Парфюмни размисли и страсти - 193

• 103 909
  • 781
  •   1
Отговори
# 330
От мъжкия Рашас съм изпръскал поне пет бутилки, страхотен е, преди години. Последно го видях в Енцо, но не посмях да го поръчам.

# 331
  • София
Тествах днес Noir Pour Femme, само на китка, но едва ли ще се осмеля да го сложа на деколте. Звучи да е като много мой, но не е. Ръбест и леко груб.На моята кожа леко евтинее и стои като масовка на Том Форд.Леко напомпан. Точно като Виолетовата Орхидея. Предполагам, че причината е в мен , имайки предвид колко са радушни отзивите .

Глада за нови неща не ме е напуснал. Чакам,няколко проби, два парфюма, единият от които на сляпо, а другият го обмислям отдавна (свеж аромат, който не е цитрус), прочетох, че го спират и реших, да не пропускам момента.
Дори си поръчах проби/минита на две Ескади (Taj Sunset  и Rockin' Rio)... Mr. Green Mr. GreenЛуда гъба.

Новите ми желания за тест са -Portrait of a Lady и L'Eau d'Hiver .

Gold Couture Juicy Couture получих и го разносвах два дена. Бррр. Измито , "свежо" карамелче с плодове. Първоначално стои супер немощно, после се стопля и става носим.

# 332
  • София
Тествах днес Noir Pour Femme, само на китка, но едва ли ще се осмеля да го сложа на деколте. Звучи да е като много мой, но не е. Ръбест и леко груб.На моята кожа леко евтинее и стои като масовка на Том Форд.Леко напомпан. Точно като Виолетовата Орхидея. Предполагам, че причината е в мен , имайки предвид колко са радушни отзивите .

Не, проблема не е в теб.При мен е същото, аз не намирам нищо wow в този аромат.Първият път тествах смело  Wink на блотер,а при втората ми среща - плахо на ръка и не мога да определя дали има типично дамско или слабо унисекс звучене.

# 333
Поръчах ги пак едни насляпо... Роза-Ванилия, Амбър-Роза на Манчера, че и Tilleul D`Orsay. Знам, че последния е много хубав липов аромат, та отдавна му се кумех. Joy

Мострички ли си взе,или 3 парфюма...на сляпо? Ако е второто си голяма екстремист  Mr. Green

Пробвах новия Voulez-vous coucher avec moi на Килиан.
Не разбирам защо са решили да го лансират сега, а не през май-юни, за което време би бил идеален. Началото е разкошно съчетание на нежна гардения и зелен жасмин, омекотено от шипка ванилия. Никаква тубероза не усещам, поне не върху блотера, нито пък роза, а се интересувах от него тъкмо заради розата. За мене е жасмин, доста подобен на този в Love and Tears, който е може би най-хубавия за мен жасмин на света. После излезе и много гладко, чисто дърво, иглолистно и много фино.
За пореден път съм впечатлена колко качествени парфюми лансира марката, този конкретно са го направили и да се харесва. Липсва му интрига и оригиналност, но определено ще го пробвам на кожа следващия път.
Като си говорим за Килиън - дами, страшно харесвам розата в Rose Oud, обаче на определени етапи от развитието удът ме дразни. Случайно да сте откривали точно тази великолепна сладка червена роза в друг парфюм?

И аз ще имам шанса да го пробвам в понеделник,когато се прибира приятел парфюмен ентусиаст,който си го е купил.И аз съм СУПЕР фен на повечето неща на Kilian , но приятеля , за когото споменах-неговия кораб плава на другия бряг , и парфюмите , които харесва в едно поне 70% от случаите не са за мен-силно флорални , като затова нямам големи очаквания.
От 2015 изданията все още не съм пробвал Pearl Oud , Lemon in Zest и този ,който ми е най-интересен - Single Malt .
За Rose Oud -
Подходих с МНОГО скептицизъм към този аромат , който освен във Фрагрантика ми беше препоръчан 3 пъти от парфюмни познати. Calligraphy Rose не е клонинг на Rose Oud , но за мен е доста подобен.За доста хора може да е странно,но с  Calligraphy Rose  съм получавал доста повече позитивни коментари , от колкото с Rose Oud .

От мъжкия Рашас съм изпръскал поне пет бутилки, страхотен е, преди години. Последно го видях в Енцо, но не посмях да го поръчам.

Класика си е  Simple Smile

Новите ми желания за тест са -Portrait of a Lady и L'Eau d'Hiver .

Gold Couture Juicy Couture получих и го разносвах два дена. Бррр. Измито , "свежо" карамелче с плодове. Първоначално стои супер немощно, после се стопля и става носим.

Portrait of a Lady е чудесен аромат , който обаче ДОСТА се променя,в зависимост от температурата-в студено време при мен има роза,тамян и леко сладникави дървесни нотки.В топло време от типа на 25 градуса и малко отгоре е доста по-плодов с доста лек тамян,дървесни нотки и канела.Поне при мен е така,но не се учудвай,ако парфюма и при теб е различен,в различно време.
L'Eau d'Hiver има много анжелика - не е за мен.
Viva la Juicy Gold Couture както бях споменал е СУПЕР харесван дамски парфюм от мъже върху жени.Твоето мнение е както на голяма част от другите жени,с които съм го коментирал "Хубав е да,но не е нещо специално" , но пък за сметка на това е в почти всички  мъжки топ10 класации за харесвани дамски аромати. Видеа като това https://www.youtube.com/watch?v=-EhpiRV0I68 , както и мъжки ревюта има десетки-ако някое момиче тук си помисли,че това е само мое мнение.

Някой пробвал ли е 09 Orange Star Tauer Perfumes ? Предлагат ми супер изгодна за мен размяна .

Whistling ?

Парфюм за деня Black XS L'Aphrodisiaque Аромат който ако беше продаван от някой нишов бранд щеше да струва поне 150 евро. 

# 334
Като си говорим за Килиън - дами, страшно харесвам розата в Rose Oud, обаче на определени етапи от развитието удът ме дразни. Случайно да сте откривали точно тази великолепна сладка червена роза в друг парфюм?

Rose Oud е единственият уд, който реално мога да нося, но за мен е за по-студените дни. Удът върху моята кожа е главно в началото и едва доловимо в средната фаза. В базата не го усещам. Много добре разбирам за розата в него.

Пробвала ли си Attar de Roses на Keiko Mecheri? Не е идентичен, разбира се, и в него определено няма уд, но тази сладост и плътност на розата е сходна с розата на Rose Oud.

Аз се чувствам по подобен начин за Guerlain Tonka Imperial. Много ми харесва, но ако може без тази едва доловима нишка на тютюн, която се появява при мен от време на време.

# 335
Благодаря, ще следя.  Peace
За да не съм и аз офтопик - вчера за пръв път от доста време сложих Градската кралица. Прелест беше в тоя приятен, топъл есенен ден.

+1 Peace

+2  Wink

Поръчах ги пак едни насляпо... Роза-Ванилия, Амбър-Роза на Манчера, че и Tilleul D`Orsay. Знам, че последния е много хубав липов аромат, та отдавна му се кумех. Joy

И трите ги поръчах насляпо - първите два на Мансера не са нищо особено, но Tilleul D`Orsay ми е в топ 10 на парфюмите Heart Eyes

# 336
  • Чукарландия

Мострички ли си взе,или 3 парфюма...на сляпо? Ако е второто си голяма екстремист  Mr. Green

Три парфюма. Няма да се излагаме, я?!? Joy

Браво sibila777! Знам, че не съм единствена! Flutter

Скрит текст:
Луда работа.

# 337
  • Чукарландия

За кой парфюм говорите? Може ли линк? Hug

# 338
  • София

За кой парфюм говорите? Може ли линк? Hug

BBeLLa - Момчетата по-горе говорят за Rochas - Rochas Man - наистина много приятно капучиново гурме , секси и лесно за харесване, особено сега есен и зима. Он-лайн не е скъп, а според мен е чудесен избор.  Simple Smile

WaltherP99 - да, и аз мога да кажа само добри думи за Aramis Perfume Calligraphy Rose  Hands Thumbsup
В него не усещам ууд или мощни дървесини.  А има и вариант, възприятията ми за удд толкова да са се променили, че да не го усещам, ако е в минимални дози... При всички положения, за мен Calligraphy Rose е много интересен и отличаващ се аромат.  Силата му е в хладните месеци и тогава най-много обичам да го усещам около мен.
Всъщност, този аромат беше една от причините да си променя коренно мнението за розата като нотка и да се превърне от недолюбвана, в една от любимите ми  Simple Smile

# 339

Пробвах новия Voulez-vous coucher avec moi на Килиан.
Не разбирам защо са решили да го лансират сега, а не през май-юни, за което време би бил идеален. Началото е разкошно съчетание на нежна гардения и зелен жасмин, омекотено от шипка ванилия. Никаква тубероза не усещам, поне не върху блотера, нито пък роза, а се интересувах от него тъкмо заради розата. За мене е жасмин, доста подобен на този в Love and Tears, който е може би най-хубавия за мен жасмин на света. После излезе и много гладко, чисто дърво, иглолистно и много фино.
За пореден път съм впечатлена колко качествени парфюми лансира марката, този конкретно са го направили и да се харесва. Липсва му интрига и оригиналност, но определено ще го пробвам на кожа следващия път.

Разтуптя ми сърцето с този пост за този парфюм. Аз съм голям, много голям даже фен на Килиън и нямам търпение. Сигурна съм, че е баш като за мен. Peace

# 340
  • София
Някой случайно да има телефон на салон Олфактив на Патриарха?  Rolling Eyes Praynig Flutter

Намерен. Благодаря за бързата реакция  bouquet

Последна редакция: ср, 21 окт 2015, 11:43 от fede

# 341
  • Там, където ме обичат
WaltherP99 - да, и аз мога да кажа само добри думи за Aramis Perfume Calligraphy Rose  7uu
В него не усещам ууд или мощни дървесини.  А има и вариант, възприятията ми за удд толкова да са се променили, че да не го усещам, ако е в минимални дози... При всички положения, за мен Calligraphy Rose е много интересен и отличаващ се аромат.  Силата му е в хладните месеци и тогава най-много обичам да го усещам около мен.
Всъщност, този аромат беше една от причините да си променя коренно мнението за розата като нотка и да се превърне от недолюбвана, в една от любимите ми  Smile
Deetron, благодарности за мнението  за Calligraphy Rose. Имам няколко неочаквани и интересни попадения благодарение на твоите отзиви, така че ще поръчам мостричка от този, както и от Розата на Мансера. И аз мислех, че не съм фен на розата, но някои аромати на Монтал и Джо Малоун ме убедиха в обратното. А, да и Turkish Blend съм предвидила, като подсладител.  Mr. Green  

# 342
Здравейте,моля за мнение за ISL-Black Opium и за Гучи Бамбу. Подходящи ли са за сезона?

# 343
Аз съм голяма фенка на Blak Opium, за мен е подхдящ само за този сезон,лятото не можех да го нося.

# 344
  • Germany

Разтуптя ми сърцето с този пост за този парфюм. Аз съм голям, много голям даже фен на Килиън и нямам търпение. Сигурна съм, че е баш като за мен. Peace
Да ти прошепна тогава че го има вече в Олфактив  Twisted Evil Flutter Flutter
Само в луксозната опаковка обаче. Дошла е цялата нова колекция  Peace

Общи условия

Активация на акаунт