В моето обкръжение има такива . ... И двете майки са ми близки приятелки, но децата им просто са ужас ... такава голяма лигня, просто .... е да ме прощават. ... Едната има дори 17 - 18 годишна доведена дъщеря / въпреки, че в случая тя няма нищо общо с възпитанието на това момиче /, която бие рекорда на много по - малката си сестричка. ... И отново всичко опира до възпитанието от родителите. 

какво ли не съм правила за да спре с лигнята си и не и не. То не беше с лошо , то не беше с добро , то не беше и да не й обръщам внимание за да спре и не става. явно е период през ,които трябва да мине. Естествено не й давам да бие хората и да им се качва на главата, не и давам да пищи без причина само защото е видяла друго дете да го прави. Първо й правя забележка ако не миряса я викам при мен и си говорим без да викам , че така не се прави и , че и на нея няма да й е приятно да й се вика и да я бият с пръчка примерно.
Влиза в съблекалнята с мен или баща си и се кефи максимално. Лигльо стана след като го пуснах на ясла. Преживя го тежко и се адаптира трудно заради честото боледуване пък и там му даваха да си прави каквото си иска, а той е много умен(това лелите и мед. сестри в яслата го казваха) и си намери начин да ги разиграва максимално. От там се научи да се тръшка и да реве за всичко. Беше спрял да го прави и като вкараха новите деца пак почна. Та да знаете не винаги зависи от нас. Не му позволявам да удря другите, макар че го е правил. Понасяше си наказанията за това-седеше по пейките на площадките, докато другите деца тичат и играят. Много рядко се е случвало да го ударя заради нещо и той наистина е бил прекалил. Гузно ми е било дълго след това, но понякога и на мен ми пада пердето и не успявам да се овладея. Да знаете от мен. Минават през всякакви периоди. Казвате си и това ще мине и не се косите много, защото си е за вас и вашето спокойствие.
Слагам възглавничката не само под главата, а от раменцата нагоре.

Е, познайте - Габриела беше тоооочно такава. Дали ще направи панаир в магазина, дали на площадката ще легне
Веднъж дори в парка на Ариана легна в истерия и несвяст на една полянка и ние просто седяхме и гледахме безпомощно. Хората минаваха, гледаха ни укорително, някои дори спираха и питаха какво става и защо нищо не правим. Ами то нищо, ама абсолютно нищо не можеше да се направи като я хване истерията. Тя нито приема, нито предава. Просто реве, изпада в истерия и трябва да й мине. Като стана малко по-разумна след всеки такъв случай говорехме и й обяснявахме, че това поведение е недопустимо и трябва да се овладее. Е като стана на 5-6 вече се пооправиха нещата. Отстрани изглежда много лесно да се дават съвети, но като го преживееш е друго. И затова и аз не съдя вече, но наистина ако детето се държи зле и не му се прави забележка е грешка на родителя. То си личи кога е от лиготия и детето е изпуснато и кога е просто особеност на характера, която се овладява. За малката не смея да мисля - аз като се знам какво може да прави лъва като си навие нещо...
Ако е ок отиваме, ако не - на доктор. 

От толкова песнички вече си ги пея и без детето да е наоколо.
Ама да има съпричастност с бебчо някак. 

. Днес е направо неудържим, голям бяс преди да заспи. Минахме консултация, ваксини, щастлив и ухилен, в къщи обаче ме разрева, на вас случва ли ви се, не можах час и половина да го укротя. Теглото е 7,200 кг. на ръст 64 см. Много топло беше днес, а ние е космонавта, тънък модел.