Ето есента дойде, а МАЙчето расте, расте! Тема2

• 25 848
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Здрасти Кривчева... честно казано има много противоричиви мнения за стволовите клетки. Чела съм доста статии и мнения. Честно казано разколебана съм и не знам докрая какво ще решим. Според мен ако си взел от едното дето не е нужно да взимаш и от второто, тъй като са съвместими при едни и същи родители разбира се. Съвместими са и към родителите.
Някъде бях чела мнение, че е много по-добре да оставиш на съхранение към националната банка и така ако има нужда да се използват по съвместимост, пази Боже... така че нещо съм объркана в мнението си засега, май ще трябва да се консултирам повече преди да вземем решение...

# 436
Здрасти Кривчева... честно казано има много противоричиви мнения за стволовите клетки. Чела съм доста статии и мнения. Честно казано разколебана съм и не знам докрая какво ще решим. Според мен ако си взел от едното дето не е нужно да взимаш и от второто, тъй като са съвместими при едни и същи родители разбира се. Съвместими са и към родителите.
Някъде бях чела мнение, че е много по-добре да оставиш на съхранение към националната банка и така ако има нужда да се използват по съвместимост, пази Боже... така че нещо съм объркана в мнението си засега, май ще трябва да се консултирам повече преди да вземем решение...
да,за тези ,които имат вече детенце Simple Smile на мен ми е първо и предимството е,че наситина са съвместими на 50% с родителите,не дай се Боже да се налага...а за банката-вече е въпрос на личен избор, аз не бих заложила на българска банка
по-нататък ще проведа лични срещи с двете фирми, на които съм се спряла, за да ми разяснят подробно Simple Smile

# 437
  • София
да,за тези ,които имат вече детенце Simple Smile на мен ми е първо и предимството е,че наситина са съвместими на 50% с родителите,не дай се Боже да се налага...а за банката-вече е въпрос на личен избор, аз не бих заложила на българска банка
по-нататък ще проведа лични срещи с двете фирми, на които съм се спряла, за да ми разяснят подробно Simple Smile

Не, не ставаше въпрос за българска банка.... а за националната такава. До колкото съм запозната там може да ти ги съхраняват безплатно, но условието е, че не ги пазят само за детето и семейството ти... ако има нужда да се използват за друг човек съвместим с тях се използват. До колкото знам в напредналите (западни и т.н.) страни задължително се взима от всяко дете и се пазят в национални банки, като идеята е че процента в които ти реално може да ти се наложи да ги ползваш е относително много малък и ако има някъде човек със съвместимост да може да му се помогне... Но там се прави на всички деца и реално има огромна взаимнозаменяемост... До колкото знам от скоро има такава възможност и в БГ....
Според мен взимане на стволови клекти е задължително при някаква наследствена предразположеност и има цикличност на заболяваемост в семейството...Човек трябва да притегли плюсовете и минусите, всимъл, че стволовите клетки не са панацея за съжаление и трябва да си информиран при избор...
Излагам разбира се лично мнение, което още не е сформирано на 100%

# 438
  • София
https://mayamarkov.wordpress.com/2014/01/21/against_private_stem_cell_banks/

http://alexandrovska.com/display.php?bg/%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA … D1%80%D1%8A%D0%B2

Ето малко информация за тези обществени банки

Последна редакция: пн, 12 окт 2015, 13:58 от MALCHO11

# 439
информацията е много полезна, благодаря ти,Малчо Simple Smile само, че аз не разбирам-как така ти ги запазваш,ама ще ги позлват и други хора? и каква е гаранцията,че,ако ти се наложи, за теб ще има 100% съвместими? предполагам това става с дълги списъци на донори, което може да се избегне,ако имаш собствени..и още нещо, възможно ли е напимер мои стволови клетки да са на 100% съвместими за друг човек?
иначе ясно-не са панацея, то да не ти се налага да опираш до тях изобщо де..
а за чужбина съм 100% сигурна, че не се прави задължително на всички деца, поне не в Г-я и Австрия, тъй като племениците ми са раждане там, пак е по желание и пак се заплаща, поне до преди 3 години беше така Simple Smile

# 440
абе като цяло голяма мъгла ми е:) е,то аз не разбирам и много от заболявания и трансплантации де...ама за това питам тук да чуя мнения Simple Smile

# 441
  • София
Момичета, за срамотиите да питам нещо, че се обърках вече, а водя спор: сега съм  в 7 седмица и 4  дни, кога трябва да и започне третия месец- 21.08.2015 последен цикъл? Иначе да се похваля, че в четв. бях на преглед и се видя ембрион 8мм със сърдечна дейност, викат ме на прегред на 29.10 с готови резултати от кръв и урина. За термин никой дума не спомена.

# 442
  • София
Ами то това е, не се пазят конкретно за теб, идеята е колкото може повече хора да даряват клетки в националната банка и тогава шанса да имаш съвместимост с някой е много голяма... защото идеята е че ако имаш левкимия (Пази Боже на никой да не се случва), собствените ти стволови клетки няма да ти помогнат, защото се смята, че и те са увредени (обяснено е подробно в линка на александровска)... Иначе за САЩ и Канада знам, че се взимат задължително, но може и да бъркам...

# 443
  • София
Момичета, за срамотиите да питам нещо, че се обърках вече, а водя спор: сега съм  в 7 седмица и 4  дни, кога трябва да и започне третия месец- 21.08.2015 последен цикъл? Иначе да се похваля, че в четв. бях на преглед и се видя ембрион 8мм със сърдечна дейност, викат ме на прегред на 29.10 с готови резултати от кръв и урина. За термин никой дума не спомена.

В моята книга пишеше 3-ти месец (приблизително от 9-та до 14 седмица). Виж и онлайн калкулаторите...

# 444
ако сега си 7с+4дни то на 13,11 трябва да си 3 месеца +1 ден по мои изчисления Simple Smile но не лунарен,а обикновен месец Simple Smile лунарните не са ми ясни Simple Smile

# 445
Ами то това е, не се пазят конкретно за теб, идеята е колкото може повече хора да даряват клетки в националната банка и тогава шанса да имаш съвместимост с някой е много голяма... защото идеята е че ако имаш левкимия (Пази Боже на никой да не се случва), собствените ти стволови клетки няма да ти помогнат, защото се смята, че и те са увредени (обяснено е подробно в линка на александровска)... Иначе за САЩ и Канада знам, че се взимат задължително, но може и да бъркам...
всъщност излиза, че ако реша да даря клетки в национална банка, правя нещо добре и се надявам,че ако един ден, недай се Боже, ми се наложи да ползвам, се надявам и други хора да са решили да направя добро дело  newsm78 идеята е добра, но съм скептично настроена, друг е въпросът, че трябва да се проучи много точно за какво точно биха могли да ти помогнат тези стволови клетки, четох мнения, че болестите, за които помага те, реално шансът да се разбооле човек от тях е минимален...

# 446
Термина ти, по мои изчисления е около 28.05. Разбира се някакво изменение може да се получи, според зависи на какъв период ти идва. Лунарните месеци, мисля бяха равни на точно 4 г.с. , но аз винаги съм си смятала стандартните месеци и винаги в главата ми е било ясно. Т.е 21.08-21.09- първи месец, 21.09-21.10- втори месец, 21.10 до 21.11 караш трети месец и на 22.11 приключваш първият триместър. Гестационните седмици се броят от първият ден на последния ти цикъл, значи 21.08-27.08 - 1 гест.с; 28.08-3.09 - 2 гест.с и т.н....

# 447
  • На остров
За стволовите клетки мисля като Малчо, реално собствените могат да помогнат за много малко.

# 448
аз ги броя по седмици- 21,08-28,08-1г.с; 28,08-04,09-2г.с..

# 449
На първа страница има табличка в която са описани,всяка седмица на кой месец отговаря.Трети месец започва в 9-та и приключва в 13-та седмица. Peace

Общи условия

Активация на акаунт