Домакини 52 / Есента дойде, време за приказки с топло кафе

• 54 138
  • 721
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро!
Ма ко честито!
Вио добри новини!
Бонболина кофти е такава работна атмосфера, но трудно се намира работа, а и с прекрасен колектив... Важното е да сте здрави!
Мен ме е завъртяла една въртележка от хойкания... Кучо е със съмнение за дисплазия на тазобедрените стави - вчера го оставих в клиниката за снимки и изследвания - сега чакаме мнението на експертите. Малкия порастна и трябваше да ходим по магазините за футболни обувки - качил е един номер. Вече става тъмно по-рано и деня ми идва къс, а и детето има разни след училищни занимания на които да го водя. Общо взето нищо интересно, нищо не съм свършила, а се изморявам  Joy Както каза Смърфи - пенсионерска работа  hahaha
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 136
  • Germany
Добро утро и от мен Simple Smile
Дадох кръв сутринта, резултатите в петък. Стискайте палци всичко да е наред  Praynig
Сега отивам на кафе с приятелки, че следобяда ми е доста натоварен. Времето е отвратително - вали, студ и мрак... и така до април най вероятно.ю
Хубав ден на всички!  Hug

# 137
Добро утро и от мен. Много сте изписали, прочетох ви отгоре- отгоре, ама нямам време. Ние сме добре, Гого ходи на ясла, а ние се трудим с баща му. Днес съм втора смяна и пия кафе с форум на спокойствие. Поздрави за всички  ooooh! ooooh! ooooh!

# 138
Добро утро!  bouquet Безкрайно крива съм тия дни, не знам защо.
Лейди, пиши за кучо, моля! Преживяхме го със старото ни куче, има решение. Hug

# 139
Вече сядам спокойно да пия кафе - малкия на училище, а кучо разходен. Имам излизане чак след обяд.
Хортензия - ти знаеш - каквото и да е - си е нашето куче! Той е на 3,5м, а не скача като пале, когато реши да скочи - скимти от болка. Съмняват се за дисплазия, но изпратиха снимките за експертно мнение. От вчера е на обезболяващи и вече скача като заек и няма проблеми. Възможно е да го израсте, но и старото ни куче си имаше проблем със задните крака - това е слабост на тази порода. Това, което нас ни интересува в случая е - какъв двигателен режим да му направим, за да не се мъчи животинчето. Възможно е да е и следствие на бурния растеж - когато го взехме беше недохранен, изтърсака на котилото - това кученце, което по принцип никой не взема. Когато го взехме тежеше 2,5кг на 40 дни, а сега тежи 12кг....Вече е в нормата за възраста си, но си е доста бурен растежа. Абе като при хората е - подходяща храна, двигателен режим и следене за наднормено тегло. На контролен преглед е следващия вторник, до тогава ще имат и второ мнение, защото в нашата клиника нямат голям опит със ставните заболявания в толкова малка възраст.
Още не съм решила с какво да гощавам домашните за довечера, че и десерт не съм измислила...

# 140
Добър ден от мен.Тук след два слънчеви и топли дни тази сутрин мъгла и студ.Сега се затопли,но няма слънце.
Калинка,да кажеш какви са резултатите за кучо.Дано няма проблеми.
Хортензия как сте вие,оздравяхте ли вече.
Ма ко да ни пратиш малко късмет и на нас,иначе честито за печалбата.
Стади ,работи и важното е да сте здрави.
Мони стискам палци да е наред всичко.
Бонболина пиши,има кой да чете,а и нали сме тук да си споделяме.
Вио по-хубаво от това няма,поне зимата ще сте на топло .
Смърфи,ще се справиш без материалите-не се и съмнявам за това.
Ние излезнахме,взехме храна за котките,че нямат наяждане сега като са повече пък и големи капризи станаха двете големи кокони,малките няма проблеми с тях.ММ и майка заминаха  на село да се стягат вече за зимата,ще сложат зелето и да донесе на мен да направя трушия и край ,вече приключвам с консервите за тази година.Вчера два дива сладко от дюли правих-пелте и сладко.Пелтето не се стегна,а уж като го варих като капна в чинията не се разтичаше и беше гъсто-е днес в бурканчетата е стегнало.  newsm78
Честито на празнуващите днес-живи и здрави да сте! bouquet

# 141
Привет на всички Hug.Аз наминавам на бързичко,че ще ходя до пазара за зеле,моркови и чушки,че днес ще правя една трушия.Хайде лек и успешен ден Ви пожелавам.

# 142
  • Великобритания
Здравейте и от мен , седнах да си изпия кафето и докато седна детето ревна  Shocked
няма почивка и това е
Ние се прибрахме вчера много късно , фериботът имаше голямо закъснение , заради силния вятър
детето се държа чудесно , но на връщане орева света , колата й беше тясна , на ферибота вече полудя ..доста хора ни заглеждаха , ама хич не ми дреме - да дойдат да се разправят те с криво бебе  Simple Smile
а в Белгия ..аххх много ми харесва момичета там , не е спокойно ,шумничко е,  има много туристи и чуждестранни студенти , но самия град е един такъв достолепен , красив , много ама много ми хареса
пък да не говорим за магазинчетата за шоколад , които са буквално на всяка крачка - няма да ви казвам с колко шоколад се прибрахме .. гофретите не ги опитахме , щото не ги обичам , но пък имаше голяманавалица и при тях ..
ето ви малко снимки , на който му е интересно да види

# 143
Ахой  Hug
Мими, чудесни снимки  Peace
Лейдибърд, стискам палци на кучо  Praynig
Мони, да кажеш в петък какъв е резултатът  Peace
Благодаря, момичета, наистина нещата с моето тръгване на работа/ респективно отпуска се наредиха добре. Само да видим на изборите какво ще стане, че шефката ми е доста обвързана политически, ако мога така да се изразя. ( Абе направо си е комунистка и ако кметът е от някоя друга партия, не се знае какво ще стане )Но...затова ще мисля после.
П.П. Люс, мм от няколко дни ми мрънка за пелмени. Можеш ли да помогнеш с рецепта, че аз никога не съм правила таквоз нящу  Thinking

Последна редакция: ср, 14 окт 2015, 23:56 от vio

# 144
Докато дойда и вие сте си легнали... Ама бях сутринта на кафе с една румънка, съпруга на колега на мм. После пазарувах. И после тръгнах да готвя пълнени чушки, защото успях да намеря едни по-дребнички и зелени. Но направих доста плънка и добре, че имах един пакет лозови листа, та оползотворих плънката по предначначение. Сега има една тава чушки и една кутия лозови сарми. Поне 3 дни няма да готвя, само дето май ще ни омръзне да ядем едно и също.
Тук от два дни вали, поне в града, де. Не е студено и не вали интензивно, но ми обърква някои планове. Трябва да се боядисвам, но последният път ме направиха много руса и като че ли ме изгориха. Та сега ще сменям салона, ама тук е много трудно с русото, многооо...

Калинка, не ти благодарих за рецептата за курабиите. Вече е преведена и разпространена, хаха. 

Нали ви казах, че бяхме на рд на едно българо-колумбийче. Родителите ме помолиха да им помогна с прощъпулника. Е, дребосъкът още не ходи, само се изправя, ама скоро и това ще стане. Помощта ми се изразява в направата на питка и играчките за хващане, по-точно обща идея. Ама аз такова нещо не съм правила, а не си спомням скоро да съм ходила. Дайте акъл какво се прави на прощъпулник?  Praynig Нещо по-специално, някакво традиции и обичаи?  newsm78 Освен питка, какво друго? 

# 145
Добро утро Hug.Смърфи,ами за прощъпулник най-важното е питката и нещата които ще му сложите да хване.Но пък в различните краища на България различни традиции,аз съм от северна БГ женена съм в южна БГ и тук го правят по друг начин.Аз си го правих както си знам от баба ми.Питката се меси от жена на която и двамата родители са живи,моята я меси една съседка понеже баща ми е починал,нареждат се нещата които сте избрали,постила се едно бяло платно или чаршаф,питката се търкулва по него към играчките и детето трябва да тръгне по нея и да си хване предмет от тези които сте му сложили и което хване първо такъв ще стане като порасне.Почерпката е по ваш избор,но от питката трябва да се даде на на всички присъстващи да си вземат.В общи линии това е.  Hug

# 146
  • при късмета
Добро утро!

Смърфи, за прощъпулник и аз знам точно това, което е написала Светли. Но идеята е наистина детето да тръгне след питката и да си вземе нещо, а то като не ходи не знам как ще се получи. Той затова се прави след като проходи. Успех с боядисваноте
Калинче, дано не е сериозно при кученцето.
Мими, много хубави снимки
И аз трябвада подхващам дюлите, но кога ще им дойде реда не знам. Сигурно напролет като няма  hahaha
Ще правя торта днес и салата, че мъжа ми утре е рожденник, ама още не знае дали му се празнува  ooooh! Винаги го решава в последния момент и аз само тичам насам-натам. Украсата я започнах, не съм правила това до сега, та си е експеримент.
Хубав ден на всички  Hug

# 147
Добро утро. Заведох Гого на ясла и седнах да си изпия кафето. Имам да оправям, ама след малко. Работата няма да избяга.  Grinning
Смърфи, и аз знам същите неща като Светли. В нашия край мажат самата питка с мед, за да му е сладък живота.
Вио, добре сте го измислили. Дано се осъществи.
Мими, много красиви снимки.
За неспоменатите   Hug

# 148
Добро утро.
Смърфи, при нас се прави така, както ти е описала Светли, само че след като се търкулне питката и детето си хване предмет, майката взима питката и бягайки обикаля всички присъстващи, плюс всички комшии  ooooh! Обикаля и чупи и им дава от питката да си хапнат. Това се правело, за да бяга бързо детето  ooooh! Аз раздавах само на гостите вкъщи, по комшии не съм ходила. Това на прощъпулника на Ванко, на Дея така и не смогнахме да направим  Embarassed Тя горката нали е второ дете, и все между капките минава. Ванко си хвана глобуса, между другото, и аз много му се израдвах  Party

# 149
Привет мили мой ! Нямам време да се обърна . Ясно ви е как е с 2 чавета . Едното постоянно иска на ръчички и да яде . Другото пищи : Ама аз стм по-важен и шоуто пълно.

Общи условия

Активация на акаунт