Предучилищна набор 2009 г. - 2

• 33 069
  • 313
  •   1
Отговори
# 285
При записването за състезание се търси информация  и за телефон, и за мейл, но на разпечатката за изпита има само име и графа за таксата.  В последната година е възможно организацията да е подобрена.  Peace

# 286
  • София
EliG, малката ходи ли на школа по шах?
В училището на моята малка има, но започва от 1 клас и не знам доколко е сериозно, а хлапето определено има желание. Тя играе само в къщи основно с баща си, защото аз определено съм лаик.

# 287
  • София
 rosita_ta, имат школа по шах в у-ще. Тя е за първокласниците, но ходят и деца от предучилищната, и то доста. Аз не бях записала дребосъчката в началото на учебната година, но другите деца само са се хвалели колко е интересно. Сега ще ти пусна координати на лични.

# 288
Здравейте,  и аз да се включа в темичката на бъдещите първокласници  Grinning Ще си имам ученик и ученичка есента, като дъщеря ми е 2010 /ще я пусна обаче по-рано/. Малко се притеснявах, но след срещата с психолог се успокойх. Прави й тест за училищна готовност и тя се справи чудесно. Предполагам тези месеци, които остават до септември ще  порасне още и се надявам да няма сериозни затруднения Praynig
За състезанията по математика - малкия се запали покрай баткото. Искаше и той да се готви и да ходи всеки пък, когато брат му ходи. Записах го за Европейско кенгуру - като преди това съответно попитах разрешено ли е, макар да не са ми искали за брат му нито веднъж документ. 50 точки му е резултата и беше щастливо детето. Мисля, че когато е по негово желание, а не болни амбиции на родител нещата са ок. Сега в събота гледам има за софиянци пг състезание, обаче с много ранен час -8,30 и трябва да го вдигна в 6 за да пристигнем от Пловдив, което не мисля, че си заслужава.
Иначе за раниците да споделя, че съм супер доволна от Херлиц. Много са здрави. Peace
Сега се връщам да ви чета от начало  Grinning

# 289
  • София
Вчера мина родителската среща в училището. Дадоха списък с неща за купуване, ако искаме да си помогнем от сега. Обещаха да го качат на сайта и ще копирам като стане (ако не забравя).
Срещите по класове са чак септември. Чудя се дали ще има изисквания за обличане и оформяне на тетрадки и прочие, т.е. дали въобще да купувам неща от сега...
За записване се иска само документът от градината (свидетелство).
Здравните - за 15 септември. Подчертаха, че искат и становище за очно здраве и препоръчаха да е от очен лекар, а не от личния. Защото имали децата работа с компютър по програма.
Класирането е на 3 юни вечерта и записването е на 6 и 7 юни. После 2 класиране и т.н., много набързо.

Очаквам някой родител, който измисли телепортирането, да сподели, защото тестът ми показа, че няма как физически да се озова в 17,29 ч. в училище, за да си прибера детето. Призоваха ни да не им причиняване висене при охраната, но то просто не виждам как да го извъртя...

Междувременно вечерта се оказа, че градинската група е разформирована и децата от 1 юни вече ще са разхвърляни по други групи, вкл. 1 група. Ремонт ще правели. Ми така, де, има 3 месеца за целта. Ще наблюдавам с интерес.

П.С. Понеже тази тема така и не живна сериозно, ето линк за интересуващите се - тази е наистина активна: Всичко за бъдещия първокласник - тема 1: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=924564

# 290
Защо да не е живнала? Темата е дори втора по ред, на 20 страници. Освен това е нещо като отчетна на набора, а не информативна.

# 291
  • в огледалото на живота
Може би трябва заглавието да се промени,че подвежда с това предучилищна?!

# 292

Да, до скоро бяха в предучилищна.  Grinning
Сиси, ще пишеш ли на модератор?

# 293
  • София
Вярно не е особено активна темичката. Пишете как са децата, какви планове имате за лятото с тях.
При нас днес ще имат открит урок в у-щето, да ни покажат какво са научили Simple Smile След това ще ги водим в нещо като зала за игра за няколко часа, ще ядат торта и от утре - ваканция  Party
На очен лекар водя всяка есен моите деца, миналата година имаше инициатива с безплатни прегледи из цялата страна, спонсорирани от бг марка за очила.
Иначе чакаме в петък да видим при кой учител ще се падне в първи клас. Въобще 3-ти юни ще е датата с изненадите, предвид, че чакаме и оценките от матурите на кака й.
Утре е 1-ви юни, пък аз от ангажименти не съм подготвила подарък.  Embarassed Вие какво ще подарите на вашите малчовци?

# 294
При нас раздадоха свидетелствата още на тържеството преди доста време. Сега преговаряха. Днес и беше последен ден, но пак започна да лае и сме в лазарета  Mr. Green. Аз съм се улисала в подготовка на РД и 1 юни съм го забравила. Ще трябва да взема мерки.

Пуснах я и на първо състезание за тренинг. Изкарала е 61 от 63 възможни точки. Едната точка я е загубила заради лошо копие на нейния лист. Била една от силните деца в групата за напреднали. Проявявала афинитет към математиката. Ще видим дали не е временно явление  Mr. Green

Последна редакция: вт, 31 май 2016, 08:52 от Анонимен

# 295
При нас раздадоха свидетелствата и директно ги върнахме, за да запишем децата в първи клас Simple Smile в същото у-ще. Днес за последно са на у-ще, на музей.
За утре нямам никаква идея.
Моят няма афинитет към математиката, ще го записвам в паралелка с рисуване.
Така че - шапка на тояга вече, ваканцията предстои.

# 296
При нас днес мина тържеството за завършването на предучилищната група. Изключително емоционално, много силно тържество, едва се сдържах да не се разплача. Аз не можах да го видя от началото, т.к. половин час по-рано започна тържеството за 1ви юни в яслата на малката и тя се изявяваше (тук вече не успях да се сдържа и си поплаках), но ММ е снимал и от ДГ ни го записаха и ще ни качат и снимки и цялото тържество на диск, така че ще видя изпуснатия половин час.
Иначе на 3.06. ще излезе класирането при нас за първи клас. Училището, което очакваме няма да изкара списъците по паралелки и учители. Обща родителска среща за запознаване с основните неща, които ни очакват чак след самото записване на 6 и 7.6. Много ми се искаше да направят предварителна такава, да ми обяснят какво да очакваме, защото сме в дилема дали да изберем кварталното училище (то пак ни е далече, но да кажем на 10 мин с кола) или да изберем по-реномирано училище, което обеща списъци по паралелки и с учителки на 03.06., но доста по-далече (поне на 20 мин с кола) и следобяд става огромно задръстване, за да стигна до него, та не ми е ясно как ще успявам да я прибера.
За очен лекар ние се следим профилактично от бебе т.к. е недоносена. От няколко години носи и очила заради астигматизъм и поради факта, че не вижда добре надалече. До сега диоптерът беше 0,5 и на двете очи, но на последния преглед с лявото око нещо не успя да види всички картинки до последния ред и ще ходим другата седмица пак, за да видим дали е била изморена вече, че прегледът ни беше от 18.30 или има нещо ново при него.

# 297
Да, до скоро бяха в предучилищна.  Grinning
Да, някой е избързал с тема за бъдещи първокласници. Ако искате да се прехвърляме там - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=924564 Ще помоля модератор да ги обедини..   Peace

Последна редакция: вт, 31 май 2016, 23:05 от Сиси ♥♥

# 298
  • София
 Имам питане. Ако детето не е прието в желаното училище на първо класиране и го запиша в друго. Мога ли след второ класиране да му изтегля документите и да го запиша в желаното, ако е бил приет.

# 299
Да, до скоро бяха в предучилищна.  Grinning
Да, някой е избързал с тема за бъдещи първокласници. Ако искате да се прехвърляме там - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=924564 Ще помоля модератор да ги обедини..   Peace

Сиси аз съм против. Днес онази тема се казваше по друг начин и си беше ясно, че е само снабдителска. Чисто само за темата свързана с раниците, подвързиите и т.н. то е и очевадно от първия и пост. Днес след като аз отговорих на една дама тук в темата, а и в другата, явно някоя инициативна душа там е избързала да помоли модератор да се преименува онази тема. А аз те питах днес дали ти ще попиташ модератор за преименуване на тази. Все пак тази тема си стартира като отчетна на набора, вече има второ издание и не виждам защо да се прекъсва на 20-та страница само защото някой го гони необяснима амбиция.

Общи условия

Активация на акаунт