Парфюмни размисли и страсти - 193

• 103 919
  • 781
  •   1
Отговори
# 315
Получих проба от Poivre Piquant (L'Artisan). Много силен и реалистичен аромат на черен пипер, не съм го очаквала в парфюм. Мислех, че началото ще потъне в млякото с мед, за което съм чела в мненията, но това не се случи. Остава си линеарен и остър, леко подсладен, върху подложка от божур. В "Пътеводителя" Лука Тюрин го дава като пример за "парфюмерия с чувство за хумор". Наистина, необикновен и екстравагантен е, до такава степен, че не знам кога и къде да го нося. Ще го пробвам пак в по-топло време, представям си, че ще се развие добре напролет.
Същия е и в топло. Peace

# 316
  • София
Момичета,да кажете това дали е хубаво-Gucci Flora by Gucci Gorgeous Gardenia?Мога да го взема изгодно на сляпо.По принцип обичам свежарски аромати,несладникави. bouquet
Да, такъв е  Peace Много нежен и пролетен.

# 317
  • Germany
След като близка парфюмна приятелка скоростно се снабди с http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/F-ve-D-licieuse-30164.html, след споделено от друг парфюман, че предвижда покупка в голям размер и след едно много възторжено мнение в немски форум от млад и модерен блогър, реших, че е крайно време да се наканя да го пробвам и аз. По принцип харесвам ексклузивната колекция на Диор. Без Ууд Испахан, разбира се  Grinning, и още няколко, които не са мои, но им признавам качеството.
Свързвам се с много мил млад мъж, който ми изпраща желаната отливка с още по-мило парфюмно послание  Heart Eyes, трогната от красивия жест съм настроена много положително, че ще ми хареса.
Ден първи от теста : Напръсках смело като при всекидневна употреба деколтето, зад ушите, на тила под косата и китките. Странен парфюм. Започва като прясно отворена кутия бонбони Простор, за тези, които си спомнят за тях, а за другите това е наситен аромат на какао, шоколад, маслено-солена нотка, пълнеж от бадемов крокан и силна алкохолна есенция, може би коняк. В този момент особено силно усещам и лавандулата, която е толкова реалистична, като безкрайно лавандулово поле и подсилва илюзията за силен алкохол. Аз не съм въздържател, позволявам си хубави вина, аперитиви, коктейли, ценител съм с две думи  Wink. Обаче това начало ми е толкова алкохолно, че се чувствам като пълен новобранец и не знам дали ще мога да преглътна този затоплен коняк. Успявам някак да премина през коняка и стигнах до бонбоните. Много наситени, дъхави, не можеш да им устоиш. Докато се усетиш си преполовил кутията и ти става толкова сладко и толкова зле, че задължително трябва да неутрализираш с нещо. А тук няма такова. Няма нито цитрус, нито ветивер, поне малко кедърче да бяха сложили, а то само една истинска и томителна тонка-сладост. Толкова силен и сух аромат на бобова тонка не съм срещала досега, направо застава на гърлото ми, стиска ме здраво и не пуска. Излизам на терасата да видя, ако го охладя на студа дали ще укротя това бобова тонка чудовище. След едно силно ристрето на терасата положението е овладяно, тук е момента, когато ароматът става красив, зноен, но и мек, и лъстив. Така остава до края на деня, стои много близо до кожата и е за лично удоволствие. Карах ММ да ме мирише, той вече е обучен къде  Wink, обаче нищо не усещал. Накарах детето, което е с много чувствителен нос да каже на какво й мирише, обаче и тя нищо не усеща. Странно, защото аз го усещам непрекъснато. В базата се прокрадва и една сладко креместа и наситена нотка, която ми е много позната, а не мога да определя. Започна леко да ме боли главата.
Ден втори : Сложих си вчерашния шал, с който стоях на терасата. Мирише вълшебно! Напръсках парфюма и излязох навън. Определено алкохолното начало така е поносимо, явно това е начинът. Отивам бързо в базата, обаче харесва ли ми наистина толкова сладост без интрига, без закачка, мога ли да изям сама още една кутия бонбони? И тази нотка, дето ми дразни съзнанието, а не мога да се сетя? Имам и силно главоболие.
Ден трети : Аз съм мазохист. Трети ден се мъча с един парфюм и вървя против себе си. Онази нотка отново ми човърка съзнанието и най-сетне затоплям. Тази година ходих поне десет пъти в къщата на орхидеите. Стотици видове орхидеи цъфтяха пред очите ми. Сетих се, че цвета на ванилената орхидея мирише точно така. Опасно привлекателно, и завършващо винаги с главоболие. Реших да експериментирам, добавих два шприца Ескале а Портофино и  стана голяма красота. Обаче главоболието, което ми докара е толкова нетърпимо, че с радост влизам в банята да го отмия.
В заключение мога да кажа, че парфюмът е хубав, ще се хареса страшно на любителите на гурме аромати, но аз нямам химия с него. Такава битка не съм водила с никой друг парфюм и едва ли ще го направя повече. Оставам си твърдо вярна на максимата, харесва ми/не ми харесва от първо помирисване.
ПП. Голям зор е да пишеш от телефон, утре ще коригирам  Mr. Green

Последна редакция: вт, 20 окт 2015, 09:11 от kovatcheva

# 318
Е ти намери какво точно да пробваш Simple Smile Aoud Violet не ми харесва,а Sand Aoud макар и доста харесван около мен парфюм (само и единствено от мъже) , за ме е ужасен - грам не мога да разбера тези подправки какво правят там-точно в тази пирамида. Марката има много по-добри аромати.
И аз така преди години бях попаднал на 2-3 неприятни за мен аромата на Montale и си бях казал "този бранд не е за мен" и едно година и нещо след това не исках и да пробвам нищо на марката.
E аз поръчах доста проби, не пробвам само тези, просто сега пиша за тях. Peace
 А и това, че на теб не ти харесват, означава ли че са лоши или и че на мен няма да ми харесат?!
...
Сега нося Voyage en Arabie Gold Intensive Aoud Mancera. Той си е като типичните удови Монтали, които носи моя любим и ми харесва, макар и да не бих го носила разбира се.

На Рози и Ванилия, който явно се спряга за най-добрия нямам проба, може ли някой да ми прати ако му е удобно? Hug

В никакъв случай не значи,че са лоши-винаги говоря само за себе си,и моя вкус,освен ако не съм чул позитивни,или негативни отзиви от други хора.  Peace
Sand Aoud както и ти сама спомена има МНОГО подправки и съм 100% съгласен с теб,че за мен е почти изцяло мъжки аромат.
Gold Intensive Aoud не съм пробвал-не мога да го коментирам.
Roses Vanille дали им е най-добрия аромат не знам-въпрос на личен избор.Нямам и идея дали би ти харесал,като единственото,за което мога да твърдя е трайността му.
Най-продавания аромат на Mancera обаче не е Roses Vanille , а Cedrat Boise .

Tsugumi пробички на Montale и Mancera поръчвам от parfimo.bg  Peace
Днес получих няколко пробички.

Mancera Indian Dream - на първо четене много хубав аромат, определено дамски.
Mancera Aoud Black Candy - наподобява ми на Montale - Aoud Purple Rose  който харесвам.
Montale Paris Sweet Oriental Dream - наподобява на Ванила Абсолю, мнооого сладък. не бих го носила.
Montale Paris Vanilla Extasy - интересен аромат - няма нищо общо с Ванила Абсолю, което е добре.
Ще ги поразнося малко и ще реша кое да си поръчам, макар, че за сега клоня към  Mancera Indian Dream Grinning

Добро мнение  Peace Sweet Oriental Dream и Vanille Absolu имат прилики,но и разлики също. В първия има доволно количество мед и роза,докато в Vanille Absolu я няма тази сладост от меда-пак е сладък,но умерено,а и лично аз усещам доста канела.

На 21 ... Sauvage е ок за него.

Sauvage е с хубаво, бистро и чисто начало. Но после се счупва и мирише лошо. Не лошо като развалена риба, но натегнато, кофти. Според мен човек на всяка възраст заслужава хубав парфюм, който да не го стиска за гърлото.
Парите на този парфюм са отишли в рекламата. А стария се рекламираше с рисунки!

