Есенно слънце пече, а мамите от ИБ мечтаят за винце с мезе!

• 27 256
  • 730
  •   1
Отговори
# 135
  • Северозапада
Меци, време е за край на кофти серията  Tired Стискам всички палци Емка, Мецан и Номер 2 да са добре, а ти да оздравяваш бързо и без усложнения.
Стели, Цвете, винаги ще чувстваме поне малко вина, че оставяме децата, било на градина, било при баба.  Hug
ЛЛ на София каза вчера, че и било зачервено гърлото  Shocked Никакви признаци няма за болки в гърлото - яде, пие, крещи. За спазъма каза, че в момента няма, но нали започнах Вентолин в неделя, та и да е имало, съм го спряла. Сополите са отново на лице. Ще промивам с физ. разтвор и ще пръскам с ксилометазолинов спрей при нужда и другата седмица ще и пусна пак МБ.
Арвен, да не усетите ваксината  Praynig

# 136
  • София
Здравейте,
Меци, да се оправяш и всички да а добре. И повече никакви болести.
Мраве, да се оправя София. И нашата си беше ОК като и беше червено гърлото. И после постепенно намали ядене и пиене.

Снощи и гледах гърлото и не видях зелен секрет. От вчера ударно започнах инхалации с физиологичен + започнах с капки Еуфорбиум. Надявам се да се оправи. Мисля да изчакам с МБ.
Започнах и с лимфомиозот-а отново. Дано и той даде ефект.

# 137
  • Sydney
mecani колко ти е ЦРП? оправяй се и дано всички в къщи да са добре  Praynig  Hug

моето се разкашля  Tired аз съм мега зле (явно прихванах от нея)...

# 138
  • shumen
Меци,стискам палци за всички Ви.Дано Емка и тати Мецан се справят сами още някои ден и да не си заразила и тях,а номер 2 да почака още малко до термин.
Мраве,на Дени приятелчето е със зачервено гърло също без никакви симптоми.Майка му вчера го водила на лекар,че много кашляло и се сополивило уикенда,а за нейна изненада и казали от гърлото,че било много червено и са на Сумамед.Дано София се оправи скоро.
Алексче,да се оправя скоро Ели.
Бени,да се оправя скоро Ема и ти също.
Моето от седмица на сам не знам какво му стана,но почти всяка нощ взе да се напишква.Снощи към 12 като да лягам го вдигнах,изпишка се и всичко беше Ок и в 3,30 като станах,че и мен ми се ходеше до ОО като го пипнах беше опикан целия.Съмнява ме,че или изстива,или нещо е наплашен и затова,но не мога да разбера от какво е точно.

# 139
  • Варна
Добре де, как събуждате заспало дете, за да пишка  ? Аз ако се опитам да събудя Атанас, освен да ме нарита хубаво и да изпадне в истерия, друго няма да постигна   Thinking

# 140
  • до едно тепе
Дани напълно е възможно да се напишква и покрай напрежението от тръгването на градината. Понякога си променят поведението коренно.
Арвенче не го дигам да пишка,но всяка вечер му сменяме блузата поне веднъж, защото като заспи се изпотява обилно. Като беше по-малък се е случвало да се стресне и да истеряса, но сега сяда със затворени очи и го преобличаме. Предполагам няма да истеряса и ако го вдигаме да пишка, но аз не мога да го правя, а баща му не се наема нещо Thinking
Аз имам друг проблем. От седмица две го хващам, че си гризе ноктите. Обяснявам, че ще се разболее така, че не трябва да го прави обаче го виждам с пръст в уста. Миналата седмица му беше изгризан само единия показалец, сега са и двата. Идеи как да го спра докато не му е станало навик ooooh!
Бубето пък сякаш има някаква храчка на гърлото, и днес цял ден не иска да суче нормално. За да се нахрани се налага да го правим легнали и двете в кревата. Дави се, оригва се по 15 пъти на хранене и като върне сякаш връща сгъстена лига-прозрачна с частици сгъстено мляко. От време на време текват лигички. Дали пък заради тях се дави така. Сополи няма и нослето и е чисто и отпушено,а на гърлото хърка понякога Rolling Eyes

# 141
  • В сърцето на любимия човек
Поспаланче - сещам се за два варианта за ноктите. Единия е горчивката, с която се намазват пръстите и така отказват някои деца от смучене на палеца.
Другото е да лепите лепенки за рани от онези с картинки (ако ги харесва) и да се разбирате да си ги пази, иначе няма да му залепиш нова. Естествено, ще лепите и на други места, но ако стане така ще е по-малко травмиращо за детето от горчивката. Един вид ще го прави по собствено желание.

# 142
  • shumen
Арвенче,аз не го събуждам,а процедирам както Поспаланчето.Вдигам го от леглото,слагам го на гърнето и през цялото време е със затворени очи.Досега се е случвало да истерясва 1-2 пъти,но и аз почти не съм го вдигала,защото се стискаше.Поспе като се изпишка пак го вземам и го връщам в леглото и продължава да си спи.
Посланче,и аз мисля,че е от стреса покрай тръгването на ДГ,защото миналата година и в яслата започна да го прави този номер и му върнаха памперса,но сега съм твърдо против,а и го прави само през нощта и няма да му го върна.
За ноктите и аз щях да кажа като Пънчето за горчилката или пък съм чувала,че някои ги мажат с лак.

# 143
  • Sydney
pospalancho имаше един лак, става за деца, прозрачен е, с горчив вкус  Peace да не е заден секрет на малката?
danaeka или е истинал (не го изключвай) или е нарочно (период)

някой давал ли е Имуномикс? Отзиви?

# 144
Засега давам само коластра и да чукна на дърво детето не се е разболявало от два месеца.

# 145
  • shumen
Бени,аз давам само Самбукус Нигра.От моя позната знам,че е давала Имунонмикс,но файда от него не видя.Детето пак си боледуваше.

# 146
  • до едно тепе
Бени аз давах имуномикс  месец и половина първата година в яслата. Много си боледуваше, но при него нали открихме, че проблема е по-скоро в алергичните усложнения и затова така тежко изкарваше вирусите. Сега пак взех. Отзиви не мога да дам-пие го от 4-5 дена и не е на градина от тогава.
Биозин спрях да давам. Реших че ако ще е коластра по-добре да му цедя 100-грамка кърма дневно -повече полза ще има вероятно. Mr. Green
С лепенки няма да стане-радва им се, обаче като му писне след 15-20 мин си ги маха сам от пръстите. Това ми е начина да го забаламосам като му вземат кръв от пръстчето-носим си лепенки с героите от филма Колите и той докато си избира коя да сложим го боцват пръстчето и вземат кръвта Laughing  След 15 мин я е свалил вече. А ако сложим някъде другаде по тялото и от лепилото му се възпалява кожата и се зачервява та ще трябва и това да лекувам. Баба му го беше оставила веднъж така с една лепенка едно денонощие и картинката беше покъртителна ooooh! Може да пробваме все пак, но ако ги маха, ще му взема горчивия лак. Въпроса е че като си го знам може и напук пак да ги гризе и с лака Crazy Чудя се още как не е почнал да си смуче пръста, като гледа че вадя този на сестра му от устата и и се карам с шеговит тон. Но като се замисля май гризането започна откак се боря с малката за палеца в устата Shocked
Офф работи ме отвсякъде диването му с диване Joy

# 147
  • Sydney
Засега давам само коластра и да чукна на дърво детето не се е разболявало от два месеца.
каква коластра даваш?

pospalancho от рогата е Wink мн ни работят с тях  Mr. Green

# 148
На Арел.

# 149
  • София
И малката започна да се напикава. Онази вечер я събудих да се изпишка. Истеряса, но се изпишка и всичко беше Ок. Ама тази нощ се напишка. Явно е че не успява да стиска вече. Смятам вечер преди да заспи да я слагам да пишка макар, че понякога пишка преди лягане и пак се напишква. Но ще почна да навивам алармата да я слагам към 4:30 ч да пишка защото иначе вече в 6:30 ч е напикана. Простооо ужас. А не искам да връщам памперса.
Поспаланче, според мен гледа от Бубето. Най добре с лак да пробваш.

Общи условия

Активация на акаунт