Домовете през свежия ни пръв поглед върху тях

• 42 556
  • 760
  •   1
Отговори
# 60
Аз не бих си я спестила, ако е в рамките на поносимото - това се опитвам да обясня. Ако е абсолютен коптор - да, бих си я спестила - но и човекът вътре няма да е моят, а аз оценявам него. За това не ме интересува обстановката и не оценявам чуждите домове по критериите, които прочетох в темата.
Мисля, че го обясних достатъчен брой пъти Simple Smile

# 61
Не обичам да ходя по къщите на хората, не обичам и у нас да идват. С приятели се виждаме навън, по кефета и ресторанти. Ако все пак отида някъде, впечатление ми прави хигиената. Ако тоалетната е мръсна и кухнята е занемарена, винаги вървят заедно тези два обекта:) Не харесвам домове с много вещи, затрупани с непотребни неща, с прах. Харесвам големи помещения с малко мебели, да има въздух, простор. Скоро се нанесохме в нова къща, не пренесохме книгите останаха у свекърва ми. Всички сме с четци. Имам само един рафт с приказки за малката и няколко речника.

# 62
Много ми беше странно докато четях всички мнения за впечатлението от книгите в дома. Това за мен изобщо не е критерий и оценка за домакините. Първо защото щом съм у тях, значи ги познавам сравнително добре, имам мнение за тях и това дали има книги или не по никакъв начин не влияе на оценката ми. И второ защото липсата на книги не означава нищо, както и наличието на такива - също.

На мен в един дом първото, което ми прави впечатление е светлината. Обожавам светли, слънчеви помещения. Ходила съм на гости в домове, където са спуснати щорите през деня или вечер едва мъждука някаква крушка 45 вата и съм се чувствала ужасно подтисната.
Не оценявам домакините.    Grinning
Просто обичам домове с книги.
Точно както ти обичаш светли домове.Ако най-добрата ти приятелка предпочита сумрака, ще се откажеш ли от нея заради това?
На мен по същия начин ми е неуютно в стая, където няма нито една книга.Не е задължтелно да са стотици, може да са 3-4 книги, важното е да има, просто "излъчването" на стаята е друго.За мен.

Цитат
Не харесвам обаче червени кухни, натоварват ме. Една приятелка имаше такава, ами като си тръгвах от тях винаги съм се чувствала някак нервна и припряна
Червеното не се препоръчва за кухни.То е цвета на агресията, а се предполага, че когато готви, човек трябва да е спокоен, отпуснат....   Grinning

# 63
Която е мърла в такава степен, че в дома й да е невлизаемо, то тя е мърла и в човешките си взаимоотношения. Имам адки широки граници на търпимост към какво ли не, за това и не се вторачвам в подробности. Човекът е читав - домът му не ме интересува, влизам с удоволствие без да гледам цвета на завесите, двете спукани плочки в коридора и не търся уют там, където той не зависи от мен. И живея чудесно в мир със себе си и околните.

Какво означава "мърла в човешките си взаимоотношения"?

# 64
не става дума да отправям критики в лицето на домакините или да им давам свеж акъл как да живеят

Аз темата я разбрах като: какво е първото нещо, което ви прави впечатление в един непознат дом, а не "какво си мислите за човека, като видите дома му". Затова и писах за светлината например. Да поясня за по-сигурно, че да не излезе накрая, че не харесвам хора с тъмни жилища и ходя само у приятели в светли. Приятелите са си приятели, просторните стаи са си просторни  Grinning

# 65
  • София
И аз така я разбрах - затова и написах миризмата, на първо място.

За близо 40 години разбрах, че има много жени, които са твърде далеч от добрата, подредена домакиня, която бърше прах през ден, но същевременно са прекрасни, топли, интересни хора, които човек си струва да познава.

П.П. Не готвя и не умея да гладя. Направо не ми се мисли, кой какви изводи би си направил за мен и моите човешки взаимоотношения  Laughing

# 66
Наистина темата не е замислена като повод да припишем разни черти на обитателите им.  Peace

По повод книгите, премествайки се надалеч от вкъщи преди две години, усетих какво е да живееш в жилище без свои книги (за разлика от дом, където отделеното за библиотека помещение не побираше притежаваните от нас книги). Ами, пусто ми беше, наваксвам с бавни темпове и предвид ограниченията откъм пространство, но без библиотека съм като риба на сухо.  ooooh!

Сегашната ми кухня е синя ( за мен приятен, средносин пастелен тон), имала съм гостенка, която я "нахвали", все едно е от червена по-червена   Grinning Grinning Не съм се обидила, нали на мен си ми харесва.  Peace

# 67
Книгите като интериорен елемент ми създават уют. Идва от онази част от живота ми, когато нямаше четци и практичности от този вид.

точно така ги усещам и аз

светлината, за която някой написа преди малко, също ми е важна
не обичам пещерите

в момента живеем в дом с няколко тъмни стени и се чувствам точно като в пещера, дойдохме пролетта от апартамент на високо, с огромни прозорци и искрящо бели стени, а тук сме в гората, дърветата наоколо затъмняват леко, останалото го правят тъмните стени
отдавна избрах новите цветове
Скрит текст:
чакам с нетърпение лятото, за да сменя тази тъмна визия (това лято имаше по-сериозни задачи и не остана време)

за хората, за които времето е кът и затова нямат цветя, бих препоръчала орхидеи
сами се гледат и не се сърдят ако не ги полееш няколко седмици

да добавя
завиждам искрено на хора, които успяват да постигнат ред в гардероби, шкафове, хладилници
аз все още се опитвам да се науча и все още не съм постигнала кой знае какво, не съм доволна от себе си

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 18:04 от Анонимен

# 68
Когато ме поканят някъде,първо се изпълвам с благодарност за оказаното ми уважение и симпатия.
Да,може да е разхвърляно,защото цял ден хората работят.Да,може миризмата да не е парфюмна,защото може от каналите да идват миризми,да имат проблеми с вентилацията и пр.Понякога са възрастни хора,болни,с едни одеалца и стари телевизори,но си почистили и бързат да изкарат кутия с евтини бонбонки за драгия гост.Може да мирише на некъпан домашен любимец,е,ще го изкъпят-важното е,че обичат животни.Нищо не ми пречи,хората да са хубави!
Лично аз харесвам светлина,уют и топлина.Хрумки,които скриват багажи и дрехи,и разкриват обемно помещението.Персонални следи на обитателите:снимки,книги,картини,сувенири(по възможност не претрупано),малко цветя,не цял двор.Минимум мебели,максимално удобни,оптимално усвояване на пространството и пр.гъдели.
Тъй като аз съм по пастелните тонове,нямам нищо против за известно време да се тонизирам сред ярки,наситени цветове,преди да потърся спокойствието на моя дом.Каквото ми хареса,веднага го отбелязвам и искам идеята.Или рецептата за вкуснотия на масата.
Хората са ми важни,домовете ги забравям,защото в голяма степен те са въпрос на пари.

# 69
Не обичам да ходя по хората.
Но все пак ми прави впечатление дали един дом е подреден и чист, дали има цветя и книги.
Разхвърляна и занемарена къща ме отблъсква и не бих отишла втори път там.
Може да не е ново и модерно обзавеждането, но да е чисто и подредено. Peace

# 70
Дева, мислех че само аз съм къщофоб, добре че писа, да се успокоя:)

# 71
  • на брега на морето
...а тук сме в гората, дърветата наоколо затъмняват леко,
Блазе ти yes

# 72
Да добавя
Гнусно ми е да виждам използване на вестници в кухнята
Или постилане с вестници в коридора, шкаф

Лека гнус ме хваща и от развяващи се хиляди кърпи в банята
На гости не ползвам кърпа, ако специално не ми дадат чиста от гардероба, онези веещите се в банята не се знае за какво се използват

Виждала съм кухня в огледално черно-червено
Хареса ми като идея, но не е мой стил
Имам червен елемент в кухнята, микровълновата, но е само тя

...а тук сме в гората, дърветата наоколо затъмняват леко,
Блазе ти yes
В началото ми беше много странно и даже ме беше страх да излизам по двора през деня
Сега с мъка се прибирам и все си намирам нещо за вършене

# 73
W'A'S'P' , много хубави цветове си избрала!
А снимки от гората няма ли да покажеш? Wink

# 74
W'A'S'P' , много хубави цветове си избрала!
А снимки от гората няма ли да покажеш? Wink

Мерси
Надявам се да стане както си го представям

Снимки утре по светло, сега е много красиво с есенните листа

Общи условия

Активация на акаунт