Токуда болница София - 21 тема

• 84 357
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
на мен първият път ми правиха клизмата в нормална стая. приеха ме и казаха, че няма да се ражда скоро, настаниха ме в нормална стая, но сама. с една акушерка цяла нощ си лафихме. тя си седна при мен.

а вторият път имах разстройство още от обяд на деня, в който се разраждах. като ме приеха и ме видяха как час по час тичам до тоалетната казаха, че нямам нужда от клизма. счита се, че тялото само си се подготвя за раждането. често се случвало. та има и такъв вариант де Simple Smile

# 616
  • София
Момичета, как стои въпроса със санитарните принадлежности в Токуда и какво трябва да си нося?

Еднократно бельо ясно. Освен това лигнин, превръзки за родилки, нормални нощни превръзки - какво ще ме посъветвате?

# 617
алдора, моят съвет е в началото, първия ден, да ползваш лигнина, който дават от болницата, защото е стерилен, в пликчета. никога не отказват да дават допълнителен. за после можеш да си вземеш някакви нощни превръзки, но гледай да не са от онези изкуствените, запарващите. хубави памучни си бях взела от дм, ама не помня коя марка бяха. може и от онези големите, които се водят за родилки. с тях поне човек не се притеснява, че ще се омаже. аз лично еднократни гащи не съм ползвала, носех си нормални, памучни, но ако смяташ, че ще са ти удобни - защо не.

# 618
  • София
Мерси, Елч Simple Smile Не бях сигурна дали дават лигнин, защото четох че в много болници трябва да си носиш. Иначе за превръзките съм в голямо чудене и еднократно бельо никога не съм носила, така че нямам идея доколко е удобно но видях че го пише в списъка, който е даден в сайта на Токуда.

# 619
Счита се, че еднократното бельо е по-стерилно и по-удобно в случая за употреба. Но на който, както му е удобно в крайна сметка. Еднократно бельо продават и в аптеката долу, ако на някой му свърши това, което си е взел предварително.

# 620
Само да кажа, че на нашата стая отказаха допълнително лигнин, въпреки че на едно момиче й беше много необходим. Казаха, че сме длъжни да си носим. Тези, които бяха секцио, й отстъпиха своя, защото на тях и обикновени превръзки им вършеха работа.

# 621
  • София
Аз преди раждането си мислех, че момента с клизмата ще ме притесни, но нищо подобно не се случи. Илиев ми каза да изчакам поне 15 мин. преди да отида до тоалетната. Акушерката само ме погледна и ми каза, че отдавна се е заканила на доктора да му направи клизма и да не го пуска 15 мин. да отиде до тоалетната  Party

# 622
алдора, на мен специално еднократното бельо не ми ставаше (няма за големи дупета) Simple Smile та, казвам, че не е фатално и да не е то, питала съм и аг-то, и акушерките.

и с двете ми раждания никога не са ми отказвали лигнин, но не изключвам някоя акушерка да е станала с дупето нагоре, макар че това се случва рядко в токуда Simple Smile

# 623
  • София
Благодаря на всички за отговорите bouquet Ще си взема явно и лигнин, че не се знае с какъв късмет ще съм откъм акушерки Laughing

# 624
на мен мм ми беше взел ето такива. бяха ми много удобни, но ги ползвах малко, защото после и с нормалните превръзки си бях ок.

# 625
Благодаря момичета за отговорите.
Тъй като за първи път отидох миналата седмица в Токуда  на преглед, но беше голяма лудница и забравих да питам докторката,но на стената пишеше какви изследвания са нужни за прием и сега видях че нямам Хив и хепатит С.Трябва ли докторката по здравна каса  да ми ги  пусне или не се покриват.Някой ходил ли е без тези изследвания да ражда?
Какво всъщност трябва да съдържа обменната карта,че моята гинеколожка явно забравя изследвания

# 626
В обменната карта се записват кръвни изследвания и ехографски снимки, изводи от фетални морфологии и БХС, здравен статус на майката.
Хепатитите, както и васерман важат 3 месеца, спин мисля,'че 6 м. Не знам дали се покрива от касата, аз ги правих в Надежда, тъй като ми е на две крачки. Доколкото ми е известно са задължителни при прием.

# 627
  • София
Аз ги бях правила, но при приема ми взеха кръв и в тяхната лаборатория ми ги направиха отново. (Това април 2013 г.)

# 628
Аз си ползвах нормалните нощни памучни превръзки. Те слагат на самото легло едно парче попивателно да не оцапаш без да искаш. И с моето си бельо.

# 629
Докторката,която избрах за раждане не си даде телефона,а ми каза да отида в болницата и от там ще и се обадят.Това нормална практика ли е при положение че ми е избор на екип:-o

Общи условия

Активация на акаунт