Парфюмни размисли и страсти - 193

• 103 701
  • 781
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Deetron, Goldea има ли го вече по нашите магазини? Описанието ти ме заинтригува.

# 511
  • София
Deetron, Goldea има ли го вече по нашите магазини? Описанието ти ме заинтригува.

veka - Честно, нямам идея - може би го има в магазините. Бях при сестра ми на гости, когато видях, че има проба  - от тези, които лягат в картонени книжки. В този случай, книжката бе необичайно по-голяма и от двете й вътрешни страни бяха залепени тестери на някакви други съпътстващи продукти - предполагам душ-гел, крем и тн. Признавам, дизайна, визията и предпечатната подготовка на картончето ме впечатлиха и именно така се загледах и зачудих - какво пък е това лъскавото?  Simple Smile
Няма де се учудя, ако бутилката изглежда добре на живо.
За протокола, сестра ми не хареса Goldea, но пък любопитното за мен бе, че мъжа й, който обикновенно е анти на всякакви парфюми, този път му даде учудващо висока и ласкава оценка  Simple Smile

# 512
WaltherP99 - да и аз много харесвам Lolita Lempicka Au Masculin, изпръсках една бутилка, и все отлагам да го подновя. В момента ползвам по-дървесната и мрачна версия: Illusions Noires Au Masculin Eau de Minuit. Той също е много приятен. Ако ти попадне от някъде - хвърли му едно око - мисля, че ще ти допадне този по-дървесен вариант.

Не съм го пробвал този аромат-ако го намеря ще го пробвам. Peace Бях пробвал някаква версия,на която бутилката беше черна .

Преди 2 години много харесах Chergui SL, но не го взех веднага. Тъй като живея в провинцията и нямам път към София, все отлагах да си го купя. Преди няколко седмици реших, че цената в Енцо е добра и го поръчах. Няма нищо общо с парфюма, който пробвах преди 2 години. Гледах пирамидата и освен тамяна не виждам, друго което да мирише така странно. Може ми той има различни разновидности, но на мен ми е познат този от църквата и не ми е неприятен. Обаче този парфюм не ме кефи. Мислех да помоля някой за отливка от стар, ако има, за да сравня, но нямам какво да предложа в замяна и се въздържах.

Да ти кажа честно преди повече от 10 години пробвах Muscs Koublai Khan  Sick , и така ми се догади,че си казах "това не е моята марка" .Дълги години избягвах да пробвам каквото и да е Serge Lutens
Със Chergui се запознах края на 2011-та,като впоследствие разбрах,че реално съм се запознал с току-що излязлата 2-ра реформулировка на парфюма т.е. третия му вариант.След това разбрах,че първата промяна е била съвсем в края на 2006-та.Втория вариант на аромата (да кажем 2007-2012) пробвах чак тази пролет.Не мисля,че има чак толкова голяма разлика-ако 2007-2012 е парфюма,2012-2015 е тоалетната му вода...примерно.2-я вариант ми се стори и доста по-сладък с повече мед в него.
Питах след това приятел колекционер,който е фен на марката дали може да пробвам някъде оригинала,но ми каза,че това е трудно да се случи,като по неговите думи 1-та версия е била супер силна  почти на нивото на Nasomatto като трайност,но заради това не е била добре продавана.Бума на Chergui реално настъпва с 2007-2012 варианта,с който доста хора го свързват.
За мое щастие аз първо пробвах новата версия и тя ми стана базата за сравнение  Simple Smile

# 513
  • Чукарландия

Кои аромати на Mancera пробва всъщност?  Simple Smile Да не се окаже,че ще купуваш 2 парфюма.

Пробвала съм освен Aoud Black Candy още Indian Dream, Amber & Roses и Roses Vanille, които вече имам, така че ако си взема Aoud Black Candy, другия ще е Монтал.

Сега пак да се върна на Amber & Roses. Вчера след бегъл тест първо го отхвърлих заради мухливостта в началото, но след разносване от снощи насам, мога да кажа, че става прекрасен. Топъл, гальовен, усещам загатнати червени плодове, но може и да не са, т.к. и тях не откривам в състава му...  Joy
Амбъра как ухае? Забравила съм. От къде идва тая мухлива нотка в началото, като в пирамидата му не откривам пачули?!?  newsm78 Иначе наистина се радвам, че го имам.  Hug

Скрит текст:
Мога да пратя пробички, на някой вещ парфюмен нос, какъвто аз не притежавам, за да го опише подобаващо и да го разнищи на съставки, само ако мога да намеря шишенца. Незнам Ели дали все още ви снабдява с такива.

Да попитам и още нещо: Това, че Elixir des Merveilles страшно много ми харесва, значи ли, че и L’Ambre des Merveilles ще ми хареса толкова много. Няма къде да го тествам, а толкова го искам. Hug

Последна редакция: пт, 30 окт 2015, 09:40 от BBeLLa

# 514
Значи и още как. Вземай го, доволна ще останеш! Hug
Много хубав е Амбъра.
Я да се напръскам аз с Амбър Империал на Ван Клийф, който има леко допирни точки с Ермеса.

Ненавиждам марката Булгари парфюмно и никога нищо не съм харесала от нея, но новия парфюм и описанието му тук ме заинтригуваха за проби. Иначе ги пропускам съвсем нарочно.

Да ви се похваля спечелих един парфюм Нарцис на Л'ерболарио от игра тук във форума. Искам специално да ги похваля, защото направиха страхотни жестове за мен като освен този подарък ми подариха още доста продукти и съм много доволна. Heart Eyes

Последна редакция: пт, 30 окт 2015, 09:54 от densi

# 515
  • Чукарландия
Значи и още как. Вземай го, доволна ще останеш! Hug
Много хубав е Амбъра.

Ненавиждам марката Булгари парфюмно и никога нищо не съм харесала от нея, но новия парфюм и описанието му тук ме заинтригуваха за проби. Иначе ги пропускам съвсем нарочно.

Да ви се похваля спечелих един парфюм Нарцис на Л'ерболарио от игра тук във форума. Искам специално да ги похваля, защото направиха страхотни жестове за мен като освен този подарък ми подариха още доста продукти и съм много доволна. Heart Eyes

Благодаря, Денс и честито за Л'ерболариото!  bouquet

Незнам защо, но и аз никога не съм имала парфюм на Булгари. Някаква предубеденост, която не мога да си обясня. Дори и да съм имала възможност да тествам тази марка, винаги съм я подминавала.  Crazy

# 516
  • София

veka - Честно, нямам идея - може би го има в магазините. Бях при сестра ми на гости, когато видях, че има проба  - от тези, които лягат в картонени книжки. В този случай, книжката бе необичайно по-голяма и от двете й вътрешни страни бяха залепени тестери на някакви други съпътстващи продукти - предполагам душ-гел, крем и тн. Признавам, дизайна, визията и предпечатната подготовка на картончето ме впечатлиха и именно така се загледах и зачудих - какво пък е това лъскавото?  Simple Smile
Няма де се учудя, ако бутилката изглежда добре на живо.
За протокола, сестра ми не хареса Goldea, но пък любопитното за мен бе, че мъжа й, който обикновенно е анти на всякакви парфюми, този път му даде учудващо висока и ласкава оценка  Simple Smile

Аз съм виждала бутилката само на реклама в списание и бих казала,че ми харесва.По принцип е много различна от изчистените им досегашни бутилчици,но пак е като едно малко бижу,а бижутата са тяхната сила доколкото знам.

# 517
Да бижутата им, някои, не всички са великолепни. Peace

# 518
момичета и момчета  Hug, истинско удоволствие е да чета мненията и впечатленията ви за парфюмите. От скоро обръщам внимание изобщо за тяхното съдържание, групи ...преди това изобщо не съм се замисляла какъв е парфюма- летен, зимен, плодов, и тн... Embarassed молбата ми е предвид богатия ви опит и познания да ми препоръчате есенно-зимен аромат. Любимецът ми на този етап (защото познанията ми са доста скромни) е L'Agent установих че харесвам тамян, смирна, роза но в по- дискретния и вид ... уудовите не ми понасят, не стоят добре на кожата ми, усещам ги студени, като кичозна залепена лепенка  когато са на мен.

# 519
  • София
В нетолкова далечното минало парфюмният ми подпис беше Белия чай на Булгари - уникален за времето си аромат и много,много любим, не знам колко точно бутилки съм изпръскала от него.
Преди година-две го пробвах отново,но за съжаление няма никаква тръпка помежду ни.Откакто открих някои любими аромати с бранда Кавали, не подминавам нищо и пробвам всичко, което имам възможност.Така лятото открих,че едно Булгари страшно много ми прилича на Нилските градини,а пък наскоро моя приятелка ми даде да тествам черното Булгари едп и за мое учудване също много ми хареса.Аз обичам италианската изтънченост, доколкото такава в днешните аромати /говоря за масовите марки,а не за нишови/ рядко се открива.

П.С.Имало го в Дъглас и БЗ новото Булгари.

# 520
  • София
Аз пък нямам марка, която да мразя. Въобще парфюмната тематика я свързам само с позитивни емоции и впечатления, някои по-силни, други - не толкова.
Специално мъжките аромати на Булгари оценявам високо и ги намирам за отличен избор измежду дизайнерските. За дамските ми е трудно да споделя нещо, не ги познавам добре.

densi - доколкото познавам вкуса ти, смятам, че Goldea няма да преобърне мнението ти за Булгари.  Wink

veka - като изключим началото на Goldea, което намирам за най-интерсено, в последствие аромата се развива по начин, който напълно отговаря на цялостното внушение, което бутилката излъчва - кехлибарена сладост. Така че , смятам, че дизайнерите зад този порект на Булгари много добре са се справили съз задачата, да изразят по един хармоничен начин идеите си, чрез композиция и бутилка.

# 521
  • Germany

Да попитам и още нещо: Това, че Elixir des Merveilles страшно много ми харесва, значи ли, че и L’Ambre des Merveilles ще ми хареса толкова много. Няма къде да го тествам, а толкова го искам. Hug
Взимай го без да се чудиш, всесезонен, мек, женствен, вечен. Парфюм за лично удоволствие, чувствам се много силна, уверена и красива с него  Heart Eyes Любов от второ помирисване при мен, но е завинаги. Аз лично го предпочитам в по-топло време, на студа малко се губи, но влезнеш ли на топло, красотата му веднага се показва. Носи непрекъснато комплименти, поне при мен  Peace Амбрата не е типична в него, много е мека и гальовна, като мъркащо котенце е. Не го мисли, поръчвай направо  Peace Сега и аз ще се огледам за нов запас  Laughing
Обаче не очаквай да е като Еликсира. За мен колкото са близки, толкова са и различни. Еликсирът ми е силно смолист, с характер. Толкова ми е съвършен, че въобще не мога да го опиша, просто всичко му е на място. Амбърът пак е съвършен, но ако Еликсирът е боксова ръкавица, нокаутира те от раз, то той е кадифената ръкавица, която достига до сърцето ти  Heart Eyes
Флаконът на Голдеа наистина е уникално красив на живо, и аз не харесах парфюма, иначе с удоволствие бих приютила тази красота в колекцията си.
Chergui ми е един от най-странните парфюми, показва ми се винаги с ново лице. Тествах го сто хиляди пъти и все му се чудех какво толкова красиво откриват хората в него, докато не му улучих точното време - есенно, топло и дъждовно. Тогава ми показа истинското си лице, проговори ми, разбрах, какво откриват хората в него, но ако трябва да чакам всеки път подходящо време да го понося, не благодаря  Crossing Arms, има къде по-добри тютюни от него, които не се повлияват от атмосферните условия.

Скрит текст:
ПП. Петък е, малък поздрав, който ми действа много зареждащо  bigdance2

Последна редакция: пт, 30 окт 2015, 11:24 от kovatcheva

# 522
Пробвала съм освен Aoud Black Candy още Indian Dream, Amber & Roses и Roses Vanille, които вече имам, така че ако си взема Aoud Black Candy, другия ще е Монтал.

