Домакини 52 / Есента дойде, време за приказки с топло кафе

• 54 665
  • 721
  •   1
Отговори
# 570
Добро утро.Контеса, аз искам сняг,е не чак -18, едно -5 ме устройва Laughing.Ако искайте ми вярвайте,но от 5 години не съм виждала сняг,с изключение когато сме на Банско Януари месец,ама друго си е да се събудиш и да е побеляло или да вали на парцали,ех мечти.Тук сме друга България,като гледам по тв зимата от Благоевград на там какъв сняг вали,тук в Петрич  само дъжд.Светли нещо се опитва да се разболее,запушен му е носа друго му няма,дано да се размине само с това,че тия болести ми писнаха,аз и мъжо още сме хремави ooooh!.Сега ще ида да направя едни мекици за закуска,че ММ ще си дойде от работа,че беше нощна смяна и ми е заръчал мекици с айрян.Чао за сега после пак ще мина.

# 571
Добро утро

Светли и аз не съм виждала сняг от 4 години  Joy То не, че и преди съм имала спокойни зими - то във Варна или е виелица със преспи и бедствие за 3 дни, или няма сняг...
Тук обаче изобщо не е добре в момента - с тези дъждове има наводнени около 30 000 къщи в областа...реките са преляли.
Контеса изобщо не се чуди, когато някой родител/естествено познат/ ти предложи да води някъде детето - аз в началото тук, също бях много смутена, обаче с времето разбрах, че си е обичайна практика сред родителите. Често докато чакаме да приберем децата по обяд идва някоя майка и казва - искам да организирам еди си какво парти и може ли да взема сина ви в еди си кой ден от училище и да ви го върна в еди си колко часа. Ние така тръгнахме и на футбол - приятелката ми /вече, а тогава само знаех, че живее близо до нас/ дойде до в къщи и каза, че е записала детето си на футбол и ако искам, може да запише и моето и да ги води и прибира тя. Много рядко /да не кажа никога/ канят и родителя - обикновенно се взема само детето. Така малкия ходи и на басейн - на много скапано място е басейна, с малък паркинг и на мен ми е абсолютно невъзможно с нашата кола да стигна там - една майка го води с нейното дете. До сега никога не съм имала проблем - но пък тези майки обикновенно са и доброволци в училище - имат опит с децата, много ги обичат и дет се вика идва им отвътре да се занимават с деца.
Моите аранжировки за маса са еднообразни - за Бъдни вечер си  имам покривка с Бг шевица и битови грънци/ за тази година даже си имам нова покривка - подарена ми лятото от приятелка/. За Коледа си имам коледна покривка със салфетки и куп коледни джунджурийки - свещници, чаши..., пък за НГ сме на класика в бяло - сега си купих и нови свещници с матирано пушено стъкло. Още не съм решила за РД на малкия каква да е темата и не съм купувала аранжировка.

Някой чувал ли се е с Дами?

Усмихнат ден на всички  Heart Eyes

# 572
  • при късмета
Привет!
Обикалях детските магазини. Да ви кажа, че в Комсед има 30% на всичко от днес до неделя. Ако искате нещо, гледайте да се включите днес, че после нищо не остава. Малко зареждат и всичко изчезва. Опит за трета година вече.
В Хиполенд също има намаление, мисля, че е само днес, 25%

Контеса, аз се уморих само като те чета. Добре сте се организирали, много хубави празници да изкарате.

У нас още украсяването само на елхата е емоцията. Друга аранжировка специална нямам. Салфетки и такива неща не броя. Дребни играчки на шефа също.

Дами отдавна я викаме да се обади това момиче. Какво ли става, от преди началото на учебната година не е идвала.

Гуш и цун на всички, след малко тръгвам за шефа  Hug

# 573
  • Великобритания
здравейте и от мен , ах как искам и аз сняг
не съм виждала откакто съм тук , а като си спомням , че като тръгвах за Англия , полетът ми беше в неделя , и в събота вечер времето се развали ужасно много , сняг , вятър, поледици .. самолетът не излетя от Варна , караха ни в Бургас , и оттам не излетя , закараха ни на хотел и на другия ден в София , че чак оттам вече излетяхме ..с такова нещо никой не може да се похвали нали ..
и сега като си помисля да пътуваме само двете с бебето ,миии направо се спичам хахаха , с тоя мой късмет , ще пристигнем във Варна чак след седмица  Grinning Grinning
така че сняг по курортите само .. а и тази година пак се очаква да изненада хората , както винаги
между другото Лейди ММ чел , че събота и неделя Англия да очаква сняг , на север най много , но дори и при нас на морето щяло да превали .. не вярвам - ама а дано

момичета аз другата седмица ви пускам картичките , може да дойдат по рано , но поне ще са дошли декември , а не март  Grinning Grinning

# 574
Мими - аз съм на север, но следващите 7 дни не показва местната прогнозата да има сняг...само дъжд, а това изобщо не е добре с тези наводнения..., но пък температурите падат до 5гр. Нямала съм такъв полет като теб, но пък и за насам полети има само от София. За едната Коледа с детето като летяхме, много познати, избрали да пътуват с автобус от Варна за София стигнаха само до В.Търново и си изпуснаха полетите..., но пък аз като върл използвач на железниците - нямах проблем.
Ма ко аз нямам тел. на Дами - ако имах - щях да й прозвъня...Надявам се да е всичко ок с нея.
Лус пусни една картинка поне  Hug
Марче се надявам да е пак на пътешествие.

# 575
  • при късмета
Телефон и аз нямам. Дано се обади.
Калинче, щях да питам в предния пост и от бързане нямах време. Наводненията нали не се ви засегнали?

Аз не съм фен на снега, но шефа и мъжо много му се радват. Сбъркала съм семейството аз, все съм изключение  ooooh!

Отивам да строявам шефа да обядва, че ми се мотае

# 576
Добро утро и от мен! Вече две вечери успяваме да се наспим и влизаме в норми. Направих си кръвните изследвания, има разни отклонения, но я изпратих на моя си лекар в БГ Ако той каже, ще отида допълнително и тук.
Иначе си украсих къщата коледно. Но времето хич не е коледно, сега пече едно слънце. Снощи обаче, готвих в бавната тенджера кисело зеле със свински ребра и замириса на Коледа, хаха. В моменти на лудост ми се иска коледа със сняг, но бързо се окопитвам. Странно ми е тук, ама и студ като при Контеса хич не ща. Направо не знам как издържате на такива студове. То не че като дойде яйцето до д..., човек не свиква, ама само като се сетя и мозъкът ми замръзва. Confused

Мимито - рядко се случва самолет да не може да излети, метеорологическите условия влияят повече при кацането. Но съм сигурна, че нито варненското, нито бургаското летище имат наземните системи за излитане и кацане в лошо време. Те са повече чартърни летища, а тези системи са много скъпи. Сега не го мисли! Като излетите от Англия, ако времето във Варна не позволява, самолетът се насочва към най-близкото летище тоест бургаското. После оттам е 2 часа до Варна, те ще ви извозят с автобуси. Е, не е приятно, но все пак ще си в БГ.  Wink А и доколкото знам, времето сега било много хубаво.

Днес ще готвя пълнени чушки, ще трябва да отида да купя кайма. И да пооправя малко апартамента, че е една лудница... ooooh!

# 577
Ние още не сме украсявали за Коледа, и аз ще изчакам поне Никулден да мине. Тази година искам да украся цялата къща, да видим дали мм ще ми се върже на акъла. Иначе нямам някаква особена украса - каквото пуснат китайците по магазините, това е  Crazy
Момичета, по повод картичките - ами аз съм на нов адрес, съвсем забравих  doh Как да го направим - на всяка една по отделно ли да пращам новия адрес?  newsm78
На Дами телефона и аз го нямам, дано да е добре и всичко да е наред.
Славунката и тя не се е мярвала скоро. Славе, как сте в новия дом?
Люс, Марче, надявам сте да сте добре  Hug
Ма ко, какво стана с Нова година? Намерихте ли къща?
Контес, както винаги - свят ми се завива с твоята програма, как издържаш на това темпо, не знам.
Лейдибърд, дано да ви подминат тези наводнения  Praynig
Мими, не го мисли от сега летенето, въпреки че знам, че е ужасно изнервящо. Аз имам подобен полет от Кипър, направо не искам да си спомням. Повече от 12 часа закъснение на полета, и на всичкото отгоре едвам кацнахме в София заради лошо време...кошмар!

# 578
  • при късмета
Леле Вио, съвсем забравих, че сте на ново място. Разпратила съм стария ти адрес. Давай на мен, после ако не си пратила на всички аз ще доразпращам.
Нищо не намерихме за нова година, тук ще сме си

Отивам да сваря спегети, че поне те да са готови после да направя само соса, че шефа ме строи, а е на тренировки  ooooh!

# 579
Днес мм беше в Манчестър и каза, че е прехвърчал сняг  hahaha Ние сме по на север, ама днес имаше слънце  Joy луда работа. Ние живеем по средата на един хълм и до нашата къща никога не стигат наводненията, но когато са залети главни пътища в ниското става просто ужасен трафика, а и тук хората са много солидарни. По принцип няма изцяло наводнени къщи - то и строителството си е съобразено - наводненията не са от днес, обаче като пътуваш гледаш в далечината как стадо овце стоят на островче и около тях е море...Лятото при една разходка гледах коритото на реката - ами то не е почистено - има дървета, треви...попитах аз защо така и ми отговориха, че там живеят някакви видове бръмбари и не може да им се нарушава екосистемата...Та такива ми ти работи. По принцип всяка година си има наводнения.

# 580
...

Последна редакция: сб, 21 ное 2015, 22:31 от vio

# 581

Вио - тенкс! Тъкмо щях да те тормозя.  Wink

Днес ме валя адски дъжд... само дето не се удавих. Хем по-силната част я изкарах на сушинка в един магазин, ама уж намаля и тръгнах да си довърша работата и като подпука пак...  ooooh!

Последна редакция: сб, 21 ное 2015, 18:48 от Смърфиетка

# 582
  • при късмета
Ох, и при нас днес сутринта беше много студено. то знам кое време е, ама сутрин завеждам шефа, близо ми е и се прибирам. Като трябва да го взема вече се е стоплило.
Да ви разкажа колко съм смотана, да се посмеете. От снощи знам за намаленията в магазините за играчки и обещавам на етървата, че аз ще ходя, защото тя е на работа. Завеждам в 8ч. началстовото на у-ще, че нали не мога с него да пазарувам и хуквам към мола, като си мисля, че отварят магазините в 9ч. Стигам премръзнала в 8.20, разстоянието е около километър и малко отгоре сигурно, и разбирам, че отварят в 10  ooooh! Нали толкова ходя по молове. Там е Хиполенд, от там тръгвам към Комсед, което е два пъти по далеч от мястото на което се намирам. Взех си 3в1 да се стопля по път и билет от лотарията и тръгнах, твърдо убедена, че поне там са от 9ч.. Поне билета спечели 7 лв. Стигнах де, ама и те от 10  ooooh! Трябваше цял час да утрепвам и да се върна до нас да оставя покупките и да хуквам за шефа. Добре, че ми е близо до вкъщи, поне този магазин. Взех си бисквити ( от които си спечелих кристал Сваровски) и поне отидох до пощата да си взема още картички. Доволно изпълнила поръчките ги прибирам, после и шефа. Е, и до мола стигнах, ама като оставих шефа на тренировка и се върнах от там да го взема. Кръстосала съм днес половината квартал, а единия маршрут 2 пъти  hahaha  Но пък съм дядо Коледа и изпълних поръчките на 2 послушни деца  bowuu

# 583
Поне билета спечели 7 лв. ....
.... ( от които си спечелих кристал Сваровски) ....

Признах те! Все така да ти върви!  newsm20

# 584
Вио  Heart Eyes
Ма ко кажи 5+2 числа, че евромилионите много се натрупаха!!! Няма да избягам с печалбата - ще има за всички!!! Пускам редовно и повече от 3 кинта не печеля  Joy Ама то май тъй няма да стане - да взема да ти купя един билет и да дойдеш да пуснеш един фиш  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт