Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-6

• 104 338
  • 804
  •   1
Отговори
# 690
Въпреки много лошите отзиви от западното изложение, аз много го харесвам.
Всичко е много относително, зависи от юг дали има нещо да ви хвърля сянка докато напича от Юг, открити тераси дали има, както и съседни сгради с/у апартамента.
Ще дам два лични примера:
1. Бившата ми квартира, изцяло западно изложение с голяма открита тераса, както и сграда с/у терасата, не много далечна. Невероятна квартира, само близката сграда отсреща беше единствен минус, но и плюс. Сутрин като се ставам уикендите вътре напича слънце в квартирата, поради простат причина, че се отразява от прозорците от сградата отсреща и е МНОГО СВЕТЛО И СЛЪНЧЕВО дори и сутринта. От обяд слънцето напича терасата и тъй като беше голяма, се препичахме на шезлонг със студени напитки още от обяд. Проблеми със западен вятър не съм имал, а цветята си растяха просто чудесно. Пускаш щорите и не си като във фурна все пак вътре, климатик нямахме, но в най-големите жеги с вентилатора си беше идеалка.
2. Сегашната ми квартира, хола на изток, кухнята и спалнята на запад. Като се събудя уикенда и слънцето вече е заминало към юг, пряко слънце в източната стая само докато спя, но не и след това. В същото време ранния следобед към 1 в момента зимата вече има слънце в западните стаи, като е по-силно от сутрешното. М/у изток и запад... аз лично предпочитам запад, въпреки, че източното било по-добро на хартия.

Сутрин като ставаме за работа не ти пука кога има слънце в апартамента, ти отиваш на работа, така че ху кеърс? Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 яну 2016, 23:53 от korn_val

# 691
И да няма хубави апартаменти за малко пари.
В момента строят жилищна сграда в Редута, като строителя е http://doskov.eu/about.htm, но инвеститора е друг. Има останали 2 двустайни апартаменти на първи и втори надпартерни, както и мезонет. Лошото е, че са запад - северозапад.

Другото което е, че инвеститора след тази сграда ще строи в ж.к. Лагера, така че ако някой иска да избира от първите апартаменти с хубаво изложение инвеститора е:

МИГ-07 ЕООД
Димитър Ганов 
тел.0876197371
мейл: dimitar ganov <ganov1@abv.bg>

Не е реклама, не го рекламирам, нито го познавам, само по телефона се чухме, защото ме интересуваше апартамент в Редута. Но нали темата е да си помагаме, ако някой е готов да взима на зелено в Лагера, може да се обади.

Аз просто съм зашеметен, но на зелено се продават хубавите апартаменти още преди да има изградена строителна площадка!!! Като видиш информационна табела, още преди първа копка и са останали ателиетата на първия етаж  + апартаментите на последния със скосяванията.

# 692
  • София
Здравейте, какво ще кажете за жилище над тунел/прелез ? Между такова ЕПК  и тристайна панелка кое бихте предпочели ? Цената им е еднаква.
Освен, че е студено е и доста шумно - хора минават.
Да не казвам, че по тъмно тези тунели се ползват за тоалетни.

# 693
Харесахме си апартамент за който разбрахме по съседска линия и намерихме продавача. Всичко е изпълнено по нашите изисквания/желания с изключение на изложението, но .... - в случая е запад? (много ли е зле?)
Понеже сме си го намерили ние и имаме директен контакт с продавачите не искаме да ползваме брокери. Нашата брокерка ни отказа от два невероятни имота, за да ни предлага други на нейна колежка/приятелка така, че няма да ползваме нейните услуги.
Като купувачи ние сме в по-неблагоприятна ситуация и ме интересува какви са стъпките от тук нататък? Проверки какви , къде, адвокати, нотариуси и тн..., ще купуваме с ипотечен кредит.
Благодаря за инфото  bouquet

... адвоката ...

# 694
  • In the shadows of my mind
Сестра ми живее в жилище изцяло запад. Зимата е много приятно, лятото е адски горещо. Тя има тераса пред жилището и е последен етаж, т.е. доста фактори са, но без климатик лятото е много неприятно. Пред северно или североизточно/северозападно, си е направо чудесно. Ако има изглед, въздух, отстояние от другите сгради, района ви харесва, сградата е ок, жилището ви пасва - КУПУВАЙ Simple Smile

# 695
Чисто западно изложение си е съвсем ок. Ние сме с източно в едната стая. Пред нея има балкон. Ами зимата докато изгрее и успее да напече слънцето и вече се е завъртяло към запад. Така че нищо почти не влиза в стаята.

