Токуда болница София - 21 тема

• 84 452
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
Не говорим да се разхождаш като в музей и да опипаш родилките и бебетата, но все пак да се види как изглежда отделението - общите стаи, бани и прочее. Все пак една от основните причини поне при мен да избирам Токуда е по-добрата обстановка спрямо Майчин дом  Peace

Така или иначе съм се записала и ще отида, надявам се да не ми изгубят времето в реклами на частни фирми  Praynig

# 511
Ако в Токуда има студенти нямам нищо против да присъстват докато раждам, кърмя или ме преглеждат. Да "оглеждат" разни външни хора, докато ходя до тоалетната или ми носят бебето за мен е неприемливо.
Фокси, всички избираме Токуда заради условията, стерилността в отделението е едно от тях.

# 512
Няма как да въвеждат в отделението, най-малкото, че там са и операционните.

# 513
И аз съм на мнение, че е недопустимо да влизат в отделението външни хора за разглеждане. Бебетата са беззащитни- не стига че част от персоналът подсмърчаше, като бяха там, ами и външни хора да внасят допълнително риск за бебетата. И това с дрехите и маските е "мижи да те лъжат" Хубаво татковците влизат с калцуни, ама нали лекарите и сестрите ходят по цялата болница с едни и същи чехли, там, където  се ходи и с обувки.
А и няма какво толкова да се разглежда- стаи с бани и с тоалетна- едва ли някой ще направи избора си да ражда в Токуда заради това как изглеждат стаите... Като постъпиш, всичко ти показват...

# 514
Не споря дали трябва или не да развеждат в отделението.  Peace Идеята ми е да не подвеждат с имената. Ако не  отварят вратите за посетители, нека не наричат това месечно събитие "Отворени врати".  Peace Подвеждащо е и аз лично бих била разочарована да присъствам.

# 515
  • Калифорния
Аз като бях на "отворените врати" ни пуснаха и това клипче http://www.tokudabolnica.bg/bg/obstetrics-and-gynecology. На него всичко се вижда  Peace
Ако и без това ще ходите на лекцията, ви препоръчвам да видите къде са Слънчогледите - това е задния вход на отделението. Там идват близките на свиждане и там става изписването. Само не ходете между 12 и 14 часа, че може да има тълпи от посрещачи  bigdance2

# 516
Ако някой е избрал болницата заради това, че е достатъчно прилична обстановката и чистотата в отделението и "вратите се отворят" , за да се види че в стаята има четири легла (някоя от мамите кърми бебето си), гардероб и мивка, а в тоалетната има душ кабина и тоалетна, то повярвайте ми, че след по-малко от една година тук в този форум ще си говорим колко кофти е станало в Токуда и не е това, което беше. Ами сега накъде?

# 517
Най-важното за пациента е грижата, която получава от персонала. Аз избрах Токуда заради Димитров и неонатологията. Ако трябва още 10 пъти да родя пак ще избера същия екип. Искам само да кажа, че след клизма изобщо не ми пукаше дали до всяка стая има тоалетна, както и без душ кабина можех да мина, особено след като едвам се изправях.

# 518
Копирам си поста от друга тема, но не ми се разказва отново:

Ходих и на "отворените врати" в Токуда -  Sick пълна загуба на време е за мен тая лекция. Първият половин час е реклама на Future Health - частна банка за съхранение на стволови клетки. Излиза една девойка да разказва за "резервни части" за бебета, а дори не е научила правилното название на "анемия на Фанкони" и два пъти я нарече "анемия на Фалкони". След нея излезе д-р Кръстанова, показа 5 снимки на стаи (вип и родилни), като няколко пъти наблегна, че тия вече били стари и не изглеждали така, но нямало кой да ги смени в презентацията  #Crazy Останалото беше четене информация, която е написана на сайта. След нея излезе д-р Контилска, която обясни за неонатологичното отделение, но и тя караше на четене. В последните минути ми рекламираха някаква ваксина срещу респираторни вируси при бебета, но ми стана безинтересно и си тръгнах  Peace

# 519

здравейте моля ако някоя от вас има актуален номер на който мога да се свържа с д-р Румен Раденков ще бъда мн благодарна.спешно ми е.днес ми изписа вагинални таблетки които се оказа че са спрени от производство а мога да го видя лично чак понеделник което означава да си правя лечението на половина.благодаря предварително

# 520
Момичета, относно чантата за раждане в Токуда, намирам този списък цък.

Какво още ще препоръчате? Мислех си за чехли, връхна дреха… или няма нужда?

