Студенти в UK - 5

• 107 318
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Да, но ако има повече въпроси за кандидатстване (като този по-горе), ще се види, че то не е трудно.
Като не можем да отговорим - ОК, но ако можем, някои грешки няма да бъдат направени.
Wonderrr, търсете с търсачките на сайтовете Entry requirements Bulgaria - ако има информация, излиза.
Както ти е написала Сребърна паричка, подминавате всичко, което не съдържа Diploma za sredno obrazovanie

# 76
Сребърна паричка,cool_witch, благодаря ви!  Hug

# 77
Моля за съвет от пращалите колети - баница можели да издържи  newsm78 Дъщеря ми иска , но ми се струва ,че може да мухляса.
   В понеделник пращаме колет за там / на други деца са пратили и ние да не останем назад  Laughing /
 Липсват им сиренето и кашкавала и доста български неща.

# 78
  • някъде из облаците
Жармен, не съм пращала баница. Сега не е топло времето, така че може и да издържи, ама все пак една седмица  newsm78. Но пък щом на други са пратили...
Аз бих пратила вакумирано сирене и кашкавал, ама по-малки разфасовки, за да успява да ги изяде, щом й липсват. Така е в началото докато си намерят заместители.
Кори за баница се продават във всички магазините, май бяха фило паста или ако има турски магазини, сирене купуват едно гръцко, беше в малки разфасовки и за нула време ще спретнете една скайп-баничка.   Wink, са ме сети как и ние правихме това упражнение. Малката, като се събираха все бисквитени торти правеше, все пращах кремчета на д-р Йоткер и баничка - със сирене, тиква, ябълки.

# 79
Аз им казах да търсят там бг магазин или какъвто е - не знам.
 Дъщеря ми може да прави -баница ,баклава и т.н. Тук готвеше на приятелите си , засега нямат печка / фурна и котлони / там . Само микровълнова.
 Та купих аз кори за баница и ще й ги пратя .Скоро мислят да си купят фурничка/ като тръгваше й казвах ,че ще й трябват фурна и котлон тя ми се изсмя -ама мамо ние ще живеем над ресторант / индийски е / Grinning Та не минаха и 2 седмици и ми пише трябвало им фурна Grinning
  Струва ми се удачен вариант мултикукър ,но някой от тук пишещите може да сподели опит. Плюс е ,че има програматор и таймер. Удобно е мисля и компактно.
  Пратих им линк на сайта на REDMOND

# 80
  • някъде из облаците
Това е лошо, щом нямат печка, защо така? Няма как без котлон-фурна. Единия вариант да видят някъде втора употреба, нещо евтино. Аз съм за мултикукър лесно си го мести из квартирите, с таймер за готвене и няма нужда от още тигани-тенджери, ама с печене на банички нямам там опит, та не знам дали ще станат.
С мойта щерка обсъждахме преди време хубави тенджери-тигани или мултикукър, тя си има печка в квартирата и не е студентка, та се надявам местенето вече да не е толкова често.

Може при приятели да отидат, които имат фурна и да си направят една обща вечеря, баничка и кой каквото още иска. Моите първата година доста често се събираха няколко приятели и готвеха заедно.
Кори за баница има в големите магазини - Теско, Асда, Морисън..., а в малките може не навсякъде да има.

# 81
Ами хазяинът уж е обещал да им сложи -имат си и обособено помещение за кухня -общо. Само микровълнова и кана за вода и други уреди има засега.
 Те пазаруват от Теско - ще им кажа.
  А сирене например Софра дали го има и в тамошният Лидл?

# 82
  • някъде из облаците
Ами хазяинът уж е обещал да им сложи -имат си и обособено помещение за кухня -общо. Само микровълнова и кана за вода и други уреди има засега.
 Те пазаруват от Теско - ще им кажа.
  А сирене например Софра дали го има и в тамошният Лидл?
не знам, сирене купувахме от теско, ама ще питам малката щерка дали в лидъла има гръцко сирене. Иначе, тук са обсъждали корите за баница - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=872756.msg31693102;topicseen#msg31693102

# 83
 bouquet Благодаря  bouquet

# 84
  • някъде из облаците
Сирене, има в Лидъл, гръцко, даже два вида, обаче едното много рядко го продавали, но било много хубаво, поне дъщеря ми много го харесва - кутия от 200 гр, около 2.50 струва, другото е 150 гр, около паунд някъде.

# 85
Снощи щерката въртя баница, чудна станала.Нашият колет пристигна за 7 дена (много време е за готова баница), понапъхах малко дълготрайна храна. Със следващия  ще пробвам да пратя мед и домашно сладко, тук не ги поглеждаше  Mr. Green.

# 86
Снощи щерката въртя баница, чудна станала.Нашият колет пристигна за 7 дена (много време е за готова баница), понапъхах малко дълготрайна храна. Със следващия  ще пробвам да пратя мед и домашно сладко, тук не ги поглеждаше  Mr. Green.
И дъщеря ми тук каквото не ядеше -сега се моли да й пратя там Grinning

# 87
  • Варна
От Теско сме купували гръцко сирене тип Фета , по 200 гр. разфасовки. Като нашето сирене е , но по спомени идва доста скъпичко спрямо грамажа. От тук в колетите можете да пращате сирене в метални кутии, има такова по около килограм , най-сигурната опаковка според мен.

Това е гръцкото сирене в Теско- http://www.tesco.com/groceries/product/details/?id=260671607

# 88
От Теско сме купували гръцко сирене тип Фета , по 200 гр. разфасовки. Като нашето сирене е , но по спомени идва доста скъпичко спрямо грамажа. От тук в колетите можете да пращате сирене в метални кутии, има такова по около килограм , най-сигурната опаковка според мен.

Това е гръцкото сирене в Теско- http://www.tesco.com/groceries/product/details/?id=260671607

Много е хубаво това сирене , ние когато сме в Англия все от него си купуваме какво да му е толкова скъпо 16лева излиза килограма !!! Но пък е сирене а не нещо от 5 лева с растителни мазнини наречено сирене в големите вериги тук

# 89
  • Варна

Много е хубаво това сирене , ние когато сме в Англия все от него си купуваме какво да му е толкова скъпо 16лева излиза килограма !!! Но пък е сирене а не нещо от 5 лева с растителни мазнини наречено сирене в големите вериги тук

И какво, включи се в темата, само да кажеш, че на теб не ти е скъпо да даваш 16 лв. за сирене ? Дала съм линк, откъдето се вижда цената и всеки може да си прецени дали да си го купува или не . А в България си купувам истинско сирене на доста по-ниска цена от тази .

Общи условия

Активация на акаунт