Избор на комбинирана пералня със сушилня

• 274 297
  • 1 506
  •   1
Отговори
# 885
  • София-Младост
То нужда има, ама като няма пари;)
Някой дали би погледнал тези два модела като сравнение...какво означава да има Пара?
https://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines%26Dryers/Washing- … 6-TWHC-S/p/688839
https://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines%26Dryers/Washing- … 8733-XS0/p/680632

# 886
Аз пък с Миле с термопомпа самостоятелен уред също имам свити памучни дрехи. На ММ пижамите, ризите, пуловерите и тениските НЕ ги пускам в сушилнята. Адска досада ми е, ама като окъсяват нямам избор...

Ала-Бала, функция пара ползвам за освежаване на дрехи, които или са седяли по-дълго в гардероба, за да освежа или са сложени за 10 минути и не са нацапани или вмерисани. Понякога пускам единични неща, които са много намачкани и се поопъват.

Такова Канди ползвахме в една квартира в Сърбия и да ти кажа много шумно ми се стори и при пране и при сушене. Иначе изпра добре, сушенето само с едни дънки го тествах, че беше топло и имаше простор, който ползвах за останалото...

# 887
  • София-Младост
Това Канди си го купи колега онзи ден и това попипах първо, дали е  шумно - било много безшумно. Но каза, че е сложил някаква шумоизолираща плоча, продавали се специални. Бяха го тествали само с чаршафи, затова ги чакам да пуснат друго пране и да каже:) Пуснали сушене за 30 минути и били леко влажни чаршафите накрая. Аз като гледам сушенето е доста по-дълъг процес...

# 888
  • София
Нашето Канди е такова!
Пералнята е мега тиха.
Обаче сушилнята си издава звуци.
30 минути - дрънци. Мокри си бяха.
Нали казвам - по три пъти си гласи времето сушилнята, на синтетика и ютия, към 5 кила ги суши час, час и половина.
Мм има работни блузи с якичка, много качествени, не мръднаха. Някои тениски се свиха, ама те са за вкъщи, така че няма проблем.

# 889
Самият мотор ли е доста шумен не мога да определя, т.е. звуците, които издава самата машина са ми шумни. С подложката може да уберат вибрациите ако има такива, но не и шумувете от въртенето и по време на пране/сушене дето се разнасят.
Аз все пак сравнявам с инверторно Миле и затова може да ми се вижда шумна, а за други да не е чак толкова....

Последна редакция: пт, 07 дек 2018, 12:17 от drago_2008

# 890
  • София
Аз сравнявам със старата ми Беко. Мотора не го чувам. Само нещо като помпа и като обръща посоката.
Сега загледах етикетите на дрехите ни. Навсякъде задраскано кръгче! Май няма да го спазвам.😜 Пък ако нещо се свие - свие се.

Последна редакция: пт, 07 дек 2018, 12:47 от Free Agent

# 891
Здравейте,

Каква пералня със сушилня бихте препоръчали до 1500-1600 лв. максимум бюджет? Тази с термопомпата очевидно отпада? За този бюджет на какви "екстри" да се надявам - разбрах, че било добре да има някакъв филтър за мъхчета, но не знам какво представлява, всички ли имат?
Сега видях горе, че коментирате едно Канди, аз съм малко пристрастна, тъй като сегашната ни (стара) пералня е Канди и сме много доволни, но е ред да се пенсионира и да отстъпи на пералня със сушилня. Та ако имате още впечатления, споделете за Канди-тата или за други марки също.

# 892
Здравейте,

Каква пералня със сушилня бихте препоръчали до 1500-1600 лв. максимум бюджет? Тази с термопомпата очевидно отпада? За този бюджет на какви "екстри" да се надявам - разбрах, че било добре да има някакъв филтър за мъхчета, но не знам какво представлява, всички ли имат?
Сега видях горе, че коментирате едно Канди, аз съм малко пристрастна, тъй като сегашната ни (стара) пералня е Канди и сме много доволни, но е ред да се пенсионира и да отстъпи на пералня със сушилня. Та ако имате още впечатления, споделете за Канди-тата или за други марки също.

Не знам за Канди-тата, но Хувър е подразделение на Канди. Водят се Канди-Хувър груп. Пералня със сушилня - 1499 лв на Технополис (цвят антрацит, бялата е по-евтина).
За сега, по-скоро положителна оценка от мен, но все още съм в процес на разучаване, та да не подведа някого.

# 893
За какви 30мин програми за сушене говорите тук.
При прехвалената АЕГ с термопомпа при над 4 часа само сушене за по-малко от 4кг чаршафи, половината от тях бяха мокри и искаха още един цикъл от около час.
Дрехи от памук леко се свиха при програмата за 3ч пране/сушене.
Отделно това е ужасно шума машина, прекалява се с хваленето и.

# 894
За какви 30мин програми за сушене говорите тук.
При прехвалената АЕГ с термопомпа при над 4 часа само сушене за по-малко от 4кг чаршафи, половината от тях бяха мокри и искаха още един цикъл от около час.
Дрехи от памук леко се свиха при програмата за 3ч пране/сушене.
Отделно това е ужасно шума машина, прекалява се с хваленето и.
Аз преди бях с Бош - пак комбиниран. Сега AEG е много по-тиха - не я чувам когато центрофугура както предната, нито когато суши. И двете са на едно и също място.
Пера на 3 кг програма всичко, включително пуловери - идеално сухи и не свити са.

Това с влажните чаршафи ме озадачи - да не са били повечко като кг?

Пробвай на програмата за синтетика и й дай сушене в опциите "за прибиране' или за гладене - тя там сама ги тегли, мери влажност, и преценя колко време да е сушенето...

# 895
Няма как да са били повече тъй като дори ги изтеглих.
Шума може да е субективно понятие, но това не мога да си представя да работи вечер или да съм в стаята докато е пусната. Машината е нивелирана ако някой това ще пита.
За машина тежаща 100кг, особено центрофугирането е ужасно шумно, до към 1000 се търпи но особено при работа на 1600 оборота се чува извън жилището дори през деня. Ако тежеше 20кг по-малко щеше да подскача.

# 896
Никой никога не е говорил за сушене за 30 минути. Замисли се, това е физически невъзможно. Нещо си се сбъркала.

Иначе е вярно, че ако сушиш много чаршафи някои остават леко влажни (съвсем не мокри), но и това си има обяснение - стават на топка и сензорите не могат да усетят какво има във вътрешността на топката.
Аз суша не повече от две торби, един долен чаршаф, две възглавници и разни пижами, кърпи и такива дребни неща. И се случва понякога по някой от чаршафите да им а леко влажно петно. Но хич не се занимавам с второ пускане, а го разстилам върху леглото и след час е сух. Дребните неща са си сухи.
Та ако слагаш десет чаршафа ясно, че няма как да ги изсуши идеално.

За шума - шумна е разбира се и не става да се пуска нощем. Ама като ми е в отделното мокро помещение не се чува. И в техническото описание са си дали децибелите, не са лъгали.

Та, може да не е перфектна, но по-добра няма на пазара, та се налага да се примирим. Май твърде много искаш от една пералня  Grinning

# 897
Аз пък съм забелязала, че е по-шумна с малко неща в барабана. Днес прах разни олекотени, големи завивки и на 1600 оборота направо не се чуваше. Никога нищо не ми е излизало мокро. Понякга пускам автоматични програми за сушене, а понякога сушене за определено време. И не, не е прехвалена. Много добре си се държи уредът.

# 898
Аз слагам и топка с препарати вътре - ако са малко дрехите и тя дрънчи, но спрямо предната ми пералня е по-тиха. Може би защото рядкоползвам 1600 оборота - все 1200 май слагам.

На тази пералня, освен че е адски тежка, за мен недостатък е липсата на кратка програма. 45 мин е най кратката, а Боша ми имаше 15 мин - идеална за тениски, чорапогащи и дрехи които се нуждаят повече от освежаване отколкото за пране, особено лятно време.

# 899
Ок за да не го карам само на описания, качвам два записа, които са направени на около метър от машината. Зная, че и това не е реалистично, особено ако не бъде слушано със слушалки, но е в пъти по-меродавно от телефоннните приложения за измерване, които са пълна измама и директно трябва да си ги изтриете от телефоните. Просто сложете два различни модела телефона (на различни производителя) един до друг и ще видите разлики от 10-15dB.
Първия файл съдържа част от различните цикли на дълга програма пране и сушене. Първата част са по-тихите цикли, въртене, изпомпване и центрофуга на по-ниски обороти. Може да ги чуете само за сравнение. Центрофугата на по-високи обороти започва след 3-тата минута. След 6-тата минута е цикъла на сушене.
Втория файл е само от цикъл на сушене

Общи условия

Активация на акаунт