Предучилищна набор 2009 г. - 2

• 33 077
  • 313
  •   1
Отговори
# 270
Великденското математическо състезание е за деца от 1ви до 12 клас.
Май всички тук са ПУК.

# 271
Май всички тук са ПУК.

Peace освен това за разлика от други състезания, доколкото знам тук не се допуска явяване на ПУК-чета в групата на 1-класниците.

Ако имате предвид обаче състезанието на ДАНИС за деца от предучилищна възраст е друг въпрос. И то няма общо с ВМС.

Не, няма да участва. Преди 1-2 клас няма никакъв смисъл от това. Достатъчно е, че се занимава и решава задачи от това ниво и тип. В групата за напреднали е.  Peace

Последна редакция: пт, 22 апр 2016, 22:53 от Анонимен

# 272
и на моя син му бяха  посинили ръцете и то в частна, прехвалена детска градина
наред с другите унижения ...
на него, естествено, не му беше хрумнало, че не е редно да се държат така с него
особено гадното беше, че се възползваха от периода, в който бях в болница  #2gunfire
отписахме го и макар и трудно, успяхме да го запишем в кварталната градина
вече след месец и нещо виждам, че детето ми започва да идва на себе си
 #Cussing out на нищо не са го научили и ще трябва цяло лято да наваксваме, дано да успеем и да започне първи клас с равен старт
аз бих се жалвала, дори и разпитвах, но не успях да разбера кой отговаря за частните детски градини
ще се радвам, ако ме насочите  Thinking
като се възстановя от операцията пак ще се заема с това

# 273
Май всички тук са ПУК.

Peace освен това за разлика от други състезания, доколкото знам тук не се допуска явяване на ПУК-чета в групата на 1-класниците.

Ако имате предвид обаче състезанието на ДАНИС за деца от предучилищна възраст е друг въпрос. И то няма общо с ВМС.

Не, няма да участва. Преди 1-2 клас няма никакъв смисъл от това. Достатъчно е, че се занимава и решава задачи от това ниво и тип. В групата за напреднали е.  Peace

Точно великденското състезание имам предвид, което се проведе днес сутринта и съвсем грешиш. 6 годишни ПУК-чета, които имат желание и се чувстват подготвени могат да се явят заедно с първокласниците, както направи днес сина ми. Той е набор 2009 и е ПУК в ДУ. А дали има или няма смисъл нека всеки сам си прецени, аз се интересувах дали има тук майчета, на които 6 годишните им деца са били днес на състезанието.

Всъщност в страната има много първокласници, които нямат навършени 7 години, а задачите са си все същите и по мое му никак не са леки, най-вече заради многото текст в условията.

# 274
В случая говорехме не за възраст, а за завършен клас. А от въпроса ти изобщо не стана ясно това, което после дообясни. Изразих своето мнение за липсата на смисъл от състезания в 1-2 клас. Явяването на деца, които не са преминали 1 клас не е според правилата, а дали се правят изключения и каква им е целта изобщо не ме интересува.

Чудесно е, че синът ти се чувства подготвен и е решил да се яви.  Peace Догодина на състезанието за 2 клас ли ще се яви?
Задачите не са леки и са предназначени за деца, които са преминали 1 клас. Има доста уловки и тънкости, които се усвояват в 1 клас, а не в ПУК. Дъщеря ми решава подобни, но благодарение на допълнителни занимания в ДАНИС.

Последна редакция: сб, 23 апр 2016, 14:35 от Анонимен

# 275
  • Sofia
Синът ми беше на състезанието в ДАНИС днес, другото Великденско ми се видя мнооого трудно за него, за разлика от Коледното. Иначе ходи на Кенгуруто и на Математика без граници. Но има затруднения с четенето и не очаквах кой знае какви резултати.

# 276
Дайте информация за това състезание на ДАНИС - нищо не знам по въпроса  Praynig

# 277
  • Sofia
Правят през около два месеца състезания по математика за ПГ и 1 клас. Имат и други. Виж сайта , има и задачите от състезанията. До края на учебната година остава още едно за ПГ.

# 278
Правят през около два месеца състезания по математика за ПГ и 1 клас. Имат и други. Виж сайта , има и задачите от състезанията. До края на учебната година остава още едно за ПГ.
Благодаря, ще проуча  Peace

А трябва ли да посещаваш техни школи, за да участваш в състезанията им?

# 279
  • София
А трябва ли да посещаваш техни школи, за да участваш в състезанията им?
Не, просто се записвате и отивате на посоченият ден и час.

# 280
  • Пловдив
Точно великденското състезание имам предвид, което се проведе днес сутринта и съвсем грешиш. 6 годишни ПУК-чета, които имат желание и се чувстват подготвени могат да се явят заедно с първокласниците, както направи днес сина ми. Той е набор 2009 и е ПУК в ДУ. А дали има или няма смисъл нека всеки сам си прецени, аз се интересувах дали има тук майчета, на които 6 годишните им деца са били днес на състезанието.

Нямах представа, че може да се явят деца от подготвителна група с първокласниците. Синът ми има интерес към математиката и сме изрешили много от темите за първи клас от различни състезания, но до сега се е явявал само на две за подг. група. Аз също мисля, че всяка изява е жизнен опит и има смисъл, ако водещ разбира се е интереса на детето, не само амбицията на родителя.
Ще ви следя. Поздрави!

# 281
Днес излезе доста въодушевен; разказваше колко задачи е имало, как са били седнали, как е изглеждало отвътре новото училище /не беше в неговото си/, започна да разказва и какви били задачите без аз нищо да питам по-различно от добре ли си, всичко наред ли мина; ухилен до уши, доволен от себе си, питащ кога ще има пак състезание. Предполагам, че с подготовката си съм му повлияла, но определено не е травмиран, уморен или отегчен. задачите миналите години са били доста сложни за дете в края на първи клас, какво остава за ПУК. Не си сверявахме часовника, нито се борим за нещо, с подобни състезания искам да се научи как е на подобни места, как протичат, че има много такива и няма страшно и нищо не е "фатално", че всъщност е забавно, че е като награда за труда, който е положил и т.н. И да ви кажа нямам никакви високи очаквания за представянето му, което не пречи той да мисли, че се е справил блестящо чрез похвали и поощрения. Животът е борба и състезание и е добре да си подготвен доколкото може и да си знаеш мястото.
Аз попаднах на състезание/изпит за първи път в живота си в 4-ти клас за кандидатстване в МГ - по-голям кошмар не съм преживявала...сякаш намразих всичко свързано с думата изпит и състезание за дълго време. Нито бях подготвена като знания, нито очаквах как ще протече всичко и колко зверски трудни ще са задачите. А очакванията към мен бяха много високи. Е научила съм си урока, сега нямам свръх очаквания към детето и се трудим здраво за да е добре подготвено и ориентирано за всичко, което предстои или поне това, което знам, че предстои в неговия живот.

Той ходи и на разни състезания по таекуондо, футбол и т.н. - е от тях беше по-травмиран и незаинтересован. За всеки влак има пътници, но няма бърз влак с лош двигател.

# 282
  • София
От нашия клас също едно детенце ходи на всички състезания за първокласниците и се представя доста добре. Аз считам, че има време за всичко Simple Smile Догодина бих пратила щерката, ако има интерес разбира се, на СМТ и ЕК. Сега дерзае в нещата, които са й интересни - очакваме един турнир по шах, както и конкурс и концерт по пиано.

# 283
Девик, искрено ти съчувствам за лошите неща около наборчето ни.
Тенденз, и за твоето момиченце така. Коя е тази детска градина? Защо не сте извадили медицинско и да наводните инсперкората и всички институции с жалби? Някои директори са се самозабравили в идеята да си натъпкат детските градини с деца и да усвоят възможно повече пари от бюджета. Персоналът им да се оправя.
На мен лично организацията на ДАНИС не ми харесва. Нали това са тези на "Сребърна", за да не обидя някой несправедливо? Оставяш едно дете на едни напълно непознати хора, които дори телефонен номер на родител не записват. Има и техни ученичета, разбира се. Даваш едни 5 лв. (символична сума, но умножена по много и безотчетна) на един човек, а после се любуваш на абсолютен безпорядък при вземането на детето след края на състезанието. Особено, ако на човек му е за първи път. Ако целиш редовност и тренинг за кандидатстване някъде - става.
За раница ми е рано. На тези на Херлиц в страничните им джобове с цип събира ли се бутилка за вода? Туристическата на дребната й е на Deuter, както и нашите с баща й. Моята градска също. Ако има нещо тяхно подходящо като обем, по-скоро ми се ще да бъде на тази фирма, защото съм много доволна.   

# 284
  • Sofia
Когато записваш детето на състезание в ДАНИС, във формата в сайта има графа с телефон на родител.
За явяваването на състазания за първи клас - за Математика без граници организаторите ми казаха, че е за деца от 1 клас нагоре. Попитах, защо тогава виждам в класирането дете, което със сигурност е ПГ. Отговорът им беше неадекватен и не стана ясно допускат ли или не деца от ПГ. Записахме се в ДАНИС и посочих, че е първи клас. Повече никой не се е интересувал кой клас е детето.
На Кенгуруто само от нашия клас се явиха 6 деца.

Общи условия

Активация на акаунт