За лотариите и печалбите

• 213 933
  • 1 431
  •   1
Отговори
# 210
Рядко купувам, досега и рядко съм имала празно билетче. Е, може два лева да спечеля, но печеля и ми е гот. Важното е, като съм върнала двата си вложени лева, и съм на нула, да не се набутам да ги вложа.  Mr. Green
Разбирам бабите пред мен, защо "търкат" по десет билетчета. Разбирам ги и ми е жал.

# 211
Всеки има глава на раменете си.
Никой никого не насилва нито да търка билети, нито да пие, нито да се дрогира.
Разбира се, разбира се! Интелигентна нация като нашата, която в последните 26 години е подложена на духовно израстване и финансов просперитет, няма съмнение, че е достатъчно разумна да не се поддаде на повсеместната реклама в прайм-тайма на водещите телевизии и да не се облъчи от пусканите на всеки пет 20 минути кадри на щастливата леля Гина от с.Стърчипатково, която съвсем случайно е спечелила десетки хиляди левове и съвсем между другото признава, че играе редовно и затова и се е усмихнал късмета!

Та всеки има глава на раменете си и едва ли масово разумното население на тази просперираща страна ще пропусне да обърне внимание чия собственост са тези лотарии, какви протекции (законови и не съвсем) ползват същите тези хора и не на последно място няма да пропуснат пасивната роля (случайно може би) на държавата и пълната и абдикация от регулирането на подобен масов хазарт!

Не, няма съмнение, всекидневно извиващите се опашки пред Лафките от хора с треперещи ръце, купувайки си дневната доза "надежда" са съставени от разумни хора с "глава на раменете си"... не се съмнявам!

# 212
Къде съм казала, че всички са разумни?
Някои си ползват главите само за равновесие.
Такива са тези по лафките.

# 213
Всеки има глава на раменете си.
Никой никого не насилва нито да търка билети, нито да пие, нито да се дрогира.
Разбира се, разбира се! Интелигентна нация като нашата, която в последните 26 години е подложена на духовно израстване и финансов просперитет, няма съмнение, че е достатъчно разумна да не се поддаде на повсеместната реклама в прайм-тайма на водещите телевизии и да не се облъчи от пусканите на всеки пет 20 минути кадри на щастливата леля Гина от с.Стърчипатково, която съвсем случайно е спечелила десетки хиляди левове и съвсем между другото признава, че играе редовно и затова и се е усмихнал късмета!

Та всеки има глава на раменете си и едва ли масово разумното население на тази просперираща страна ще пропусне да обърне внимание чия собственост са тези лотарии, какви протекции (законови и не съвсем) ползват същите тези хора и не на последно място няма да пропуснат пасивната роля (случайно може би) на държавата и пълната и абдикация от регулирането на подобен масов хазарт!

Не, няма съмнение, всекидневно извиващите се опашки пред Лафките от хора с треперещи ръце, купувайки си дневната доза "надежда" са съставени от разумни хора с "глава на раменете си"... не се съмнявам!

Именно!

Церемония... хората искат са търкат. ИСКАТ!  Не са виждали загуби от лотария! Кой да ги рекламира в най-гледаното време ? Wink
 Е, вярно, печелившите купили около 1000 билетчета...колко са те?! Както и да е, не вярвам да окажа влияние дори и на един човек!

Неспасяемо е!

# 214
И 1000 билетчета не са гаранция, че ще спечелиш с горница, то ако ставаше така...
Имам позната, която обиколи с мъжа си няколко пункта, за да си купят от различни места 300 билета, имаха някакъв повод и решиха това да си подарят.
Чашата студена вода им беше гарантирана обаче и със сигурност е била най-незабравимият им "подарък".

# 215
  • София
И 1000 билетчета не са гаранция, че ще спечелиш с горница, то ако ставаше така...
Имам позната, която обиколи с мъжа си няколко пункта, за да си купят от различни места 300 билета, имаха някакъв повод и решиха това да си подарят.
Чашата студена вода им беше гарантирана обаче и със сигурност е била най-незабравимият им "подарък".
Нищо ли нямаше ,в нито един билет?

# 216
Вероятно е имало, не знам колко са спечелили, но разбрах, че не са на печалба.

# 217
На тези хора кой им е виновен? Освен личната им глупост, при това споделена.

# 218
един от любимите ми глупави феномени свързани с игрите на късмета е хвърлянето на сума пари при висок джакпот от ТОТО-то
принципно почти всяка седмица джакпотът е поне 200-300 бона (сума, която е огромна за 99 % от играещите ТОТО предполагам), но стигне ли милион, айде да хвърлим по 5-10 кинта да си пробваме късмета, като шансът е много по минимален отколкото при нормален джакпот, защото играещите са в пъти повече

# 219
Естествено, че никой не им е виновен, на тези, които пълнят джоба на Божков. Но все пак рекламите за цигари и алкохол са много по-софистицирани и не се показват на всеки час и в прайм тайма по телевизията. В същото време държавата ще пуска медиина кампания срещу хазартна зависимост за 2млн лева.

# 220
Нямам лични познати, койдо да са вманиачени (с ограничен кръг съм). Не бях чуевала подарък билетчета...ужас.
Написах илюстративно 1000... Да, никой не им е виновен, но рекламата и зарибяването,  на фона на повечето заплати и пенсии, са ужасяващи! Те моделират и малки деца! Ученици!

# 221
Рекламата на хазарт у нас е забранена.
Могат да се рекламират само изминали събития(спечелени вече печалби) и в никакъв случай не трябва рекламата да склонява към хазарт - предстоящи Джакпоти, парични и предметни награди.
Всички знаем каква е рекламната кампания на Националната кампания и знаем, че до сега нито СЕМ, нито ДКХ са взели някакви мерки.
Знаем, че няма и да вземат, защото Националната лотария е най-големият рекламодател в една национална медия и защото Министерство на финансите получава ужасно много приходи от данъците на НЛ.
Знаем, че нито вие, нито аз можем да произведем подобна машина, дори да сме наследили един милион, защото регулацията е направена така, че само наааай-големите риби да могат да завъртят машината и то почти сами.
Нека не си мислим обаче, че Божков е монополист.  Wink

# 222
В същото време държавата ще пуска медиина кампания срещу хазартна зависимост за 2млн лева.

Тези 2 млн ги събират от операторите, не са от държавната хазна.

Има ли значение от къде, те ще отидат при някой шеф на пр агенция, сигурно колега на хазартните магнати, а в същото време тази кампания ще бъде една пародия по своята ефективност.

# 223
Ааа, има, има, само за това не са ми удържали още данък.
Хич не ми дреме дали ще отидат в джоба на някой PR - това учил, за това му плащат.
По-добре да има ефект кампанията, особено върху подрастващите.
Ама и в това се съмнявам.

# 224
Знаем, че няма и да вземат, защото Националната лотария е най-големият рекламодател в една национална медия и защото Министерство на финансите получава ужасно много приходи от данъците на НЛ.
Аха, сега разбирам защо държавата не предприема никакви мерки- заради приходите в хазната от данъци било...
А аз си мислех, че е заради някаква корупция, а то какво било!

Общи условия

Активация на акаунт