Sauvage за мен е супер изкуствен и синтетичен , но си е типичен представител на парфюмите тип crowd pleesures .Това "творение" някой запален ентусиаст няма как да го хареса,но за нормалните хора оприличаващи аромати на "готин е" , "свеж е" и подобни-точно за тях е добър.
Не че самия аромат е толкова лош-просто в никакъв случай не си заслужава парите.Ако беше до 60лв ок , но не и повече.За парите,на които се продава в момента могат да се купят десетки по-добри аромати,част от които пак са Dior .
Sauvage е... Sauvage само по име-няма абсолютно нищо общо с другите аромати от Eau Sauvage Collection серията.
Евтин и обикновен не лош аромат,който да се хареса на обикновените хора,малко прах в очите с бутилка тип аромат от La Collection Privée серията и МНОГО реклама-това е новия Sauvage .

Онзи ден между другото бях на основно проучване на старите класики на Диор и YSL

При YSL вървят доста надолу-ужасни реформулировки,качване на цени,разреждане на аромати.Да- високия им клас аромати Oriental Collection са наистина добри , но и цената им е 215-250 евро за 80мл...дори не са и 100. Да Eau de Parfum са  ,но тази цена за YSL много малко хора ще я платят.Да не говорим,че е доста трудно да се намери нещо от Oriental Collection да се пробва.

Цитат
Habanita тоалетната вода,или парфюма? Двата според мен са доста различни-затова питам.
Причини за неприятния инцидент може да им доста-може да не е съхраняван като хората,може да е различна версия за друг пазар.
WaltherP99, Хабанита купих от бутика на Молинар в Грас и понеже изрично попитах, ми обясниха, че ароматът не се предлага като тоалтена вода, а само във версия edp.
За справка давам и сайта им:
http://www.molinard.com/en/familles/les-parfums-cultes.329.html

Аз за този вариант споменах,че може да си с него:
http://www.ebay.com/itm/Habanita-De-Molinard-Women-Perfume-EDT-S … :8RIAAOSwd0BVy5dx

Сега видях докато търсех линк да ти дам,че има вариант с фешън пулверизатор тип L'Art et la Matiere серията на Guerlain  http://www.ebay.com/itm/HABANITA-MOLINARD-LALIQUE-PERFUME-HUGE-4 … :ZkMAAOxywXFSbsNx

Както и 240мл чист парфюм  Shocked http://www.ebay.com/itm/HABANITA-by-MOLINARD-8-FL-OZ-240-ML-EXTR … :ncYAAOSwT6pVp~Gq

Да ви споделя, вчера пробвах за втори път Noir Pour Femme Tom Ford и съм адски очарована, сън не ме хвана чак, подозирам, че още малко ще му устоя  Laughing.  ....
Струва ми се, че тенденциите се завъртат около сладки аромати с изявено присъствие на амбър и унисекс уклон.

Пробва ли "мъжкия" , както те бях посъветвал? 2-то е тренд от години. Peace

Цитат
След като близка парфюмна приятелка скоростно се снабди с http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/F-ve-D-licieuse-30164.html, след споделено от друг парфюман, че предвижда покупка в голям размер и след едно много възторжено мнение в немски форум от млад и модерен блогър, реших, че е крайно време да се наканя да го пробвам и аз. По принцип харесвам ексклузивната колекция на Диор. Без Ууд Испахан, разбира се Grinning, и още няколко, които не са мои, но им признавам качеството.
...
Оставам си твърдо вярна на максимата, харесва ми/не ми харесва от първо помирисване.

Ковачева вече те харесвам 10% по-малко , от преди да го напишеш това  Mr. Green
Прекалила си просто първия път , или както казва един приятел колекционер "преяла си парфюмно при пробата"  Simple Smile

Някой пробвал ли е 09 Orange Star Tauer Perfumes ? Предлагат ми супер изгодна за мен размяна .

Аромат за деня Rochas Man

Нещо ми се бъгна поста ...

Последна редакция: вт, 20 окт 2015, 00:45 от WaltherP99

# 319
  • Бургас
WaltherP99, мъжкият Том Форд пробвах само веднъж, когато тествах за първи път и дамския. Както писах преди това, пробите бяха много постни, така че със сигурност ще го повторя, само да получат тестер в местния Бюти Зоун, защото сега нямаше.  Laughing Помня, че и мъжкият ми хареса, но останах с впечатление, че по-скоро бих носила дамския. Ще споделя още впечатления, когато успея да тествам.
Така като се замисля за тренда - сигурно си прав, но според мен тепърва навлиза при масовите парфюми.  Peace

# 320
  • Чукарландия
Да попитам за Seville a l'aube, дали е много унисекс или по-скоро клони към дамски? Искам нещо по-женствено. Мъжкият уклон в парфюм не ми допада много, много. Рових с търсачката, но нищо определено не намерих, освен че лавандула и тубероза не се усещат. А иначе прекрасно го описват във Фрагрантика. Но Фрагрантиката е едно, вашето мнение - друго. Не познавам нито един L`Artisan, а този определено ме заинтригува. Иска ми се нещо портокалово, като изключвам Еликсира на Ерме, защото никъде не мога да го найда онлайн. Дайте предложения. Hug

# 321
  • Germany
 BBeLLa, този парфюм ще ти хареса само и единствено ако обичаш бели цветя. Трябва да си им много сериозен почитател. Тук няма тубероза, но има огромно количество портокалов цвят, портокалово масло, горещо лято, тежък гъст мед и суров тютюн. Над цялата композиция се носи лавандулово сияние. Този парфюм наистина може да те пренесе мислено в Севиля, ако си в настроение за това, да усетиш тежките нацъфтели цветове на портокалите, да видиш бабите с черни чорапи по улиците, да усетиш виното в малките улични бистра, но може и да те умори, ако не обичаш бели цветя. Аз съм от вторите и за мен е непоносим портокалов цвят, направо ми обръща стомаха. В никакъв случай без проба, ако не си го направила вече  Grinning. Много траен и забележим. Ако търсиш свеж, натурален портокал, категорично не е. Потърси малко назад в мненията ми, наскоро писах за мандарини и портокали  Grinning
ПП: Голяма драма се вихри в момента с парфюма на Нивеа, щеше да се появи в средата на октомври, всички го чакат с нетърпение, пишат писма, а парфюма го няма  Grinning Засега обещаха 3.11 и то само в онлайн шоп и Хаус Нивеа, само за Германия и Австрия. Държа го под надзор  Peace

# 322
Обожавам Seville a l'aube, хич не ми е унисекс на мен. Прекрасен мед, а портокаловия цвят леко нагарча и се получава прекрасен контраст. Елегантен и сух аромат, не е бяла бомба, нито е мазен.
Няма ли пробички в Парфимо?
Ще го купя напролет, не ми се струва, че сега му е времето, но се влюбих в него в края на лятото и си тропнах с крак да не го купувам сега. Уплаших се от шишета, стига толкова!
По един на месец и точка.

В края на месеца ще съм в Берлин и се надявам да пробвам парфюма на Нивеа. Дали ще е по-хубава от Balmain Ivoire 2012 Flutter? Съмнявам се, но това не ми пречи да я чакам с нетърпение.

# 323

ПП: Голяма драма се вихри в момента с парфюма на Нивеа, щеше да се появи в средата на октомври, всички го чакат с нетърпение, пишат писма, а парфюма го няма  Grinning Засега обещаха 3.11 и то само в онлайн шоп и Хаус Нивеа, само за Германия и Австрия. Държа го под надзор  Peace

Гледах в Nivea Haus, но не открих информация за парфюма, моля те, дай линк къде да търся. Много съм любопитна да го тествам и аз.  Peace

Скрит текст:
Попаднах на това: Die Leichtigkeit und Frische macht das Nivea Eau de Toilette unverwechselbar - ein Duft wie frisch geduscht. Ab Mitte Oktober sind 30ml für ca. 25 € im Nivea Haus, Nivea Spa, oder auf Nivea.de erhältlich. Звучи добре описанието, а и цената не е лоша. Любопитството ми съвсем се изостри.  Laughing

Последна редакция: вт, 20 окт 2015, 11:49 от Pipi_

# 324
  • Germany
Не го намираш, защото просто го няма  Laughing
Това беше част от информацията от Нивеа:
Цитат
Das Eau de Toilette wird ab Mitte Oktober 2015 erhältlich sein. Dabei bekommen interessierte Kunden den 30 ml Flakon nur im Nivea Haus, im Nivea Spa und direkt im Onlineshop von nivea.de.
В немския форум доста от участниците са направили вече запитване до Нивеа и от там са им отговорили, че ще бъде наличен от 03.11. Не мога да сложа линк към форума, не знам дали е редно  Thinking
Иначе ето тук може да се следи кога ще се появи парфюма  Peace
И за да не съм спам да се оплача, че вчера цял ден ходих по лекарски кабинети и от всякъде се носеше La vie est belle  Crossing Arms Дали името на парфюма трябва да е негласно послание към пациента? Защото от аромата му определено ми ставаше зле, едва издържах няколко лекарки да ми обясняват какво ми се случва. Днес отново съм на лекар, този път при мъж  Laughing Надявам се той да не е с  La vie est belle, макар че няма да се учудя, ако е точно с него  Joy hahaha, няма да е първия мъж, който го носи редовно  Wink

# 325
Благодаря, ще следя.  Peace
За да не съм и аз офтопик - вчера за пръв път от доста време сложих Градската кралица. Прелест беше в тоя приятен, топъл есенен ден.

# 326
За да не съм и аз офтопик - вчера за пръв път от доста време сложих Градската кралица. Прелест беше в тоя приятен, топъл есенен ден.

+1 Peace

# 327
  • Чукарландия

+1 Peace

+2  Wink

Поръчах ги пак едни насляпо... Роза-Ванилия, Амбър-Роза на Манчера, че и Tilleul D`Orsay. Знам, че последния е много хубав липов аромат, та отдавна му се кумех. Joy

# 328
  • Франция

Пробвах новия Voulez-vous coucher avec moi на Килиан.
Не разбирам защо са решили да го лансират сега, а не през май-юни, за което време би бил идеален. Началото е разкошно съчетание на нежна гардения и зелен жасмин, омекотено от шипка ванилия. Никаква тубероза не усещам, поне не върху блотера, нито пък роза, а се интересувах от него тъкмо заради розата. За мене е жасмин, доста подобен на този в Love and Tears, който е може би най-хубавия за мен жасмин на света. После излезе и много гладко, чисто дърво, иглолистно и много фино.
За пореден път съм впечатлена колко качествени парфюми лансира марката, този конкретно са го направили и да се харесва. Липсва му интрига и оригиналност, но определено ще го пробвам на кожа следващия път.
Като си говорим за Килиън - дами, страшно харесвам розата в Rose Oud, обаче на определени етапи от развитието удът ме дразни. Случайно да сте откривали точно тази великолепна сладка червена роза в друг парфюм?

# 329
Здравейте, някой има ли опит с този аромат http://www.fragrantica.com/perfume/Keiko-Mecheri/Les-Zazous-10066.html и въобще с марката. Обясниха ми, че е с много високо съдържание на парфюм и изключително траен, но небрежната проба, която получих на ръката, не издържа много. Търся нещо топло и подправково за температурите навън.

Ковачева, след твоя пост попаднах на Dreckig Bleiben и пусто любопитство ...  Mr. Green Започна не лошо, студена гора, още мокри листа, сурови гъби и съвсем лека сладост. Не като нещо, което ще нося, но интересно. ЗЗЗЗЗ ... в какво се превърна това нещо, мисля, че за първи път се потресох толкова силно. Добре, че не пробвах на ръка. С цялото ми уважение към пънк културата, никой не заслужава подобно нещо. Не обичам крайни мнения, както се казва - за всеки влак си има пътници, но това нещо е неповторимо ужасно.

Общи условия

Активация на акаунт