157 Американски духчета обикалят за Хелоуински бонбони

• 52 987
  • 415
  •   1
Отговори
# 60
С малката подробност, че не отглеждаш детето си в страната.

thumbsup

Корал, има майчинство, а има и "детски", които се отпускат на безработни майки. Когато аз бременеех с първото, бяха към 135лв, фиксирана сума. Майчинстовото се изчислява като процент от заплата от последните 12 месеца (до колкото си спомням %80, като имаше някакви врътки с изчисляването, плащат се по - малко такси ли, не знам, но аз взимах почти цялата си заплата от преди раждането), като трябва да е работила майката поне последните 18 месеца.

Еднократната помощ е друго нещо + има и еднократна за майки студентки, ако не са я премахнали, която беше сериозна сума.

# 61
Девойки, докато чакаме Миз да се появи с годишното напомняне за проверка на рака на гърдата, да подхвана темата. Правите ли си прегледи сами? Колко често бивате преглеждани от специалист? На мен на годишния физикъл през април ми намериха голяма подутина на едната и малка на другата гърда. Пращаха ме на мамограм и ехограф и мислят, че не е нищо опасно, но не казаха какво смятат че е. Този месец пак трябва да ходя, но хич не ми се иска пак да правя мамо, ще се натискам за ехо само, но дали...

Забравих да кажа, че лъвчо е сладур Simple Smile

# 62
  • Калифорния, САЩ
   Аз за първи път правих мамография тази година, но до преди година усилено кърмих. След като загубих най-добрата си приятелка от коварната болест си казах, че ще вземам мерки навреме и ще се грижа за здравето си. Всичко е наред, но имах кръвотечения между месечните си цикли. Откриха полипи, правих два пъти биопсия (всичко е ОК), но се наложи хистероскопия, за да бъдат изчистени. Сега, два и половина месеца след това, се чувствам добре. Моят иншурънс покрива цитонамазка през няколко години, но аз винаги казвам, че има някакъв проблем и ми я правят всяка година. , покривайки я.
    Прекрасни снимки, благодаря за споделеното!

# 63
За еднократната помощ говорех,  а и информацията ми е само от една-две български майки тук, не съм проверявала нищо все още.  Явно се изложих  Embarassed

Застраховката по принцип покрива ли профилактичния преглед на гърдите? Аз до този момент не съм ходила никога, но е крайно време да го направя  Confused

В събота toys'r'us правят Baby's first halloween парти, мисля да водя лъвчо да се запознае с други бебета, че и без това ни е малък диапазона на хора около нас, за бебета да не говорим Simple Smile

# 64
Джейн, така са нещата общо взето, ама ако живееш и работиш в БГ. Не знам, ако си в чужбина как стават нещата. Последно тази декларация чух, че са въвели, че отглеждаш детето в Бг, за еднократната помощ. То не, че не можеш да декларираш всичко, де. Само за информация -  от социалните (които дават еднократните помощи) вземат и задържат оригиналния акт за раждане (българския) за почти месец.

На мен са ми преглеждали гърдите на проф. гинекологичен преглед. Само с опипване , не с ехограф, ама те моите колко гърди са. Повече ме е страх от рака на маточната шийка и гледам д ане пропускам цитонамазка, въпреки, че май веднъж на три години я покриват. Все пак се надявам и на късмета, че в семейната история нямаме такива заболявания, за сметка на сърдечни и съдови...

# 65
Колко покриват зависи от застраховката. При съмнения звъните и питате.
Днес например ни информираха, че застраховката ни ще покрива и операции на лещите (очни)- нещо, което не беше покрито до сега + очила всяка година.

# 66
  • usa
Девойки, докато чакаме Миз да се появи с годишното напомняне за проверка на рака на гърдата, да подхвана темата. Правите ли си прегледи сами? Колко често бивате преглеждани от специалист?

благодаря, че се сещаш за мен, мишки  Hug! няма значение как, важното е да се следите и при съмнение да търсите мнението на лекар. по мое мнение най-доброто, което можете да правите за себе си по темата е, да се самопреглеждате когато се сетите - веднъж на месец, веднъж в тримесечието, веднъж на година - поне веднъж на година, и веднъж годишно да ви преглежда лекар. почти всяка застраховка покрива годишен преглед при личен доктор и годишен доктор при гинеколог. и двата прегледа включват преглед на гърдите. с малко плануване могат да се плануват през шест месеца и ето два годишни прегледа на гърдите от специалист, който има опит с разпознаване на злокачествени образования в гърдите.размера на гърдите няма никакво значение, дори да са само кожа пак могат да произведат тумори. аз лично съм с особено мнение към мамографията, но ако решите, че ще ви е от полза, след 40 годишна възраст се възползвайте и от нея.

roverandom, ако с нещо мога да съм полезна, свържи се с мен. дори да е само за среща с българи. ние поне веднъж месечно пътуваме в посока на час от вас, обикновено и по-често. не познавам сънародници във вашия град, но не сме толкова далеч, свиркай и ще откликнем  Hug!

# 67
Миз, вие къде сте?
Направо ме учудвате с това мнение за американската работна етика. Винаги съм си мислила, че американците са големи работяги и всичко вършат качествено. Нали за това са най-силната иконимически нация в света и такава "велика" страна с множество постижения във всички сфери. То ако не полагаш качествен труд, икономиката на какво ще се крепи? Явно не съм много наясно с реалната ситуация.
Sipirumi, Мислех си, за някоя магистърска програма, но не съм сигурна, че ще ме приемат с assistantship. Иначе няма начин да си плащам. А докато разбера, ще мине още една година. Затова записах комюнити колиджа тази година. Не ми се губи време. Но да, не съм сигурна, че това беше най-правилния ход.

# 68
  • WA, USA
Sipirumi, Мислех си, за някоя магистърска програма, но не съм сигурна, че ще ме приемат с assistantship. Иначе няма начин да си плащам. А докато разбера, ще мине още една година. Затова записах комюнити колиджа тази година. Не ми се губи време. Но да, не съм сигурна, че това беше най-правилния ход.

разбира се че ще те приемат, всички тук учат така (поне тези покрай мен, а и аз също) и после си плащат заемите. Разгледай университетите около вас, не се сещам къде живееш, и виж дали ти харесва специалност. После звъниш на адмишън офис-а ако имаш въпроси и на Файненшъл департмънта да разпиташ за заеми и помощ. Няма значение че ще мине още една година, всеки опит е ценен. В Комюнити колежа запиши академик райтинг да се запознаеш с изискванията им тук, доста по-различни са от нашите в бг. Аз не го направих навремето преди да запиша докторантурата и доста нанагорно ми дойде учене в движение от нет-а и проба/грешка.
И питай ако имаш въпроси, ще се радвам да помагам. Този петък се дипломирах най-после:)

# 69
  • Калифорния, САЩ
Този петък се дипломирах най-после:)

ЧЕСТИТО!!!   Party Party Party

# 70
  • usa

в портланд, обменяхме информация преди, забравила си Simple Smile

# 71
Руми, поздравления за дипломирането! Да ти донесе престижа и финансовото спокойствие, които искаш да постигнеш!

Джейн, много интересни съвети за наематели даваш. Сегашните ни хазяи са абсолютно феноменални. Всякаква повреда, колкото и да е незначителна, бива отстранявана в рамките на 24 чАса.

Преди малко в новините на БНТ слушах за промените, които ще се въведат по отношение на майчинските. Смятам, че са справедливи и е крайно време да бъдат приложени.

# 72
  • WA, USA
Руми, поздравления за дипломирането! Да ти донесе престижа и финансовото спокойствие, които искаш да постигнеш!

Хаха, мерси. Мен ме сюрпризираха че от януари-февруари съм без работа, така че а дано се сбъдне пожеланието ти.

# 73
  • The QC to be!!!
Руми честито дипломиране и няма страшно, до Февруари има много време, ще излезе нещо, стискам палци обаче да е нещо което ти харесва със супер колектив и шефове. Нали знаеш приказката за вратите?  Peace

...
Направо ме учудвате с това мнение за американската работна етика. Винаги съм си мислила, че американците са големи работяги и всичко вършат качествено. Нали за това са най-силната иконимически нация в света и такава "велика" страна с множество постижения във всички сфери. То ако не полагаш качествен труд, икономиката на какво ще се крепи? Явно не съм много наясно с реалната ситуация.
Има сфери и хора всякакви по света. А силната икономика на щатите май е вече мит. Вчера обявиха, че китайската средна класа вече е надминала американската. Аз съм работила със скътавковци (тази дума май си я измислих) и мързеливци, и с такива които никога не бих могла да настигна като енергия и желание за качествена работа. Не е хубаво нито в едната нито в другата крайност да рисуваме нещата.

# 74
Бейби, не се опитваме да накланяме везните, споделяме си опит. Аз работих в много малка компания, в която ако се застоиш достатъчно дълго, това е достатъчно, качеството на работата само да не е потресаващо. Сигурна съм, че в други градове или в друг тип компании ситуациите са различни. Например обзалагам се, че Фея работи с по - читави колеги  Grinning

Фея, разказва ли ти се какви са промените? Ако наистина са справедливи, съм сигурна, че ще има масово недоволни.

Специално за Ню Йорк са ми разказвали още по - весели неща. Там ако не плащаш наем, наемодателят не си губил времето да ходи по съдилища, защото процедурата в най - добрия за него случай отнема 60 дни. Вместо това идвал с майстори и свалял входната врата от пантите и оставал така да зее апартамента. Това ми го разказваше един дърт евреин, собственик на голяма жилищна сграда. Не знам колко е преувеличавал...

Руми, честито дипломиране Simple Smile

За паспортите - от българско посолство казаха да си извадя при всички случаи пълномощно за напускане на страната, за всеки случай. Можело да го поискат и на Ивана. Не знам обаче може ли това пълномощно да е на английски?

Казаха да си изискам в Харисбърг копие на акта за раждане, да си го занеса в България, преведа и легализирам и да подам молба в ГРАО да й издадат ЕГН. След това не било задължително издаването на български паспорт, а можело да се направи и във Вашингтон (аз само си търся причини пак да се разходя до там).

Сега остава да видя кой ще снима 3-4 месечно бебе  Mr. Green за паспорт.

Общи условия

Активация на акаунт