Домовете през свежия ни пръв поглед върху тях

• 42 584
  • 760
  •   2
Отговори
# 300
  • София - Рим и обратно
Плъзгащи огледални врати от пода до тавана скриват идеално целия панаир от дрехи, обувки и кутии с джунджурии в нашето антре. Там поне съм спокойна, няма нищо нередно за гледане hahaha

# 301
  • София
Излъгах ви  Embarassed Имаме 2, а не 1, шкафове за обувки в антрето. Един брой висок, плосък, и втори по-нисък, върху който може да се сяда, за по-голямо удобство (рискувам да си счупя врата ако тръгна да се обувам права).

# 302
Да, забелязвам.

Най - се впечатлявам от домове, в които има домашна библиотека, книги. дори да е невъзпитано или нахално, почвам да изследвам библиотеката, да видя какви книги има, какви заглавия, автори...... Ако някоя книга ме впечатли с заглавие и автор, я измъквам и почвам да чета. Какво да се прави, книжен плъх съм. Crazy Flutter Embarassed Party Blush Mr. Green Heart Eyes

Луксозните домове не ме впечатляват. Обаче винаги съм се чудила на акъла на хората, които живеят по - високо от втория етаж - имам фобия от височини и само като погледна през прозореца колко е високо и ми става лошо.  Rolling Eyes

Мразя къщи със стълбища без парапети. Сестра ми живее в такава и и се чудя на акъла как не я е страх да слиза по такива стълби, че и стръмни на това отгоре. Sad  ooooh! Сама никога не се качвам по такива стълби. Колкото и мънички и тесни да са, парапет трябва да има. Peace

В нашия град има блок, дето е почти палячовски на вид. Малка част от него е в оранжево, останалото е в бяло. Shocked ooooh! Винаги съм се чудила на акъла на собствениците, дето шарят блоковете както им падне. Да не си мислят, че живеят в Хавана? Thinking ooooh! newsm78

Иначе мразя, като сме на гости и собствениците имат котки, тия котаци да досаждат. Обичам котките, но като надушат храната, стават супер досадни и си въобразяват, че са в котешки ресторант. ooooh! Катерят се навсякъде и пречат на човек да си хапне спокойно. Crossing Arms Ще рече човек, че собственикът гладни ги държи.

# 303
Да, забелязвам.

Най - се впечатлявам от домове, .............

Направо изхвърли половината ми живот Laughing. живяла съм на 28 етаж, точно в  Хавана. Шарении къде си видяла там, не знам, де, ама аз за доста години не съм забелязала дори. Може би поради вродената ми неспособност да отразявам околния свят newsm78.
Къщата ми има стръмна стълба, без страничен парапет.

Ако някой у дома се заплесне по книгите ми, и такива имам  Laughing, две-три, стигат толкова, там 'Война и мир ' и 'Разораната целина', ще си помисля за него, че е със сериозно мозъчно увреждане Mr. Green

# 304
И понеже на много ви прави впечатление антрето, как ви се вижда най-добре там да има вид?
Дали да се плесне тежък гардероб или само едни плъзгащи се врати пред стената със закачалки и обувки или от японския тип щори
Или друго?
Зависи от антрето и големината му. Ние имаме късмет с ниша, в която направихме вграден гардебор до тавана. Понеже вратите са изцяло облицовани с огледала, в първия момент не се забелязва, че има гардероб там. Отделно си имаме и шкаф с оледало над него. Общо взето доста изчистено изглежда, затова сме сложили по-интересно осветително тяло като акцент. На принципа сме "колкото по-прибрано, толкова по-добре".

# 305
28 етаж? Shocked Shocked Shocked Не те ли беше страх, при едно земетресение какво може да стане? Sad Cry Confused

Иначе като бях дете, се впечатлявах от детските стаи, в които има много книги и играчки.

Сега ми се случва да си харесвам стаи от клипове, филми и сериали. Blush  Много харесах розовата стая, в която беше Преслава в клипа "Раздвоени". Винаги съм искала такава. Blush Много харесах и стаята на  Виолета от сериала "Виолета" на "Дисни".  Взех си едни пеперудки за стените, ама още се чудя дали да ги сложа,  да не се окаже, че стоят грозно на тапетите? Thinking И модерните секции харесвам.  обичам секции, пълни с книги, албуми, играчки и сувенири.  Blush

