Парфюмни размисли и страсти - 193

• 103 749
  • 781
  •   1
Отговори
# 480
Ковачева, с тези ероточни разкази ми се докупува нов парфюм  Crossing Arms
но за мен  Mr. Green

# 481
  • Karlovo
Аз пък избрах парфюма за мъжа ми благодарение на разказа.
kovatcheva  Hug благодаря .

# 482
Ковачева, ще го загазиш ти яко .....с мъжа, не с парфюма, него вече го намери! Mr. Green Whistling Whistling Whistling Wink Laughing

И аз нося много цитруси зимата и страшно си ги харесвам точно в голям студ. Задължително нося всички Градини зимата, както и вечния, обожаем Зелен Кристал на Шанел. Heart Eyes

Днес получих проба на дълго желания за проба и мисления Noir Exquis L`Artisan Parfumeur. Благодаря на кого трябва, че ми предложи и изпрати пробата и то без нищо в замяна. В този форум съм срещнала много свестни хора и съм спечелила много приятели, и се надявам това да продължава и занапред! Heart Eyes

Страшен е парфюма, невероятен! Много мой и много ми допадна. Трябваше да се доверя на 6-тото си чувство и на големия си вече опит и да го думна на сляпо, но пусто не съм такъв човек и стискам колекцията да не влезе нещо излишно в нея. Усещам много хубаво кестени, печени, обожаеми и кленов сироп. Баш таман ми е на сладост и на всичко. Жесток парфюм, който ще купя при първа възможност. Heart Eyes

Ако някой иска да си направим парфюмна среща в района да пише ЛС  Peace
С голямо удоволствие бих дошла да се запознаем, но този и другия месец вечерите са ми плътно заети. Декември обаче ще направим парфюмна среща живот и здраве със сигурност!

# 483

....
Иначе и аз нося цитруси през зимата, въобще не ми пука удачно ли е или не, на мен си ми харесват. Обичам да ги усещам свежи, леко стипчиви, фруктови, да усещам кората, листата, пръските от разрязването, маслото по кората. През зимата някак ми се струва, че цитрусите искрят от студа. Докато в жегата са ми малко уморени, повехнали и я няма тази свежест, както през зимата. Но това си е моето мнение  Mr. Green
....
WaltherP99, какъв ирис не обичаш в парфюм? Аз съм от хората, които обожават някои ириси, като Ирисът на Ван Клийф, D600 и този в Citizen Queen, но ненавиждам ирисите в Shalimar, PG21 Felanilla, Dior Homme Christian Dior и много други. В първия случай усещам ирисът красив, сух, пращящ, въздушен и пудрен, като луксозно сияние, понякога кремав или помаден, а във втория е землист, грудков, мазен, направо ми става зле от него. Правиш ли разлика между ирисите или всички са ти под общ знаменател? Интересното при моята кожа е че изкарва много силно пудрената ирисова нотка, превръщам в ирис дори и парфюми, в които няма заявен такъв.
....
Single Malt не е зареден в Олфактив  Peace, не им го давали. Сподели впечатленията си за Apple Brandy, много хубаво винаги ми е звучал, но и при мен не се предлага, само редовната линия  Peace

Ковачева представих си те как се втурваш към него точно така  Mr. Green
Скрит текст:

Pour Lui или познат повече само като Oscar de la Renta , харесван,или не ,си е голяма класика-странно е парфюмен ценител като теб да не е запознат с него  newsm78

Зависи от цитруса , и зависи от зимата.Orange Sanguine примерно е типичен пример за цитрус,който НЕ става за зимата...освен ако не го носиш в себе си,и да се пръскаш 5-6 пъти през деня.
Никакъв ирис не харесвам,като някои аромати,в които ириса е доста на заден план мога да ги толерирам,но след черния пипер това ми е най-омразната нотка.
Както вече споменах Dior Homme серията са 11 аромата ( 7 като 4 от ароматите имат стара и нова версия) , в 9 от които има ирис , като в тези , в които има - ириса не е еднакъв-в някои е много силен и доминантен,в други не толкова.Това е малко като да кажа "Angel е..." - няма как-те са 30 вида сигурно.
Реално единствения аромат с ирис,който имам е Green Irish Tweed просто защото за мое щастие на моята кожа поне ирис не се усеща при него.
Жалко че нямат Single Malt в Олфактив - ще си поръчам проба,ако не си намеря някъде тук да го пробвам.
Като пълен въздържател знаеш,че не съм много добър в описването на аромати с алкохолни нотки.

Аз пък избрах парфюма за мъжа ми благодарение на разказа.
kovatcheva  Hug благодаря .

Pour Lui в НИКАКЪВ случай не е за купуване на сляпо.Дори и да го харесаш няма никаква гаранция,че мъжа до теб ще го хареса.Това не е аромат за всеки.Намери си да го пробваш някъде.

Днес получих проба на дълго желания за проба и мисления Noir Exquis L`Artisan Parfumeur.
Страшен е парфюма, невероятен! Много мой и много ми допадна. Трябваше да се доверя на 6-тото си чувство и на големия си вече опит и да го думна на сляпо, но пусто не съм такъв човек и стискам колекцията да не влезе нещо излишно в нея. Усещам много хубаво кестени, печени, обожаеми и кленов сироп. Баш таман ми е на сладост и на всичко. Жесток парфюм, който ще купя при първа възможност. Heart Eyes

Ако някой иска да си направим парфюмна среща в района да пише ЛС  Peace
С голямо удоволствие бих дошла да се запознаем, но този и другия месец вечерите са ми плътно заети. Декември обаче ще направим парфюмна среща живот и здраве със сигурност!

И аз го харесах много Noir Exquis Simple Smile Но има ред на опашката и ще почака малко.
Аз си работя за себе си и ако кажеш ще направим обедна/следобедна парфюмна среща/кафе + посещение при Калин  Mr. Green
Явно само ти имаш желание да се запознаем-уж призив отправих...никой не ми пише  Grinning

# 484
  • Germany
Скрит текст:

Mr. Green аз ако имах такъв потенциал, той щеше да ми пада в краката, не аз да припадам в неговите  Mr. Green Отказвам се от парфюмите, ще инвестирам в силикон  Whistling Crossing Arms

От толкова вълнение днес, пропуснах да спомена един интересен и бюджетен жасмин http://www.fragrantica.com/perfume/L-Occitane-en-Provence/Jasmin … Neroli-32376.html
Жасминът е граски, студен и строг, но е съчетан с много топло нероли и силно доминиращ аромат на безсмъртниче. Многото бели и главоболни цветя са олекотени чудесно от много мек и свеж лимон и бял мускус. Мисля си, че почитателите на белите цветя ще го харесат, цялата серия изглежда много луксозно. Ако не получавах жестоко главоболие от жасмина бих му дала шанс. На блотер се държи трети ден, на мен не съм пръскала.
Пробвах и Ambre Imperial Van Cleef & Arpels. Аз също откривам голяма прилика с любимото ми L’Ambre des Merveilles Hermes, но е доста по-пиперен и една идея по студен и млечен. Оставам си твърдо на любимия ми парфюм, който в момента ползвам много пестеливо, защото са ми останали десетина милилитра, а нямам нова бутилка  Tired
dreems, аз съм много емоционална и обичам такива аромати. Не се подвеждай от моите впечатления, мъжа ти трябва да обича наистина класически, строги и сурови парфюми, за да го хареса. А какъв шлейф прави този парфюм, не е истина, цялото стълбище и цялото студио миришеше на него  Crazy Аз например никога няма да го купя за ММ, защото винаги ще го асоциирам с Онзи Мъж  Crazy Crazy Crazy
Ковачева, ще го загазиш ти яко .....с мъжа, не с парфюма, него вече го намери! Mr. Green Whistling Whistling Whistling Wink Laughing

Много си права, вече съм го проверила в компютъра, има едногодишен договор  Mr. Green Mr. Green Wink

# 485
И аз го харесах много Noir Exquis Simple Smile Но има ред на опашката и ще почака малко.
Аз си работя за себе си и ако кажеш ще направим обедна/следобедна парфюмна среща/кафе + посещение при Калин  Mr. Green
Явно само ти имаш желание да се запознаем-уж призив отправих...никой не ми пише  Grinning
Разбира се, с удоволствие! Ще се разберем.

# 486
  • Karlovo
kovatcheva няма да го взимам на сляпо .Снимах го и ще го търся като обикалям .
Преди години имаше едни дезодоранти Bac ,бяха по 2-3 лева.Мъжкия беше много хубав. Знам ,че се отклонявам от темата малко ,но не мога да намеря такъв аромат парфюм .Не знам дали сте ги виждали - ,много траен беше мъжкия и много хубав ,черния (поне за моя вкус ) .

# 487
  • Там, където ме обичат
Ковачева, с тези ероточни разкази ми се докупува нов парфюм  Crossing Arms
A аз искам мъжа  smile3544 smile3544 smile3544

# 488

Има желаещи WaltherP99,ама има ли опция да си кажеш името че само  #2gunfire асоциирам с твоя ник,аз съм Стенли приятно ми е... friendship

Като се уточни къде и кога с удоволствие ще се присъединя ако имам възможност  bowuu

# 489
Разбира се, с удоволствие! Ще се разберем.
Денси и Уолтър, вие хубаво си се разбирате с половин дума, ама я малко пояснения за Noir Exquis, за лаици като мен.

# 490
Kovatcheva Искрено се забавлявах с поста ти за красивия бог 40+. Да си призная с голямо нетърпение чакам всеки твой пост и като видя името ти да изскача отнякъде, веднага наострям уши, защото знам , че ще чуя нещо ново и интересно bouquet

Аз чакам другата седмица проби от Apple brandy,  Single Malt  и voulez vous coucher avec moi . Получих си днес дълго чакания Aoud cafe,  обаче взех че направих грубата грешка на другата ръка да си пръсна aoud black candy, който се оказа  малко по-крещящ отколкото си го представях  и сега заглушава всичко друго около себе си,  а от едно фъс сутринта, сега целия ми кабинет мирише на него ooooh!

# 491
Скрит текст:

Mr. Green аз ако имах такъв потенциал, той щеше да ми пада в краката, не аз да припадам в неговите  Mr. Green Отказвам се от парфюмите, ще инвестирам в силикон  Whistling Crossing Arms

Не се знае-може следващия път желания да се появи с някой Ахе ,  и да се разочароваш.

Аз чакам другата седмица проби отApple brandy,  Single Malt и voulez vous coucher avec moi . Получих си днес дълго чакания Aoud cafe,  обаче взех че направих грубата грешка на другата ръка да си пръсна aoud black candy, който се оказа  малко по-крещящ отколкото си го представях  и сега заглушава всичко друго около себе си,  а от едно фъс сутринта, сега целия ми кабинет мирише на него ooooh!

От къде поръча пробата на Single Malt ? Четох ревюта,че били подобни с Apple Вrandy  -да видим.
Мда  aoud black candy си е доминантен аромат,но не чак толкова,че тотално да заглушава Aoud Сafe - поне според мен.Каже тези дни как ти се струва кафе-то.

Денси и Уолтър, вие хубаво си се разбирате с половин дума, ама я малко пояснения за Noir Exquis, за лаици като мен.

Печен кестен,коричка портокал,която е сложена на някой радиатор (като дете го правех редовно-беше ми любимо как мирише стаята после) ,лека алкохолна нотка , кленов сироп,кафе,ванилия и дървесни нотки.Това е в базата.В началото се усещат повече кафе,кленов сироп и печен кестен.
Аромата за мен е гурме,но не е някоя сладка бомба.Според мен е аромат за кафе през деня, и някакво излизане привечер-кафе пак,есен бар с открита градина,среща , но не става за дискотека.Аромата е страхотен,но не е много траен и сравнително бързо се превръща в аромат,който трябва да се доближат на 30на см от теб,за да те усетят.В някой нощен бар,или дискотека аромата ще се губи,особено ако има доминантни аромати около вас.Аромата е както тук се използва често "гушлив" . Комплименти - 2.
Лошото при L'artisan , е че като е нов аромата е доста по-скъп,от колкото ще е след една година,когато цените падат много.

Утре ще ходя до Пловдив , и ходенето до Калин отпада.Може да се разберем нещо за следващия петък , ако има желаещи.
Аромат за деня

# 492
WaltherP99, благодаря Hug! Помогна ми в дилемата.

# 493
и аз да отбележа парфюм на деня - Кабошар едт - усилено крещи "не се приближавай!"
имах някъде една моя снимка на четири флакона в три различни размера, показвала съм я, но сега не я намирам; за това една от най-любимите ми рекламни снимки:

Скрит текст:

и поздрав за мъжете в темата, тази стара реклама не ми беше попадала  Mr. Green

Скрит текст:

и за да не се засегне някой - харесвам повече ретро рекламите отколкото съвременните  Flutter

Последна редакция: чт, 29 окт 2015, 14:42 от bubanka

# 494
Привет! Въпросът ми е косвено свързан с тематиката за парфюмите, но преди време момичетата от темата за намаленията ме препратиха да питам тук:
Скрит текст:
Интересувам се от предстоящия Черен Петък в магазините на PrettyShop (те нали са 2 в София?). Само там откривам един парфюм, който искам да закупя като Коледен подарък. По спомен от предишни години, може ли да споделите колко % е било намалението по случай Черния Петък, и двата магазина ли е обхващало и всички ли марки са били включени в промоцията? Също, колко % е било най-голямото намаление, което тази козметична верига някога е правила (по принцип, а не конкретно за Black Friday)? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт