Ето ни и нас сега с малки ЮЛСКИ слънчица (2)

• 38 709
  • 662
  •   1
Отговори
# 180
Аз още когато забременях казах, че детето няма да се казва на никого и не искам да се коментира въобще. И това беше Simple Smile Сега също се боря с баби и дядовци и пак е по същия начин Simple Smile

# 181
Ок, и нашето не се казва на никого, ама проблемът сега е фамилията. Защо е взел фамилията на баща си, а не името на дядо си за фамилия  Mr. Green

# 182
  • до едно тепе
Това е една "традиция" появила се през соца. Дали се е появила за да се сложи край на известните големи и богати фамилии или именно техните наследници са се криели от преследване по този начин не знам, но и в двете има логика. Поне с мъжо един ден стигнахме до този извод като мислехме по въпроса. Размислите ни бяха във връзка с разказа на един наш възрастен близък, който разказваше как власт имащи хора са се опитали да му наложат да впише децата си именно по този начин, а не с неговата фамилия. Бил е от заможно семейство с доста имоти и са ги преследвали навремето.
Крейзи пусни си го покрай ушите или по-хубаво искай им едни 5-10 хил лв колкото е делото за смяна на името, което може би ще се проточи 1-2 години и пак не се знае дали съда ще разреши да се смени фамилията на детето. Може пък и да се откажат от претенциите си hahaha
Свекърва ми никога не си е правила устата да кръщаваме децата на нея. Знам че леко е разочарована, че не сме го направили, ноо никога няма да го покаже като отношение към децата. Радва им се и ги обича по равно. Понеже не харесвам нейното име предложих на мъжо име с нейната буква, но той не го хареса. И сега като някой пита защо малката не сме я кръстили на някоя от бабите и мъжа ми казва с шеговит тон, за да са еднакво сърдити и двете Laughing Майка ми си ми каза в прав текст, че според нея трябва да кръстим малката на свеки, обаче я отрязах набързо и не се опитва да се меси повече Whistling

# 183
Ей намерих време да попиша...иначе ви чета редовно.
Силве, как е малката? Дано се оправя вече.
Крейзи, ако ТМ те подкрепя, вземете сложете родата на мЕсто и да не те тормозят повече. Това май не е първата драма при вас. Относно фамилните имена: ние със сестра ми сме на този принцип с името на дядо. И ако знаеш каъв цирк е. Родителите ми са разведени - съответно с различни фамилии, сестра ми омъжена - с фамилията на съпруга си, и аз с дядовото име...
Или +1 за малък смешко. Само, че аз я тормозя и с "лази буба", и вече като започна започва да се смее.
Куул пач и ние ползвахме при ваксината. Само че преди това я сложиха в хладилника. Залепиха й ги на мястото на инжекцията. Казаха, че може да се слага на челото при висока температура.

Последна редакция: пн, 19 окт 2015, 00:04 от ganbg

# 184
Както винаги постът на Или все едно аз съм го писала.

Да допълня и от моя опит - майка ми е с различна фамилия от баба и дядо и това никога не й е харесвало. След като се разведе с баща ми пак си върна моминската фамилия и пак й се ядосва  Crazy А са я записали така случайно, защото някаква си чиновничка така решила - че трябва да вземе на прадядо името... Баба се ядосала като взели акта за раждане, ама вече било късно и не е от тия, дето ще тръгнат да се разправят.

Скоро прабабите и част от бабите и дядовците разбраха, че второто име на сина ми не е на -ов, а само чисто името на баща му. Ако не беше станало въпрос нямаше и да разберат скоро. Ама това си е наше решение и тях не ги касае.

# 185
Куул пач и аз лагах след ваксината и съм доволна. Изрязах лепенките на 3 и ги подменях на около 4-6 часа. Утре още една ваксина. Благодаря за подкрепата! Не знаех, че по времето на соца са затрили големите фамилии по подобен начин освен с гонения. Дядо е бил в затвора за изповядана частна сделка. Страшно провинение! Hug

Свиркам си, ама явно дядото е и заплашвал мъжо с някакви неща и т.н. В крайна сметка майка и татко платиха всичко и търчаха с мен по болници, а въпросният дядо, ако не му се беше счупила колата нямаше изглед да дойде да види внука си месец след като родих. Толкова за приоритетите.  newsm78 Той не знаеше, че съм бременна до 7 месец, защото никой не благоволил да му съобщи, а на нашите казах 3-4 дни след като разбрах. Нашите са разведени и свеки от рано ме обяви за дете от проблемно семейство, с което си подписа нежеланието ми да се виждм с нея. ММ има син на 17 години от друга жена и е също разведен, но явно той не е от проблемно семейство #Crazy Тяхното фемили като е толкова безпроблемно питам аз защо не си споделя новини като моята бременност. Нашите са по-задружни макар и разведени от 20 години! И така с лепенето на етикети.

# 186
Куул пач само след ваксина съм ползвала- дано не ми се налага за друго Praynig
За банята всеки ден го къпем- голям кеф Heart Eyes От няколко дни се надига милото да седи, и като го държа седнал много се радва, оглежда, пее...рано му е, но го вдигам по 2-3 пъти на ден за по 30-на секунди Grinning
Крейзи, не се връзвай- и ние имахме драма още с първото. Хем бях казала, че няма да е на никой хем накрая изненадани и обидени. С второто исках на свекъра, те пък ново 20 не искали, та пак на никой- ако искат да ги гледат, ако искат да им се радват. Да сме живи и здрави с ММ нищо няма да им липсва Peace

# 187
  • София
Добро утро и от нас! bouquet

Благодаря за споделените мнения за Куул Пач и за чистенето на ушите! bowuu ... Утре сме на ваксина и реших да взема такива лепенки и се моля всичко да мине по мед и масло!  Praynig ... Относно имената: когато разбрах, че съм бременна с моя мъж избрахме име за момче и за момиче и обявихме, че каквото ние сме решили така ще бъде, че и след като родя. Hug ... Дари  Heart Eyes не е кръстена на никого.  Simple Smile ... Моята свекърва пък е недоверчива относно внучка си, към това което ние със сина й кажем, а разбира че е истина чак когато го види черно на бяло или на живо или когато някой друг й го каже същото само че с други думи. ... Правеше ми впечатление в самото начало, особено когато се опитах да споделя нещо за дъщеря ми, но тя не та не - щом не го е видяла или някой друг по - опитен от нас не й каже значи не е така.  Tired ... Аз съм майката и аз най - добре знам за какво става въпрос. Peace ... Така, че Крейзи просто на твоя свеки, айде у Лево Mr. Green и покрай ушите.  Peace

Лека за bouquetсега от нас!

# 188
Здрaвейте мaми, и нa нaс днес ни е вторaтa вaксинa, освен с лепенки иПaнaдол бебе преди вaксинaтa ми кaзaхa дa дaм. Големи дрaми с именaтa, нив нa нaшето бебе му бяхме измислили прякор и нa всички кaзвaхме че тaкa ще го кръщaвaме, до последно много хорa не знaехa кaк ще се кaзвa.Твa е зa именaтa, нaщa дрaмa беше и зa пол нa бебето, що било момче, кaто все мъжки сa в родaтa, aз толковa пък искaх момче. Мaйкa до последно стискaше пaлци дa е момиче дaже нa последното 4д викa питaй докторa дaли е сигурно хaхaхa,...Обичaйте си децaтa, рaдвaйте им се, роднините не си ги избирaме ние зa жaлост Simple Smile

# 189
  • София
Здравейте от нас Simple Smile
Не съм писала скоро,но ви чета разбира се Simple Smile

Крейзи Ив , за пътуването бях чела,че  някои авио компании са кид френдли (можеш да проверип в сайта им)и количката можеш да я дадеш непосредствено преди качването ви на борда, имат ниши където я прибират или специално отделение в багажното. Някои компании разрешават да е с кош,а други не,трябва да видиш вашата как е. Можеш да даваш на Алекс да пие вода (или някаква течност)за да преглъща при излитане и кацане и да не го дразни толкова налягането.
Какъв документ трябва за минаване на детето зад граница? То дефакто има само акт за раждане,с копие дали става?
По въпроса с имената - никой нищо не е казал от родителите ни, само баща й от начало се пошегува да е на него, а то така си и остана. Фамилията е неговата .Аз дори не бях чувала,че може името на дядото да е фамилия.
И при нас имаше момент с изказвания за пола на детето,ние много искахме момче ,а сега дори и не мога да си представя принцесата да беше принц   Laughing На всички им казвах едно и също - молете се детео и аз да сме добре и всичко да мине нормално,другото са излишни претенции.
Аз почиствам ушите с клечка за уши,след баня.Къпя я всеки ден в корито,мия я само с измиващото блокче на себа мед.Тя много обича да я къпя и си знае режима след баня-хапване и дългия сън.
Още много неща си мислех да пиша,ама ги забравих. А и то стана дълго...
А да за захранването-ще захранвам,когато малката прояви интерс към храната и смятам да започна със зеленчукови пюрета,които ще си правя сама вкъщи. Peace
Пожелавам на всички болни мами и бебоци бързо да оздравяват!

Хубав ден  Hug Hug Hug

# 190
Какъв документ трябва за минаване на детето зад граница? То дефакто има само акт за раждане,с копие дали става?
Международен паспорт трябва. И декларация от липсващия родител, ако е само с единия. И е хубаво да се носи оригинал или заверено копие на акта за раждане  Peace

Днес имах посещение да педиатърката в къщи, добре че го предлага срещу заплащане разбира се  Mr. Green Нооо малкият е с алергия към белтъка на кравето мляко и към риба. Уж бях прочела доста и бях подготвена, но като ми потвърди диагнозата и ми начерта какво ще се случва от тук нататък и за в бъдеще съм с доста смесени чувства. Хем се благодаря, че може един тон по-страшни неща да се случат на детето, хем съм нещастна, че не можа ей така да му мине всичко и да му няма нищо. Та така. Има ли някоя мама с по-голямо дете, което вече е израсло някаква алергия?

# 191
  • до едно тепе
За да се изведе детето зад граница трябва паспорт. А ако майката и таткото не са женени или са с различни фамилии трябва и копие от акта за раждане. Ако детето излиза само с единия родител мисля, че искаха нотариално заверена декларация, че другия е съгласен Thinking
Ушетата попивам с тупферче с ограничител само след баня.
А кул пач лепим веднага след слагането на ваксината. После след 6 часа сменям и така до 48 часа от боцването. Ако се ползват само за температура е най-удачно да се залепят някъде, където бебето/ детето не може да ги свали. Позната мама беше казала, че лепи на гръбчето.
Мария Тереса това ми напомня как свеки веднъж не ме послуша като и казах да вдигне баткото. Той повръщаше много и постоянно се носехме на ръце. Веднъж аз гладех, а тя дошла да го види. Чувам го аз,че ръмжи и се мята сърдито в кревата, а тя седи до него и му говори. Викам вземи го, че иска да се оригне и излязох. Чувам зад мен да продължава да му говори е искал си да се оригнеш, ще я видим тая работа, майка ти пък много знае какво искаш. Викам айде са няма да се драча с нея  и след малко го чувам че още повече забучава и мрънка в кревата и мята бясно ръце и крака. След още малко чувам айде ще те взема де и след 3 секунди еййй баба що се изплю върху мене- беше я оповръщал като го изправила  hahaha Сега малката само като рече ъъъъъ и бабинка я грабва от количката да я друса и разнася Joy Joy Joy
Кристалин кофти работа, но ще се справите с диета, а и навреме сте го открили, а това доколкото съм чела е много важно. Има тема за АБКМ във форума. Там мамите може да ти дадат по-подробно инфо и най-вече координати на добри алерголози. Хубаво е да се консултирате и с такъв

# 192
  • София
Кристалин,съжалявам за алергията, как педи разбра че я има?
А за пътуване в ЕС, където по принцип не се изисква задграничен паспорт, пак ли трябва да се извади?

# 193
  • до едно тепе
За навсякъде се вади паспорт. Ние имаме лични карти, а децата не. Затова искат паспорт. Но той мисля че беше някакви смешни пари. Не си спомням точно но мисля, че за нормалната поръчка, която е за месец беше 10лв или нещо подобно,а паспорта е със срок 5 години. Трябва обаче и двамата родителя да се подпишат на декларацията за издаване на паспорта. Снимането е веселба. НА баткото вадихме като беше на 6м някъде. Баща му го държи с изпънати ръце уж да е изправен, пък той да не се вижда на снимката, а нашия се гъне и се опитва да си захапе краката Laughing

# 194
Кристалин,съжалявам за алергията, как педи разбра че я има?
А за пътуване в ЕС, където по принцип не се изисква задграничен паспорт, пак ли трябва да се извади?
Да, трябва. Иначе все едно човек да пътува без документ за самоличност.

Ами от почти месец се влачи с някакви симптоми. Първоначално мислехме, че е от стафилокок, но последващата микробиология излезе чиста. Но последната седмица навързахме окончателно нещата. Прегледа го, за да отхвърли някаква болест или настинка, каза че е здрав и съобразно моя хранителен дневник, дневника с аканията му и много снимков материал му постави диагнозата.

Поспаланчо, знам я темата ( Hug)  и хич не ми се искаше да се записвам там Sad

Едит:писали сме заедно  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт