Предучилищна набор 2009 г. - 2

• 33 076
  • 313
  •   1
Отговори
# 255
Със сигурност жалби трябва да се пишат. Но не пожелавам на никоя майка да изпада в такава ситуация. По-добре да хвърли нерви и усили в развитието на детето в следващите години, отколкото в изминалите.

Aila  точно затова се чудя с тази раница. Понеже отпред е мека...

# 256
Тази политика "парите следват детето" я измислиха, за да разделят учителското съсловие, та да не могат да се обединяват и да протестират за правата си. Така училищата и детските градини влизат в жестока конкуренция, за да привлекат деца. Има малки населени места, които са с по-малко деца и няма от къде да намерят повече. На тях им се отпускат мизерни мари заради малкото ученици. Такива училища изнемогват, не успяват да плащат на учителите адекватни заплати, нито да се снабдяват с всички необходими консумативи за провеждане на учебния процес. Така докато едни училища просперират, други западат. Учителите не могат да надигнат глас и да протестират за нищо, защото мнозинството от колегите им няма да ги подкрепи. С политиката "разделяй и владей" някои хора си осигуряват спокойствието, но от това страдат ученици и учители. Нищо чудно, че са все повече неграмотно пишещите ученици със завършено основно или средно образование.

Съжалявам, че сте попаднали в това положение, Devik!

# 257
За детето занималня,ако не може болничен.
Относно раниците и аз се спрях на Херлиц.Тези които са като кутия.Видях ги и ми харесаха.Пък в магазина пак ще мисля.Родител ме увери,че я носят вече втора година и не е мръднала.

# 258
  • Там където има любов
Благодаря Ви  Hug

За раниците и ние се спряхме на Херлитц. Взехме си Flexi и малкия е много доволен. Аз също имам наблюдения, че са здрави, а и размера е перфектен. Баткото е с Модан и от тях съм много доволна. Има един модел подходящ за първокласници който също ми хареса, но трябваше да избера  Simple Smile.

# 259
  • София
Мисля, че имаш право на 30 дни отсъствие за детето - така че бележка от ЛЛ или декларация по лични причини ще ти свършат работа. А и детето ще получи удостоверение от градината.

В 4 група дните по домашни причини са 3. За повече (мисля макс. 10) може само с молба и разрешение на директора. Колкото и да е идиотско, само заболяване/бележка от личен лекар би могло да "купи" толкова отсъствие... Учебната година завършва след месец някъде - с първокласниците, но пък има разни почивни дни. За времето юни - 14 септ. обикновено се обявяват сборни групи, чието посещение не е задължително (а някъде и манипулират родителите на 4 група, че нямат право да ги посещават), а и документите за завършена градина вече са връчени.

# 260
  • София
При нас даже са 7 макс, с разрешените от директора.

# 261
През тези 4 г. детето системно беше наказвано, нашляпвано, скубано и т.н. от едната от госпожите и след като нещата ескалираха миналата седмица аз заявих, че не мога да продължавам да водя детето в детската градина. Хубаво, но се оказа, че никъде не искат да ни приемат за да може да приключим годината. От инспектората ми казаха,че нямат право да ми отказват и така всеки прехвърля топката на другия. Времето напредва и остават още 2-3 седмици, а аз нямам решение на проблема. Моля ако някой може да ми даде съвет какво да предприема?

+1 Това бяха и нашите 4г. в детската градина...Шамари, завиване през глава по време на следобедния сън, изкълчена ръка, срязана чанта, счупени лични вещи...сигурно има и още за които не знам...моля се само детето ми да не е изяло/изпило нещо което не трябва PraynigБорба за оцеляване, трудно ежедневие, лоша комуникация, страх и притеснение  и за детето ни и за нас с баща и.Първите 7г. минаха а ние тепърва ще изграждаме детето като личност за да бъде по-уверено в себе си...Борих се по всякакъв начин най-вече с комуникация и с нея и с директора, мислех, че сме нормални хора и ще можем да се разберем, но не се получи, държанието на учителката е нагло, арогантно и безскрупулно...а не ми се искаше да скочим от трън на глог педвид това, че съм виждала госпожата на другата група как бие шамари и дърпа уши.Така, че не ми говорете за подаръци Stop .Това са нашите педагози в България, разбира се, че винаги има изключения, като втората ни госпожа, която ще получи подарък, защото го заслужава, тя беше и основния ми мотив детето ми  да остане в групата, но нервите които похабихме и последствията които оставиха отпечатък върху детето ни и нас като родители не знам дали си заслужаваха...
Devik прегръщам те и теб и детенцето знам как се чувствате, но не знам какво да те посъветвам...аз бих взела болничен!Каквото и да решиш - успех!

Относно раниците ние се спряхме на Белмил тип "кутия" заради по-хубавите принтове, но от магазина ни казаха, че  Херлиц били по-здрави.

# 262
  • София
Госпожата ли му е изкълчила ръката и другите неща??  Shocked

# 263
  • Там където има любов
tendenz-  Hug Благодаря ти! Дано детенцето ти да се справи нататък и да "забрави" случилото се.

В края на краищата днес го отписахме и на мен ми олекна мноооооооого. Сега с баща си са в едно училище  да го записват (надявам се да няма проблеми). Което донякъде решава въпроса. Надявам се бързо да влезе в час. А през лятото ще гледаме да наваксваме с учебният процес.

# 264
Госпожата ли му е изкълчила ръката и другите неща??  Shocked
Да "госпожата" обръщайки детето ми към таблата на леглото за да заспива.
Devik успех с училището!
И ние лятото ще работим над това, защото в ДГ почти нищо не научиха, 2-3 пъти ченгелчета, задачки тип <=> останалото свободно творчество ooooh!
За всичките 4г. само едно тържество за децата отганизираха, но виж в организирането на всякакви екскурзии сме номер 1 bowuu
Цялата ни образователна система е  Sick, какво ли ни чака в училище?

# 265
  • София
Не знам какво да кажа...  Confused Дано детето се отърси бързо от тези преживявания!!
И аз имам опит от моето детство, за щастие - кратък, с подобни ненормалници...
Погледни го така - трудно ще е да попадне на по-лош преподавател занапред, така че може да му се види хубаво в училище!!
Devik, успех и на вас!

# 266
Погледни го така - трудно ще е да попадне на по-лош преподавател занапред, така че може да му се види хубаво в училище!!
Не знам кой е по-лошия вариант, струва ми се, че този в детската градина, когато детето все още не осъзнава, че съзнателно някой му вреди...
Но да си пожелаем  само хубави моменти за децата ни в училище и за в бъдеще Hug
Ами сега много благодаря за препоръката за "Математика за лека нощ" купих я, много е интересна и детето и ние много се забавляваме докато решаваме задачки. Решихме половината книжка на един дъх.Детето решава задачките  за малки умничета а ние с баща и за големи умници Simple SmileЗадачките са лесни и забавни, но така зададени с условие, изискват концентрация, която ние трудно постигаме и учудващо за мен детето отлично се справи с тях.
Знаеш ли дали има другите две книжки от поредицата?

# 267
  • Там където има любов
Следващата не е излязла още.

# 268
# 269
Има ли родители тук на деца, които утре ще участват във Великденското математическо състезание?

Общи условия

Активация на акаунт