Домакини 52 / Есента дойде, време за приказки с топло кафе

• 54 666
  • 721
  •   1
Отговори
# 600
Привет милйчки, как сте?Аз днес цял ден се занимавам със зимнина,направих си тути-фрути коктейл,кисело зеле,и една трушия с моркови и карфиол.ММ и Светли цял разхвърлят къщата,че аз нали работя и нямат контрол Laughing.Хубава вечер Ви пожелавам.

# 601
Привет  Hug
Аз днес овършах къщата - прозорци, перални, дежурната прахосмукачка и прах...Ох. Добре, че мм удари едно рамо, иначе не се виждах.
Готвих и едно телешко, егати телешкото  Crazy Два дни го варя и пак не е сварено като хората, не знам от какъв динозавър е  ooooh! Хем го взехме от познати, че за децата гледам само хубаво месо да купуваме и избягваме това от магазина......
Светли, какво е тути-фрути коктейл?
Ма ко, паят изглежда много добре  Flutter
Мими, как е малката?

# 602
Привет.Вио,ето това е  http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%83%D1%82%D0%B8 ,но аз го направих с домашна ракия Laughing,и плодове  сложих,ябълки,грозде,круши,киви и  една мандарина.Тъка го оставям да престои един месец и си го пресипвам в друго шише прецедено без плодовете.

# 603
Добро утро  bouquet
Ще изпращам малкия за 3 дни и ще мятам коледното почистване  Joy
Ма ко много настроение има в снимката  Heart Eyes Пая е станал ммм  chef
Вале - за вкуса - прекрасни са, обаче явно трябва да редуцирам маслото - когато бяха топли хапнах и ми бяха много "тежки", а като изстинаха се покриха с коричка от масло...Баницата докато оправя продуктите...кюфтетата също...Правих и розичките дето Лус пусна клипа - с ябълка станаха "глетави" - много сок пуснаха ябълките, обаче със салам - станаха трепач! Луда работа с тези продукти...Предполагам Мими е била на 7-то небе на концерта  Heart Eyes
Мими никога не е късно да се научиш да плетеш! Има много клипове за начинаещи - проблема е във времето... Уж зимата повече се плете и бродира, а пък аз като се постопля, като се поотпусна и уж съм хванала плетка, пък започвам да дремя  hahaha
Светли и аз си правех тути-фрути, обаче много обичам плодовете...Започвах още като излязат черешите - накисвам черешите в силна ракия, после добавям ягоди и така всички плодове. Захарта я слагах късно, че иначе ферментира. Обаче като изядеш два плода и си готов за танци/в моя случай за сън/  hahaha
Вио по принцип телешкото е "по-стегнато" месо и много зависи от коя част на животното е.  Единственото телешко, което варя е на "телешко варено". Моите обичат телешко и поне веднъж на седмица правя печено, или стекове. Когато пека цяло парче/зависи и от големината на парчето де/ повече от 40 мин не го пека - в противен случай всичките му сокове отиват по дяволите и става сухо и жилаво. Стековете са ми най-бързото ядене - за мм са по 30 сек. на страна, а за мен и малкия по 1,5мин. Телешкото не става да се готви като другите меса.
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 604
  • Великобритания
Здравейте дами ,
хубава , усмихната и топла седмица ви пожелавам
Вио по добре е детето , тази вечер поспа 4-5 часа , което е направо рай в сравнение с редните нощи
тя заспа и аз до нея откъртих точно за 2 минути .. днес играе , обикаля навсякъде - не е като парцал , мисля , че минава вече ..
Светли е направила туршийки за зимата , аз тука купувам от полските българска царска туршия ..мммнями много е добре за вечеря , разяжда добре
днес ще ходим на пазар , да видим какво ще си харесам за готвене
и месо ще взимаме за пастърма , че ММ дава зор вече
а другия месец като направим и суджука , гледайте как се въртим около него и го пипаме и чакаме да стане готов хахахаа Laughing
Лейди - да се науча , ама с тая лепка няма да стане скоро хииихи . все иска да ме дърпа да я взимам , нещо да ме мачка , стиска , скубе - абе внимание общо взето

# 605
  • при късмета
Здравейте!
Шефа е болен и сме си вкъщи. Стомашен вирус го е пипнал. На диета е на пробиотик и гастрокинд. Няма разстройство, и не е повръщал от сутринта. Снощи обаче не спахме.

Липсите да вземете да драснете някой ред, да не ви мислим

Пуснах прахосмукачката сега ме чака да бърша прах. От ветровете и бурите ли не знам, но е много прах.
Днес по една саксия видях колко силен е бил вятъра. Една саксия я бях допълнила с пръст, че сложих там луковички на минзухари и видях, че се беше показало над пръстта. Запълних я и само го понатъпках отгоре без да го поливам, пръстта си беше влажна. Саксията стои на шкаф, на нивото на парапета. Вятъра беше изровил новата пръст  Shocked Вътре в саксията седеше на една страна, все едно някой е гребнал, а пръстта беше по земята, по прозореца и балконската врата, ужас  ooooh! Другите бяха мокри и няма поражения.

Ставам да чистя, че е страшно. Поне готвенето ми се размина, шефа е само на макарони, препечени филии и варени картофи, та ще му спретна нещо набързо, ние сме лесни.

Хубава седмица на всички  Hug

# 606
Добро утро от мен! Прекарахме уикенда в хоризонтално положение, няма такъв грандиозен мързел. Тенджерата готви сама, съвсем се омързелих. ooooh!

Ма ко - да му минава бързо на шефа. Ама какви са тези стомашни вируси посред зима, нали уж само лятото ги има?  newsm78

Вио - махнах го! Изобщо не се усетих, като цитирах поста ти. Hug

Калинка - на какво казваш телешко месо? Защото тук има телешко (едно розово е) и говеждо, което си е винено червено. За телешко варено съм взимала тук от розовото, ама стековете ги правят от говеждото. От говеждо също правя по бургундски или като яхния с едни малки лукчета. Е, не са като арпаджика, а по-скоро малък червен лук, но върши работа. Хич не няма с това месо... А, като си харесам някоя рецепта, например пише шол, а, де?? Какво е шол, къде се намира на прасето и тук как са го нарекли? И си ходя като една луда с едни снимки от нета и с показване по снимката се разбираме.  hahaha

Мими - нещо съм харесала в пинтерест и сега ми излизат много предложения за оцветяване, каквито ти правиш! Много са красиви!  Hug

Светли - да почерпиш с по едно коктейлче, като стане!  Praynig Баба ми навремето правеше нещо такова и ние с братовчедка ми, като буйни тийнейджърки, го опитвахме тайничко, та един път се и бяхме поомотали с него и баба разбра защо й намалява тути-фрутито в буркана.  hahaha

Чакам сеньората да дойде за чистенето, че днес нали е понеделник. После пак!  Heart Eyes

# 607
  • Великобритания
Kартичките до българските другарчета са изпратени ..очаквайте надявам се скоро поща ..
Смърфи може да ти пусна линк с моя пинтерест да видиш какви чудесии има
ще чакам да видя какво си изрисувала
Ма ко бързо да се оправя детенце
аз ще правя пилешки филенца по алпийски , видях сутринта рецептата във фейса , стана ми интересно
ще кажа после ако е успешна

# 608
Привет  Hug
И Ванко е болен - днес на обяд ми се обадиха от градината, че го е втресло и отидох да си го взема. Цял ден е един омърлушен, не яде, спи му се, от време на време е по - топъл от нормалното...Не съм му давала нищо, ще изчакам малко организмът сам да се опита да се пребори. Ако до утре вечерта не е по - добре, ще отидем до личната да го види.
Мими, радвам се, че малката е по - добре  Hug
Ма ко, да оздравявате  Hug
Лейдибърд, хич и не го знам това телешко какво е - купихме го от познат на наш приятел, съвсем прясно, екологично чисто и био и не знам си още какво  ooooh! То си беше вкусно де, ама много се изтормозих докато го сваря. Както и да е, сварено и изядено е вече. Имам обаче още един пакет във фризера, но за него вече ще знам да го подготвям два дни предварително  Joy

# 609
  • при късмета
Добре е шефа. Не повръща, само веднъж ходи до тоалетна, няма Т. Тя педи си каза, че започва вирус, въпроса е да не му дадем. Много се е втелясал в диетата. Яде насила защото трябва да яде точно определени неща (които м/у другото яде и без друго, ама сега нали трябва) и ме ядосва. Най-много иска краставица и морков, а сега не може да яде така театрално се самосъжалява  ooooh! Ама и не с мъжа сме за бой. Шефа хапна сварен картоф и почнахме и ние да се готвим за вечеря. Мъжа ми направи салата по инерция и седнахме. Шефа тъкмо се наточи да си вземе краставица и сам се сети, че не трябва. На нас ни приседна направо. Исках само едно парче да му дам, знам, че не трябва и няма да се гътне за една краставица 2-3 дни, ама ми стана много гузно, той каза, че не трябва. Мамин златен той
Вио, наблюдавай го, че много бързо се развиват тези проклети вируси бе. Бързо да се оправя  Hug
Мими, как станаха филенцата? Не съм я чувала тази рецепта по алпийски

Какво е шол, къде се намира на прасето и тук как са го нарекли? И си ходя като една луда с едни снимки от нета и с показване по снимката се разбираме.  hahaha
Joy Ох, ще ме мориш, представих си го цветно

Аз пък за по-лесно правя телешко варено със свински пушени кокали  Joy Във Фантастико имаше период дето бяха пуснали едни пушени кокали по които имаше повече месо отколкото в котлетите, ама бяха свински. И много добре беше опушено, направо за ядене, за мезе си беше готово. Колко варено направих с тях, ама ги спряха. Пуснаха някакви почти сурови

# 610
Излязох за кафе, върнах за спане вкъщи. Но ми е нещо омотана главата, та се тропясах на дивана. ММ сам ще си пържи яйца за вечеря.
Телешкото варено го готвя в тенджерата под налягане, то иначе ще се готви една седмица. hahaha И отдавна не съм готвила, ще взема да метна едно тези дни.

Ма ко и Вио - стана ми жално за малките сладури. Бързо да се оправят!  Praynig

# 611
Добър вечер.Вио,Ма ко ,да се оправят бързо децата PraynigАз днес пуснах картичките на Мимито,Лейди и на Мони дано да стигнат на време,служителката в пощата ми каза,че щели да пристигнат за 10 дни,а дано да е права и да са на време при момичетата.Днес заръчах на мъжо до ми вземе от Лидл едно замразено пиле,пък той взел кокошка,викам си аз няма да му се карам нали пак е пилешко Laughing,ама какво бе това чудо от в 11.00 я сложих да ври да 16.00 не беше мръднала ooooh!та я сложих в тенджерата по налягане,та преди малко благоволи да се свари,ама месото едно такова жилаво.Нищо ще се изяде няма да я хвърлим Simple Smile

# 612
Кой ще ми прати списък за коледните картички ?

# 613
  • при късмета
Тити, аз ще ти пратя.

# 614
Светли, и твоята кокошка като моето телешко  hahaha
Ма ко, как сте?
Аз още се помотвам с картичките, да видим какво ще направя  ooooh! Тия които са за БГ не им се притеснявам, ама чужбинските.....може да сложа по една мартеничка вътре, дано поне за Баба Марта пристигнат  hahaha
Ванко си е все така и днес, няма подобрение. Не издържах и му дадох лекарство (Ефералган свещичка), веднага живна човечето, а иначе беше един такъв...никакъв. До края на седмицата ще си остане вкъщи, няма да го пускам на градина, дано да се стабилизира бързо. Почнаха ни вирусите, да му се не види, а още дето се вика зимата не е дошла.... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт