Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 533
  • 736
  •   2
Отговори
# 375
Бъбречният нали не може да отчита направление, което е за друг специалист?
Защото във въпросният ден, когато бях при него понечих да си взема другото направление и той каза-това не е за теб Rolling EyesДали нарочно не ми го даде или.....

# 376
  • някъде
Не може да вземе и двете- той е уролог/нефролог и си взима неговото, другото е да отидеш на гастроентеролог с него.

# 377
Препоръчайте ми сироп за гърло.
Имам суха кашлица, сякаш гърлото ме сърби отвътре, хрема имам съвсем малко, температура също нямам.

И това не може ли да го разкажеш на аптекаря, че да ти препоръча, нали затова учат с години за фармацефт.  newsm78 Иначе -Димекс за суха кашлица.

Красавиците в аптеката ми препоръчаха някакъв лишей, дето не е много ефективен.

Стрепсилс интензив спрей си взех аз от аптеката. Облекчава това дразнене в гърлото. Ако ти се занимава може да си направиш домашен сироп. Аз го правя и за детето - помага много и лесно се приготвя. Във вряща вода слагаш три начупени орехи /не отделени от черупките /, три листа индрише и три суп. лъжици босилек. Ври няколко минутки и като се свали от котлона се слага и 1-2л.мед. Остава се да престои 20-ина минути и се прецежда. Пие се на три пъти.

Благодаря, ще опитам  bouquet bouquet bouquet bowuu Simple Smile

# 378
  • София
Търся добър дерматолог за София, по възможност Младост, който работи със здравната каса?

# 379
Здравейте,днес си правих тези изследвания и по принцип трябва да покажат дали съм диабетичка или съм в някакво пред диабетно състояние.Имам час за ендокринолог в понеделник,а не издържам искам,ако има някой запознат в темата да ми каже как са ми резултатите,благодаря Simple Smile

Биохимия
Забележка: Няма.
Име на теста (изследването)   Резултат   Единици   Референтни граници
Глюкоза 3-кратен профил   *   Профил   Виж по-долу
Глюкоза I-ва 8 ч.   5.64   mmol/l   Веноз. от 3.8 до 6.1, Капилярна от 3.5 до 5.5
Глюкоза II-ра 12 ч.   *   mmol/l   
Глюкоза III-та 17 ч.   6.95   mmol/l   
Хормонален анализ
Забележка: Няма.
Име на теста (изследването)   Резултат   Единици   Референтни граници
Инсулин   0' - 5.7   мkU/ml   Cутрин на гладно до 15
Инсулин   120' - 44.7   мkU/ml   Cутрин на гладно до 15
TSH   1.372   mU/l   0.35 - 5.00

# 380
Здравейте,
Мисля, че имам генитален херпес  Confused Боли ме, а имам час за лекар чак на 3.02. Някакви съвети какво мога да направя до тогава?

# 381
Здравейте,
Мисля, че имам генитален херпес  Confused Боли ме, а имам час за лекар чак на 3.02. Някакви съвети какво мога да направя до тогава?
Сваряваш лайка и смрадлика според указанията на опаковките, добавяш 20 капки йодна тинктура и 1 ч.л. сода за хляб и се киснеш в това. Всеки ден по 2 пъти, за по 10-15 мин. След 5 дни ще си забравил/а.

# 382
Здравейте,
Сваряваш лайка и смрадлика според указанията на опаковките, добавяш 20 капки йодна тинктура и 1 ч.л. сода за хляб и се киснеш в това. Всеки ден по 2 пъти, за по 10-15 мин. След 5 дни ще си забравил/а.

Благодаря  bouquet

# 383
Здравейте!
Тази сутрин котката ни ме одраска жестоко, тече кръв. Промих мястото и сложих лепенка, но съм разтревожена, защото не съм имунизирана срещу тетанус. Аз съм хронично болна и не подлежа на никакви имунизации. Въпросът ми е мога да ли хвана тетанус по този начин? Да търся ли лекар?

# 384
Иди на лекар задължително!
Одрасквания и ухапвания от котка са много опасни! Подуто ли ти е?

# 385
# 386
  • София
Нещо профилактично срещу чревния вирус да се сещате?
Мъжа ми с разтройство и температура, сина и той с разтройство и повръщане, едва ли ще оцелея между тях двамата. Взимам си Инфлуцида и 3-ка Шуслер, друго? Rolling Eyes

# 387
някой от Ямбол знае ли дали има лекари, които преглеждат събота и неделя? някакъв вирус ме пипна, мислех в понеделник да отида на лекар, ама вече не мога да чакам

# 388
Спешен кабинет?

# 389
Момичета, при рецидивиращи гъбични и бактериални вагинални инфекции къде може да се търси причината, при положение, че кръвната картина е добра, кръвната захар е ок, желязото е ок, няма други полово предавани инфекции като хламидия, гонорея и т.н.? Аз съм се видяла в чудо вече.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт