Парфюмни размисли и страсти - 193

• 103 712
  • 781
  •   1
Отговори
# 495
Привет! Въпросът ми е косвено свързан с тематиката за парфюмите, но преди време момичетата от темата за намаленията ме препратиха да питам тук:
Скрит текст:
Интересувам се от предстоящия Черен Петък в магазините на PrettyShop (те нали са 2 в София?). Само там откривам един парфюм, който искам да закупя като Коледен подарък. По спомен от предишни години, може ли да споделите колко % е било намалението по случай Черния Петък, и двата магазина ли е обхващало и всички ли марки са били включени в промоцията? Също, колко % е било най-голямото намаление, което тази козметична верига някога е правила (по принцип, а не конкретно за Black Friday)? Благодаря!
Отговорих ти в темата за Мас.  Peace

# 496
Момичета ,да се допитам до вас относно два аромата,които обмислям да закупя.Трябва да реша кой от двата (не съм слушкала и за двата).Единия е Sykamor на Chanel и Gris Montaigne на Dior.Сикамора ми харесва ,но  има някакава нотка на индрише която долавям и много ме дразни.Чак след 2 часа изчезва напълно.Другия само на блотер го имам,на кожа незнам как ще ми легне.Много ми харесва,но все пак е изветряла хартия. newsm78.Иначе тютюн ,кожа,скъпо списание ,любими мои аромати.Помагайте  Hug

# 497
Аз съм твърдо за Сикомор! Heart Eyes Страшно любим, харесвам обаче и Диора, но за мъж.

# 498
  • Чукарландия
Получих пробичка на Аoud black candy от съфорумка (за което много благодаря), уникален, мнооого мой, докато Amber & Roses в първоначалния момент направо ме отблъсна. Така бие на мухъл в началото, но сега като си помириша ръката, мухливостта е изчезнала, приятен е, няма обаче отчетлива роза.  По-скоро нещо и малко нищо...  Crazy

# 499
Привет! Въпросът ми е косвено свързан с тематиката за парфюмите, но преди време момичетата от темата за намаленията ме препратиха да питам тук:
Скрит текст:
Интересувам се от предстоящия Черен Петък в магазините на PrettyShop (те нали са 2 в София?). Само там откривам един парфюм, който искам да закупя като Коледен подарък. По спомен от предишни години, може ли да споделите колко % е било намалението по случай Черния Петък, и двата магазина ли е обхващало и всички ли марки са били включени в промоцията? Също, колко % е било най-голямото намаление, което тази козметична верига някога е правила (по принцип, а не конкретно за Black Friday)? Благодаря!

Кой аромат търсиш точно? Няма аромат,който да не можеш да намериш по-евтино онлайн,от която и да е парфюмерия.

Получих пробичка на Аoud black candy от съфорумка (за което много благодаря), уникален, мнооого мой, докато Amber & Roses в първоначалния момент направо ме отблъсна. Така бие на мухъл в началото, но сега като си помириша ръката, мухливостта е изчезнала, приятен е, няма обаче отчетлива роза.  По-скоро нещо и малко нищо...  Crazy

Ще си го вземеш ли Aoud Black Candy ? Аз отсега мисля,кои ще са 2-та аромата за ноември,които ще си взема  Mr. Green

# 500
  • Чукарландия
Ще си го вземеш ли Aoud Black Candy ? Аз отсега мисля,кои ще са 2-та аромата за ноември,които ще си взема  Mr. Green

Задължително!  Mr. Green

# 501

Кои аромати на Mancera пробва всъщност?  Simple Smile Да не се окаже,че ще купуваш 2 парфюма.
Това са моите планове за ноември-от ЛС към едно момиче тук:

# 502
WaltherP99, Dior Eau Sauvage Parfum / EdP търся да купя. Но не искам от сайт като цяло. От българските се доверявам само на един, а в момента с поръчки от Ebay и Amazon не ми се занимава. Из магазините в София го намирам само в PrettyShop. Колко ще платя за него не е чак такъв фактор. Rolling Eyes

# 503
WaltherP99, Dior Eau Sauvage Parfum / EdP търся да купя. Но не искам от сайт като цяло. От българските се доверявам само на един, а в момента с поръчки от Ebay и Amazon не ми се занимава. Из магазините в София го намирам само в PrettyShop. Колко ще платя за него не е чак такъв фактор. Rolling Eyes

Има доста добри български сайтове за парфюми,от които съм поръчвал десетки пъти.За подарък ли ти е? Проблем ли е да е тестер? Обикновено тестера 100мл е около 100 лева,а с опаковката 135-145лв.Аз последно съм си го купувал от тук тестер,като ползвах 5% отстъпка. В момента обаче явно няма тестер.

# 504
WaltherP99, благодаря, че си се разровил, заради мен, но както вече споменах, не искам да пазарувам от бг сайт след няколко неуспешни покупки. Simple Smile Особено за Enzo, макар да не е изцяло български, има доста противоречиви мнения. Да, трябва ми продукт с опаковка, не тестер.

