Токуда болница София - 21 тема

• 84 389
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
И аз ще съхранявам в Крио сейф. Докторът ми каза, че като започне раждането им се обаждат и идва техен представител да си вземе пробата.

# 571
  • Калифорния
В момента (или поне преди 4 месеца) представител на Крио Сейф в Токуда е една от акушерките. Ако е на смяна просто влиза и взима пробата, ако не е, трябва да дойде специално за раждането. При всички случаи ти задължително трябва да им се обадиш, когато тръгваш към болницата  Peace. Такива са инструкциите написани върху кутията, а и така ти казват, когато подписваш договора.

# 572
  • София
Здравейте момичета! Да се включа и аз с въпросче. Предстои ми раждане края на май, като мисля да се спра на болница Токуда. Смо не знам към кой лекар да се насоча за естественно раждане. Имам фобия от операции и болници  Embarassed, и само се моля да не се налага да се прави секцио  Praynig Много искам да родя нормално. Доколкото чух от познати Димитров все пак предпочита да изражда секцио. Търся отзиви за някой внимателен лекар там, при който се ражда безоперационно.  И кога трябва да се свържа с лекаря, който ще избера началото на 8-ия месец?! Ще съм ви благодарна за всякакви информация!

# 573
  • София
до колкото знам от всичко прочетено, няма доктор, който би предпочел секцио, ако това не се налага...
Но и да има най-малкия риск, може да не искат да го поемат, само защото ти силно искаш да е нормално.
Ако вс е наред, надали някой ще ти откаже нормално раждане, Димитров също Simple Smile

# 574
Димитров не предпочита. Пациентките му предпочитат, защото е най-добрия в това.
На мен до последно ми повтаряше да раждам нормално, но аз бях категорична.

# 575
  • София
Теичка и Brayda много ви благодаря за бърз отговор. Много ми е притеснено, а и поради факта че в БГ в частни болници е доста висок процент на раждания със секцио, а и лекари да са сигурни, че няма да им се налага да излизат не в тяхна смяна на работа, заради това стигам до такива изводи, а и не само аз. Може би наистина допълнително да се презастраховат, ако има някакъв проблем.  newsm78

# 576
  • София
Сигурно има и лекари, които искат да им е удобно, но масово не са такива. Още повече ако жената иска да пробва нормално и няма някакви проблеми с бебето и други подобни.

А специално за частните болници и секциото, според мен повечето хора, които сами избират секцио като начин за раждане отиват в частна болница, защото там ще изпълнят желанието им.
Много е спорна темата. И аз като бях бременна (раждах във Вита) си мислих, че ще направят вс възможно да ме накарат да съм секцио, но ето че лекарката ми ме изуми като ми каза, че до последно 38-ма седмиа ще чакат бебето ми да се обърне с главата и ако го направи, 100% ще се пробвам за нормално първо. А да не говорим, че бебето ми беше с хидронефроза на бъбреците, лекарката ми беше запозната, че няма показатели при този проблем, да трябва да се роди задължително секцио.

# 577
  • София
Kristya, аз раждах при д-р Димитров април 2013 г. желанието ми беше да родя нормално и до последно ме чакаше. По никакъв начин не ме препираше за секцио. Просто накрая на детето се загубиха тоновете и аз казах секцио. Много съм доволна от него...много внимателен и отзивчив. Бих родила отново при него.

# 578
Аз родих в частна болница заради Димитров. Всъщност, където и да беше, аз държах той да изроди детето. А до секцио прибегнах, защото тя си вървеше голяма, а и ако трябва да съм честна, изпитах страх от естественото раждане. Може би когато човек знае, че ще го боли се страхува повече. Е, след секциото боля много.

# 579
Kristya, за Герганова гарантирам, че е привърженик на естественото и няма да те натисне за секцио. Даже ми е правило впечатление, че има негативно отношение към избора на родилки за секцио без медицински показания.

# 580
А имате ли наблюдения върхи др Илиев и това как гледа той на нормалното раждане и секциото? Аз се следя при него и до момента не сме коментирали начина на раждане, но все пак имам познати на които АГ-зи  в последния момент са им казвали, че трябва секцио по незнайни причини. Simple Smile

# 581
  • София
Бях при Илиев 2013, ЗА нормалното раждане е (поне тогава беше).

# 582
  • София
и аз знам за него, че е ЗА нормалното, имам няколко приятелки родили при него

# 583
  • в 1001-та нощ
Аз родих второто си дете при него, без да съм се следила при него и не ме е натискал за секцио. Доволна съм.

Приятелка роди двете си деца - естествено при Димитров, дори й е обяснявал, че има прекрасна физиология да ражда  Peace

# 584
  • София
Много благодаря на всичките отзовали се. Наистина е много полезна информация. И доколкото разбрах, че в Токуда за всеки лекар трябва един месец предварително се записваш, затова реших поотрано да се ориентирам. Сега съм средата на 6-ия и трябва вече май да се записвам затам. Бих искала да отида при лекаря на предварителни прегледи и поне няколко пъти преди раждане да се видим.

Общи условия

Активация на акаунт