Студенти в UK - 5

• 107 287
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
  • някъде из облаците
 Confused Така бях и аз, заминаха, и двете една след друга. Изведнъж ми опустя къщата, трябваше ми много време да свикна, тъкмо свикнах, дойде Коледа, дойдоха си, заминаха и отново трябваше да свиквам с празната къща. Имам съседка, сина й е в чужбина, и тя така, та си викам  ooooh! не съм само аз...
Все още ми липсват,  много. Те пък вече си имат свой живот, далеч от нас. Важното е да са живи, здрави и щастливи там където са. Пък ние, взехме си куче, Wink за да не скучаем.

♥♥ Fiesta поне не са толкова далеч един от друг  Hug. През края на октомври или началото на ноември някъде, има 1 седмица почивка, нямат лекции. След като замина малката, голямата трябваше да отиде при нея за няколко дена, но почна работа и нямаше как, та малката се възползва от тази ваканция и отиде при сестра си, да се видят. Laughing

# 46
Много ми беше мъчно, като го изпратихме, все едно от сърцето ми нещо се откъсна,
 нали имаше една приказка за нишката, дето свързвала майката и детето.
Пред него не съм показвала да не го разстройвам, но на връщане в самолета се наревах.

# 47
  • България
 Аз нямах проблеми в началото на миналата година, но когато установих, че тя се адаптира трудно и страда, само мисълта за нея ме разплакваше... Сега съм се затрупала с работа и с ангажименти с брат й, за да не мисля за това. Добре, че имам по-малко дете. Иначе трябва да се сбръчкам от бачкане...

# 48
  • София
Това лято преди да замине, я оставихме сама в апартамента а ние бяхме на вилата близо до София. Работеше на смени и тъй като пестеше парите за университета започна да си готви сама. Успявахме да се видим веднъж в седмицата или понякога ме изненадваше в офиса за по малко. Та си беше сериозна тренировка за нея и за нас. Но едно е да е на 20 мин от теб друго на доста повече.

Успокоението ми е, че се чуства много добре и много и харесва. Адаптира се лесно, участва в няколко групи, избраха я за отбора по волейбол, тренира редовно, но все още не са започнали сериозно с ученето. Мен това най-много ме тритеснява дали ще се справи с материята, изпитите..

# 49
Здравейте,
Чета и си казвам, да се запиша и аз тук. Моят син имаше големи трудности с намиране на квартира за втората година. Бяхме закъснели с търсенето, нямаше българи в града през август, квартирите за нощувки бяха малко и скъпи, мести се три пъти, но успя да намери общежитие и да се настани. Чак сега, втората година го налегна малко носталгия и чака с нетърпение Коледа. Като чета и на вашите деца учебната програма не е много натоварена, та компенсира със спорт, пазаруване и други. Все по - малко деца българи отиват да учат в Екзитър, та и това малко ме притеснява, но трябва да изкараме тези три години, пък после ще мислим къде да е магистратурата и каква.

А за връзката - всеки ден говорим по няколко пъти, за банкови карти, билети, такси, готвене, спорт  и всичко, за което се сетим. Няма край.....
Ако мога да съм полезна с някака информация, пишете ми.

Забравих да напиша, че точно в тази тема ми помогнахте с линкове на сайтове за евтини квартири, за което отново благодаря.

# 50
Здравейте и аз като майка на бъдещ студент реших да се включа в темата.Ние подадохме документи през септември и вече имаме отговор от три унита.Чакаме и от последните две.Сина ми обаче се притеснява в какъв срок ще може да си намери работа и дали да избере уни в малък град или в Лондон.Помагайте кой с каквото може.

# 51
Здравей marieta765  ! Simple Smile
Разбираш , че във въпросът ти е и отговора Simple Smile Нормалната логика е , че в по- големият град ще има по- голям шанс за работа Simple Smile Ако е късмет  Simple Smile
Ако е късмет и в по- малкия град може да му се отвори почти веднага възможност да започне ...
За повечето наши студенти , които отиват там , това е задача номер едно след застилането на леглото ...
Според мен  , не бива да избирате университета по този критерий . Нека това бъде точка 3 ..

# 52
... Нормалната логика е , че в по- големият град ще има по- голям шанс за работа Simple Smile ...
Както е и по-скъпо във всяко отношение и има повече търсещи работа.
Дали голям или малък - работа се намира с много упоритост, търсене, самоусъвършенстване и добро представяне. И не малка доза късмет, разбира се, но него слагам последен на опашката - най-лесно е да се оправдаваш с липса на късмет.
...За повечето наши студенти , които отиват там , това е задача номер едно след застилането на леглото ...
С това пък изобщо не съм съгласна.

# 53
  • някъде из облаците
И аз не бих избирала университет по този критерии, дали ще има работа в града или не, освен ако се колебая между два напълно еднакви университета, тогава бих помислила и за града.
Съгласна съм, че с повече упоритост и в малкия град се намира работа.
Ние преди години изключихме Лондон, именно защото разходите са повече, не бих разчитала само на работа, особено през първата година.

# 54
Здравейте и аз като майка на бъдещ студент реших да се включа в темата.Ние подадохме документи през септември и вече имаме отговор от три унита.Чакаме и от последните две.Сина ми обаче се притеснява в какъв срок ще може да си намери работа и дали да избере уни в малък град или в Лондон.Помагайте кой с каквото може.

Мариета, категорично не това трябва да е критерия при избор на университет. Детето нали отива за да получи добро образование, а не да работи на първо място.

Между другото дъщерята е в Лондон от скоро. Сега набързо разбрах че това е един от най-скъпите градове в света. Като чета с какви пари се оправят студентите в другите градове- общежитие, квартира, джобни... ами Лондон е по 2. Време за работа - абсурд. Инженерна специалност е и са супер натоварени през седмицата, а събота и неделя си е яко учене.

Така че каквито и възможности да има за работа в големия град, нали трябва и време да се изкарат тези пари? В малкия град може би възможностите за работа да са по-малки, но и необходимите средства са далеч по-малки.

Така че първо прецени какво го интересува бъдещия студент и къде ще получи подобаващо образование.

# 55
  • някъде из облаците

В малкия град може би възможностите за работа да са по-малки, но и необходимите средства са далеч по-малки.

не е съвсем така, н-р Манчестър, голям град, наеми по-ниски отколкото в Портсмут, който е малък град, но в Южна Англия,  Wink. Като цяло на юг от Лондон са по-скъпи наемите. Лондон не го коментирам.

А ние, май, сме спечелили тотото с нашия билет, защото на сайта на бгеър вече не излизат полетите през Брюксел, погледнах за всеки случай в банковото извлечение, 515 лв. са дръпнати още на другия ден.

# 56
Я ти да не дразниш с тия билети!!!  Laughing

# 57
Моята дъщеря също смята да работи,но смятам,че на първо място е университета и това,че те са отишли там преди всичко да учат.
 Още първите дни е имало представяне на трудова борса и е имало хубави предложения за почасова работа.

# 58
  • някъде из облаците
Я ти да не дразниш с тия билети!!!  Laughing
  Mr. Green, ама още си се чудя Hug

# 59
Благодаря на всички майки за съветите.Съгласна съм с вас че децат отиват да получат добро образование но като цяло мисля че ще ни е трудно да помагаме за цялата му издръжка.Ще може ли да ме ориентирате като начало какви средства ще са ни необходими .

Общи условия

Активация на акаунт