Фиброаденом- да се оперираме ли? 3-та тема

• 112 696
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте,
майка ми бе с диагноза фиброзна мастопатия, а сега и казват рак и че трябва задължително химиотерапия .... Според Вас не е ли добре да се говори с 2-3 лекаря преди тази стъпка ?
Отидете на още едно мнение !

# 526
Здравейте,
майка ми бе с диагноза фиброзна мастопатия, а сега и казват рак и че трябва задължително химиотерапия .... Според Вас не е ли добре да се говори с 2-3 лекаря преди тази стъпка ?
Отидете на още едно мнение !
благодаря и аз съм на това мнение

# 527
 На мен ми махнаха миналата седмица един фиброаденома.  В епикризата ми пише че имам фиброкистозна мастопатия на двете гърди.  В лявата гърда имам още един фа с размери 7/4 мм в дясната има фа с размери 13/5мм. Доктора каза да не се притеснявам и да ходя на прегледи. Не трябвали тази фиброкистозна мастопатия да се лекува.

# 528
И на мен така ми казаха.Не се лекува.Изписват кремове за облекчение на болките и следене през няколко месеца и това е..

# 529
  • Плевен
Фиброкистозната мастопатия доколкото знам е тип млечна жлеза , не е заболяване.предполагам за това и няма лечение

# 530
  • София
Здравейте, препоръчайте ми къде да отида за ехография на млечната жлеза, става дума за София? Удобна ми е болница Доверие, но и другаде, просто добър специалист/специалистка. Да уточня с направление съм.

Тъй като преди година, на два различни прегледа, при различни лекари ми казват различни неща, на едно място фиброаденом, после другия лекар казва, не това си е възел, но на друго място вижда фиброаденом и сега съм решила да се проследявам, но ми се ще да попадна на добър лекар.
Благодаря предварително!

# 531
Аз ходя при Стоименов, който преглежда в мбал Надежда, където апаратурата им е много добра.

# 532
Здравейте,
Няма как да е рак! Няма как да прави химиотерапия без операция! Рак е струпване на клетките, които са видоизменени и заострени...те се врязват в здравата тъкан и я поразяват.....А фиброкистозна мастопатия? Освен да са грешили лекарите, когато са поставили диагнозата ФИБРОКИСТОЗНА МАСТОПАТИЯ!

# 533
Фиброзна мастопатия е състояние на гърдите. При нея проблема е, че ако се появи рак, е по-трудно да бъде открит навреме, заради уплътняванията / кистите. Самата мастопатия не се изражда в рак, но тя може да замаскира такъв за съжаление.

# 534
Фиброзна мастопатия е състояние на гърдите. При нея проблема е, че ако се появи рак, е по-трудно да бъде открит навреме, заради уплътняванията / кистите. Самата мастопатия не се изражда в рак, но тя може да замаскира такъв за съжаление.
Как ще стане това, тази маскировка? Струпването на доброкачествени клетки /тумор/ или злокачествени - ВСЕКИ АПАРАТ ЩЕ хване!

# 535
Как ще стане това, тази маскировка? Струпването на доброкачествени клетки /тумор/ или злокачествени - ВСЕКИ АПАРАТ ЩЕ хване!
Зад киста или фиброаденом може да се "крие" и когато е много малък да не се види. Затова се налага и често на 6 до 8 месеца проследяване.

# 536
  • ...на безопасно
Точно това е коварното на мастопатията.....
 Под нея или в нея точно се появяват злокачествени изменения.
Може да попречи за навременното откриване на рака. Особено облитерирали кисти всред мастопатични изменения много често се израждали.
Тя мастопатията е доста разнородна като структура, а и лошото нещо не свети в неон , все пак.
Аз оперирах мастопатично образувание, достатъчно голямо за да не се знае какво точно може да се зароди в него.

# 537
Не винаги се различават опасните от доколкото може да се твърди- безобидните образувания. Мастопатията е състояние на гърдите, точно така.

# 538
Зад киста или фиброаденом може да се "крие" и когато е много малък да не се види. Затова се налага и често на 6 до 8 месеца проследяване.
Тук се говори за рак и химиотерапия - значи хич не е малко образование щом е нужна химиотерапия!

# 539
Потребителката, която е споделила за заболяването на своята майка, не е разказала с подробности как се е стигнало до тази диагноза. Като например колко често е ходила на контролни прегледи, немаловажно е и къде, както и много други условия. Нейно право е ако не иска, да не навлиза в подробности.
Относно злокачествения тумор, то той може да е съвсем малък,но много опасен.

Общи условия

Активация на акаунт