Студенти в UK - 5

• 107 360
  • 736
  •   2
Отговори
# 630
Следя темата и някой преди беше питал какви са рисковете, ако цяла Великобритания излезе от ЕС. Сега относно приближаващия референдум (в случай, че гласуват така)- знае ли се дали ще се спрат всички заеми и финансирания? Какво ще се случи с тези, които са кандидатствали за заем преди датата на референдума? Ситуацията е доста притеснителна, поне за мен.  Confused

Мисля, че напразно се притеснявате. Образованието на Острова е национална индустрия, сефмент в който печелят всички, от университетите, през общините и фирмите за настаняване на студентите до банките, отпускащи кредитите, които, типично по английски са изгодни само на пръв поглед. Никой не работи за да губи, макар така да изглежда с дейността на банките - студентските кредити. За всичко е помислено.
Освен това, специалистите са добре дошли навсякъде, а какъв по-добър избор за работодателите от сега завършващите студенти. И можещи и знаещи и формирани от тяхната система и евтини...
Така че, мерките ще ударят нискоквалифицираните не-англичани. А съвсем е друг въпросът кой ще им се рови в калта, ако не гастербайтерите, но тепърва ще видим. Макар че индийци и пакистанци от бившите колонии те си имат в излишък. Както на добри позиции, така и обслужващи...

# 631
MiraBu, учебната година в Йорк е до малко след средата на юни. Вие къде учите?
В Стратклайд, Глазгоу - IT специалност. Първа година.

# 632
  • България
Успех и на твоята девойка, SofiaV! "По-далеч" трябва да е Австралия, или...?

Да, там е - University of Queensland. Тя искаше точно там. Радвам се, за нея... и разбира се ми е мъничко тъжно, че няма да я видя 1 година Wink. Късмет и на вашите деца!  Hug

# 633
Много се радвам за децата ви. Simple Smile
Хубаво е да ходят по света, да видят, да сравняват, да изживеят.
С разстоянията и смяната на държавата аз имам проблем, ама то е щото съм консерва  hahaha
Моето е наблизо в сравнение с държавите, към които са се насочили вашите деца, но още ме втриса като се сетя, че и Австралия е била опция. Защото мен ме уведомиха при свършен факт, не като при вас - отсега да си знаете и да сте подготвени психически.
Поне разбрах, че и по-скъпо от UK има.

# 634
Не мисля, че има шанс да излязат от европейски съюз. Правят си политики само.

# 635
Здравейте! Удоволствие е да ви чете човек. Въпреки че пиша много рядко, редовно ви чета и от темата получих много отговори на въпросите си. Благодарение на информацията тук синът ми се справи с кандидатстването сам. Според него не е било никакъв проблем, но все пак аз се притеснявах до последно. А вчера ми заяви, че вече е избрал фърм и инш. /още миналата седмица/, нямало смисъл да чака. Дотук добре, само че мен вече ме тресат хиляди битови въпроси, добре че с останалото той се оправя. Има ли деца, учещи в Edinburgh Napier? За съжаление не познаваме никой, който учи там, а фейсбук групата е заключена и май нямат желание да приемат нови членове.   Ще се радвам, ако успеем да се свържем с някого, поне ще съм по-спокойна. Повечето от вас вече са минали по този път и няма да досаждам повече, вероятно не представлява интерес, така че може и на лични.

# 636
  • Bristol
До кога продължава учебната година на вашите деца, моята ми каза до края на април, освен ако няма поправки за нещо...
До великденска ваканция, която е края на март, са занятията в университета на сина, а от април, само изпити щели да имат.

# 637
Синът ми до края на първата седмица от май ще има  занятия в университета.  От 19 май започват изпити до 08 юни. 10 юни завършват.

# 638
  • София
Дъщеря ми ще има занятия до 25-ти март. После един месец ваканция и след нея 1 месец изпити. До колкото разбрах този семестър ще са 7.

# 639
                                                        ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!!!

Ето ме отново и мен  Blush    Така,тъй като скоро стават 5 месеца от подаване на апликацията в УКАС,а Кардиф все още не отговарят,дори и на запитванията,които им отправи девойката,та взехме решение  днес да ги елиминира като избор.Тя,така или иначе  вече е решила ,че Манчестър ще е фирм,а Нотингам иншурънс,но.... искаше все пак да види и тяхната оферта.И тъй като времето много се проточи ,а тя следи групите във фейса и казва,че има вероятност да не може да се класира за общежитие,ако продължава да ги чака,така че днес предприема тази сериозна  стъпка-отказ от Кардиф и избиране на фирм и иншурънс.Малко ми е притеснено,защото трябва да се явява на 3 матури,при това оценките и не трябва да са под 5,80,но стискам палци и се моля на успешен финал . Simple Smile

Последна редакция: вт, 01 мар 2016, 08:31 от Wonderrr

# 640
                                                        ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!!!

Ето ме отново и мен  Blush    Така,тъй като скоро стават 5 месеца от подаване на апликацията в УКАС,а Кардиф все още не отговарят,дори и на запитванията,които им отправи девойката,та взехме решение  днес да ги елиминира като избор.Тя,така или иначе  вече е решила ,че Манчестър ще е фирм,а Нотингам иншурънс,но.... искаше все пак да види и тяхната оферта.И тъй като времето много се проточи ,а тя следи групите във фейса и казва,че има вероятност да не може да се класира за общежитие,ако продължава да ги чака,така че днес предприема тази сериозна  стъпка-отказ от Кардиф и избиране на фирм и иншурънс.Малко ми е притеснено,защото трябва да се явява на 3 матури,при това оценките и не трябва да са под 5,80,но стискам палци и се моля на успешен финал . Simple Smile

Трудно решение взимате с оглед трите матури, но ще ви стискаме палци! Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

След като така и така това е най-желаното, няма какво. Ние така миналата година Кардиф ги чакахме до самия край на април, дадоха накрая почти никакви изисквания, но мислено ги бяхме отхвърлили вече и чакането си остана напълно безмислено... Успех!

Честита баба Марта!
Много здраве на всички!

# 641
Кардиф за фармация са един от водещите университети. Предполагам, че първо изчакват всички апликации, после периода съвпада с изпитния на студентите и оттам идва забавянето. А за архитектурата на знам, не мога да си обясня разликите в офертите на различните деца. Освен това Welsh School of Architecture е страшно неорганизирано, всичко се случва много бавно и в последния момент. Имам чувството, че има много какво да се желае от административния персонал.
Важното е, че детето има оферта от предпочитания университет. Стискаме палци да има късмет и да и стигнат силите да покрие изискванията, а в това не се съмнявам.  newsm10

# 642
        Ох,много ме е яд ,че не можах да я убедя за Кардиф Sick Факта,че е е един от най-добрите университети за фармация,а и обстоятелството ,че кредита няма да и е 36000 паунда,а доста по-малко направо ме ядат от вътре,но  твърда глава трудно се убеждава.А и вече  е факт и избора й  ,та май трябва да се самоуспокоя и да чакам развоя на събитията  Tired

И вече минаваме към  друга фаза-търсене на общежитие/квартира,та..... в тази връзка да питам ,някой нещо да знае за ROPEMAKER COURT,или да ни насочи към по-добрите места за настаняване?

# 643
  • Варна
                                                        ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!!!

Малко ми е притеснено,защото трябва да се явява на 3 матури,при това оценките и не трябва да са под 5,80,но стискам палци и се моля на успешен финал . Simple Smile

Успех ви пожелавам и да се справи момичето ти с матурите  thumbsup

А на нас ни остава още малко - 3 седмици лекции , предаване на дипломната работа в рамките на същия период, 1 месец ваканция и четене за изпити , после сесията / може би 8 изпита /  и.................... учебната година свърши .

# 644
  • Русе
Честит празник!
Записвам се във форума, защото и на мен ми предстои студент в UK несен (най-вероярно).
Има потвърждение от 3 университета, но все още изчаква останалите два, за да реши окончателно.
Хубав ден и благодаря за изчерпателната информация в началото и в самата тема!

Общи условия

Активация на акаунт