Домовете през свежия ни пръв поглед върху тях

• 42 521
  • 760
  •   1
Отговори
# 45
Трябва да е нещо много скандално, че да обърна внимание. Безразлични са ми чуждите къщи, няма да живея в тях, я. Не е моя работа да им критикувам стила и чистотата. Невъзпитано е според мен.

Не обичам да ходя на гости принципно.

# 46
  • Варна
Книгите като интериорен елемент ми създават уют. Идва от онази част от живота ми, когато нямаше четци и практичности от този вид.

А относно миризмата на къщата, се сещам как в дома на съседка-лекар винаги миришеше на бонбони и ликьор.

# 47
Трябва да е нещо много скандално, че да обърна внимание. Безразлични са ми чуждите къщи, няма да живея в тях, я. Не е моя работа да им критикувам стила и чистотата. Невъзпитано е според мен.

Не обичам да ходя на гости принципно.

Аз не мисля, че тук някой застава пред домакина и почва да отправя критики  Peace

Имам близка приятелка, с която ми е много приятно, но в тях е откровена кочина - мръсно, захабено, неподдържано. Тя често ме кани, но в повечето случаи отказвам и предлагам да се видим навън. Просто тя няма отношение към чистотата, както и мъжът й - но това не ми пречи да се лиша от няколко часа прекарани заедно с тях.

# 48
след тази тема не знам как ще допусна повече у дома човек, който не е влизал преди това  Crazy

оценявам домовете по хората, които живеят в тях
ако те са подходяща компания за мен, то домът им няма да мирише на мокро куче през при три преки и липсващите на пръв поглед книги ще са качени на четци и телефони
ако са неподходящи като хора за мен, то няма какво да правя в домовете им, да гледам под капака на тоалетната им или да оценявам сандъчетата на домашните им любимци

не става дума да отправям критики в лицето на домакините или да им давам свеж акъл как да живеят

# 49
Аз не мисля, че тук някой застава пред домакина и почва да отправя критики  Peace

Нямам предвид пред домакина, разбира се. Просто имам вътрешно усещане, че не е редно да се коментира негативно чужд дом, след като си бил гост там.  Peace

# 50
  • София
след тази тема не знам как ще допусна повече у дома човек, който не е влизал преди това  Crazy

оценявам домовете по хората, които живеят в тях
ако те са подходяща компания за мен, то домът им няма да мирише на мокро куче през при три преки и липсващите на пръв поглед книги ще са качени на четци и телефони
ако са неподходящи като хора за мен, то няма какво да правя в домовете им, да гледам под капака на тоалетната им или да оценявам сандъчетата на домашните им любимци

не става дума да отправям критики в лицето на домакините или да им давам свеж акъл как да живеят

Странно. Никога не свързвам нечий дом със самата личност. И аз като Like_Smoke имам 2 приятелки, с които съм много близка от години, но на които избягвам да ходя на гости по ред причини. Виждаме се навън, от време на време и у нас. Те са чудесни хора, с ценни (за мен) качества, които няма как да се ''изгубят'' само защото не се чувствам комфортно в къщите им.

Един от най-близките ми хора от 2 години не е стъпвал у дома - ненавижда котки, а ние имаме цели 2 броя.

# 51
Да и аз не харесвам котки и котките не ме харесват. Приятелките ми, които имат котки е съвсем нормално да не се сърдят, че не искам да ходя у тях. А малкото пъти, в които съм ходила на гости, затварят котката някъде. Не ми я дават да я гушкам.  Laughing Принципно домът е място, където на собственика би следвало да му е удобно и уютно, след като се прибере от скапан, дълъг ден. Когато каня гости се старая на тях да им е комфортно, все пак са ми гости, с изключение на цигарите. Пращам ги на терасата, защото не се пуши вътре.
А има много домове, които ми харесват да ги гледам, но на списание. У нас не бих обзавела така.

# 52
Просто влизам в домовете заради хората, а не за да ми мирише на кифлички например. Не мога да си предствя какъв дом може да има човек, който ми е приятен, но да не ми е приятно да влеза. Но има приятни на вид домове, в които не бих влязла, защото свеждам до минимум контактите с домакините им.

# 53
Котката ми ухапа моя приятелка, а та пак идва  ooooh! /тя съвсем не обича котки/  Laughing
А и книгите са ми в раклата под леглото, от вън има само последната книга, която чета.
И е разхвърляно.
И не ми пука. На приятелките ми също  Heart Eyes

# 54
  • София
Просто влизам в домовете заради хората, а не за да ми мирише на кифлички например. Не мога да си предствя какъв дом може да има човек, който ми е приятен, но да не ми е приятно да влеза. Но има приятни на вид домове, в които не бих влязла, защото свеждам до минимум контактите с домакините им.