# 306
  • София
Какви играчки по секциите, Полина?

Сега се сетих за нещо, което признавам си, винаги ме отблъсква: плюшки наредени по легла и дивани в дом, където няма деца. И нямам предвид някоя баба или леля, събрала и наредила играчките на внуците и племенниците си. А точно млада жена, 25-45 годишна, която си трупа плюшки както катерица орехи. Познавах 3 такива екземпляра, всеки път когато видех на дивана или на леглото наредени 20-30 плюшени зайчета, мечета, гъски и прочие животни, се чувствах някак..особено  Rolling Eyes

# 307
Таис, вариант да ги колекционират тези играчки - тематично или цветово, няма ли newsm78
Аз пазя един рафт с играчки на синовете ми и не бих се разделила с тях. Дори кучетата ми имат плюшки и всяка си има отделни. Пекинезката обожава да гризе ушите на играчките Laughing

# 308
Ами разни дребни, от "Макдоналдс" например, имам такива, събрани за 4 години живот в София. Blush И плюшки имам, обожавам плюшени сърца, мечета и зайчета. Heart Eyes последно това лято си взех Гъми Беар от "Джъмбо", кръстих го на магазинаи си го гушкам. Ама имам и причина да спя с плюшки -  сънувам кошмари понякога, а и зимно време топлят, аз съм зиморничава, а те са едни такива мекички. Rolling Eyes детинско е, знам, ама  на акъл още съм си на 23. Blush

# 309
Играчки от 'Макдонълдс' ли ? Плюшени ?

Не става въпрос за дете ,нали ?  newsm78

# 310
Определено всеки дом си има специфичн меризми, така че е нормално да не ни мирише като в къщи.
Иначе важно е собствениците на дома да се чувстват удобно, все пак те обитават домът, а гостите са временно там.

# 311
Какви играчки по секциите, Полина?

Сега се сетих за нещо, което признавам си, винаги ме отблъсква: плюшки наредени по легла и дивани в дом, където няма деца. И нямам предвид някоя баба или леля, събрала и наредила играчките на внуците и племенниците си. А точно млада жена, 25-45 годишна, която си трупа плюшки както катерица орехи. Познавах 3 такива екземпляра, всеки път когато видех на дивана или на леглото наредени 20-30 плюшени зайчета, мечета, гъски и прочие животни, се чувствах някак..особено  Rolling Eyes

На около 20-25 годишна възраст бях събрала много такива плюшени играчки. Все подарък от гаджета или кандидат-гаджета. След време ги изхвърлих, но не веднага. Другият път като срещнеш твоите 3 екземпляра се замисли, че може би не са си ги купували сами, а са им били подарък. Още повече че са млади и нямат деца. Не са ли ви подарявали плюшени меченца за Свети Валентин или просто без повод?

# 312
  • Ямбол
Леко грозничко говори Таис по тази тема. Не го очаквах. Тая, та оная.
А Полина колко пъти употреби "мразя" и "не мога да си представя" ....

Някои си подреждат домовете, точно заради такива сухари, които влизат в чужди домове само за да ги коментират. Дори ги и чистят само там, където се вижда.
Моят дом е според моите разбирания и е удобен на мен. Боли ме фара, ако някоя човка си каже нещо друго под мустак.

# 313
Лиляна веднъж и аз да съм съгласна с теб.

# 314
Леко грозничко говори Таис по тази тема. Не го очаквах. Тая, та оная.
А Полина колко пъти употреби "мразя" и "не мога да си представя" ....

Някои си подреждат домовете, точно заради такива сухари, които влизат в чужди домове само за да ги коментират. Дори ги и чистят само там, където се вижда.
Моят дом е според моите разбирания и е удобен на мен. Боли ме фара, ако някоя човка си каже нещо друго под мустак.

Grinning Аз честно да ви кажа, ако не бях влязла в тази тема, нямаше да знам, че съществуват такива хора  ooooh! Никога не съм мислила, че някой гост ще коментира/забелязва по този начин дома ми. Или ще се гнуси от тоалетната, или от чехли, или пък ще се опитва да се чувства уютно в него, все едно съм му дала вълнени чорапи и одеалце да се сгуши с чаша чай на дивана и да спи примерно....Боже, никога не съм поглеждала чуждите домове от такъв ъгъл  Naughty Нито кое как са наредили, защо този диван и този цвят или пък ниски тавани и стълби тесни....странно виждане имат повечето писали тук....направо ще се откажа да каня гости  Crossing Arms

То малко като вица за свекървата и снахата....Първата казала: “Чистотата е здраве“, пък другата: “Свинята навсякъде ще намери кал“...

Общи условия

Активация на акаунт