необходими продукти:
1/2 (около 500 г.) Тиква тип "Red Hokkaido"
150мл. олио (ползвах зехтин)
1 глава чесън
60 г. тиквени семки
60 г. пармезан
сол и черен пипер на вкус
Загрейте фурната на 190 градуса. Измийте тиквата с топла вода и сапун, подсушете. Почистете дръжката и семките, не белете кората. Нарежете тиквата на тънки ивици и подредете парчетата в таза застлана с хартия за печене. Поръсете обилно със зехтин. Изрежете горната част на главата чесъна, като се стараете да запазите цялостта й. Сложете и нея в тавата при тиквата. Печете около 20-25 минути или до лека златиста коричка. Извадете от фурната и охладете. Почистете чесъна от люспите. Загрейте тиган на умерен .......
Пълната рецепта и снимки може да видите публикувани в сайта ми: http://www.100decors.com/2015/10/weekends-in-kitchen-roasted-garlic.html