# 696
  • София...........
Днес след като хората ни предоставиха нотариален акт нещата не изглеждат толкова слънчеви или поне не съм сигурна  newsm78
Изложението се оказва северозапад, а ч.ж.п. е с няколко кв. по-малка - 51 кв.+13 общи, което ми се вижда супер много за общи. В крайна сметка ми се връзка ч.ж.п. на 1300Е (обзаведен) ....., което май е множко  Thinking

# 697
Не е ли множко? newsm78 #Crazy Thinking
Това ново строителство ли е? А и зависи къде е, може и да си заслужава. Simple Smile

# 698
Днес след като хората ни предоставиха нотариален акт нещата не изглеждат толкова слънчеви или поне не съм сигурна  newsm78
Изложението се оказва северозапад, а ч.ж.п. е с няколко кв. по-малка - 51 кв.+13 общи, което ми се вижда супер много за общи. В крайна сметка ми се връзка ч.ж.п. на 1300Е (обзаведен) ....., което май е множко  Thinking
За кой квартал е тази цена на квадрат?
Ние купихме лятото ново строителство, обзаведен, вътрешен, на среден етаж, с югозападно изложение за 1000 Е/кв.м с общите части, което се върза 1185 Е/кв.м за застроената площ на апартамента.

# 699
  • Резерват "Северозапад"
Зависи къде се намират имотите Wink...и на нас ч.ж.п ни излиза близо 815 евро/кв.

# 700
Аз също купих миналото лято северозападно жилище, че и на първи жилищен етаж , подобна квадратура само общите части са по малко. Ами не съжалявам. Няма климатик, а и наемателката не желае, сградата е нова с добра изолация и добра дограма, не е студено.на север има нещо като градинка, детска площадка и високи дървета, пазят завета , а от запад няма нищо и цял следобед грее слънце ( когато има слънце). Лятото не знам как ще е, купувах септември и горещините бяха минали вече.
За цената. Помисли като цяло имота който купуваш струва ли си тези пари, не го разбивай на метър и стотинка, в момента пазара е такъв, че няма да харесаш 10 жилища, защото хубавите заминават бързо. Прецени дали крайната цена те устройва,а не дали цената на квадратен метър в този район в момента е Еди каква си...
Успех от мен, и гладка сделка.

# 701
Изложение запад на последен етаж за мен е ок, ако покривът е качествен, иначе северът не го спасява през лятото, а зимата може да бъде най- разнообразна на изненади.

# 702
По темата за запад и последния етаж. Целият ми съзнателен живот съм живяла в три различни апартамента на последен етаж със западно изложение. не виждам какво притеснително има.Никога не ни е било студено и си е имало достатъчно светлина.В панелния лятото беше по-топло, отколкото в тухления,разбира се. Но то на близо 40 градуса, без климатик,ще ти е горещо навсякъде.Не знам,защо хората се плашат от последния етаж. На мен (и на хората около мен) много им допада. Когато са ми идвали гости, винаги са се възхищавали от простора и гледката (и най-вече,че никой не ти тропа отгоре). От две години животът ми се преобърна и живея на първи етаж, е казвам ви не мога да свикна и това си е. Гледка никаква, тропане, хлопане от всякъде.Покрила съм се с пердета от горе до долу, светлина мижава. И гласове чувам отвсякъде, в буквалния смисъл. Не знам дали някога ще свикна, но със сигурност ми липсва свободата и чашата горещо кафе сутрин, на балкона с гледка към Витоша!

# 703
  • In the shadows of my mind
Всеки би искал светлина и простор пред погледа си, хубава гледка към Витоша или където и да е. Но в по-големия % от случаите покривите не са добре направени, има течове и обикновено съседите не искат да участват в ремонта... Независимо, че покривът е обща част, на тях нали не им тече...

# 704
  • София...........
Апартамента е в Борово- нова тухла, среден, гледка няма или по скоро е към сградата от другата страна на уличката. В случая като се разбра, че е по-скоро северозапад изложението Sad ... - слънце никога не влиза, а зимата май ще е и студено  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт