Против акне/пъпки по лицето 4

• 114 129
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
И се изгорих с  БП 10% преди 1-2 месеца, добре че имах късмета да мажа само върху пъпките, а не на цялото лице. На мен въобще не ми помогна за подкожни пъпки, мазах ги по 2 пъти на ден, дори и не се смалиха, само дето ми се обели кожата и сега стои на петна. Сега нямам никакви пъпки /смених фон дьо тена и спряха да излизат/, но петната от старите още си стоят.
Кой е бил този фдт?

# 661
Аз ще си взема гелче 2.5% БП правен от аптека. Много се чудих, но ще го пробвам да видим дали ще има ефект. И дано не ми гори на мен.
Иначе значително намаляване постигнах след като започнах да пие масло от черен кимион и капули сау палметто + тиквено масло.

# 662
Освен козметика, колко често посещавате козметик? Моята козметичка погледна лицето на дъщеря ми и каза, че в началото ще има нужда от две посещения месечно, после по веднъж /акнето и не е много силно изразено/.

# 663
Веднъж на месец, или на два месеца, ако не е много голям проблема или кожата не са замърсява много и по принцип не е мазна и склонна към акне.
Аз ходех доскоро, но и това зарязах, имам чувството, че по-зле става и ми остават белези.

# 664
Хубаво е да се ходи веднъж месечно, така ми каза козметичката и е права според мен. Но аз ходя по-рядко и съответно се изкушавам сама да стискам черните точки и пъпките и положението е зле. Остават белези и петна. Два пъти месечно за не особено проблемна кожа е много.

# 665
Хубаво е да се ходи веднъж месечно, така ми каза козметичката и е права според мен. Но аз ходя по-рядко и съответно се изкушавам сама да стискам черните точки и пъпките и положението е зле. Остават белези и петна. Два пъти месечно за не особено проблемна кожа е много.

и аз така смятам-много е два пъти месечно  Simple Smile

# 666
  • Бургас
Аз преди ходих веднъж месечно. След всяко ходене ми избиваха повече, а веднъж даже се обринах. Смених няколко козметички. Сега не ходя, вече нямам нужда, защото нямам комедони.

# 667

От почти всички фдт, които съм ползвала са ми излизали пъпки, най-много от тези на Мейбълин. Сега съм с Дермабленд и съм много доволна. Но аз пия и противозачатъчни, затова нямам пъпки. Като ги спра положението става много зле. Надявах се крема с БП да има ефект , но уви.. #2gunfire

# 668
Аз нищо че съм над 40, ходя и сега, но рядко. Все се намира нещо за почистване. Ако имах възможност бих ходила по-често. Виждала съм често деца с акне да почиства, дори и момчета.

# 669
Момичета, знам, че е леко встрани от темата, но моля, ако има доволни от някоя козметичка в София, да ми пишат на лично съобщение. Отдавна търся някой, който да ми почисти качествено лицето. Благодаря ви!  bouquet

# 670
  • София
Момичета, ходих на почистване на лице вчера (направо приличах на гевгир вчера  Mr. Green ) днес положението е мааалко по-добре. Козметичката, каза че съм имала много запушени пори.  ooooh!
Спомена, че е хубаво да  я посещавам на 2 месеца, чак всеки месец било много. Но тук идвам с въпроса, от какво толкова се запушват тези пори? Използвам крем с БП, хидратиращ крем съобразен с типа на кожата ми, медицинска козметика само. От къде това запушване, мамка му?!
ако някой тук знае, точни конкретни съставки, които са най-комедогенни и такива които запушват порите най-много, моля да спомене. Може даже да ги включим в списък в началото на темата после!  bowuu bouquet

# 671
  • Бургас
Ако някой знаеше от какво се запушват порите, нямаше да има толкова пъпчасали хора  Laughing
Има най различни предположения - хормони, свръх продукция на мастни жлези, храни, паразити, метаболизъм, лекарства, гени и още мнооооого. До сега няма категорично становище. И аз искам да знам защо съм така ама отговор не съм намерила.

# 672
  • София
Ако някой знаеше от какво се запушват порите, нямаше да има толкова пъпчасали хора  Laughing
Има най различни предположения - хормони, свръх продукция на мастни жлези, храни, паразити, метаболизъм, лекарства, гени и още мнооооого. До сега няма категорично становище. И аз искам да знам защо съм така ама отговор не съм намерила.
Права си, Irene Adler  Sad жестоката истина е такава Mr. Green а и истината боли, мен много ме боли  Mr. Green
Но и все пак козметиката много влияе особено някои съставки като парафините в кремовете за лице например, особено при мен направо подлудяват положението. Би било хубаво за едно такова списъче, ако си спретнем  bouquet

# 673
Момичета,сърбежа и изгореното се махнаха.С помощта на обилна хидратация и крем здраве-очудващо,но факт
Сега слагам само на пъпките и много внимателно и супер малко като к-во.Пъпките се унищожават за една нощ едва ли не.Кожата ми попривикна изглежда и мажа само вечер.
Подкожните избиват,правят връхче и изсъхват.Дотук добре,обаче ми остават белези.С тази склонност да образувам червени петънца от всяка пъпка не зная как да се справя.

# 674
Права си, Irene Adler  Sad жестоката истина е такава Mr. Green а и истината боли, мен много ме боли  Mr. Green
Но и все пак козметиката много влияе особено някои съставки като парафините в кремовете за лице например, особено при мен направо подлудяват положението. Би било хубаво за едно такова списъче, ако си спретнем  bouquet

Като причини за запушване на порите съм срещала и липса на сяра и витамин Е. Иначе като цяло при акне и запушени пори нетипична реакция на клетките и променен мастнокиселинен профил на серума правят мазнината и мъртвите клетки лепкави и възпрепятстват нормалното им отделяне. Казвали са ми, че в 95% от случаите на акне става въпрос за прикрито гинекологично заболяване - поликистозни яйчници, хормонален дисбаланс от друг тип, специфични бактерии или гъбички и пр. и че докато не се открие и излекува причината всички козметики, почиствания при козметик и т.н. са само замазване на очите, че се прави нещо. Според мен трябва да се следи и за непоносимост към храни, както и за инсулинова чувствителност.
За списъчето съм напълно за и още довечера ще потърся и приложа статии със съставки, запушващи порите. С Google излиза доста инфо.

Общи условия

Активация на акаунт