Парфюмни размисли и страсти - 193

• 103 773
  • 781
  •   1
Отговори
# 465
    Новият парфюм на Moschino в бутилка на препарат за почистване на стъкла оправдава напьлно опаковката на безсрамната цена от 77 евро в италианските Sephora, но пьк попаднах на чист  Oud на марка, която и за тях е нова -  Reminiscent.

# 466
  • Там, където ме обичат
Цитат
А, нали знаеш, че дамите не се потят, а блестят, та сигурно пикливите нотки са аромат на цветя...
Не знам дали ще има класация за парфюмни лафове тази година, но отсега номинирам този за мой фаворит!
 Melany99,   Hug

# 467
Не си спомням дали е обсъждан La Religieuse Serge Lutens. Какво ще кажете за него?

# 468
WaltherP99, какво им е на мъжете 40+  Mr. Green

Нищо им няма-никога не съм казвал нещо такова.Просто като се сетя за Aramis for men и се сещам по-скоро за мъже 60+ , или поне на толкова са ползващите го около мен."Пикливата" нотка , за която говориш в Kouros в моментната версия на парфюма е доста слабо доловима,за разлика от това,което представляваше аромата 90-те.

Здравейте! Моля, за вашето мнение за Versace Eros

За мъжкия,или женския говориш? Около мен не малко момичета ползват "мъжкия"-затова.

kovatcheva, според мен нищо им няма на мъжете 40+. Просто са от по-старата школа и са наистина любители на мъжествени аромати.

Като погледнеш новото поколение миризми - определено по-женствени, по-унисекс, което вероятно описва новото поколение мъжки индивиди.
За мен например Диор Ом, аз писах миналата година за него като го пуснаха - ами с тези цветни нотки си е определено дамски аромат. Пък и онова недоразумение Патисън, което сложиха за рекламно лице... #Cussing out

Dior Homme серията са 11 аромата-за кой точно говориш?
Повечето аромати от Dior Homme серията , за почти всички жени около мен са олицетворение на мъжествеността.Аз лично някои харесвам,но други не мога да понасям-МРАЗЯ ириса като парфюмна нотка.
Кое е мъжествено/женствено е въпрос на възприятия-и при парфюмите,и като цяло в живота-универсална формула няма.

Не си спомням дали е обсъждан La Religieuse Serge Lutens. Какво ще кажете за него?

Промо клипа на парфюма https://www.youtube.com/watch?v=LXEoSGFpFRk
Огромна доза жасмин и поне в началото има някаква странна сладост,която не знам от къде идва.Много мускус и доста малко тамян.Парфюма е доста линеен-няма почти никаква разлика в базата.Пролетта купих Fille en Aiguilles за общ подарък за РД,и ми дадоха семпъл -официален 1мл в черните кутийки.Ще го потърся довечера,и ако не съм го изхвърлил ще го го дам.  Peace

Аромат за деня

# 469
  • Чукарландия
Като разглеждам Blood Oranges Shay & Blue London във Фрагрантика, че ми стана интересно: носите ли през зимата летни аромати? Не се ли губи силата и трайността в студеното?  Hug

# 470
Бела, точно този пост чаках.....  Hug
Аз май тази зима ще нося летни аромати - нищо друго не ми задържа вниманието, а сладките плътни зимни неща не мога да ги дишам, за сега, та чак ме е яд на мене си.
Купих си  L'Eau de L'Artisan L`Artisan Parfumeur и се поливам на воля. Ползвам и Градината на мосю Ли и Jour Absolu и им се наслаждавам много, все още.

# 471
Като разглеждам Blood Oranges Shay & Blue London във Фрагрантика, че ми стана интересно: носите ли през зимата летни аромати? Не се ли губи силата и трайността в студеното?  Hug

Днес в София на слънце беше близо 20 градуса  Peace
Зависи от зимата,и зависи от ароматите.Повечето цитруси не стават за зимата т.е. истинска зима де  Simple Smile Както вече съм споменавал
  и на -15 не е проблем да се носи.

# 472
WaltherP99 ,  за Dior Homme Eau for Men (2014) става въпрос.

Скрит текст:

И мен ириса много ме задушаваше.  Laughing

# 473

Промо клипа на парфюма https://www.youtube.com/watch?v=LXEoSGFpFRk
Огромна доза жасмин и поне в началото има някаква странна сладост,която не знам от къде идва.Много мускус и доста малко тамян.Парфюма е доста линеен-няма почти никаква разлика в базата.Пролетта купих Fille en Aiguilles за общ подарък за РД,и ми дадоха семпъл -официален 1мл в черните кутийки.Ще го потърся довечера,и ако не съм го изхвърлил ще го го дам.  Peace
Много благодаря! Аз обожавам жасмин и този парфюм най-вероятно доста ще ми допадне, въпреки, че мога да нося супер малко неща от бранда.
Зареден ли е при Калин, някой дали знае?

# 474
  • София
Денси, в Съркъл го има, вероятно и при Калин  Peace

# 475
Много благодаря! Аз обожавам жасмин и този парфюм най-вероятно доста ще ми допадне, въпреки, че мога да нося супер малко неща от бранда.
Зареден ли е при Калин, някой дали знае?

Аромата идеята му е да пресъздаде усещането от промо-клипа.До колко са успели не мога да преценя.Обикновено парфюмите на Serge Lutens са сравнително комплексни , но La Religieuse не е такъв.За мен комбинацията от жасмин,мускус и тамян е странна,като аромата определено е нетипичен,и лично аз не мога да се сетя за нищо подобно.Нямам идея дали ще ти хареса.
В петък късен следобед/привечер ще ходя до Калин да видя дали има
Ако някой иска да си направим парфюмна среща в района да пише ЛС  Peace

# 476
WaltherP99
За мъжкия,или женския говориш? Около мен не малко момичета ползват "мъжкия"-затова.
За дамския.

# 477
  • Франция
Apple Brandy, Vodka on the Rocks и Single Malt доколкото знам са ексклузивни за бутиците на марката в Ню Йорк, Москва и Лондон.

# 478
WaltherP99
За дамския.

Нямам идея за него.Пробвай и мъжкия ако можеш. Peace

Apple Brandy, Vodka on the Rocks и Single Malt доколкото знам са ексклузивни за бутиците на марката в Ню Йорк, Москва и Лондон.

И да,и не  Simple Smile  Тези конкретно аромати просто идват по-късно в другите страни т.е. един вид временен ексклузивитет , докато примерно The Art of Love серията е само за руския пазар , което я прави доста труднодостъпна.Apple Brandy ми е подарък,но е купуван от Франция.

Аромат за деня

# 479
  • Germany
Ставам през нощта за работа кисела и недоспала, събудих мъжа ми да се скарам с него  Crossing Arms, тръгвам афектирана, навън се лее дъжд, а аз нямам чадър, но няма да се върна за нищо на света, старателно изправяната ми цяла вечер коса след 20 метра е отново е като на плачеща болонка. Пристигам пред работното ми място и десет минути ровя в чантата под дъжда да си намеря картата за вратата, която намерих на мястото, на което винаги стои Crazy. Нахлувам като градоносен облак мокра, измръзнала и зла и по стълбите усещам такъв вълшебен аромат, че забравям всяка грижа, за която съм мислила до момента  Crazy Crazy, по гръбначния ми стълб започнаха да се разхождат тръпки, пеперудите в стомаха ми се събудиха в миг и закръжиха, всички сетива са наострени, защото това е точно парфюма, който търсех, мъжествен, класен и ретро красив, тъмнозелен, землист, горчив и много възбуждащ  Crazy Crazy Crazy Вървя като омагьосана по дирята на парфюма, душа като хрътка и заставам в такава поза, защото пред мен стои един от най-расовите мъже, които съм виждал през живота си  Crazy. Красив като бог, 40+ годишен  Mr. Green Wink, двуметров, то очи, то скули, то брада, то тяло, и ухаещ на този вълшебен парфюм .... и аз пред него в цялата си прелест  Mr. Green почти загубих съзнание в краката му  Crazy Mr. Green
Човека се усмихва мило и поздравява Moin (местния поздрав за добро утро, здрасти, привет) и аз като се свестих, защото забелязах заливащите се от смях колеги смутолевих едно
- Моин, хубав парфюм  Mr. Green
Човека се усмихва още по-мило и ми казва
- Pour Lui, а като вижда интелигентния ми поглед допълва - парфюма, аз съм еди кой си  Mr. Green
Аз още по-интелигентно отговорих
- Хубаво  Crazy Mr. Green
и отидох да си свърша работата, за която съм дошла все пак  Sunglasses
След тренировка човекът дойде при мен, изкъпан, издокаран и ухаещ на този извънземен парфюм  Crazy, извади флакона от чантата и ми показа

kovatcheva - веднага се сещам за превъзходен парфюм в тази насока - Oscar de la Renta Pour Lui

Скрит текст:

Много мога да пиша за него, но няма смисъл.  Pour Lui е от онези аромати, които не оставят съмнение, че има Мъж наоколо  Sunglasses  Wink

Deetron, тогава му се чудих на този парфюм заради алдехидите, но след днешния си челен сблъсък с него просто мога да заявя, че по-точно описание не съм чела  Mr. Green, ВЪРХА, особено ако върви с мъжа  Wink Mr. Green

Колегите не пропуснаха и този славен момент и след това ме съсипаха от подигравки, че сега ми показвал парфюм, а утре, кой знае  Mr. Green (не че имам нещо против  Wink)
Въздъх.... Twisted Evil

Иначе и аз нося цитруси през зимата, въобще не ми пука удачно ли е или не, на мен си ми харесват. Обичам да ги усещам свежи, леко стипчиви, фруктови, да усещам кората, листата, пръските от разрязването, маслото по кората. През зимата някак ми се струва, че цитрусите искрят от студа. Докато в жегата са ми малко уморени, повехнали и я няма тази свежест, както през зимата. Но това си е моето мнение  Mr. Green

WaltherP99, какъв ирис не обичаш в парфюм? Аз съм от хората, които обожават някои ириси, като Ирисът на Ван Клийф, D600 и този в Citizen Queen, но ненавиждам ирисите в Shalimar, PG21 Felanilla, Dior Homme Christian Dior и много други. В първия случай усещам ирисът красив, сух, пращящ, въздушен и пудрен, като луксозно сияние, понякога кремав или помаден, а във втория е землист, грудков, мазен, направо ми става зле от него. Правиш ли разлика между ирисите или всички са ти под общ знаменател? Интересното при моята кожа е че изкарва много силно пудрената ирисова нотка, превръщам в ирис дори и парфюми, в които няма заявен такъв.
Single Malt не е зареден в Олфактив  Peace, не им го давали. Сподели впечатленията си за Apple Brandy, много хубаво винаги ми е звучал, но и при мен не се предлага, само редовната линия  Peace

Общи условия

Активация на акаунт