Против акне/пъпки по лицето 4

• 114 137
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
За себе си имам едно обяснение аз...Пъпките започнаха след престой в болница-все си мисля,че оттам лепнах бактерии някакви сигурно.

И аз имам такива подозрения за себе си. Бях вече на 25, когато пъпчасах.

МажА хлорнитромицин и спирт.

На мен тази комбинация не ми помогна никак. Само ми изсуши лицето и след това положението стана по-зле.

# 106
не вярвам, но ако имате такива съмнения, изследвайте се  Peace ако се окаже нещо такова, поне ще знаете как да се лекувате

# 107
  • Бургас
Веднъж пробвах да дам материал да го изследват. Не откриха нищо, но все пак го бях взела в домошни условия и май не го направих като хората. Според мен трябва да се вземе от вътрешността на пъпката докато още не е узряла, но никой лекар не се наема с това. Както е известно нашите лекари поставят диагнози от вратата и без изследвания. Ох, и аз се оплаках.

# 108
При мен изследвания от дерматолози никога не са правени. Гледат с едни лупи и от вратата-рецепта.
Двете козметички при, които ходя казват-гаранция ти е хормонално акнето.
Е да, ама гениколожката назначи хормони-в норма са си.  Outta Joint
А сега де?!
Хлорнитромицина и спирта ми помагаха преди най-много от всичко, но сега и от тях файда няма-лицето ми се омазнява до вечерта. Сега като тръгнах и на работа, още по-зле е и откъм хранене, стрес и всичко останало...
ще си ги нося цял живот май тия пъпки.
И никой не ти казва от какво е.

# 109
  • Бургас
Мис Бингли, позволих си за разгледам блога ти. Ако това на снимките действително си ти аз не видях да имаш акне. Лицето ти изглежда перфектно.

# 110
Благодаря ти,но все пак стм с грим.А и по-сериозните ми пъпки са отсега и последните месеци.Мъчат си ме,дори да не са много.По-скоро се чудя защо излизат,все пак не съм тийн.

# 111
А на мен пъпките ми се появиха на 33 години.
Те кожните май освен да изписват скъпа козметика друго не правят.Аз пробвах да кажа на кожната лекарка за подозренията си.С отвратителен тон ми се скара,че едва ли не се опитвам да й казвам как да си върши работата...Че откакто всички били почнали да четат в интернет станали големи специалисти...и ми изписа почистващ гел Биодерма...Отказах се да ходя по лекари...имах чувството,че не ме вземат насериозно.Това е.Веднъж в седмицата карам ден само на вода...и така.

# 112
Бубче, права си. Болшинството си изписват едно и също и айде следващият. Аз не съм попаднала на свестен досега, а съм обиколила десетки.

# 113
Това,което е казала докторката за четенето в интернет съвсем не е далеч от истината междъдругото.И лечебният глад помага ли?Ако консумирам повече чайчета,вода и плодове ще се подибрят ли нещата.

# 114
Ако попадна на специалист,който ми влезе в положението и виждам,че прави всичко необходимо,за да се разбере какво ми е, и да бъде предприето едно адекватно на състоянието ми изследване и лечение-няма и да припаря да чета в нета.Но при положение,че си кътат направленията и човек трябва едва ли не да се моли за нещо повече от лупа и мостри на скъпа козметика-ще чета в нета.

Помага ми водният ден,който правя.Чай не пия,плодове не обичам.Не е лечебен глад,а просто един прочистващ ден в седмицата.Намалих козметиката до розова вода и кремче на Uriage.Това е,което направих.

# 115
Здравейте!
И аз на 30г все още се боря с акнето. Обиколила съм демаролози и гинеколози и единствено съм имала леко завишен пролактин. Бих посъветвала всички, които имат този проблем, особено ако се е появил изведнъж или след пубертета - ако не са си правили микфобиологичен анализ, да не се бавят. И да не почват с антибиотици.
Предложението за джинджифила е чудесно, той е естествен антибиотик, а да не забравяме канелата и чесъна. Забелязала съм, че когато консумирам чесън, ми излизат повече пъпки. Вероятно организма се чисти, но не мога да преживея ефекта и спирам на третия ден.
И нещо друго - направете детокс на организма и обърнете внимание на козметиката, която ползвате за цялото тяло, не само за лицето. Веднъж попаднала в телата ни, тя също трябва да се изчисти отнякъде, а не само вредните храни.

# 116
При мен изследвания от дерматолози никога не са правени. Гледат с едни лупи и от вратата-рецепта.
Двете козметички при, които ходя казват-гаранция ти е хормонално акнето.
Е да, ама гениколожката назначи хормони-в норма са си.  Outta Joint
А сега де?!
Хлорнитромицина и спирта ми помагаха преди най-много от всичко, но сега и от тях файда няма-лицето ми се омазнява до вечерта. Сега като тръгнах и на работа, още по-зле е и откъм хранене, стрес и всичко останало...
ще си ги нося цял живот май тия пъпки.
И никой не ти казва от какво е.

Оххх до болка познато, все едно аз съм го писала  Sad Само че освен по лицето и по тялото имам дребни пъпчици....
Сега съм на вълна крем Здраве, Каро ( за бръснене кремчето) и салицилов спирт

# 117
  • Sredets/Burgas
Сега попаднах на темата, че да се включа и аз...
На този етап, от една година не страдам от акне, след 15 години, мъки, стискане и ниско самочувствие.
Макар че като тийн имах две операции заради поликистоза, уж проблеми с хормоните нямах и нямам и в момента.
Още на 16 ме караха да пия Диане, ама бях твърде несериозна за тези хапчета...
И тъй години наред, сега съм вече на 31 години, само стискане и салицилов спирт - нищо друго.
Слава Богу, белези нямам. Имах средно тежко акне.
В момента лицето ми е като бебешко дупе - по-чисто и хубаво от когато и да било.
Причината... От една година пия редовно Диане-то.
Точно през лятото, избрах най-неподходящото време да го спра и стана страшно...
Ходих при близък дерматолог и ми каза да си ги почвам, и да си ги пия, щом ми влияят толкова добре.
Минаха един-два месеца и пак ми се изчисти лицето.
Разбира се има странични ефекти като фотосенсибилизацията, която развих, но за това ползвам фотозащита.
Получих и хиперпигментация,  ама понеже съм с много бяла кожа, тип pale, и петънцата са малки и бледи...
Нещо като лунички... Странното е, че дори ми придават чар Simple Smile
Та така, при мен е дилемата акне или мелазма...
Пак при дерматолога... Каза да си пия хапчетата, да се мажа винаги с фактор 50 и толкова...
Питах за кремовете за хиперпигментации...
Само поклати глава... Simple Smile

# 118
  • София
за почистване съм много доволна от Нютроджина 2 в 1
(дерматоложка ми го изписа, но съм много несериозна Sad )
изчистих се миналата година, но лятото като ме видя слънцето съм пак пъпчива.
Божикова от МЦ Лора ми хареса, но заради дребното и други проблеми не можах да съм редовна и в последствие (изследва ми хормоните, добре са)
имам черни, малки бели ... много са
и сега се чудя какво да правя...
има ли резулатти от серията на Здраве? видях я на промо в Лили и се замислих?
чудя се да пробвам акнеаут

# 119
  • Бургас
Аз преди няколко години спрях да ходя на кожни лекари. Имам чувството, че са се превърнали в представители на определени марки, от които получават процент.
Аз освен, че имам подозрение, че съм лепнала някоя бактирия, имам и силни подозрения, че е Стафилококус Ауреус. Не ме питайте защо, много е дълго за разказване. Кремовете с бензоил пероксид (които на мен направиха чудеса) още повече затвърдиха тези ми подозрения, защото пише за тях, че убиват тази бактерия.

Общи условия

Активация на акаунт