Парфюмни размисли и страсти - 193

• 103 893
  • 781
  •   1
Отговори
# 375
Знам,че Ковачева много ласкаво се изказа за него,но нещо не мога да открия страницата,моля за мнение,който го има или го е носил,за зима ли е,имам нужда от нещо присъствено,гушливо,ванилено-дървесно и най-вече мноого трайно,става дума за Atkinsons Fashion Decree  Praynig
Мнения има много за този парфюм на Ковачева, а и на доста други дами, които се запознаха с него и/или го купиха. Потърси с търсачката. Парфюма е много хубав за мен, но аз ще те посъветвам да не се занимаваш въобще насляпо с този парфюм, защото е много скъп, а и по-трудно откриваем, а да си отидеш в магазина и да си пробваш и избереш лично парфюм за подарък за предстоящия празник, който писа, че ще имаш.
Смятам, че ще ти хареса например новия парфюм на Ван Клийф Амбър Империал, който вече е зареден в БЗ, вчера го видях и сравнявах с моя.

Вчера си купих Ноар на Том Форд и съм доволна. С мъжа ми сега ще си ги носи заедно. Heart Eyes

# 376
И аз от вчера съм с Ноар,мъжкият също ми е любим. Heart Eyes
За този сезон ще съм с Noir, Coco mademoiselle, Flower bomb и искам да взема Intense cafe на Montale. Blush

# 377
За този сезон ще съм с Noir, Coco mademoiselle, Flower bomb и искам да взема Intense cafe на Montale. Blush
Понеже твоите зимни любимци са и мои, ако не си пробвала Кафето на Монтал никога не го вземай насляпо въпреки възторжените отзиви тук за него. Аз например не мога да го понасям, а гледам вкуса ни е доста еднакъв. Peace

# 378
Понеже твоите зимни любимци са и мои, ако не си пробвала Кафето на Монтал никога не го вземай насляпо въпреки възторжените отзиви тук за него. Аз например не мога да го понасям, а гледам вкуса ни е доста еднакъв. Peace
Мерси ,ще го тествам върху мен. Hug Един приятел го ползва и му седи Crazy ,но педи да го взема ще го понося малко. bouquet

# 379
Знам,че Ковачева много ласкаво се изказа за него,но нещо не мога да открия страницата,моля за мнение,който го има или го е носил,за зима ли е,имам нужда от нещо присъствено,гушливо,ванилено-дървесно и най-вече мноого трайно,става дума за Atkinsons Fashion Decree  Praynig
Мнения има много за този парфюм на Ковачева, а и на доста други дами, които се запознаха с него и/или го купиха. Потърси с търсачката. Парфюма е много хубав за мен, но аз ще те посъветвам да не се занимаваш въобще насляпо с този парфюм, защото е много скъп, а и по-трудно откриваем, а да си отидеш в магазина и да си пробваш и избереш лично парфюм за подарък за предстоящия празник, който писа, че ще имаш.
Смятам, че ще ти хареса например новия парфюм на Ван Клийф Амбър Империал, който вече е зареден в БЗ, вчера го видях и сравнявах с моя.

Вчера си купих Ноар на Том Форд и съм доволна. С мъжа ми сега ще си ги носи заедно. Heart Eyes

+1 за пробата на Fashion Decree. Пробвах го в най-големите горещини, страшно ми хареса, през есента се развива по съвсем друг начин, почти не го усещам.

# 380
Ти какво харесваш от Монтал? bouquet Hug

# 381
  • Пловдив
Аз мисля да си купя един Кристал Ноар на Версаче.Бая траен ми се струва, въпреки, че е старичък.
Някой ако сподели отзиви ще се радвам.

# 382
  • София
Днес имах възможност да тествам Van Cleef & Arpels - Ambre Imperial и съм очарован!
Изключително чувствен, мек и топъл амбър. На моменти ми напомни  Hermes L’Ambre des Merveilles, но това го споменавам само като инфо, не търся паралели.
Води се унисекс и разбирам защо - мисля си, че на подходящия мъж, в подходящите температури би му стоял добре, но като цяло ми е трудно да възприема Ambre Imperial върху мъж. Ако от мен зависеше, щях да му капна допълнително 2-3 капки сандалово дърво и капка тамян за разкош  Mr. Green
Майтапа на страна, прекрасен амбър са сътворили от Van Cleef & Arpels - непосредствено след миговете, когато го пръснах и подуших, просто не исках да си свалям китката от носа  Simple Smile

# 383
Може би от 2 седмици случайно попаднах на темата, и искрено се наслаждавах на интересните, поетични обяснения за ефекта и "шлейфа"на някои от парфюмите, да не споменавам и многото мнения за т.н. "нишови" парфюми, които, за мен, все още са под въпрос /не толкова от ценовата категория, колкото до познания и усещания/. Както и да е, без никакви лоши мнения, още повече, че се чувствам като "стояща на прага" пред корифеите на  парфюмните познавачи и фенове, последните постове малко ме смутиха, но... приемам, че в "едно семейство" винаги могат да прехвърчат искри.

Много дълга прелюдия към нещо, което в момента много ме дразни, смущава, ядосва и... просто съм бясна, но, преди и, ако реша да дам воля на чувствата си искам да бъда сигурна за някои детайли - за другите - сама си знам... С 2 думи - може ли на летище /чуждестранно/, ЕС то ЕС, Jungle /ЕДП, 100 мл/ на Kenzo да струва 80 паунда?. Май ще бъда единствения случай, където някой ще се радва, ако в тази сметка има включено и нещо друго /пък било то  друг и за друг нЕкъв парфюм Sunglasses/. Как и защо ММ е решил да ми го купи, когато никога през съвместния ни живот не съм го ползвала /с изключение на една 5 мл. мостричка, но просто да си припомня едни други години.../, защо просто не ми е купил един класически Шанел или Нина Ричи.... но това са други подробности.

Знам, че е частен случай и далеч от типичните "парфюмни размисли и страсти", но аз съм логично-аналитично мислещ човек и без познания за реални цени, особено на толкова стари аромати /даже ми каза, че бил на промоция newsm78/, просто нещо не ми е точво, но самата аз не мога да разбера защо Sunglasses Иначе за използването е ясно - по Коледа цялата къща ще ухае на този аромат - имам купи със сухи цветя, така че.... Laughing

# 384
С 2 думи - може ли на летище /чуждестранно/, ЕС то ЕС, Jungle /ЕДП, 100 мл/ на Kenzo да струва 80 паунда?.
С една дума - даLaughing
А как и защо въобще някой мъж ще избере този парфюм за подарък на която и да е жена, за мен е загадка, както и впрочем целта на сътворяването му - също.  Crazy

# 385
Слона е много специфичен парфюм и му трябва супер студено време и сняг за да се развие добре и пак има много малко фенове. Скъп е да по принцип.
Ако не можеш да го носиш го пусни за размяна или го предложи на продаване в Продавалника, въпреки,че такава цена няма кой да ти плати.

# 386
Най-бързата ми стотица е Нинфео Мио- за един месец го изпръсках

Най-бързата 100-ца последните години ми е била отливка от декантер на
Добре че ми беше подарък и не го мислех-никога не бих платил 280/лв за 100мл , и то това от декантер..да не говорим за стандартната цена...никога.

Моля да ми препоръчате Монтал, без ууд, много цветен, рози, убийствено траен, присъствен, нахален.  Praynig Praynig Praynig

От София ли си? Ако да-мини през Фарена и си харесай нещо.Montale имат близо 120 парфюма , а и това е една от марките,която най-малко е добре да се купува на сляпо.Ако ще купуваш на сляпо-Calligraphy Rose .

За кой точно Noir говориш-чисто черното шише от 2012-та ли,или за новите аромати с кулфи?

Парфюм за деня днес ще е , а довечера

Последна редакция: сб, 24 окт 2015, 10:59 от WaltherP99

# 387
WaltherP99, аз си взех.... а на мъжа ми купих преди време ...
Много харесвам Амбр Наргиле. Heart Eyes

# 388

От София ли си? Ако да-мини през Фарена и си харесай нещо.Montale имат близо 120 парфюма , а и това е една от марките,която най-малко е добре да се купува на сляпо.Ако ще купуваш на сляпо-Calligraphy Rose .

WaltherP99, прости невежеството ми, но какво е Фарена?
И къде в София могат да се пробват нишови чудеса, освен в Олфактив и Кръгчето?

# 389
WaltherP99, аз си взех.... а на мъжа ми купих преди време ...
Много харесвам Амбр Наргиле. Heart Eyes

Помислих си,че говориш за
Това е аромат,който жените МНОГО харесват върху мен,но аз не мога да понасям.Колкото и комплименти да получавам..не става-боли ме глава и ми се гади от него.
Ambre Narguile е парфюм за заведения и срещи един на един  Mr. Green Това е единствения Hermes в колекцията-нищо друго , от това,което съм пробвал не ми е допаднало.

WaltherP99, прости невежеството ми, но какво е Фарена?
И къде в София могат да се пробват нишови чудеса, освен в Олфактив и Кръгчето?

http://www.farenah.com/bg/?pageID=6#go-about  Peace

Как може да не знаеш за секс-бомбата там?   Mr. Green Ще копирам едно ЛС от преди няколко дни , което пратих на едно момиче:

Цитат
Във Farenah работи секс бомбата-мечтата на 90% от запалените по парфюми мъже в БГ  newsm62
Да-няма да си кривя душата-хубава е мацката,но нереалното прехласване по нея на толкова много мъже ми е странно.Има супер много мъже,които си купуват парфюмите от там, само за да комуникират с нея.Един приятел наскоро си взе Intense Cafe от там.Казах му,че може да спести поне 40лв..не-трябвало да е от нея...

Общи условия

Активация на акаунт