Сега пак да се върна на Amber & Roses. Вчера след бегъл тест първо го отхвърлих заради мухливостта в началото, но след разносване от снощи насам, мога да кажа, че става прекрасен. Топъл, гальовен, усещам загатнати червени плодове, но може и да не са, т.к. и тях не откривам в състава му...  Joy
Амбъра как ухае? Забравила съм. От къде идва тая мухлива нотка в началото, като в пирамидата му не откривам пачули?!?  newsm78 Иначе наистина се радвам, че го имам.  Hug

Скрит текст:
Мога да пратя пробички, на някой вещ парфюмен нос, какъвто аз не притежавам, за да го опише подобаващо и да го разнищи на съставки, само ако мога да намеря шишенца. Незнам Ели дали все още ви снабдява с такива.

Това което аз притежавам на Mancera са:
1.Aoud Café
2.Cedrat Boise
3.Roses & Chocolate
4.Roses Vanille
5.Wild Fruits

Aoud Black Candy някой ден ще си го взема,но ще чака на опашката.Има и аромати на Mancera , които не съм пробвал.

Амбрата зависи дали е изкуствена или естествена-има разлика.Естествената най-често се съхранява в нещо като пластелин , а изкуствената е под формата на кристали,и реално е сбор от ванилия...и още няколко други съставки (забравих  Embarassed трябва да погледна) , които емулират аромата на истинската амбра.Хмммм май ти отговорих на въпрос,който не си задала  Laughing

момичета и момчета  Hug, истинско удоволствие е да чета мненията и впечатленията ви за парфюмите. От скоро обръщам внимание изобщо за тяхното съдържание, групи ...преди това изобщо не съм се замисляла какъв е парфюма- летен, зимен, плодов, и тн... Embarassed молбата ми е предвид богатия ви опит и познания да ми препоръчате есенно-зимен аромат. Любимецът ми на този етап (защото познанията ми са доста скромни) е L'Agent установих че харесвам тамян, смирна, роза но в по- дискретния и вид ... уудовите не ми понасят, не стоят добре на кожата ми, усещам ги студени, като кичозна залепена лепенка  когато са на мен.

От София ли си? Ако да-по добре да минеш през няколко магазина и да се запознаеш с различни марки и аромати.Бюджет?

Chergui ми е един от най-странните парфюми, показва ми се винаги с ново лице. Тествах го сто хиляди пъти и все му се чудех какво толкова красиво откриват хората в него, докато не му улучих точното време - есенно, топло и дъждовно. Тогава ми показа истинското си лице, проговори ми, разбрах, какво откриват хората в него, но ако трябва да чакам всеки път подходящо време да го понося, не благодаря  Crossing Arms, има къде по-добри тютюни от него, които не се повлияват от атмосферните условия.

За мен Chergui е аромата само за студено време-около 0-та и минусови температури.Да има МНОООГО по-добри тютюни,но е отлична комбинация от цена и качество.

Аромат за деня врачанска школа

# 523

Бела, без да искам да противореча на Денси и Ковачева, които безкрааааайно много уважавам и ценя, ако има начин да пробваш това прословуто Амброво мерве, и то на кожа, направи го! Не го поръчвай с идеята, че харесваш Еликсира. За мен двата парфюма даже не са близки, подчертавам за мен. Амбровото изкарва една нотка накрая (а тя продължава доста дълго), която наподобява "скрина на баба ми, не отварян години наред".
И все пак не си длъжна да се съгласяваш с мен, на теб може да е божествен!
Денси,  Hug, Ковачева Hug!

# 524
WaltherP99 не съм от София
пробвала съм и имам, някои са проби:
Guerlain Champs-Elysées
Lancome La Vie Est Belle
Lancome Tresor
Cartier La Panthere
Versace Crystal Noir
Armani Emporio Diamonds
Rasasi Khaltat Al Oudh
Rasasi Tasmeem Women
Rasasi Oudh Al Misk
Al Haramain Mystique Femme
Ted Lapidus Rumba
Burberry London for Women едп
Burberry Brit Rhythm
Burberry Body едт
нищо честно казано не ме привлече неудържимо, а искам да си намеря моя си парфюм (освен л Агента разбира се Simple Smile)
бюджета не е толкова от значение... искам си моя си парфюм, с който да съм  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт