Домакини 52 / Есента дойде, време за приказки с топло кафе

• 54 139
  • 721
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро!
Присламчвам се на кафенцето.
Тити  Hug  bouquet Да сте здрави - другото се израства! Как е малкия бубанчо?
Мими много хубава разходка сте си направили  bouquet
Смърфи стана ми много смешно, като се сетя, че до сега правих правоъгълни питки, поради липса на кръгла тава hahaha изобщо няма как да стане за прощъпулник  Joy На малчо го правихме както са описали момичетата, но не съм бягала с питката - то все едно бизон в тръс  Joy За предметите предполагам знаеш какви са и как се наричат. Общо взето става като в приказките с феите. Голяма емоция е за възрастните! Дано станат курабийките и с колумбийските продукти! На почти всички рецепти, които съм правила в Бг тук се наложи "адаптация"-вчера например правих един мой любим сладкиш, в който се слага 1ч.ч к.мляко - е трябваше да сложа още 1/2, защото кашата беше много гъста...Аз също пълних пиперки  hahaha Отдавна не бях мяркала такива с "нормални" р-ри - все са едни огромни, дето събират по половин кило плънка  Joy
Ма ко с тортите по рожденните дни и аз правя експерименти  Joy Скоро ще е на малкия рд и вече съм решила каква торта да правя, дето до сега не съм правила  Joy
Стади как е Гого сладура? В нашия отбор на пакостниците ли ще е?
Вио - не е късно за Дея - направи й "пробегалник" - важното е да има купон!
Днес времето е .....влажно  Joy едно такова - не вали, но като постоиш навън и си мокър  Joy
За вечеря едни пилешки крилца ще направя, че има и пиперки...има и сладкиш - пей сърце! Като прибирам малкия ще имам възможност да вляза в училището и да разгледам тетрадките му от началото на годината, че другия четвъртък съм на родителска среща - да има все пак някаква представа какво правят по цял ден в училище  Joy
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 151
Добре е Лейди . Обаче е много лудо . Не ме оставя ден и нощ. За сега се кърмим. Мисля от 1 ноември да захранвам и плавно да се отбиваме. Дано ни се получи, че е много пристрастен . Не иска шише и биберон.
Емо тръгна и на Бг училище  всяка събота . Учи се да пише Бг букви . Зарибих го с книжките Хитър Петър и Пипи обясних му, че е хубаво да чете и на български. Казват , че там много слуша. А вкъщи не слуша Хаха
Днес го записахме и на гимнастика и улични танци в училището за 6 седмици . Само народни танци отказва 😂
Иначе еднообразие домакински истории и децата. Докато се обърна и деня е свършил.

# 152
Добро утро! Събудих се и печеше уникално слънце. Докато си направя кафе и то се смръчило. Май пак ще вали. Сутринта на майка й оперираха едното око. Тя има перде и на двете очи, сега беше първото. До утре ще е в болницата, защо ги държат за един ден не ми е ясно, при условие, че е с местна упойка. Явно, заради пътеката по здравната каса. Иначе лекарят бил и в частната болница, но заради възрастта уж й бил препоръчал да е направят в болницата. Както и да е, дано утре като махнат превръзката, всичко да е наред.
Много ви благодаря за прощъпулника. Явно няма нещо супер тайно, дето преди да не съм го знаела. Майката е колумбийка, та не смятам, че ще се навие да търчи из къщите, хаха. hahaha Ще направя питка и си мислех за една торта Дулсе де лече, дето Марчето ми беше дала рецепта. Нещо да е лесно и трудно да се греши, че торти досега не съм правила. Имам разни банери и понпони, правени за украса вкъщи, ще ги наглася да стават и за този случай. Иначе чавето още не ходи, само стои право. Ама, както не ходи, току-виж и тръгнало, та да съм готова за тогава.
Чушките, дето ги готвих вчера, бяха много малки и всъщност почти свършиха. ММ си взе за обяд, аз като обядвам и няма да има и за двамата за вечеря. Та сармите и те ще свършат до утре и пак готвене. Направо е безкрайна фиеста с това готвене.  ooooh!

Калинка - ще станат курабиите, няма къде да ходят, че да не станат. Иначе и аз сменям рецепти, например баницата. Пак ти ми даде акъл за сметаната и така става наистина 6 точки.  bouquet

Вио - направи ли пелмените? Яла съм един път в живота ми и си спомням, че много ми харесаха. Бяха с кайма вътре, но отгоре полети с някакъв сметанов сос.  Wink Но такова нещо не се хващам да правя - хем месене, хем едни малки, докато ги направя и ще ме хванат лудите.  Laughing В София и Бс съм виждала руски магазини, не знам при вас дали има? Там няма начин да няма.

Тити - браво на Емо! Плътно си му уплътнила програмата. А малкият е голям сладур. Ясно е, че ще ти е натоварено, но малкото расте и нещата ще се подредят. Вие сменихте ли къщата?

Отивам да пия кафе, още спя.  Crazy

# 153
Тити, нямаш идея колко добре те разбирам, мила  Hug Имай търпение, още малко, и нещата ще се поуталожат. Ама защо ще се отбивате, аз нещо не разбрах? Ако искаш не ми отговаряй де, ваша си работа  Peace
Смърфи, може пък да се навие да обикаля с питката, знае ли човек. По принцип на чужденците много им допадат някои наши обичаи....За пелмените - не съм ги правила, планирани са за уикенда. По принцип и на мен са ми доста пипкави, ама като иска мм, какво да го правя  Whistling Дано Люси да се включи с рецепта, че из нета каквото намирам все нещо не ми допада  Crazy

# 154
Вио, тя ще се навие. Не един път е била в БГ и много й харесва, ама докато им обясни на пустите съседи какво им дава и защо търчи, голям смях ще падне. hahaha Те питки не са виждали, камо ли да са яли. ooooh! И успех за пелмените! После да ни покажеш и нагледно как са станали. Peace

# 155
Сменихме къщата и бях 1 месец без нет за това не съм писала. Вио трудно ли е особено в студа с това кърмене . Имам специална пелена и се покривам. Мисля плавно до 2 месеца да стане не изведнъж. Сега правя луди гимнастики за да изляза в 3 за баткото. А иначе сутрин мм го води и сега си идва в 8-9 от работа . Общо взето напоследък вечеряме и после и 2 сме труп .Училището е до старата квартира. Тук има мюсюлмаско к не ме устройва.

Последна редакция: чт, 15 окт 2015, 21:01 от titi888

# 156
  • при късмета
Добър вечер!
Тити, радвам се, че се появи.
Смърфи, като каза, че там не ядат питки, а си правила за местните, харесват ли ги?
Вио, изобщо не мога да помогна с пелмените. Ние взимаме готови, но нещо не ни харесаха.
Ще си ядем кус кус и спагети. По навик ли не знам но и лазаня не харесаха (аз я харесах) и талятели и изобщо друго не искат да чуят.
Калинче, какво казаха за кучето?

Ние ходихме в МОЛ Сердика да видим динозаврите. Много добре са ги направили, а и се движат и издават звуци. Не бях влизала в този МОЛ, въпреки, че има огромно количество хора вътре фигурите се гледаха спокойно. Аз се губя в толкова големи пространства, когато всичко наоколо е еднотипно. Свят ми се зави от обиколка по динозаврите.

Отивам да го строявам шефа да ляга, че и утре ставане рано

# 157
И ние сме взимали готови пелмени, но от Кауфланд - тук руски магазин няма. В крайна сметка ще хвана първата рецепта от нета и ще пробвам, пък ако не стане....съседското куче ще си отяде  hahaha Мм е живял в Съюза и им знае кухнята, и знае точно какво иска, ама на - не е случил на жена горкия, няма кой да му направо пелмени (това по неговите думи де...жив да го ожалиш   ooooh! )
Тити, с количката ли излизате? Имаш ли слинг? Той е добро решение - можеш да си носиш бебчо и да го кърмиш, и хем няма да ти е студено, хем никой нищо няма да види  Peace Това разбира се ти си го решаваш, аз само давам идея. Да не се обидиш нещо....

# 158
Вио  с количката ходим. Човека е на 4 мес и тежи вече 7.500 . Веднъж се опитах да ходя само с кенгуро е счупи ми кръста. Храня го час преди да излезнем и така .

# 159
Тите, не се оплаквай! Томи докато не ходи, хич не се оплаквай! После е екшъна - ама той ми счупи игачкатааа, бутна ме, не го искам това бебееее. Ей такива ми ти работи.  Joy Весело е, много.
Смърф, представих си сто кг кулумбийка, тичаща, запретнала полите Joy, тип Жаноария, ще ме прощаваш, може да е стройно девойчето.
Вио, да кажеш рецептата, ако е сполучлива. Аз имам някъде книга с рецепти, май Руска кухня се казва, ще я потърся утре.
Мако, Мишката е луда на тема динозаври. Скоро пак мрънкаше да ходим в Асеновградския музей. Рибока как е?
Контес, за теб се сетих като казах рибок, как сте?
Стади, работата не бяга, така е. Де да можеше... Joy
Миша пак е с разстройство, ужасно. Дадох ванилия преди да легне, при Ема само това помогна. Фло, както винаги, невероятна си! bouquet bouquet bouquet

# 160
Мушкатова ако изтърпи дай и лъжица оцет и вода след това и пресича веднага.

# 161
Хаха, Мушкат, тук такива "стройни" девойки няма. Ядат все месо с въглехидрати, ама са стройни. Е, не са високи, но почти няма пълни. Върхът на красотата е да имаш тънко кръстче и голяяяяямооооо дупе. Ще й обясня какво се прави, пък тя ако иска да се носи в галоп от къща в къща, няма да я спирам, де. hahaha То питката ще е една, важното е стигне за поканените.

Ма ко - ами аз съм правила 3 питки досега и никога не съм имала само колумбийци на гости. Поне половината, че и повече са българи и те изяждат питката за 5 минути, колумбетата не се докопват до нея.  Wink Но лютеница не обичат, това е сигурно. Странно им е. Много ми се иска да опитат боза, ама няма как да стане. Досега не съм виждала чужденец в БГ, който да я хареса.  hahaha

Вио - дано Лусс се появи с изпитана рецепта за пелмени. Ако ли не, избери си една от ютюб да гледаш как се прави и каквото такова. Май съм виждала и уред за сгъване на пелмени, ама може да е било за някаква италианска паста, помня ли. Много обичам джаджи, които ми спестяват пипкавата работа.

Да се оплача... Последната седмица ме е налегнал адски глад, май трябва да си увелича дозата на хапчетата, и без това съм на минималната. Днес се наядох със сладко, то вярно, че не съм яла от не знам кога, ама повече ме притесни факта, че едвам се контролирам в последно време....
Утре ще правя за вечеря пица, но с блат от карфиол. Вече правих един път и много ни хареса.  Peace

# 162
  • при късмета
Добро утро!
Първо да почерпя, мъжа ми е рожденник

После ще покажа и домашната торта, ако ми се получи украсата

Мушкатова, дано тези диновазри да обикалят и на други места, там са до 25.10. Много добре са направени, нищо, че са само десетина. Много са реалистични. Да се оправят бързо децата
Смърфи, знам, че българин в чужбина питка няма да остави, интересно ми беше на местните какво е мнението. По-добре, че не харесват лютеница, ще си ядете сами  Laughing

Ставам да действам по задачи, хубав ден на всички  Hug

Последна редакция: пт, 16 окт 2015, 08:43 от ма ко

# 163
  • Germany
Мушкатова, моя съвет е да пуснете проба от изпражненията на децата, ако не сте го направили, да видите дали не е някаква бактерия това упорито разстройство.
Мако, жив и здрав да е мъжът ти! Много щастие, късмет и любов!
Аз след малко отивам да оставя малкото на училище и да си взема изследванията. Страх ме...

# 164
Ма ко,честит рожденник!Жив,здрав,в кръста корав и много да слуша!  Laughing
Мони, Praynig да споделиш после.
Тити, Hug
Смърфи,смея се с тази колумбийка.Питката реши ли каква ще е?И аз последния месец не мога се удържа откъм ядене.Направо е нещо ужасно.
Лус къде зачезна?
Вио,веднъж правих пелмени,ми не ни харесаха.Малко ядохме на инат и другите заминаха за кучетата.
Калинче,разгледай ги,разгледай.
Хортензийка,много ви се насъбра.Хайде бързо да излизате от тая серия. Praynig

Вчера водихме кучо на първа ваксина,обезпаразитен е вътрешно и външно,изкарахме паспорт и купихме нашийник,да вземе да свиква,че прави вече бели и май ще го връзваме,като няма никой.
След малко ще будя девойката,че днес ще е на зъболекар.Има кариес.Два.Единия е мъничка точица,а другия ги открихме след като й се счупи парче от зъбчето.Като погледнах-черно е отвътре.Онзи ден ходихме,стоя си сама на стола и се държа мъжки.Сложиха лекарство,днес ще го махат.Тя иначе е идвала неведнъж с мен и явно затова не изпитваше панически страх(за разлика от мен,допреди няколко години все изпадах в ужас).Направих вчера мармалад на калъп,но още е във формите.Това,което бе отстрани го опитах и се разтопих.Ммммм....
Както и да е.Лек и приятен ден!

Общи условия

Активация на акаунт