Предучилищна набор 2009 г. - 2

• 33 112
  • 313
  •   1
Отговори
# 165
И съм чувала и съм виждала тази глупост с тогите. Познати ги засякох в магазин за детски обувки да търсят официални обувки за да отиват на тогата. За мен лично огромна глупост.
Понеже първа подхотвителна я кара в ДГ. За завършването имаше тържество децата се бяха подготвили страхотно. Раздадоха им свидетелства и се почерпиха с лакомства които родителите бяхме занесли. Сега е ПУК в училище. Не очаквам да има нещо различно.

# 166
Защо да е глупост? Просто нещо по-интересно направено и за спомен на децата. Още с големият им бяхме направили ръчно изработени албуми, като за целта имаха и нает фотограф. И до днес като се присети го взема и го разглежда, с част от децата сега са приятели във фейсбук, с други се вижда лично. Сега за малкият направо поръчахме на едно фото да им направи фото книга, като пак ще дойдат да ги снимат. Всички родители сме единодушни, нямаше против. А с организацията за самото тържество са се заели учителките.

# 167
  • София
Искам да се допитам до вас за нещо. На последната родителска среща в ЦДГ стана въпрос за изпращане на децата. Щели да организират кратка програма, на която децата ще попеят, после директорката щяла да връчи тържествено свидетелствата им, след това искат да ги водим и на почерпка. По повод завършването им (то голямо постижение, няма що!) ни питаха дали искаме албуми. С този въпрос направо ме втрещиха - имало някакъв нов обичай - викали фотограф, обличали децата в тоги и ги снимали. Да си били имали албуми с имената на всички в групата. Стори ми се смешно и излишно. Има ли и при вас такава практика? За мен всичко това е абсурдно. Още по-абсурдно е, че само двама родители възразихме, другите са съгласни да си хвърлят парите на вятъра #Crazy
Най-малкият ми син е първи клас и е роден на 10.09. За мен беше голямо удобство, че разполагах с този албум със снимки и координати на децата. Малкият реши да си покани деца от ДГ на РД и имах всички нужни телефони под ръка.
Средният ми син е шести клас. Когато той завърши ДГ, също правихме албум. Така че, практиката не е от вчера.
Виж, тогите и аз не ги харесвам много. Макар и на тържеството на малкия да бяха с шапки, ама го преживях някак.

# 168
  • София
И при нас тече организация, празненството ще е от типа "рожден ден" в клубче - пици, сокчета, аниматор. Само че ще е в средата на май. За албумчето всички са "за", аз самата много обичам такива неща за спомен, дано го направят хубаво.Събират се оферти от фотографи.
Тогите не ми допадат.

# 169
  • София
Една от майките в групата ни е фотограф и още миналата година предложи да направи албуми за спомен. Вече ги снима на няколко тържества, предстои навън индивидуално на хубаво време. Предвижда се и страничка с обмен на координати. В градината вече имаше оферта на грозна шарения, която вероятно дори и аз бих направила по-добре (а съм пълен лаик), съдържаща по една портретна снимка на децата и една обща на групата (25 лв.).

За празника вече обсъжда и полудяването е средно (обсъждам в друга група и има по-хард случаи). Призоваващите към нормалност и напомнящите, че децата все пак завършват детска градина, сме шепа хора. Все пак вероятно ще има отделно връчване на документите (разбира се, "дипломи", не просто свидетелства) с празник в градината и отделен сборо-празник тип рожден ден в обширна зала (поради несигурното време) с аниматор - в стил да се набеснеят за последно заедно. Моичкият няма да е с много деца от групата в училище и смятам да не го лишавам от тази възможност в крайна сметка.

Но разбира се, че тече и дискусия за подаръците на учителките. Ах, ох...

# 170
Защо да е глупост? Просто нещо по-интересно направено и за спомен на децата. Още с големият им бяхме направили ръчно изработени албуми, като за целта имаха и нает фотограф. И до днес като се присети го взема и го разглежда, с част от децата сега са приятели във фейсбук, с други се вижда лично. Сега за малкият направо поръчахме на едно фото да им направи фото книга, като пак ще дойдат да ги снимат. Всички родители сме единодушни, нямаше против. А с организацията за самото тържество са се заели учителките.
Като глупост определих тогите и всички безумни изхвърялния по това събитие. Колкото до албума....че те децата имат стотици снимки от тържества в градината, които са в пъти по хубави от тези дето ги подреждат всички в две редички. Относно координатите - че то за толкова време ако нямам координатите на родителите с чиито деца детето ми играе, незнам за какво ми са след като се разделят. На други родители на които и имената незнам, координати не ми трябват.

# 171
И моята дъщеря завършва ОДЗ и ще си направят албум, ще напишем и координати за връзка,/ без тоги/. Освен това не е задължително. На който не му харесва и му се вижда глупост, да не го прави.
Аз с удоволствие разглеждам албумите си от ученическите години и ако не са те, доста хора съм позабравила. За мен идеята е добра и с удоволствие ще участвам.

# 172
  • Sofia, Bulgaria
И нашите утре ще ги снимат за албум, но без тоги. Тогите и на мен ми се струват глупави, но албумът ще е спомен. Иначе в края на май ще има тържество в градината, но то такова си имаше и предишните години. Нищо специално не се планира, а за подаръци за учителките и аз се чудя, но не виждам как ще се организираме родителите за общ, то аз имам координати само на 3-4 майки, а с някои не се и познавам.

# 173
  • София
Албум и според мен е най- нормално нещо, но...ние днес имаме Родителска по инициатива на майките, да се уточнява сумата, която ще се събира за подаръци на учителки, лелки, сестри и т.н.
И то подаръци за не малко пари, което ми идва в повече...  #Cussing out

# 174
  • София
При нас се подшушна нещо за подаръци, но нищо конкретно (то и учителките присъстваха), предполагам, че тече някаква организация; дано само не изпадат в крайности, каквите съм чела. Казах аз от позицията на наблюдател.  Blush

# 175
Тази година и моето дете завършва ДГ, и слава богу  Mr. Green. За щастие изпуснах съобщението за родителската среща и пропуснах всички глупави изцепки- тържество, украси,балони, аниматор, после почерпка, албум, диск, подаръци на госпожите и т.н. Някои неща са отпаднали - остава  тържеството с аниматор, но без кетъринг , ще се посети пицария, но не съм сигурна дали всички ще отидат.В групата има  лобита майки от самото начало, така че всички ще са поотделно предполагам.Албумът е 20лв. и  не е задължителен, координати не мисля, че биха били полезни, в моя от гимназията информацията вече не помага с нищо.
Извинявам се за дългото обяснение, но да сподея това, което мен ме възмущава най-много - подаръци на персонала, не казвам госпожите, защото не е само за тях.Събират се по 20лв.  от дете, ако всички дадат пари(не вярвам), това са 540 лв. в моя случай. Редно ли е да се купуват толкова скъпи подаръци, по 100 лв. на човек ???!!! А те редно ли е да ги приемат???!!! Та това е детската градина, те получават заплата за да се грижат за децата, може би ниска, но тя в държавата на никой почти не му съответства заплатата.

Последна редакция: пн, 11 апр 2016, 19:22 от basmachi

# 176
  • София
basmashi, вие сте за завиждане. При нас се обсъждат по 50 лв от  дете, за почерпка на детето  - разбирай пица и сокче, а останалото за подъръци. Довечера ще е интересно.. Mr. Green

# 177
  • София
Даже не ми се говори за това събитие. При нас положението е тежко и с всички "екстри"- тоги, празненство в тежко заведение, събрахме по 80лв (осемдесет!) на дете , ще правим албумчета за спомен ..... на госпожите.  Mr. Green

# 178
Даже не ми се говори за това събитие. При нас положението е тежко и с всички "екстри"- тоги, празненство в тежко заведение, събрахме по 80лв (осемдесет!) на дете , ще правим албумчета за спомен ..... на госпожите.  Mr. Green
newsm09

# 179
Дааа  ooooh!, в другата група и те 80лв. са заформили.При нас са 53лв. за начало, после тоалет естествено, защото от три месеца им разправят госпожите как трябва да са издокарани.В събота моят син ми показва ,че иска риза с вратовръзка,после почерпката в пицария.То сигурно и аз ще трябва да си взема нещо,че иначе ще съм единствената не издокарана  Heart Eyes и тотала надмина 100-те.
Но май родителите сме виновни за всичко... Naughty
Просто се включих и аз да споделя, и този път ще махна с ръка.Да са живи и здрави дечицата ни.

Общи условия

Активация на акаунт