Ми в единия дом, който избягвам, мирише на куче. Да, разхождат го навън и всичко останало, но на мен си ми смърди. Това няма нищо общо с мацката, която му е стопанка - тя си е все същия готин човек, който познавам от 10+ години.

алекс, големият ми котак хапе и дере на поразия, но болшинството ни гости не се отказват  Laughing

# 55
  • София/Севлиево
Аз пък много обичам да си каня гости, по-малко да ходя някъде.Някак си ми е много по-хубаво като знам, че съм си у дома и не трябва никъде да ходя и да се съобразявам с някой.Дори навън избягвам много - много да ходя...Котки и кучета обичам, засега само кръсницата ми има едно коте у тях,което като ида на гости винаги идва да си играе с мен, но не бих си взела за у дома, защото често пътуваме, а лятото изобщо не сме си у дома и няма да има кой да се грижи за животното.
Незнам какво се разбира под разхвърляно, според моите приятелки,които са идвали вкъщи е супер, защото всичко им изглежда подредено и на място.Според мен има какво да се желае, защото знам че навсякъде цари добре прикрит хаос,но когато нещата са ми разхвърляни ги намирам много по-лесно, отколкото ако са подредени...

# 56
Която е мърла в такава степен, че в дома й да е невлизаемо, то тя е мърла и в човешките си взаимоотношения. Имам адки широки граници на търпимост към какво ли не, за това и не се вторачвам в подробности. Човекът е читав - домът му не ме интересува, влизам с удоволствие без да гледам цвета на завесите, двете спукани плочки в коридора и не търся уют там, където той не зависи от мен. И живея чудесно в мир със себе си и околните.

# 57
Много ми беше странно докато четях всички мнения за впечатлението от книгите в дома. Това за мен изобщо не е критерий и оценка за домакините. Първо защото щом съм у тях, значи ги познавам сравнително добре, имам мнение за тях и това дали има книги или не по никакъв начин не влияе на оценката ми. И второ защото липсата на книги не означава нищо, както и наличието на такива - също.

На мен в един дом първото, което ми прави впечатление е светлината. Обожавам светли, слънчеви помещения. Ходила съм на гости в домове, където са спуснати щорите през деня или вечер едва мъждука някаква крушка 45 вата и съм се чувствала ужасно подтисната. Искало ми се е да си тръгна час по-скоро.
Другото, което ме печели е цветовото решение на помещението. Нямам любими или не-любими, просто цялостното усещане. Не харесвам обаче червени кухни, натоварват ме. Една приятелка имаше такава, ами като си тръгвах от тях винаги съм се чувствала някак нервна и припряна  Rolling Eyes
Не ми допадат гоблени, дърворезби, каренца, масивни рамки на картини, тежки мебели.
По въпроса с книгите както казах не ми прави впечатление, но някак си ако книгите са прекалено много ми навява мисли за училищна библиотека, не за дом.

И не ми допадат идеално подредени и опънати по конец жилища. Приемам го, че или е подредено специално за гостите или е вманиаченост.

# 58
  • София
Първото мое усещане ,влизайки в дома ми е определящо,усетя ли топлина и спокойствие ,значи ми допада. После чак поглеждам към детайлите от чисто любопитсво, дали нещо няма да ми допадне като идея и за моя дом,не гледам има ли недостатъци. Изключително се дразнех на моя позната анализираща домът на нейна приятелка,как не било подредено,как си личало ,че не е достъчно чисто. Едната с дете,другата без. Чаках да чуя коментар и за моя дом,след раждането на дъщеря ми и много исках да има,но пусто си замълча.
Здразни ме разнасянето на подробности от чужди домове и тяхното анализиране пред съвсем непознати.

# 59
  • София
Която е мърла в такава степен, че в дома й да е невлизаемо, то тя е мърла и в човешките си взаимоотношения. Имам адки широки граници на търпимост към какво ли не, за това и не се вторачвам в подробности. Човекът е читав - домът му не ме интересува, влизам с удоволствие без да гледам цвета на завесите, двете спукани плочки в коридора и не търся уют там, където той не зависи от мен. И живея чудесно в мир със себе си и околните.

Преувеличаваш нещата. Никой не е споменавал невлизаем дом. Да не говорим, че каквото е невлизаемо за едни, е съвсем влизаемо за други.
Цвят на завеси и счупени плочки са последното нещо, което бих забелязала. Но миризмата на куче, дори в един подреден дом, ми е неприятна - съответно си я спестявам. Което не ми пречи да обичам стопаните на въпросното куче, а и него самото, но навън, в парка.
И също живея в мир и хармония със себе си и околните.

Общи условия

Активация на акаунт