Извинявам се, че леко разводних темата. Това беше последният ми коментар тук. Благодаря на всички включили се. bouquet

# 505
  • София
Получих Армани Код Сатен и мога от първия ден разносване да споделя,че не виждам особена разлика с Ултимативния, освен че ми се струва една идея по-силен, по-интензивен.Не усещам доста от нещата,които са дадени в пирамидата му,но и не съм правила паралелен тест между двата с цел да открия разликите.И двата аромата за мен са си чиста ванилия и ако не трябваше да правя замяна на един парфюм с друг може би не бих придобила точно този, но нямах време за реакция и отделно си признавам,че не съм ваниломан.

# 506
WaltherP99, благодаря, че си се разровил, заради мен, но както вече споменах, не искам да пазарувам от бг сайт след няколко неуспешни покупки. Simple Smile Особено за Enzo, макар да не е изцяло български, има доста противоречиви мнения. Да, трябва ми продукт с опаковка, не тестер.

Извинявам се, че леко разводних темата. Това беше последният ми коментар тук. Благодаря на всички включили се. bouquet

От Енцо имам точно 22 поръчки и никога не съм имал проблем.Избора си е твой,както и парите.Само нещо да ти кажа-хората,които това не им е хоби т.е. парфюмите най-често ползват едни и същи аромати с години,и когато купят пак любимия аромат и той не е същия веднага отива в графа "неуспешна покупка" , "менте" и се почва "ааааа аз ползвам ... от 10 години-не е същия аромата/не е толкова траен".Истината обаче в 90% от случаите е друга-не са ти пробутали менте,а самия парфюм е реформулиран т.е. променен най-просто казано от самата компания производител.Над 70% от дизайнерските аромати* последните няколко години са реформулирани малко ,или много.Реформулировките са по няколко причини:
1.Регулаторни изисквания на ЕС от 2014
2.Алчност на компанията
3.Компанията решава че аромата не е "актуален" спрямо тенденциите на момента и решава да го "ъпдейтне" .
4.Някои компании за различните пазари ароматите са различни и за пазари като нашия са по-нискокачествени-разредени и т.н.Както всеки знае това е масова практика с техниката от 15-на години.
Не съм търговец на парфюми и нямам нищо общо с Енцо,но незапознатите потребители веднага обвиняват търговеца,че им е продал нещо фалшиво,а не знаят,че често самия аромат просто е променен от производителя по една,или друга причина.
*Дизайнерски парфюм е такъв произведен от/за дизайнерска къща,или с думи прости продават и други неща-най често дрехи,а парфюмите са само част от портфолиото на компанията.
*Нишови парфюми са такива,при които компанията се занимава само с парфюми пак най-просто казано.Това последните 2-3 години обаче не е точно така,защото не малка част от нишовите компании започнаха да продават и други неща-Kilian примерно започнаха да продават дамски клъч-ове и бижута.Правил съм си майтап в техен бутик по темата-гледаха като ..  newsm43

# 507
  • Germany
Kovatcheva Искрено се забавлявах с поста ти за красивия бог 40+. Да си призная с голямо нетърпение чакам всеки твой пост и като видя името ти да изскача отнякъде, веднага наострям уши, защото знам , че ще чуя нещо ново и интересно bouquet

Аз чакам другата седмица проби от Apple brandy,  Single Malt  и voulez vous coucher avec moi . Получих си днес дълго чакания Aoud cafe,  обаче взех че направих грубата грешка на другата ръка да си пръсна aoud black candy, който се оказа  малко по-крещящ отколкото си го представях  и сега заглушава всичко друго около себе си,  а от едно фъс сутринта, сега целия ми кабинет мирише на него ooooh!
BoMarina, радвам се, че успявам да те разсмивам  Laughing Благодаря ти  Hug, взаимно е наострянето на уши  Laughing. И аз следя внимателно постовете ти, защото съм забелязала сходство във вкусовете ни. Затова ще ми бъде изключително интересно да прочета за Apple brandy, защото ми даваш добра картина за нещата.
Аз днес съм изключително щастлива парфюмно с  http://www.fragrantica.com/perfume/Ermenegildo-Zegna/Sicilian-Mandarin-16186.html
Изключително натурална мандарина. Ако сте били по Нова Година някъде из Средиземноморието, сигурно сте попадали през декемри в някоя портокалова или мандаринова горичка. Нищо не може да се сравни с плодовете, набрани направо от дървото. Ето такава е Сицилианската мандарина. Натурална, фруктова, прясно откъсната и свежа, леко стипчива, но достатъчно сладка, да ти създава приятно усещане. Кората е истинска, свежа, необработена с химикали и онези малки мехурчета по нея при натиск пръскат ароматно масло, което може да попадне в очите ти. Почти всички плодове се късат с листата, за да се види по тяхната свежест, колко свежи са плодовете. А зад мандарината има букет от прясна мента, като любимата ми дъвка Spearmint. Тази ментова свежест дава едно стегнато и хладно звучене на парфюма, няма нищо общо с топлата оранжева мандарина от Oyedo. В базата се появи една прекрасна иглолистна зеленина, като меки иглички на бял бор, и меко, красиво и светло дърво. Голяма красота  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Всяко раздвижване на косата ми напомня за него. Личи на 100%, че е съставена от естествени материали. Изключително красив флакон, тежка капачка и красива кутия. Обожавам такива парфюми, макар да не съм свикнала да свързвам цитрусите с толкова висока цена, защото 210 евро за 125 мл. или 145 евро за 75 мл. е нечовешка цена. И никога не бих я платила, колкото и да ми харесва парфюма. Да живее ebay! Продължавам да харесвам и останалите аромати от Есенс колекцията. Следващата ми цел от серията е http://www.fragrantica.com/perfume/Ermenegildo-Zegna/Florentine-Iris-16189.html Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
WaltherP99, подкрепям мнението ти, но е лично решение на всеки, на кого да се довери  Peace

Последна редакция: чт, 29 окт 2015, 21:06 от kovatcheva

# 508
  • София
kovatcheva - Беше ми безкрайно любопитно да прочета как е протекло запознаството ти с Oscar de la Renta - Pour Lui  Heart Eyes Laughing bouquet

Радвам се, че те е впечатлил...аромата де  Mr. Green Наистина мъжки парфюм от друго измерение, какъвто трудно може да се намери в модерните тенденции, когато мъжките аромати стават все по-меки, сладки и унисекс. Нямам го, но се надявам да го взема в началото на другата година. Всеки път, когато го разнасям от проба, се чувствам по-уверен, улегнал и мъжествен, без ни най-малко да ми идва ретро.

WaltherP99 - да и аз много харесвам Lolita Lempicka Au Masculin, изпръсках една бутилка, и все отлагам да го подновя. В момента ползвам по-дървесната и мрачна версия: Illusions Noires Au Masculin Eau de Minuit. Той също е много приятен. Ако ти попадне от някъде - хвърли му едно око - мисля, че ще ти допадне този по-дървесен вариант.

Ето и мнението ми за новият дамски Bvlgari Goldea - топъл, сладък, плътен, много приятен за есен-зима.
Общо взето ми напомня на Lancome - La Vie Est Belle, първата версия. В начлото за кратко, бих се осмелил да направя лек паралел с Tom Ford Black Orchid, но това трае минути, докато нотките на иланг-иланг са отчетливи.  Подозирам, че ми хрумват такива такива асоцииации благодарение сладникаво-плодово-пачулената комбинация + бели цветенца... Разбира се,  Bvlgar Goldea не е копие на никой парфюм, достатъчно далече е от ароматите, с които го сравянвам, но си мисля, че това е отговора на Bvlgari, в желанието си да открадне малко от вниманието към La Vie Est Belle  Simple Smile
При всички положения Goldea е приятно ново предложение от Bvlgari, което ще пожъне търговски успех, но все пак идващо със сериозна доза закъснение. Парфюмно заинтересованите дами трудно ще се впечатлят истински от него.
Goldea повече ми харесва от La Vie Est Belle, защото не е така откровено сладък, струва ми се по-улегнал и изтъчен. Goldea носи също сладки нотки, но те са по-тихи и фини, като сладникавата топлина в него идва от комбинацията амбър+жасмин. Поне при мен, мускуса се усеща далеч в развитието му и дава много приятен баланс. Мисля, че от Bvlgari се целят именно в тази публика, която харесва La Vie Est Belle като идея, но не й допада прекалената сладост.

Последна редакция: чт, 29 окт 2015, 22:54 от Deetron

# 509
  • гр.Добрич

От Енцо имам точно 22 поръчки и никога не съм имал проблем.Избора си е твой,както и парите.Само нещо да ти кажа-хората,които това не им е хоби т.е. парфюмите най-често ползват едни и същи аромати с години,и когато купят пак любимия аромат и той не е същия веднага отива в графа "неуспешна покупка" , "менте" и се почва "ааааа аз ползвам ... от 10 години-не е същия аромата/не е толкова траен".Истината обаче в 90% от случаите е друга-не са ти пробутали менте,а самия парфюм е реформулиран т.е. променен най-просто казано от самата компания производител.Над 70% от дизайнерските аромати* последните няколко години са реформулирани малко ,или много.Реформулировките са по няколко причини:

Преди 2 години много харесах Chergui SL, но не го взех веднага. Тъй като живея в провинцията и нямам път към София, все отлагах да си го купя. Преди няколко седмици реших, че цената в Енцо е добра и го поръчах. Няма нищо общо с парфюма, който пробвах преди 2 години. Гледах пирамидата и освен тамяна не виждам, друго което да мирише така странно. Може ми той има различни разновидности, но на мен ми е познат този от църквата и не ми е неприятен. Обаче този парфюм не ме кефи. Мислех да помоля някой за отливка от стар, ако има, за да сравня, но нямам какво да предложа в замяна и се въздържах.

Общи условия

Активация на акаунт