Студенти в UK - 5

• 107 506
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Да попитам -при регистрация за изпит IELTS трябва да посоча 5 институда,които електронно да получан резултатите,ами ако още не са избрани?
Благодаря.
Скрит текст:
Results may be sent either electronically or by post to these institutions. The centre may charge a postal fee for results sent internationally or by courier. The Test Report Form will NOT be sent to migration or education agents. Please note that institutions and organisations you specify may access your results before you receive them by post. If you select 'Yes', you will be able to specify up to 5 institutions on the next screen.

Не трябва, а може.

# 586
Scorpzou,благодаря и успех!
В момента е 11 клас и все пак има още една година за "размисъл" за конкретизиране на избора.

# 587
Scorpzou,благодаря и успех!
В момента е 11 клас и все пак има още една година за "размисъл" за конкретизиране на избора.

Всъщност е много по-добра идея да НЕ се възползвате от директното пращане на резултата... какво ако не ви удовлетворява? Процедурата след това е много проста - пращат се резултатите, заедно с дипломата по имейл до университета, когато получите оферта или, ако по време на кандидатстването вече имате резултата, той се вписва в самата кандидатура. Успех Simple Smile

# 588
      Дойде ни дългоочакваната оферта от Манчестър,но съм леко  разочарована. Sad До колкото си превеждам искат матури по химия И биология  newsm78
Conditions of offer
  This offer is subject to you obtaining  Pass at IELTS with overall band score of at least 7  Successful completion of the Diploma za Sredno Obrazovanie with an overall minimum of 5.5 and a minimum of 5.8 in Matura Chemistry and Biology. Plus The return of a completed HEALTH questionnaire with GP signature to be received in the Manchester Pharmacy School by 1st July 2016. The questionnaire will be sent via email from April 2016 if you make Manchester your firm or insurance choice.
  -а аз не съм сигурна дали девойката ще се навие на това мъчение  newsm78
 Просто прекалиха вече  ooooh!

# 589
Мъчение? Матурата по биология е много лесна.

# 590
  • София
Извинявам се Simple Smile,
то си личи май какво най-много искам, някой да ми повтаря, че детето ми ще е добре и ще се справи.

Предвид на това, че форумските деца винаги успяват и предвид на това, че семегейци винаги успяват, би следвало форумските семегейци да се справят отлично. Laughing
mivan, я кажи сега как ги изкара тия 120 000, че по мои сметки излиза по-малко, ама да не би да си правя сметка без кръчмар. Wink Аз ги смятам така: 9000 лири на година, които той после ще връща, по днешния курс лира/лев (2,51 лева за една лира) това прави 67770 лева за три години. Сега лирата е паднала, като гледам последната година най-високо е била 2,8,  значи ако смятаме най-неблагоприятния случай, излиза 75600 лв за три години. И още горе долу толкова, които ние ще трябва да плащаме. Не е малко, ама не е и 120000... Магистратурата не мога още отсега да я мисля и не съм гледала колко излиза, само да се обременявам излишно. Ти и магистратура ли включваш? newsm78
Wonderrr, поздравления все пак! bouquet 5.80 не е космическо изискване и ми се струва нормално за фармация да искат химия и биология. Ако пък не иска да държи матура и по биология, нали имахте супер оферта от Нотингам. Доколкото знам, Нотингам е много силен точно във фармацията. В класациите е по-напред от Манчестър. В крайна сметка, както девойката си реши. Hug

# 591
Върху сумата за заемът има и лихва:

• Докато следвате – процент за ръста на инфлацията + 3% лихва върху отпуснатата до момента сума
• След като се дипломирате и започнете да печелите под £21,000 годишно – начислява се процент единствено за ръста на инфлацията
• След като се дипломирате и започнете да печелите между £21,000 и £41,000 годишно – към ръста на инфлацията се добавя лихвен процент върху дължимата сума, който постепено ще нараства до максимума си от 3%  в зависимост от увеличаването на заплатата ви (ръстът на инфлацията + 0.00015% за всяка лира в повече, която печелите, примерно ако годишната ви заплата нарастне до £31,000 лихвеният процент по дълга ви става 0.00015% х 10,000 = 1.5% лихва)
• След като се дипломирате и започнете да печелите над £41,000 годишно – процент за ръста на инфлацията + 3% лихва

# 592
       По принцип матури мисли да държи по БЕЛ и биология,но сега трябва да включи и химия.На мен по скоро ми се струва,че проблема би бил в това,че искат доста високи оценки на тези матури-5,80,но  нека си прецени риска и да действа.

И друго да питам  Blush,ако реши да се яви на трета матура,т.е. химия в случая,тя ще влияе ли на общия бал,както останалите две? Не  рискува ли така при ниска оценка на тази матура да си развали общия успех? Rolling Eyes

# 593
  • София
В общият бал се смятат и 3-те положени матури в повечето училища. Миналата година обаче ми направи впечатление, че някои училища не я включват. Трябва да си проверите как е при вас.
Съветвам ви сега да се запишете за полагане на изпита. Ако след това се откаже от 3-тата матура и не се яви, няма в дипломата да бъде нанесена оценка 2 и няма да пише нищо.

# 594
Wonderrr, Манчестър ли е най-желания университет?
Защото, ако не е чак мечта и има две изпълними оферти, аз бих посъветвала да се откаже и да си насочи вниманието върху предстоящите матури и дипломата.
Но, ако е мечта...  Laughing скача! Иначе ще се упреква, че не е опитала.

# 595
 cool_witch,да,голям мерак и е Манчестър,определено  Grinning ,но има  още  две хубави оферти от  University of Nottingham и  Aston University, Birmingham -и на двете места искат диплома минимум 5,50 и 6-ци по науките. А и чакаме и Кардиф -може би и те ще и дадат оферта,но......в крайна сметка ,каквото иска -това нека прави,но  при всички положения да си прецени правилно рисковете,за да не остане после на улицата. Tired

# 596
Здравейте, доста отдавна не съм писала в темата и е напълно възможно въпросът ми вече да е разискван някъде  Embarassed. Днес прочетох ето тук: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5291392 за пращане на колети до Великобритания с някакви куриерски фирми и според статията във вестника минимално 10 кг пратка струвала 10 паунда (?). Може ли това да бъде и ако да, да знаете случайно коя именно фирма предлага такива изгодни условия?
Предварително благодаря!  Hug

# 597
Съвсем скоро фирмата, която ми доставя стоките, които пазаря от Англия, ми оферира цена от тук, но само до Лондон до техен склад там, за 1 паунд на кг. Казва се габиели.

# 598
  • София
Зехира, благодаря за разясненията! bouquet Супер ценна информация давате тук.Hug
Това с третата матура ми е много странно. Как така някои училища я смятат в общата оценка, а други не?! Миналата години много търсих да видя някъде черно на бяло как трябва да е, но така и не намерих.
 Wonderrr, третата матура може и да вдигне общата оценка. Особено щом ще е по силен предмет. Peace Детето на толкова интервюта се представи отлично и то на английски! Ама ние, майките, винаги мислим най-лошия вариант.Grinning

# 599
Съвсем скоро фирмата, която ми доставя стоките, които пазаря от Англия, ми оферира цена от тук, но само до Лондон до техен склад там, за 1 паунд на кг. Казва се габиели.
Благодаря ти, MiraBu!  Hug Аз ползвам друг превозвач и не съм знаела за тези изгодни цени. Ще проуча по-подробно на сайта им.

Общи условия

Активация на акаунт