Предучилищна набор 2009 г. - 2

• 33 113
  • 313
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Какъв е смисълът от тези срещи преди да са излезли класиранията?

# 151
Какъв е смисълът от тези срещи преди да са излезли класиранията?
За демонстриране на лоялност  Wink?
Ако в училището има статистика от предишни години колко от заявилите интерес родители реално записват децата там и че този интерес никога не надвишава капацитета на класовете, няма проблем.  Peace

# 152
  • София
Да, явно според конкретните специфики на училището е възможно.
Ако само с това можеше да се мине като проява на лоялност, ще ида и на две срещи, ама... Wink

# 153
  • София
В набелязаното родителската среща е обявена за последния ден от приемането на документи - два-три дни преди първо класиране. Предполагам, че ще бъде общо-информативна, вкл. за някакви детайли и въпроси технически покрай самото записване. Аз лично поне така си го представям. После има обявена по класове през септември, преди 15-ти се пада.

# 154
  • София
лято, в нашето у-ще (на баткото и надявам се бъдещото такова на наборката) наричат първата такава среща  - Информативна вечер и я правят няколко дни преди да започне подаването на заявления. Идеята е да запознаят по-подробно родителите с всичко, което ги вълнува и което съответно би наклонило везните За или Против кандидатстване в у-щето. След едно обстойно представяне, дават възможност и да се задават въпроси.

# 155
  • София
Това ми изглежда добра идея, да си преценят родителите струва ли си да се натискат за конкретното училище (особено ако важат входящите номера  Crazy). Но другите срещи, дни преди класирането, не са ми много ясни - освен ако, както предположихме, всички, заявили желание, са приети.

# 156
  • София
И аз бих се радвала на родителска среща сега - или поне по-преди края на сроковете за документи. Не ми е толкова лесно да откривам родители, които да разпитвам за условията в училището, нито пък мога ей така да се хвана и да си отсъствам от работа за индивидуални срещи... Но това е положението  Tired

# 157
Жиемче, успех на наборката и късмет на ученическия фронт и за нея, и за батко й!
Чета примерно в разни сайтове на училища в малко по-широкия периметър на района ни, че има точно такива информативно-опознавателни срещи в детските градини.
След като се обявиха таз годишните критерии на най-близкото ни училище, оказа се, че има важни промени. Отидох в училището директно, за да ми се разяснят неяснотите.  Разпознах дори две от лицата на госпожите, които ще приемат първи клас тази година. Бяха мили и отзивчиви. Потвърди се информацията, която си бях събрала, че децата ще бъдат поети от много добър екип. Оттам насетне - следва чиста химия след като стане ясно при кого ще бъдат разпределени.
Не че не ми направи впечатление, че имаше и родители от един офисен планктон, които си демонстрираха шашмите с фиктивни адреси и на всеослушание и как са го направили.  Много хубаво училище било, а дори не бяха прекрачвали вътре. Щях да разбера трепета им , ако кандидатстваха за 20-то СОУ, примерно. А това е най-обикновено квартално училище. Най-малко предпочитаното на фона на т.нар елитни в квартала. 

# 158
  • София
Наминавам да ви покажа любимата ни игра вкъщи в последните 2 седмици, идеална за усъвършенстване на сметките до 10, а защо не и до 20, ако леко се сменят правилата.
https://www.game.store.bg/p65893/pig-10-igra-s-karti.html
Идеална е за такива като моето дете, които искат все да им е забавно, а писането в тетрадката не е Simple Smile

# 159
  • София
Снощи беше и нашата предварителна родителска среща.Доста обстойна,директора обясни всичко, за което можеше да се сети.
Представиха началните учители и възпитатели.Направиха ни видео презентация на училището,обясниха ни за документациите.Учителите работят с електронни дъски и ел.учебници.
След края на срещата,бяха отворени вратите на класните стаи,столовата.
Общо взето от 8,00ч. до 17,30ч. за 1 клас. 35 минутни часове.Всеки ден в 8,35ч. имат безплатна закуска в столовата /плод или нещо друго дребно/. От 12,00ч. до 12,30ч. обяд в столовата меню от 3 ястия- купоните на ден са 2,40лв.
Имат задължителна униформа риза 24лв. и елек 21лв. с логото на училището.Долнище не е задължително да се поръчва.
Казаха,че вече учебната година за 1 клас свършва на 31 май и основно образование се придобива след 7 клас.

Раздадоха ни листове с важни дати,като на 6 и 7 юни е извършването на медицински прегледи и взимане на мерки за униформи.На 09 юни обявяват учениците по паралелки и в 18,00ч. има родителска среща по класните стаи с класните ръководители.

Единственото,което малко ме притесни е това,че ако се паднем учителката,която сме си харесали- нейната възпитателка е много млада.На 24години от 5 месеца в училището и като я представиха,ми се видя една миличка,свитичка..направо не знам с 20-25 деца и особено както моето е щуричко..иска ми се да е при по-строги госпожи.

Та това е Simple Smile

# 160
  • София
При нас родителса среща е обявена в края на май - няколко дни преди класирането...

# 161
Искам да се допитам до вас за нещо. На последната родителска среща в ЦДГ стана въпрос за изпращане на децата. Щели да организират кратка програма, на която децата ще попеят, после директорката щяла да връчи тържествено свидетелствата им, след това искат да ги водим и на почерпка. По повод завършването им (то голямо постижение, няма що!) ни питаха дали искаме албуми. С този въпрос направо ме втрещиха - имало някакъв нов обичай - викали фотограф, обличали децата в тоги и ги снимали. Да си били имали албуми с имената на всички в групата. Стори ми се смешно и излишно. Има ли и при вас такава практика? За мен всичко това е абсурдно. Още по-абсурдно е, че само двама родители възразихме, другите са съгласни да си хвърлят парите на вятъра #Crazy

# 162
Чувала съм и съм виждала подобни неща, дори в нашата детска градина така ги изпращаха 4 група. За мен  е абсолютна простотия. Слава Богу, ПГ сме в училище и се надявам да няма подобни изцепки.

# 163
Искам да се допитам до вас за нещо. На последната родителска среща в ЦДГ стана въпрос за изпращане на децата. Щели да организират кратка програма, на която децата ще попеят, после директорката щяла да връчи тържествено свидетелствата им, след това искат да ги водим и на почерпка. По повод завършването им (то голямо постижение, няма що!) ни питаха дали искаме албуми. С този въпрос направо ме втрещиха - имало някакъв нов обичай - викали фотограф, обличали децата в тоги и ги снимали. Да си били имали албуми с имената на всички в групата. Стори ми се смешно и излишно. Има ли и при вас такава практика? За мен всичко това е абсурдно. Още по-абсурдно е, че само двама родители възразихме, другите са съгласни да си хвърлят парите на вятъра #Crazy
Същото е и при нас.Няма да са с тоги.Албума не е задължителен.После на заведение тип кръчма.Против бяхме само 3.Имаше и такива, които си замълчаха.Ще видим.До края на май има време.

# 164
При нас в ЦДГ няма да има специално изпращане, тоги , ресторанти и пр. „абитуриентски” вълнения. На последния ден, 30 или 31.05 групата ще има тържество за завършването, на което ще им дадат и свидетелствата за завършена подготвителна група. Снимки от родителите или от близък до една от майките фотограф, но нищо по-специално като албум. Родителите ще направим на госпожите колаж със снимки от групата през последните 4 години и това е.

Общи условия

Активация на акаунт