Домакини 52 / Есента дойде, време за приказки с топло кафе

• 54 664
  • 721
  •   1
Отговори
# 585
Добро утро  bouquet
Днес е деня на християнското семейство.
Скрит текст:
Християнския свят отбелязва църковния празник Въведение Богородично, който е посветен на православната християнска младеж и семейство. В Константинополската църква празникът е въведен през седми век от патриарх Терасий, а в Римокатолическата църква – от папа Григорий Единайсети през 1374 година.

С решение на Св. Синод на Българската православна църква, от 1929 г. празникът се чества и като Ден на християнското семейство и на православната християнска учаща се младеж. Този празник напомня на родителите и учителите, че трябва да възпитават децата в благочестие и вяра, в послушание към родителите си и чистота на нравите.

Според Светото писание на този ден тригодишната Мария е заведена от родителите си в Ерусалимския храм и отдадена в служение на Бога. Този ден става символ на въвеждането на младия човек в храма, в лоното на църквата и вярата, и на християнското семейство, чийто първопример са Дева Мария и съпругът й – праведният Йосиф.

На Въведение Богородично православната църква препоръчва родителите да водят децата си на богослужение, да им разказват за вярата и библейските събития и така да ги възпитават в християнски дух.

По това какво е времето на днешния ден народът гадае какво ще е то през цялата следваща година. Ако времето е топло и слънчево – зимата ще е люта, лятото ще е сухо, а плодородието слабо. Ако вали дъжд или сняг, зимата ще е снежна, лятото – дъждовно, а реколтата – богата.
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 586
  • при късмета
Добро утро!

Смърфи, мерси  Hug
Калинче, ще дойда при вас да играя и на теб фишове да пускам, че нашите много са се изхитрили. Спечелиш ли голяма сума не я взимаш наведнъж. До коя цифра трябва да са числата?

Честит ден на християнското семейство!

Гушки на всички  Hug

# 587
Ма ко числата са 5 от 1 до 50 +2 от 1 до 11/водят се щастливи звезди/. Не знам как е с големите печалби, но все се чува за някой евромилионер. Излъгах за печалбата - веднъж спечелих 7,50  Joy Тези суми веднага на касата ми ги дават. Иначе тук става лудница на опашката за тото като се натрупа голям джакпот,  иначе редовно играят в няколко лотарии и все си купуват "изтъркващи" билети. Много се ходи и на бинго. По принцип в магазините цигарите се продават на входа/изхода - не се виждат/в затворени метални витрини са/ и там се пуска и тотото - та общо взето като застанеш на опашката и гледаш хората - младите са за цигари, а възрастните са за тото  Joy Най-ревностните играчи са на възраст над 70г.

# 588
  • при късмета
Хайде пиши, аз слагам ръката на цифровата клавиатура и каквото се паднат 6, 16, 21, 38, 42, 45. + 1 и 3 Да видим.
И тук при голям джакпот става лудница в тотото. Аз обаче играя на тотото на лотарията. Тегли се всеки ден, имаш допълнителен шанс още с пускането на фиша, а и по-важното всеки ден минавам покрай пункт  Laughing А за държавното тото трябва да ходя специално

# 589
  • Великобритания
Здравейте дами .. при нас какъв студ е само ..малии и вали , засега дъжд ама като че ли прехвърча нещо по едро от време на време
мойто дете е болничко , няква хрема я е хванала , крива ..крива .. много зле, цяла вечер не спахме , защото нослето ѝ  е запушено , заспива, събужда се с рев и така от 3 часа до 7 , когато не издържах и станахме , сега аз пия кафенце и се прозяваме и двете  Crazy
лейди имате ли сняг .. гледах снимки във фейса , в Бирмингам и Манчестър доста е поваляло вечерта , не знам дали се е задържало де
Ма ко - късметлийка си голяма
и ние пускахме миналата седмица за евро милионите ..ама нъцки - тройка  Simple Smile
ставам , че ме дърпат за крачолите .. после пак ще дойда

# 590
  • София
Здравейте, дами!
Застояхме се и ние вкъщи от много време насам. Ходихме до поляните и горите над Банкя, ама много духа и дърветата така застрашително скърцат, че ни хвана страх да не ни падне някое отгоре.
С Мими днес ще ходим на Евровизията. Simple Smile
Честит празник- Ден на християнското семейство!
Да ви почерпя по случай....вятъра примерно/ все трябва да си намираме поводи да се усмихнем/!
https://www.facebook.com/1704323073130005/photos/a.1704343029794 … ype=3&theater
 bouquet

# 591
Привет. Още малко и ще си махна поста с новата улица, да знаете. Кой видял - видял  Mr. Green
Смърфи, понеже си цитирала моя пост, моля те, изтрий го по някое време. Не че нещо, ама да не ми виси улицата така в нета...
Лейдибърд, успех с евромилионите  Hug
Мими, как процедирате с нослето на малката? Аз имам един аспиратор - купувала съм го преди 4 години като се роди Ванко, много съм доволна. Ако се интересуваш, ще пиша на лични, че да не го сметнат за реклама  Peace
Ма ко, навъртяла си километраж, няма лошо. Поне крайният резултат е на лице, щом си изпълнила заръките към Дядо Коледа... Аз съм още на никъде откъм подаръци, ще изчакам още малко. Пък и то май само за децата ще купуваме - близнаците искат пари вместо подаръци, а ние с мм не си разменяме подаръци, купуваме си нещо заедно и това е.

Последна редакция: сб, 21 ное 2015, 22:32 от vio

# 592
Добър вечер прекрасни bouquet.Аз днес цял ден се занимавам с Коледната украса за на вън,опъвам маркучи,лампички и все не ми се получава ooooh!,все нещо не ми харесва.Ма ко, ще взема да дойда при теб да се потъркам за малко късмет Laughing,че все нямам,един единствен път съм печелила от билетче и това е!Вио,ако може да ми пратиш на ЛС адреса си,че не мога да го намеря в публикациите.

# 593
  • Germany
Вио, аз си го записах Simple Smile
Мисля началото на декември да почна с изпращането, че другата седмица големият има рожден ден и следващият уикенд ще празнува и 2та дни Crazy В събота с новите съученици, а в неделя с българските приятелчета и съседчетата. Във вторник, на деня, си е поръчал вечеря и торта Simple Smile
При нас също дойде студа... В петък валя цял ден, а днес е просто студено. Утре го дават сняг, но аз не им вярвам.
Хубав уикенд на всички!

# 594
  • при късмета
Светли, адреса на Вио е първия в списъка. Смени само улицата, другото си остава.

Много мързелив ден днес. Мъжа ми отиде да сменя разни работи по колата, ние с шефа сготвихме и цял ден се търкаляме по диваните. От времето ли не знам, но и двамата цял ден клюмаме. Даже по едно време реших, че се разболява. Цял ден казва, че му се спи, даже се и опита, а не спи през деня отдавна. Нищо му няма де

На мен също ми се разчекна устата. Ще си сипя едно вино след вечеря, че по-рано да си легна

# 595
Добро утро

Мими при нас няма сняг...само студ и много силен вятър. Като отидохме на стадиона тревата беше покрита със скреж, обаче на хлапетата изобщо не им пука - на мен ми стана още по-студено като им гледам зачервените като на рачета крачета от студа - обаче всички са масово по шорти и къси ръкави  Joy Изкарах тренировката в кафето на топло  Joy
Мако пуснах, обаче си написала 6 числа, та последното го съкратих. Тегленето е във вторник вечер - в сряда сутрин ще дам резултат.
Мони и нашата седмица е празнична  Joy Утре изпращам малкия за 3 дни да се катери по скали, да гребе и т.н - да се въпащава в Робин Худ, в петък е РД - у дома ще има малък купон с приятеля му, защото пък той има РД на следващия ден, та другата майка ще ги води на аквапарк  Joy
Вале спретнах аз тези кифлички...обаче нещо...като изстинаха, маслото се стегна и не са нашите...
Вчера видях една дама с ей такива ръкавици
Скрит текст:
обаче нейните бяха с любимите ми плетеници - останаха ми очите в тях - супер са удобни - за работа с тел, за пиене на кафе.... Това ще ми е следващия проект, само да намеря време...
Днес мача е приятелски и има планувана почерпка след това - за децата бургери, а за родителите сайдер в кръчмата на клуба  Joy Още не съм приготвила багажа на малкия...
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 596
  • при късмета
За добро утро, пейзажа от нас сутринта
Скрит текст:

# 597
  • Великобритания
Здравейте дами
Лейди и при нас голям студ , и вятър ..мани мани , в къщи сме , не излизаме заради дребното , че е болничка и изтрещяваме яко вече
аз имам такива ръкавички , ама в розово и са ми много удобни .. ако се бях научила навремето да плета щях да си оплета сега едни чорапки и за мен и за Ния .. ама на - като ме викаше баба ми - играта беше по важна ..на ти сега чорапи - друг път
Ма ко - прекрасна е дъгата
Светли е украсила , аз сигурно на 22 ще украсявам ,че да остане нещо до Коледа  Laughing Laughing

# 598
  • София
Лейди, въпрос на вкус си е- на нас много ни харесват.
Ех, колко хубаво беше вчера на Евровизията- прекрасни деца и песни, много сме доволни!
Днес цял ден ни е проспаливо, но си струваше.
 Hug

# 599
  • при късмета
Да ви почерпя с пай, за първи път правя
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт