За лотариите и печалбите

• 213 817
  • 1 431
  •   1
Отговори
# 255
От както ги има тези билетчета съм  изтрила доста от тях,също така и съпругът ми,свекър ми,свекърва ми и освен 2-3max по 2лв. никога никой не е печелил нищо.Също така и мои познати и приятели никога не са печелили.То е ясно,че все някой печели,но аз всеки път си казвам,че повече няма да купувам,просто не е нормално от толкова билети да не печеля никога.То поне някой около мен да беше спечелил,поне един, а то никой.За мен това е нагласено работа и % на печелившите билети е нищожен в сравнение с този на непечелившите. Каквото  и да си говорим хазартните игри не са направени,за да печелят хората,а за да се взимат парите им.Ако няма такива,като мен да ги купуват тези билети всичко ще приключи,но уви докато ги има все ще се намира кой да ги купува.За жалост.

Тука потребители пишат, че познават хора, които са печелили големи суми.
Преди седмица колежка ми сподели, че нейна съседка е спечелила 25 000 лв.
Но си права, че шанса да улучиш голяма сума е много малък. Защото има супер много непечеливши билети, има много билети с малка печалба. И като сметнем на колко места се продават - шанса съвсем се изгуби.

# 256
  • out of space
Измамник спечели 20 хил. лв. с краден лотариен билет, не може да вземе парите

https://www.24chasa.bg/Article/5272751

Завалията, хем ми стана смешно, хем жал  Joy

Това обаче породи някакви въпроси в мен: Билетите идват в магазините в големи кашони. На всеки от тях пише, че в него са ценните хартийки с номера от 7000 до 7100. Самият доставчик пък има данните кой кашон точно в кой магазин е продаден, каза за “24 часа” Петър Грозданов, доставчик на билети и други стоки.

Искам си печалбата от два билета в кварталната Лафка. Единият печели 50 лв и беше купен от другаде, излъгах лелката, че е от нея- мина номерът и ми ги изплати. Подавам другият билет с печалба 2 лв, купен баш от нея- провери и каза, че тя не го е продала. Естествено, че не се разправях, но системата явно нещо куца  Rolling Eyes

# 257
Измамник спечели 20 хил. лв. с краден лотариен билет, не може да вземе парите

https://www.24chasa.bg/Article/5272751

Завалията, хем ми стана смешно, хем жал  Joy

Това обаче породи някакви въпроси в мен: Билетите идват в магазините в големи кашони. На всеки от тях пише, че в него са ценните хартийки с номера от 7000 до 7100. Самият доставчик пък има данните кой кашон точно в кой магазин е продаден, каза за “24 часа” Петър Грозданов, доставчик на билети и други стоки.

Искам си печалбата от два билета в кварталната Лафка. Единият печели 50 лв и беше купен от другаде, излъгах лелката, че е от нея- мина номерът и ми ги изплати. Подавам другият билет с печалба 2 лв, купен баш от нея- провери и каза, че тя не го е продала. Естествено, че не се разправях, но системата явно нещо куца  Rolling Eyes

Много странно. Има магизини, които продават тези билети, но не изплащат печалби. Примерно от един супер до нас си купувам. Като го изтрия и ако има печалба, отивам на места където пише, че се изплащат печалби. Никога не съм имала проблем. Дори и касова бележка не  пазя. Трябва само билета да дам.

# 258
Странна работа, би трябвало печалби до 5000 лв. да се получават от всеки техен дистрибутор, без оглед обекта от който е закупен печелившият билет. Могат да те пренасочат към друг, когато не им достига кешът.

# 259
Въпрос - Рядко купувам билети. Но бях в настроение и жертвах 6 лв. за три билета.
единия не печели, втория - детелинка с 2 лв, но третия се оказа интересен.
В полето за съвпадение на числата се оказаха две числа 41 и под тях печалба 4 лв.
две числа 41 с печалба 4 лв.
Но тези които обменят печалбата признават само едната.
Въпросът е - попадали ли сте на такъв билет, и колко според вас е печалбата в този билет.

# 260
Искаш да кажеш, че на един билет в редиците е имало едно и също число - 41?
И под него една и съща печалба?
Не съм чувала за подобно нещо, трябва да се прочетат Правила за организиране на играта и ако там не фигурира уточнение, че при попадение на една и съща печалба, два пъти в един и същ талон, печалбата се изплаща еднократно, то това е пропуск в системата.
Спокойно можеш да се обърнеш към Организатора или към Комисията по хазарт.

Ей така на прима всита, без да съм чела Условията им, бих казала, че при теб печалбата е 2 х 4 лв.
Добре, че са 4 лв., защото ако бяха 100 К или повече, щеше да се получи интересен казус, застрашяващ бизнеса им.

Последна редакция: сб, 06 фев 2016, 14:06 от Церемония

# 261
  • out of space
Странна работа, би трябвало печалби до 5000 лв. да се получават от всеки техен дистрибутор, без оглед обекта от който е закупен печелившият билет. Могат да те пренасочат към друг, когато не им достига кешът.

Не е така, изплащат до 100 лв. и то при положение, че е купен от същия обект.

Лелята ми сканира и двата билета. Стана точно обратното...може би самата система на Лафка или точно тази има проблем със софтуера..
Не знам.

# 262
  • Телиш/Плевен
Въпрос - Рядко купувам билети. Но бях в настроение и жертвах 6 лв. за три билета.
единия не печели, втория - детелинка с 2 лв, но третия се оказа интересен.
В полето за съвпадение на числата се оказаха две числа 41 и под тях печалба 4 лв.
две числа 41 с печалба 4 лв.
Но тези които обменят печалбата признават само едната.
Въпросът е - попадали ли сте на такъв билет, и колко според вас е печалбата в този билет.
По принцип има билети с печалба 2+2 лв, 3+3 лв и т.н., но не съм попадала на такъв и не знам дали такава печалба се пада с еднакви числа. Бих отишла в обект със сканиращо устройство, като сканират баркода, ще се види печалбата. Ако наистина е само 4 лева, бих се обадила на посочения телефон, за да сигнализирам за грешката.

# 263
Аз обикновено купувам от бензиностанция. Изтривам като се прибера в къщи, почти винаги печеля и изпращам някого да ги обмени в най-близкото удобно място. Дори съм купувала от др град и получавал печалбите в София. Може нещо от скоро да са променили или не знам как да си го обясня тогава...

# 264
  • out of space
Не, вярвам да са променили нещо, дори сега проверих условията, които ги пише на задната страна на билета. Но говорим за Националната лотария, нали? Тази по НТВ.
На тази по БТВ не й знам условията...  Rolling Eyes

# 265
  • София
До колкото разбрах иде реч за билет Лото+. Аз също съм имала две еднакви числа /18 бе повтарящото се/ и под тях имаше изписано 4 лв. Изплатиха си ми 8 лв. Толкова показваше и като му сканираха баркода. То си има такива печалби в този билет. 2+2; 3+3; 4+4. Дори мисля, че до 3 печалби се случва да има в билет/ ако се намери и символ детелинка/.

# 266
Да, Ери, за Националната.

# 267
Не знам какво пише на билета, копирам част от инфото в сайта им.

Скрит текст:
Печалби от моментните лотарийни игри на Национална лотария се изплащат в централния офис на организатора на играта и в търговската мрежа на Lafka, Български пощи, бензиностанции Лукойл, Петрол, Shell, ЕКО и SNG, търговски вериги EasyPay, Blizoo, Хенди, Internity, FastPay, CBA, Alcohol & Tabakoff, HIT, Office 1 Superstore, Net 1, T-post, Фактор И.Н., Alkom, SDI брокер и Моят Магазин.

Всеки с печалба над 100 лева трябва да се обади на телефон 0700 42 100 (според Вашия тарифен план, без увеличение на цената), за да получи инструкции как да вземе печалбата си.

Обекти от партньорската мрежа на Национална лотария, които изплащат печалби до 1 000 лева са касите за плащане на сметки EasyРay, FastPay и обектите на търговска верига Lafka.
В обектите на Lafka се изплащат печалби само на закупени от търговската верига билети.

Внимание: Печалба се изплаща единствено срещу предаване на печелившия билет!

Може ли да преотстъпите печелившия си билет на друго лице, което да вземе печалбата Ви?

Печалбата се изплаща на лицето, което представи печелившия билета в централния офис на организатора на играта или в обектите от партньорската мрежа.

Кога е крайният срок за получаване на печалба от моментните лотарийни игри на Национална лотария?

Крайният срок за получаване на печалби е 40 дни считано от деня на преустановяване на продажбата на съответния вид билети.

Облагат ли се с данъци наградите от моментните лотарийни игра на Национална лотария?

Според действащото законодателство, спечелилите участници не дължат допълнителен данък.

Тоест, права си за Lafka, само при тях не може да се получи печалба от друг обект, с друго лого.

# 268
Приятелят ми спечели преди няколко дни 1000 лева от Мега милиони. Това е най - голямата печалба, която се е случвала на близък мой човек.
А приятелка, която работи в магазин, е продала билет за 100 000 лева на един човек. От предаването са отишли в магазина да снимат касиерката и спечелилия Peace

# 269
Това да обвързват печелившите със снимане е отвратително.

Общи условия

Активация на акаунт