ОСМИ КЛАС- тема 72

• 53 107
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Изобщо не знам какво учат, питам но не ми се обяснява. Tired
Днес класната е избрала 4 деца които ще се подготвят допълнително по НЕ за олимпиади. Моето е едното. Всеки петък по 5 учебни часа след училище.

# 466
Скрит текст:
Осми клас е много приятен.  Grinning
Дори не знам какво учат в момента, за разлика от миналата година.
Задълбавам само по математика-все питам дали всичко е ясно дотук, дали няма да благоволи да решава и допълнително от сборника.
Четворката по рисуване е поправена с 6. Ама много старание вложи девойката за тази рисунка.
Класната по английски ще отсъства 10 дни. Добрата новина е, че е имат заместник. Е, вчера заместниците са били трима и всеки е питал какво учат в момента.

Разказва за екскурзията в Румъния-как така не знаели английски. Спирали хора по улицата да ги упътят-не разбирали. Моята спряла някакъв млад татко, с бебешка количка. Не знаел английски. Какъв баща бил той!  LaughingВ някакво заведение объркали поръчката, пак защото не разбирали. Ами мило ми маменце, другия път си вземи разговорник.  Joy А, и на едно място попаднали на румънка, с майка-българка, та се зарадвали. Нали имат и рускинче в класа-смятали по едно време да я пуснат нея да ги спасява, с руски.
Извод-да учим чужди езици.  Grinning

Стейси, сетих се за един виц по този повод:
Двама катаджии стоят на пътя. Спира пред тях кола, слиза издокаран господин и ги пита:
- Excuse me, do you speаk Еnglish?
Катаджиите го гледат тъпо и вдигнат рамене. Човекът продължил:
- Parlez-vous Français?
Пак гледат тъпо и се пулят.
- Sprechen sie Deutsch?
Същата реакция.
- Habla Español?
...
Човекът махнал с ръка, качил се в колата си и отпрашил.
Eдиният катаджия сбутал другия и му казал:
- Видя ли, бе, трябва да знаем чужди езици, за да можем се оправяме!
- Да бе! Как не, тоя като знаеше, да не би да се оправи?

# 467
  • Варна
Скрит текст:
Осми клас е много приятен.  Grinning
Дори не знам какво учат в момента, за разлика от миналата година.
Задълбавам само по математика-все питам дали всичко е ясно дотук, дали няма да благоволи да решава и допълнително от сборника.
Четворката по рисуване е поправена с 6. Ама много старание вложи девойката за тази рисунка.
Класната по английски ще отсъства 10 дни. Добрата новина е, че е имат заместник. Е, вчера заместниците са били трима и всеки е питал какво учат в момента.

Разказва за екскурзията в Румъния-как така не знаели английски. Спирали хора по улицата да ги упътят-не разбирали. Моята спряла някакъв млад татко, с бебешка количка. Не знаел английски. Какъв баща бил той!  LaughingВ някакво заведение объркали поръчката, пак защото не разбирали. Ами мило ми маменце, другия път си вземи разговорник.  Joy А, и на едно място попаднали на румънка, с майка-българка, та се зарадвали. Нали имат и рускинче в класа-смятали по едно време да я пуснат нея да ги спасява, с руски.
Извод-да учим чужди езици.  Grinning

Стейси, сетих се за един виц по този повод:
Двама катаджии стоят на пътя. Спира пред тях кола, слиза издокаран господин и ги пита:
- Excuse me, do you speаk Еnglish?
Катаджиите го гледат тъпо и вдигнат рамене. Човекът продължил:
- Parlez-vous Français?
Пак гледат тъпо и се пулят.
- Sprechen sie Deutsch?
Същата реакция.
- Habla Español?
...
Човекът махнал с ръка, качил се в колата си и отпрашил.
Eдиният катаджия сбутал другия и му казал:
- Видя ли, бе, трябва да знаем чужди езици, за да можем се оправяме!
- Да бе! Как не, тоя като знаеше, да не би да се оправи?
За втори път същия виц. Дунди го постна. Първият път се посмях.  Simple Smile Аз и на румънски обръщам, ако видя, че клиента не разбира. Непрекъснато уча чужди езици.

В Малта пък се възхитих, че ни заприказваха на български-направили си труда да понаучат това онова.  Grinning И точно те ни прибраха паричките за разходката по вода. Laughing

# 468
 oops Съжалявам, че повтарям вица. Уж следя темата ви, но явно съм пропуснала поста на Дунди.

# 469
  • Варна
oops Съжалявам, че повтарям вица. Уж следя темата ви, но явно съм пропуснала поста на Дунди.
nici o problema, prietene.     Hug Докато съм на румънска вълна.  Laughing

Не знам кога ще пиша пак в седмокласната, но ти си знаеш, че ви подкрепям.  Hug

# 470
Да, зная, Благодаря! Hug
Ако има нещо важно ще си ви питаме тук! Peace

# 471
  • Варна
Да и на мен ми е по-лесно в осми клас. Simple Smile
Моят син е много доволен от румънската екскурзия. Харесало му е  и и било весело.

# 472
  • Пловдив
Добро утро, та като сме захванали езиците. Моя приятелка беше на гости със семейството си в Лондон на познати, българи. Та казва, че хич не ти трябвало да знаеш английски. В кварталчето, където живеят, почти всички били българи, имало български магазини, кафене, та даже и в турския магазин се говорило на български. Качват се в метрото, настаняват се, обаче 5 годишната й дъщеричка нещо недоволства, че я карат да се вози в метрото. На съседната седалка седи девойка със слушалки в ушите. По едно време си свалила слушалките, погледнала детето и го попитала защо не иска да ходи на разходка. И детето така  Shocked Ама тя говори български.  Joy
Ох, да отидат децата на една екскурзия до Франция, пък да видят там колко хора говорят английски и най-вече какъв английски говорят.  ooooh!

Не че не трябва да се учат езици, но трябва да се научат да се справят и без език.  Laughing

# 473
  • София
Dundi сега за Нова година ще ходим на гости на братовчеди на мъжа ми в Испания. Живеят в градче на 40 км. от Мадрид. Казват, че са голяма българска колония, имало си баничарници, български магазинчета вкл. на касата в банката и в супермаркета  имало работещи българи.

Лятото бяхме с децата в Южна Италия около Неапол. Ела да видиш колко хора говорят изобщо някакъв чужд език, хем е супер туристическа дестинация. Даже малката, която не е на ти с езиците отбеляза „ти като знаеш езици да не би да не ти се наложи да показваш с ръце“:). Но е факт, че франсетата не говорят английски, или не искат. Девойката ще се увери сама април месец.

При нас също сформираха група за допълнителна подготовка по френски за олимпиади. По желание е и от нашия клас 10 човека се били записали. Води я друг учител. Моята се е записала, въпреки че класната ги е предупредила, че материалът ще е на по-високо ниво. Да видим до къде ще и стигне мотивацията.

# 474
Кой ще ви го води, да не е Валявичарска?

# 475
  • София
Кой ще ви го води, да не е Валявичарска?

Тя същата. Девойката е много доволна от първото занятие.

# 476
  • София
Темата замря.

От днес моят дзвер започва уроци по испански. Мързелът му ще ми струва доста пари. #Cussing out

# 477
  • Пловдив
Темата замря.

От днес моят дзвер започва уроци по испански. Мързелът му ще ми струва доста пари. #Cussing out

А той всъщност как е с италианския? Би трябвало познанията му по единия език да са му в полза при ученето на другия.

Пфу, тези деца, като ги тресне хормонът и забравят на кой свят се намират.

Ние пък вчера имахме премеждия след час по физическо. Заради нормативите. Изпитвали ги на коремни преси. Девойката си ги направила, ама явно натоварването й е дошло в повече и сърцето й се разлупкало. Звъни по телефона и плаче. Докато разбера какво й има, душата ми излезе. Добре че в училището има мед. сестра до края на часовете. Докато отида, й беше премерила кръвното, леко завишено, дала й валериан и валидол. Днес е добре, ама ...
иначе чакам резултати от 2 контролни по МАТ. В понеделник не е решила елементарно квадратно уравнение. Ама то е така, като не се научи да разлага многочлени на множители. Дано другите 3 ги е решила правилно. По другите предмети съм в пълно неведение. Само се похвали с най-лесно изкараната шестица по история. Господинът задал въпрос и обещал 6 на този, който даде верен отговор. Та уцелила девойката и с две думи си изкарала оценката.  Grinning

# 478
  • София
Италианският до 7 клас включително се изучаваше символично. В началото казваше, че хем му помага, хем му пречи.

Би трябвало вече  да знае повече по испански.
Проблемът е, че е свикнал да му се получават нещата без да полага усилие и да учи. Така стана и с матурите, изобщо не си даде зор. Добре че там не се провали.

Сега обаче идва моментът, в който трябва да се учи, а той вече е изпуснал много. Поне се усети и сам поиска помощ. Надявам се до коледната ваканция да успее да навакса.

В неговия клас имаше случай на припаднало момиче в час по физическо. Явно в тази възраст с бушуващите хормони трябва да се внимава много.

# 479

Общи условия

Активация на акаунт