Първи клас-тема 4

• 48 024
  • 812
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте и от мен! Моята първокласничка засега се адаптира добре, ходи с желание на училище и занималня! Математиката  е по- трудния предмет .  Почти нищо не яде в училище, а закуските са много хубави. Давам по левче на ден и се купуват кубети и горещ шоколад  Rolling Eyes. Пращах сандвичи - връщат ми се неизядени . Екскурзия този срок няма да имаме.  Класната казва "класа е много лош", а госпожата от занималнята точно обратното"класа е хубав". За оценките - на нас ни пишат "Браво", а вчера имаше и "Мн.добър!" при което обяснявам на моята ученичка, че това означава че също се е справила добре , тя ми отговаря "Това е петица !". Grinning

# 61
  • София
При нас лепят стикери - усмихнати, с права уста и намръщени. Моята има един намръщен стикер със забележка - Работи по-чисто. Не е впечатлена, нали има стикер, пък не е важно какъв е  Joy

# 62
  • София
Не знам какво е оценяването на други места, но при нас е с цифра, като имам поглед върху шестицата, която е украсена с очички и панделка. На контролното си беше нормална шестица, без украса.

Съвсем случайно ми попадна една тетрадка от детската градина и то преди броени дни. Не бях я виждала изобщо. С почуда установих, че госпожата е давала на дъщеря ми да пише ръкописни букви. И на всяка страница шестици. А аз се чудех защо малката толкова си кътка тази тетрадка и постоянно я размята из стаята си. (Ясно е, че госпожите пишат или шестица, или нищо.)

# 63
Моята дъщеря има почти под всяка страница с писане оценка "Отлично!". Госпожата си е направила червен печат отлично и отдолу с името си. Предполагам че слага печата на повечето деца, за да ги стимулира в началото. Ще имат три контролни /математика, български и роден край/, двете ще са през декември, а третата в края на януари. За сега мисля, че детето се справя добре, пише красиво, смята, старае се. Много си харесва госпожата, направо я боготвори. Домашните не мисля, че са много като обем. За събота и неделя госпожата е против децата да учат вкъщи, това било време за игри и почивка. Въпреки това е с амбиции, нейният клас да бъде най-добрия сред първите класове. Разместване и при нас имаше, за да може да се намери най-добрия вариант всички да слушат и да виждат без проблем. Според дъщеря ми, тези който приказват в час седят сами на последния чин.  Някой деца били по-буйни, но това не означавало, че били лоши. Госпожата каза, че всички деца са добри, важно е как ще се подходи към тях.
Като цяло много ни е добра госпожата, не случайно 90% от родителите на първокласници бяха писали нея, като желан учител при записване на децата в училището.
До вчера бяха на 3, днес предполагам, че ще вземат 4
По писане свършиха тетрадка №1 с буквата О, изписват вече буквата "а".

Извънкласните занимания английски, гимнастика и пеене, успяваме да съчетаем доста добре. Английският и пеенето ги чака с нетърпение и само пита кога пак ще ходи. Гимнастиката я приема като част от ежедневието си и дори двата дни през, които не ходи си наваксва вкъщи. Постоянно се разтяга прави шпагати, мостове, и разни премятания.

Вечер си ляга в 21ч., сутрин става в 7ч., успява да се наспива, става без проблем.

# 64
  • Варна
Оценки има,но качествени,не пише отличен 6, а само отличен или браво. Открийте разликите Simple Smile
Нали до трети клас включително ще са на качествени оценки? Приеха ли тази промяна?

има и други качествени оценки при нас: стикери, подпис със "златен" химикал, печати - цветя, личица (усмихнато, изплезено, намръщено) и т.н. Има и още една категория според моята щерка - "устно Браво". От това последното имаме много.  Laughing

# 65
  • София
 Класната казва "класа е много лош"

Тази реплика като я чуя, и ми призлява.... Sick  Кога започнаха учебната година, кога стана лош класът? ooooh! Не си ли дава сметка учителката, че до голяма степен от нея зависи какъв клас ще изгради?

При нас работата се оценява с личица - усмихнато, неусмихнато и намръщено. Галя преживява, когато личицата не са усмихнати. Wink Обяснявам, че е нормално да прави грешки и така ще знае как да пише по-добре всеки следващ път. Виждам, че се чувства добре в училище - преди няколко дни ми каза, че много се радвала, че е точно в това училище, защото " било перфектно и госпожите й били перфектни".Simple Smile Какво повече да искаш!

# 66
Момичета, какви са закуските във вашите училища newsm78 Тези които им раздават там, май в голямото междучасие

# 67
  • Пловдив
Нашите закуски са - кифла с мармалад, медена питка, суха паста(опакована) кроасан с мед и др. подобни  ooooh! Тези всичките ги  върна вкъщи непокътнати. Плодове засега са все ябълки. Напоследък казва ,че отхапва веднъж, за  да  опита и ги хвърля  - не му харесва.

# 68
Нашите закуски се пекат (правят) в стола на училището от фирма и винаги са прясно изпечени (направени) - питка със сирене, кифла с мармалад ( шоколад, локум ), кренвиршка, сандвичи ( бял, типов хляб- две филийки) с кренвирш, масло, лютеница, салам,халва, шунка, зеленчуци (различни комбинации) дават задължително чай или мляко с какао.  Грамажа на закуските е по-малък, но за сметка на това са от качествени продукти. Обяда го доставя друга фирма и отзивите са, че не е много добър.

# 69
Благодаря за новата тема   bouquet 

Аз имам едно чудене,малко може да ви се стори тъпо,но...Нали ввсички домашни се пишат в занималнята,това което не е успяло детето носи вкъщи и дописваме,но от сега и то по мое настояване.Миналата седмица има 2 пъти Без домашно! Питам се аз,къде е била г-жата от занималнята,защо не е изискала да види дали е написано,нали на всички се подписва като напишат?Сега,идва моментът ,че моето дете е доста разсеяно,разбирам че вината е негова,но все още мисля че имат нужда от по-голям контрол и подсещане. 

# 70
  • София
Няма задължение на учителките всички домашни да се пишат в занималнята. Тук вече зависи от учителя в занималнята, но принципно и там има часове, както сутринта, по 40 минути и който е написал, написал е, който не е - пише в къщи.

Някои учители пренебрегват тези 40 минути и децата пишат, докато и последното не напише, други ги спазват точно, а на трети изобщо не им пука.

Затова се появява после "Без домашно."

ПП Моята препоръка към теб - ако при вас е втория или третия случай и детето не си пише домашните в държавната занималня, да го спреш и или да си остане в къщи, ако има кой да го гледа и да му помага, или да го пратиш на частна занималня.

# 71
Ясно,и аз така разсъждавам,и затова реших,че ще се носи всеки ден всичко и ще пише или дописва вкъщи,за да съм спокойна.Явно "занималня" ще е в буквалния смисъл,да се занимават децата докато не ги вземат.Класната каза още на първата среща,че всички учебници и тетрадки остават през седмицата там и се взимат в петък,но аз няма как да разбера тогава какво се случва.На него още му се играе и не взима сериозно домашните и че трябва всичко да се пише в училище.Да не говорим,че грам страние не влага там,вкъщи под контрол се справя мн добре.Все си мисля,че и там,поне сега в началото трябва да има по-голям контрол...Може и аз да съм в грешка  Naughty

# 72
unforgiven в кое училище сте?

# 73
# 74
  • София
При нас, вчера например, дъщеря ми каза, че не са успели да излязат по-рано на двора, защото едно от децата смятало по-бавно и са го изчакали да си напише домашното. Което ми харесва, защото говори, че госпожата подхожда съвестно, вместо да се препича на пейката отвън, докато децата играят.
Вкъщи само проверявам домашните. Открих й една грешка в смятането - посочих й задачата и тя се плесна по челото. Оправи си я.

Последна редакция: ср, 07 окт 2015, 15:51 от Тонка*

Общи условия

Активация на акаунт