало до хемоглобин 80 още в 5-ти месец за мен е необяснимо.

Трябва да си обърнеш внимание!
В болница Надежда има млад хематолог, много е добър отиди при него.

# 175
  • София
ами аз започнах в хгб 91, затова не е чудно как падна до 80 до средата на бременността.
с ударни дози фолиева не се подпомогна. сега ще се тествам след б12 и силно се надявам да се покачи.

таласемия хетерозиготна бета имам, никога по-висок хгб от 96 не съм имала, през първата бременност бях диагностицирана...

знаете ли нещо повече за този хематолог, име?

# 176
Здравейте! Можете ли да ми препоръчате добър хематолог в гр. София, който има опит с бременни, носителки на Таласемия Минор?

# 177
Всяко по--свястно аг може да се справи.

# 178

Моята АГ явно  не може, затова търся специалист. Всеки път като ходя на преглед и погледне ниския ми резултат, се почва как може да се наложи кръвоприливане, колко е опасно за бебето... и т.н.

# 179

Моята АГ явно  не може, затова търся специалист. Всеки път като ходя на преглед и погледне ниския ми резултат, се почва как може да се наложи кръвоприливане, колко е опасно за бебето... и т.н.
Колко е Hgb?

Общи условия

Активация на акаунт