# 521
Здравейте,

Терминът ми е за края на май и искам да родя при Кирякова. Въпросът ми е към тези от вас, които са раждали при нея - тя предлага ли ви личния си телефон, ако се наложи да я потърсите или вие й го искате?
Знам, че когато постъпиш за раждане, се обаждат на лекаря, който си избрал да ти води раждането, но все пак според мен е необходимо най-малкото да му имаш тела, ако недай си боже излезе непредвидена ситуация...
До колкото знам, ако имаш проблем отиваш в болницата и който е дежурен те преглежда - това лекар ли е (ако е нощно време има ли вероятност да е специализант?). Изглежда ми малко да си даваш доверието на сляпо - да те преглежда човек, който например виждаш за пръв път и то особено, ако има проблем...

# 522
Винаги има дежурен лекар-гинеколог в болницата, който може да Ви прегледа, ако се наложи.

# 523
Здравейте,

Терминът ми е за края на май и искам да родя при Кирякова. Въпросът ми е към тези от вас, които са раждали при нея - тя предлага ли ви личния си телефон, ако се наложи да я потърсите или вие й го искате?
Знам, че когато постъпиш за раждане, се обаждат на лекаря, който си избрал да ти води раждането, но все пак според мен е необходимо най-малкото да му имаш тела, ако недай си боже излезе непредвидена ситуация...
До колкото знам, ако имаш проблем отиваш в болницата и който е дежурен те преглежда - това лекар ли е (ако е нощно време има ли вероятност да е специализант?). Изглежда ми малко да си даваш доверието на сляпо - да те преглежда човек, който например виждаш за пръв път и то особено, ако има проблем...
Аз родих декември при Кирякова. Не ми е давала личния си номер, а и аз не съм го искала. Има ли сме уговорки в ден различен от приемният й. Отивам на място, казвам и акушерките й се обаждат. За спешен случай идваш при дежурен (добре че не ми се наложи) .Дежурният винаги е лекар.

# 524
  • София
Момичета, малко съм притеснена и разколебана в избора си на болница и бих искала да помоля тези от вас, които са раждали при Кирякова и Димитров да вземат участие.

По принцип съм се насочила към Кирякова, виждали сме се два пъти. Първият път бях страшно разочарована от безумното закъснение, с което влязох и хаотичността, с която се работеше зад вратите от нея и сестрата (дано да е сестра, а не акушерка). Не ми обърна особено внимание, вписаха ми термина с три месеца по-рано в системата и не го оправиха. Втория път нещата бяха една идея по-добре при прегледа, но и до ден днешен не съм убедена в професионализма й и като цяло професионализма на хората в това отделение. Докато чаках втория път извикаха моето име и едно момиче, което беше седнало по-близо до вратата се изстреля вътре. Незнам дали и кога щяха да забележат, че преглеждат друг човек със същото име ако не бях казала на момичето на регистратура, с което се обяснявахме поне 5мин преди да влезе да им каже, че са объркали и са отворили моя файл. Наясно съм, че това са дребни пропуски породени по всяка вероятност от претоварване, но на мен това ми говори за липса на концентрация и завеяност, и ако др. Кирякова е такава и в родилна зала, със сигурност не бих искала да раждам при нея. Та, моля който е раждал при нея да каже дали нещата са различни в хода на раждането или си е все така разконцентрирана.

В крайна сметка си записах час и при Димитров, но имаше чак за края на Март, а на мен термина ми е началото на Май и при това положение ме съмнява, че изобщо би се съгласил да ме поеме един месец преди термина. Моля, който е бил при него и е раждал естествено също да сподели отзиви по отношение на концентрацията и професионализма му.

В крайна сметка обмислям и вариант Майчин дом покрай всичко това в Токуда, но нямам кой знае колко време да се ориентирам как стоят там нещата.

Общи условия

Активация на акаунт