Домовете през свежия ни пръв поглед върху тях

• 41 998
  • 760
  •   1
Отговори
# 720
А някой от вас позволява ли си да споделя тези "първи свежи" впечатления с домакините Laughing? И позволявате ли си да давате акъл относно обзавеждането и подредбата? Аз писах по-напред една дама как ме вбеси, че не би търпяла ето това нещо еди къде си. Ама кой я пита, не стана ясно Close.

Зълва ми. Непрекъснато ми обяснява коя стена трябва да разбия, за да направя това, или коя мебел къде да преместя, или кое цвете къде да посадя. Понякога ми идва да и запечатам устата с duck tape, но тя и тогава ще ми обяснява, с ръце и крака!  Joy А не е като да няма място у нас и да има нужда от разбиване.  Joy Трима души сме с пет спални, три бани и две стаи за "живеене". Всеки си има стая, включително кучето (едната дневна), и котката (цялата маза). Но пак трябва да се разбива и да се преустройва.  Joy

# 721
Къдети късмет на сух въздух покрай морето.., но да и си на сух въздух влажни изпаренията от омекотителя едва ли са най-голямата радост за белия дроб

Увлажнител нямаме и нямаме нужда де, но от пране  текат прозорците и мухлясват стените .. там имаш неконтролирано изпарение ударно през първите часове

# 722
  • София - Рим и обратно
[Понякога ми идва да и запечатам устата с duck tape, но тя и тогава ще ми обяснява, с ръце и крака!  Joy
Представих си го цветно Joy.

Мери, и ние сме с климатици и въздухът става толкова сух понякога (хем ги спирам нощем), че често сутрин ставам със запушен нос. Даже нарочно мокря хавлии, ако нямам пране, за да се овлажнява. Не искам овлажнител да купувам Crossing Arms.

# 723

Каквато ще да е, да спиш на влага е вредно., Позволявам си да доизсушавам отделни бройки с/у климатика в хола когато сме на работа. Стоял пуловер или яке навън, но поради това че влагата тук гони 80% зимно време, не е изсъханло и му трябват точно 2-3 часа на топло- тогава прибирам преди работа от простира и слагам на дъската за гладене с/у климатика в хола, вечерта прибирам панаира .. Като цяло носим дрехи, които се сушат в сушилня

Напротив. Аз си купих овлажнител за стаята на бебето на времето. Защото е вредно да се спи на сухо.

# 724
Това със сушенето на дрехите ми е странно, защото по мое време съветваха, да овлажняваме? Дори държах купа с вода на радиатора.
Не знам кое е правилно newsm78.

# 725
[Понякога ми идва да и запечатам устата с duck tape, но тя и тогава ще ми обяснява, с ръце и крака!  Joy
Представих си го цветно Joy.

Мери, и ние сме с климатици и въздухът става толкова сух понякога (хем ги спирам нощем), че често сутрин ставам със запушен нос. Даже нарочно мокря хавлии, ако нямам пране, за да се овлажнява. Не искам овлажнител да купувам Crossing Arms.

Ти ако я видиш, съвсем ще се затъркаляш.  Joy Има страхотно чувство за хумор. Много ме дразни, но си я обичам.

# 726
  • Другата България

Увлажнител нямаме и нямаме нужда де, но от пране  текат прозорците и мухлясват стените .. там имаш неконтролирано изпарение ударно през първите часове
Това не го разбрах - казваш, че  само от простиране на пране вътре е възможно да се получи конденз и мухъл?
Ако е така, да ти кажа, че си в много голяма заблуда.

# 727
Живея на место с огромна влажност и без климатик сме живи умрели.
В къщи да се пуши абсурд. И не заради прането, градския въздух не е едно от най чистите неща, за прането си има сушилня.

# 728
И при нас е много влажно. Нямаме климатици, но жилището е с вентилационна система за всички стаи и въпреки това сушенето вътре пак не е желателно.

# 729
Това със сушенето на дрехите ми е странно, защото по мое време съветваха, да овлажняваме? Дори държах купа с вода на радиатора.
Не знам кое е правилно newsm78.

Това важеше за времето, в което радиаторите се пукаха по шевовете от жега, защото нямаше степени за регулиране. По този начин се изсушаваше наистина много въздухът. Сега е съвсем различно. Даже нужда от обезвлажнител има, ако обичаш по-хладно нощем.

# 730
Скрит текст:
Не прочетох всичко, но първата дума още ме ядоса.
Странно е защо има толкова теми за свекърви, а за зълви няма. Според мен те са по-голямото зло.
Софи, твойта зълва не беше ли чуждоземска? Те не са ли по, по и най само в положителен смисъл?
Моята е от малко градче и махленския манталитет е ярко изразен.

Има влагомери, които прекрасно ориентират от какво има нужда въздуха в помещенията - изсушаване или овлажняване. Но висока влажност /над 70%/, както и ниска /под 35%/ се усещат вече и без тях.

# 731
Скрит текст:
Не прочетох всичко, но първата дума още ме ядоса.
Странно е защо има толкова теми за свекърви, а за зълви няма. Според мен те са по-голямото зло.
Софи, твойта зълва не беше ли чуждоземска? Те не са ли по, по и най само в положителен смисъл?
Моята е от малко градче и махленския манталитет е ярко изразен.

Има влагомери, които прекрасно ориентират от какво има нужда въздуха в помещенията - изсушаване или овлажняване. Но висока влажност /над 70%/, както и ниска /под 35%/ се усещат вече и без тях.

Имам термостат, който отчита освен температура и влажност. Зависи от климата, естествено!

# 732
Термостатът е част от отоплителна или охладителна система.
Говорех за най-обикновените електронни термометри с влагомери, които като самостоятелни уредчета могат да се местят в различни помещения. И са евтини.

# 733
  • София
Като сме захванали тази тема...
Някой знае ли какво мога да си сложа във влагоуловителя, освен единствените на пазара таблетки Церезит?
Моят влагоуловител и без това не е за тях.
Имаше едно като пликче преди.
Някъде бях чела за гранули за котешка тоалетна, но как по-точно?

# 734
А някой от вас позволява ли си да споделя тези "първи свежи" впечатления с домакините Laughing? И позволявате ли си да давате акъл относно обзавеждането и подредбата? Аз писах по-напред една дама как ме вбеси, че не би търпяла ето това нещо еди къде си. Ама кой я пита, не стана ясно Close.
Не , разбира се . Помислям си го ,но само дотам .
Не бих си позволила да изказвам мнения ,които не са поискани .
Животът не е форум все пак където всеки си казва какво мисли и без да го питат Simple Smile

Определено няма да похваля нещо ,което не ми харесва когато ме питат ,но съм достатъчно възпитана за  да направя нормален комплимент за труда им без да се превъзнасям за да не обидя домакина .

Но ако нещо ми хареса бих го споменала и без покана и тук и навън . Просто харесвам хубавото във всичките му форми-бебета, домове, цветя, храна , мъже , дрехи , бижу, или пък домашен любимец .
През другото време съм възпитано дистанцирана и много общителна и веселяк с хора ,които ми допадат.

Общи условия

Активация на акаунт